- 14 Οκτ 2016, 14:18
Η BMW με την G30 γυριζει σε αυτο που ξερει να κανει καλυτερα απο ολους.
sport sedan.
ακομα και ο πατερας μου που ειναι 72 δεν θα ηθελε να αγορασει την Μερκ,τοσο ομοια ειναι με ολες τις αλλες.
Με συγχωρειτε αλλα να λεμε οτι η 5αρα ειναι ιδια με τις αλλες σειρες δεν ισχυει.
Η 3αρα F30 ηταν 3 αυτοκινητα σε ενα.Καμμια αναλογια ογκων,ενα μεγαλο μπροστινο ενω το πισω σχετικα μικρο,καμμια αναλογια στο ταμπλω,κανενας σχεδιασμος.Λες και την εφτιαξαν πριν πανε να φανε και βιαζονταν.Ταμπλο αστειο,χοντρη στις αντιδρασεις ,χωρις ψυχη.
δεν ειναι τυχαιο που στο CAR με αντιπαλο την Μερκ και την Ιουλια,η M4 ερχεται 4η!
Kαμμια 3αρα ποτέ δεν εφαγε τοσο ξυλο οσο η F30.
Θα αλλαζα αμεσως την Ε90 αν η F30 ηταν καλυτερη,ομως δεν ειχα λογο,δεν μου αρεσε.
Η G11 αμεσως ολοι ειπαν οκ εχει τεχνολογια αλλα ειναι μεγαλη κλπ κλπ.
Την αγορασε συνταξιουχος δικηγορος του οποιου ο γιος ειναι ο δικηγορος μου.
Ετων 75 και οταν τον ρωτησα γιατι την πηρε μου απαντησε οτι θελει να νιωθει το αμαξι να στριβει και να νιωθει νεος,οι Μερκ ειναι για νεαρους που εχουν μεγαλωσει στα πουπουλα.Αιχμη για τον γιο του;Εχει CLS Shooting Break
την 7αρα ο παππους την εχει 5 μηνες και δηλωνει ενθουσιασμενος,πριν ειχε Jaguar .
ας παρουμε τις 5αρες.
Με την F10 ολοι μιλανε για ενα πολυ ομορφο και πληρες αμαξι,αλλα τυχαια ολοι αγοραζαν Touring?
Η F10 sedan στην Β .Ιταλια θεωρειται αμαξι blu taxi για τον στολο των πολυτελων TAXI που ειναι μαυρα με δερμα.
Οχι τυχαια εχει γεμισει ο κοσμος απο αυτες.
Γιατι ο μεσος οικογενειαρχης δεν αγοραζει την Σενταν;Δεν τον εμπνεει.Ειναι και φαινεται βαρια,μεγαλη και δεν το κρυβει,φουσκωματα παντου ,στρογγυλη χωρις καμμια ακμη.
Πανεμορφο αμαξι,αλλα δεν εχει αυτο το κλικ το παραπανω,το οποιο πχ εχει η Touring που ακομα θεωρω πανεμορφη και την μονη επιλογη αν θελεις F10
και ερχομαστε στην νεα G30.
ευτυχως το αμαξι θα το δω απο κοντα,σε 13 μερες σε closed room presentation.Ρωτησα τον dealer αν εχει δει τετειο ενδιαφερον για 5αρα ποτέ.
Η απαντηση ειναι η εξης...οταν βγηκε η F10 ηρθαν να την δουν 15 ατομα σε closed room.Δικιο εχει γιατι ειχα παει και εγω.
Τωρα εχει 85 ατομα να την δουν μονο στην περιοχη της Bologna προς τους λοφους,γιατι στην άλλη αντιπροσωπεια τους,(η Bologna εχει 2 showroom) έχει κρατησεις για άλλα 40 ατομα.
Αυτο εμενα μου λεει οτι ο κοσμος που ας μην κρυβομαστε ,ειναι η πελατεια ενος αμαξιου στα 55k+ ,κάτι περιμενε.
Μαλλον η BMW το εδωσε.
Το design ειναι πολυ ομορφο αρμονικο και το αμαξι δειχνει πιο κοντο και πιο μικρο απο οτι ειναι γιατι ειναι γεματο ακμες,χωρις ομως να γινεται κιτς.
Η αναλογια ογκων για μενα ειναι τελεια,και εδω φαινεται οτι αυτος ο σχεδιασμος για να ᾽᾽δειξει᾽᾽ηθελε μεγαλο αμαξωμα...ο ΙΔΙΟΣ σχεδιασμος στην μικρη 3αρα την εχει κανει καρικατουρα.
Το μπροστινο μερος ειναι επιθετικο πολυ αλλα δινει σοβαροτητα ομως εμενα με κερδισε η πισω οψη 3/4.
το αμαξι δειχνει λες και ειναι ο πραγματικος αντικαταστατης της πανεμορφη E39,φαινεται να καθεται κατω και τα παραθυρα με το διπλο σπασιμο στο πλαι της λαμαρινας φαινονται να ειναι χαμηλα οποτε δειχνει πολυ σπορ επιθετικο και ομορφο.
Ακομα και πισω ενωσαν τα φωτα με πιο ομορφο τροπο που ταιριαζει ,δεν ειναι αυτα τα τερατακια που εχει η 7αρα και μοιαζει σαν αμερικανικο πχ.
Μπροστα δε,η 7αρα εχει καμπυλωτα φωτα στις γωνιες ενω εδω ειναι μια ισια γραμμη.Για να μην μιλησω για τα νεφρα και τις γραμμες στο καπω

εκει ομως που το αμαξι εδωσε τα ρεστα του και το εκαναν να μου αρεσει τοσο ειναι και στο εσωτερικο.
Χρονια τωρα θαυμαζα την Audi για το εσωτερικο της,απλο .λιτο,ομορφο χωρις ογκο.
ευτυχως μετα απο τοσα χρονια που μονο η 6series και η 5GT ειχαν ομορφο εσωτερικο,πρωτη φορα βλεπω ενα τοσο λιτο εσωτερικο σε 5αρα και νεα BMW
χωρις πολλα πολλα,απλες γραμμες,μια οθονη πανω απο την κεντρικη κονσολα,θα νομιζε καποιος ειναι το κοπκιτ ενος μικροτερου αμαξιου.
Στις λεπτομερειες ομως κερδιζει...σε ποιον αρεσει πχ η αστεια γραμμη που πεφτει στον δεξι αεραγωγο στην F30 και εχουμε ο ενας αεραγωγος ο δεξιος να ειναι καλυμενος με το υλικο του ταμπλω και ο αλλος του οδηγου με το ξυλο ή το αλουμινιο του φινιρισματος...;
Για ποιο λογο να μου αρεσει η Merc την στιγμη που εχει ογκο και μοιαζει σαν να ειναι αμαξι υπηρεσιας για σωφερ
Δεν μοιαζει για κατι προσωπικο δικο σου.Εμενα τουλαχιστον ετσι με κανει και νιωθω.
με αυτα και αυτα το αμαξι το εχει δεχτει ο κοσμος με πολυ θετικα σχολια,στην κατηγορια του ειναι το μονο που με ενδιαφερει.
Δημητρης