Αυτό ισχύει για όλες τις οικονομίας; Ανεξάρτητα τύπου;
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
gakost έγραψε:axel12p έγραψε:Δυο LED λάμπες OSRAM που τις είχα πάρει και τις άφηνα αναμμένες το βράδυ στο μπαλκόνι, κάηκαν μέσα σε δύο μήνες. Και ήταν και πανάκριβεςΓύρισα σε κλασσικές οικονομίας και όλα ΟΚ. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω πως μου έχουν καεί κατά καιρούς και αρκετές οικονομίας (Philips), παρά το γεγονός πως θεωρητικά θα έπρεπε να αντέχουν πολύ παραπάνω.
Αν την είχες σε κλειστό φωτιστικό λογικό είναι να καεί. ΟΙ led θέλουν ανοιχτο φωτιστικό για να ψύχωνται
axel12p έγραψε:
Σε σποτάκι εντοιχισμένο τις είχα. Και εγώ αυτό ήξερα για αυτό και είχα ρωτήσει τον πωλητή πριν τις αγοράσω, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα![]()
Όταν ξαναπήγα στο κατάστημα και ανέφερα σε άλλο πωλητή ότι μου κάηκαν μέσα σε δύο μήνες, μου λέει "ποιος σου είπε ότι μπορείς να τις έχεις όλο το βράδυ αναμμένες;", του λέω "ο συνάδελφος σας!"
Pitt έγραψε:[Καλές οι CFL, αλλά οι συγκεκριμένες έχουν πάνω από 1 min warm-up time για το max της φωτεινότητάς τους[...]
Pitt έγραψε:babakos έγραψε:Eντάξει για τους 2 μεγάλους του χώρου εγώ δεν περνάω ουτε από εξω.. (ειδικά για τον ..νέο)
Ποιούς εννοείς;
Εκει που εχω κολλήσει ειναι στην 100άρα Philips αλογόνου που έχουμε στο υπνοδωματιο (σε φωτιστικο οροφής) και την οποια δεν θελει να αποχωριστει η συμβια για λόγους που αδυνατεί η επιστήμη να κατανοήσει.. Βεβσισ για νσ βάλεις μια σοβαρή Ε27 LED που να αποδιδει > 1400 lumens θελεις γυρω στα 12-15 Ευρώ και δεν ξερω αν τελικά αποσβένεται αυτό το ποσό..
Αν σ΄ενδιαφέρει, ανέφερα στο προηγούμενο ποστ για "για πολύ φωτεινές LED Ε27 σε θερμό λευκό, που έχω εδώ και ένα χρόνο και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα". Πρόκειται για τις Osram LED Star Classic A 100 στα 13W και απόδοση 1522 lumen. Τις είχα αγοράσει ακριβά, αλλά βλέπω ότι η τιμή τους έχει πέσει αρκετά.
...
...
.
ArrowsFA1 έγραψε:Πάντως απορώ αν έστω και μια από αυτές τις λάμπες (CFL) ανταποκρίνεται στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας και στους χιλιάδες κύκλους on-off που αναφέρονται στο κουτί τους...
Δεν το έχω μετρήσει, αλλά όταν μια λάμπα δωματίου καίγεται στα δύο χρόνια ενώ γράφει 10.000 ώρες ζωής, κάτι δεν πάει καλά.
ΥΓ. Αυτό που μου τις σπάει στις led είναι ότι φωτίζουν ελαφρώς "μονόμπαντα". Η λύση μάλλον είναι να στραφεί κανείς σε λάμπες με μεγαλύτερο "γλόμπο", εφόσον υπάρχει χώρος.
Σπριντ Σιγκαπουρη; Με τα νευρα μας παιζουν;
https://www.facebook.com/reel/1908969930072581/?s=[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]