Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#311095
rocsta έγραψε:Η κακή φήμη προέκυψε εν πολλοίς από την γραμμή παραγωγής της alfasud στο Pomigliano d' Arco τις αρχές της δεκαετίας του 70. Ήταν ένα εργοστάσιο που φτιάχτηκε με σκοπό ακριβώς την παραγωγή της sud, όταν ο Νότος της Ιταλίας πεινούσε, μετά από έντονες πιέσεις της κυβέρνησης. Αν και το ίδιο το αυτοκίνητο ήταν αρκετά πρωτοποριακό, το εργατικό δυναμικό ήταν πολύ αγριεμένο, χωρίς τάξη, οι λαμαρίνες ήταν κακής ποιότητας ενώ ο ποιοτικός έλεγχος ανύπαρκτος. Δείγμα αυτού μάλιστα ήταν ότι η 33 που ήταν σαφώς ποιοτικότερο αυτοκίνητο, κουβαλούσε την κακή φήμη της sud. Πού να ήξεραν ότι η φήμη θα κρατούσε 40 χρόνια μετά και συνεχίζουμε :lol: .

Ναι σωστά.... Η κακή ποιότητα και ο ανύπαρκτος ποιοτικός έλεγχος στην AR σταμάτησε τη δεκαετία του 70 στο Pomigliano...
Καλό... :lol:
Άβαταρ μέλους
By theo13
#311131
dimviii έγραψε:οταν εβγαιναν τα 145-146 η vw ειχε το γκολφ 4,τερας αξιοπιστιας,και σημειο αναφορας σε οδηγικη συμπεριφορα. Που να κοιταξει Ιταλιανικο ο ανθρωπος.



Μόλις διάβασα τα περί "σημείου αναφοράς" μου ήρθε στο μυαλό το τόπικ απο το φόρουμ των 4τ (http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=11456) "το θάψιμο του εξαμήνου" που περιέγραφε με γλαφυρό τρόπο αυτό το σημείο αναφοράς της αυτοκίνησης. (Δυστυχώς δεν φαίνεται η φώτο που έχει βάλει το GTI πιο πολλά μούτρα και απο καράβι :svivhaha: )
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#311168
Άβαταρ μέλους
By elvet
#311291
Giuseppe Busso έγραψε:Το αστείο/τραγικό της υπόθεσης είναι να διαπιστώνεις σε πόσο κόσμο (αρκετό) αρέσει μια Alfa Romeo, αλλά δεν την αγοράζει την εποχή που ήτο στην παραγωγή.
Το τι έχει ακούσει η 159 λόγου χάρη όταν εβρίσκετο στην επικαιρότητα, δεν λέγεται.

Προχώρησε πολύ η κουβέντα και δόθηκαν αρκετές απαντήσεις.
Πιστεύω ότι η σημαντική πτώση τιμής στα μεταχειρισμένα τα κάνει πολύ πιο προσιτά σε δεύτερο χέρι.
Προσωπικά, περσυ το καλοκαίρι έψαχνα βασικά στη Γερμανία (αλλά και σε άλλες χώρες, αν και στη Γερμανία ήταν τα καλύτερα και φθηνότερα), για οικογενειακούς λόγους αποκλειστικά 159 1,9 diesel station. O 1,9 για φορολογικούς λόγους και μόνο, αν και ο 2,0 είναι καλύτερος. Είχα βρει ένα, το είχε δει και δικός μου, αλλά τελικά ο Τσίπρας διπλασίασε τα τέλη ταξινόμησης στα euro 4 (Αύγουστος 2015) και στράφηκα αλλού.
Με αποδεκτά χιλιόμετρα μοντέλα του 08 και του ’09 είχαν (τα καλά) 9-9500 Ευρώ, στην πολύ πλούσια έκδοση (ti με όλα τα έξτρα). Αυτό το αυτοκίνητο στην Ελλάδα το 2009 εάν ερχόταν λόγω απαγόρευσης diesel σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, έκανε πάνω από 38000Ευρώ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#311309 Την τελευταία 10ετια το μεγαλύτερο πρόβλημα της Alfa είναι η αστεία γκάμα της. End of story. Τα προϊόντα της είναι συνολικά ισάξια του ανταγωνισμού.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#311333 Μπηκα για λιγο σε ενα 166 ντηζελ 2.2 νομιζω, ενα αμαξι που οπτικα ειναι πολυ ομορφο αλλα δεν ελεγε πολλα πραγματα στον δρομο. Σαν ενα ποιο μεγαλο 147. Βεβαια το συγκεκριμενο αμαξι ειχε αγνωστο παρελθον.

Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι σπανια βγαζει αυτοκινητα με αυτο το σημα η Φιατ και ο κοσμος τα εχει ξεχασει. Επισης να το εχεις ανακοινωσει 2 χρονια τωρα και ακομα να στειλεις αμαξια στις αντιπροσωπειες κανεις και αυτους που εδειξαν λιγο ενδιαφερον να πανε αλλου.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#311463
sargus έγραψε:Φίλη Ελληνογερμανίδα.


Problem found. Και να προσέχεις τις παρέες σου από εδώ και πέρα. :lol:


georgetz έγραψε:ΥΓ τα μοτερ της επισης ηταν βασισμενα σε. GM τοτε με οτι συνεπάγεται κατι τέτοιο.


Απολύτως τίποτα βασικά. :lol:


dstou έγραψε:-το κολπάκι των επιδόσεων, ultimate driving machine, κουόρε σπορτίβο κι έτσ', που προσπαθούσε να πλασάρει δεν το είχε πλέον αποκλειστικότητα, το πούλαγαν και διάφοροι άλλοι, και μάλιστα πολύ πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα στην ΑΡ να καταλήγουν ότι περίσσεψε από τους άλλους όταν συνήθως δεν μπορούσαν να πληρώσουν για διάφορα Μι πάουερ, Μι πακ, ΑΜΓ, RS κ.τ.λ. Να θυμίσω ότι οι εν λόγω ανταγωνιστές ελέγχουν, έως καταδυναστεύουν πλέον, εδώ και δεκαετίες την αγορά με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε άλλος να τρέχει ξοπίσω τους μπας και αρπάξει και αυτός κανένα κοψίδι. :iconcool:


Η AR τα τελευταία πολλά χρόνια δεν είχε παρουσία σε αυτό το market segment, κάτι που αλλάζει με την Giulietta QV. Με τα άμεσα ανταγωνιστικά της μοντέλα όμως συνήθως ήταν πιο σπορτιβ οδηγικά.


dimik έγραψε:Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η AR έβγαλε η ίδια τα μάτια της και το σημαντικότερο δεν έκανε τίποτα να το αλλάξει αυτό.


Τι άλλο να κάνει εκτός από το να βγάζει καλά και αξιόπιστα αυτοκίνητα; Το κάνει πολλά χρόνια τώρα αυτό.


GTS έγραψε:Μπηκα για λιγο σε ενα 166 ντηζελ 2.2 νομιζω, ενα αμαξι που οπτικα ειναι πολυ ομορφο αλλα δεν ελεγε πολλα πραγματα στον δρομο. Σαν ενα ποιο μεγαλο 147.


Δηλαδή με την καλύτερη οδική συμπεριφορά στην κατηγορία; :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#311569
Focusman91 έγραψε:Ρε σεις έβγαινε Αλφα επαγγελματικη?
Εικόνα
.

Εβγαιναν από τον Β' ΠΠ πόλεμο και μετά. Ως τζιπ αλλά και σε όλες τις εκδόσεις. Ειδικά το ar8 έβγαινε σε βαν, στρατιωτικό, ασθενοφόρο κλπ. Στην Ελλάδα το βλέπαμε (το βλέπουμε ακόμα) στα ιταλικά τσίρκα που περιοδεύουν
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#312255
rocsta έγραψε:Προσωπικά προτιμώ ένα γκρι καφέ λιγότερο σκατουλί, που έπαθα πλάκα την πρώτη φορά που το είδα από κοντά και έβαψα το ποδήλατό μου ίδιο χρώμα :lol:. Grigio Titanio Met (568/A)
Έχω μια 159 sedan που φαίνεται πανέμορφη η απόχρωση, αν θυμηθώ Δευτέρα θα σας τη δείξω.


Nα τη.
Εικόνα
Κάτω αριστερά στον προφυλακτήρα που καφετίζει ελαφρώς είναι το ωραίο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#312348 Μιας και λέγαμε για Sportwagon....

χθες έδειξα το Mini σε υποψήφιο αγοραστή και η σύζυγος δέχθηκε πρόταση για δουλειά που απαιτεί 60χλμ πήγαινελα την ημέρα.

Μόλις πουληθεί το Mini θα πάω να ρίξω μια ματιά σε αυτό το οποίο φαίνεται να καλύπτει τα κριτήρια χώροι/οικονομία/εμφάνιση.

Αν έχει λογικά μίλια μέχρι 7000€ τα δίνω, τίποτα ιδιαίτερο αν προσέξω;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#312453 Και είναι και 3 μήνες απουλητο

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#312629
Anonymous Founder έγραψε:7900 που ζητάει, λίγα μου φαίνονται πάντως. Μήπως έχει πολλά χιλιόμετρα;

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλά εδώ γενικά τα άλφα έχουν πολύ χαμηλή μεταπωλητικη αξία λόγω αντιπροσωπειας. Υπάρχει επίσημο service μόνο σε μια πόλη.

< >
Άβαταρ μέλους
By sargus
#313085 Ποιο αυτοκίνητο μετάνιωσαν που πούλησαν οι 3 του top gear. Για όποιον βαριέται να βλέπει είναι 2 Alfa και 1 Ferrari!

https://www.youtube.com/watch?v=25oiw2l-wkE

Σε κάποια φάση κιόλας λέει ο ψηλός "Δεν είχες Alfa; ε, δεν είσαι petrolhead"
Άβαταρ μέλους
By sargus
#313086
sargus έγραψε:Δες και αυτό όμως, σε κατάσταση βιτρίνας!

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8628841/


Εν τω μεταξύ, την κατέβασε ο φίλος στα 14.000. Ή βιάζεται να πουλήσει ή δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.
Αν είναι καλό το αμάξι, νομίζω ότι είναι ανεπανάληπτη ευκαιρία.