Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#307855 Με κάθε αλλαγή λαδιών, ρεκτιφιε και τον κινητήρα :lol:

Για να είσαι σίγουρος βρε αδερφέ
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#307891 ...εμενα που καιει σταθερα εδω και μια 4ετια -και προσθετω λιγο αναλογως- γυρω στο 1λιτρο/5,000χλμ, (188κ χλμ οδομετρο), να ανησυχω? :hmmm:
Οπου εχω ρωτησει σε εξουσιοδοτημενα συνεργεια παντως, μου ελεγαν οτι ειναι μεσα στα επιτρεπτα ορια...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
xenos έγραψε:
georgetz έγραψε:Στα VAG είναι 1L / 1000 km ?

Και στα toyota 1lt λενε, οποτε ειναι λιγο αυθαιρετο και το βαζουν οκοι να καλυψουν τον κωλο τους. Στο manual του rx8 τι να λεει;

<

Πράγματι, έτσι λεει και το manual , πρακτικά μετά απο 3 Toyota , επαληθεύτηκε η μέτρηση
σε ένα παλιό Corolla του 91 σε έναν 1.6 4AFE , ο οποίος όντως χρειαζόταν λάδι πιο συχνά.
Ούτε αυτός όμως έφτασε το 1L/1000 km.

Στο RX-8 , πάει με τα γεμίσματα. π.χ ανα 2-3 γεμίσματα check και επαναπλήρωση με όσο έκαψε.

Τα έχουν αυτά οι κινητήρες υψηλής απόδοσης, hence και ο F20C του Μιράγκε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#307918 o 4g63 παντως δεν τσιμπαει καθολου.Ουτε σαν στοκ μορφη,ουτε με 200+ στο λιτρο,με οποιαδηποτε χρηση να του κανεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#307935 Your search - 52h78tr - did not match any documents.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#307936 mousatos, πλακα κανει ο dimik

Παντως ο 4AFE εμενα δεν μου καιει λαδι ακομα
Ουτε σταγονα
Άβαταρ μέλους
By nass
dimviii έγραψε:o 4g63 παντως δεν τσιμπαει καθολου.Ουτε σαν στοκ μορφη,ουτε με 200+ στο λιτρο,με οποιαδηποτε χρηση να του κανεις.

Οι turbo κινητήρες όταν "τσιμπάνε" συνήθως είναι από το turbo. "Αθάνατο" turbo δεν υπάρχει, μετά από κάποια χλμ. θα αρχίσει να καίει λάδι.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
dimik έγραψε:
rocsta έγραψε:Kαίνε λάδι;

το δικό μου ναι

Και το δικο μου (r56 one) , του κερατά!

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
xenos έγραψε: Στο manual του rx8 τι να λεει;

<

Ναι, αλλά το rx-8 είναι τελείως άλλη ιστορία... wankel...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
drdino έγραψε:Γενικότερα τα νέα μοτόρια (κι ειδικά τα άμεσου) το τσιμπάνε το λαδάκι τους. Το αν αυτό είναι κακό ή όχι συζητιέται.

Kωνσταντίνε το πρόβλημα δεν είναι από τα μέταλλα ή από τις ανοχές αλλά από το λεπτόρευστο λάδι που νεφοποιείται πολύ εύκολα στον στροφαλοθάλαμο και περνάει μέσω της EGR και καίγεται.

Προσοχή λοιπόν και έλεγχο της στάθμης στα μεγάλης διάρκειας ταξίδια με γρήγορους ρυθμούς.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#308239 Το mini μέχρι τα 80000 km δεν έκανε τίποτα και τώρα στα 116Κ τα ρουφάει με το καλαμάκι. Πως γίνετε να φταίει το λάδι?

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#308247 Σαν να σου λέει άλλαξέ με. Έχω μερικά χιλιάρικα εύκαιρα :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
kostis20 έγραψε:Το mini μέχρι τα 80000 km δεν έκανε τίποτα και τώρα στα 116Κ τα ρουφάει με το καλαμάκι. Πως γίνετε να φταίει το λάδι?

< A3003 >

Τώρα ( μετά τις 100.000 ) υπάρχει φυσιολογική φθορά σε κυλίνδρους, έμβολα, ελατήρια και υπάρχει blow by προς τον στροφαλοθάλαμο που ευνοεί τη δημιουργία νέφους στο λεπτόρευστο λάδι όπως και το λεπτόρευστο λάδι περνάει ευκολότερα από τα ελατήρια κατά την άνοδο των εμβόλων και την δημιουργούμενη υποπίεση στον στροφαλοθάλαμο, ναι μεν υπάρχει θέμα φθοράς αλλά με λάδια μεγαλύτερου ιξώδους τα προβλήματα αυτού του είδους είναι περιορισμένα σε αυτά τα χλμ.

Επίσης το φίλμ του λαδιού των λεπτόρευστων λαδιών δεν είναι τόσο ισχυρό ( έχει μικρότερο πάχος ) και στις επιταχύνσεις του κινητήρα καθώς τα αέρια της καύσης σπρώχνουν τα ελατήρια συμπίεσης στα τοιχώματα των κυλίνδρων το λεπτότερο φίλμ επιτρέπει στο ελατήριο να πατήσει με μεγαλύτερη δύναμη στον κύλινδρο και να τον φθείρει περισσότερο.

Από την άλλη η οικονομία καυσίμου των λεπτόρευστων λαδιών δεν είναι ασήμαντη και το κέρδος είναι ουσιαστικό αλλά τελικά ο ιδιοκτήτης έρχεται μια η άλλη αφού ο κινητήρας του μάλλον δεν θα φτάσει ποτέ τις περίπου 400.000 χλμ που έφταναν οι παλαιότεροι που δεν είχαν και ανακυκυκλωμένα μέταλλα, και μην ξεχνάμε ότι τα σημερινά αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για μια ζωή αλλά για 4-5 χρόνια, και σχεδιάζονται σαν system design που σημαίνει ότι σήμερα φθείρεται το μοτέρ, αύριο η μετάδοση, ψιλοδιαλύονται τα καθίσματα και το ταμπλό αρχίζει να τρίζει, οπότε πάμε για καινούργιο τουτού γιατί είναι ασύμφορο με τα σημερινά κόστη των εργατικών των συνεργείων στην Ευρώπη να γίνονται αντικαταστάσεις μεγάλων εξαρτημάτων.

Με αυτά τα δεδομένα της μικρής διάρκειας ζωής του οχήματος το βάρος πέφτει πια στην εξωτερική σχεδίαση, στην παθητική ασφάλεια και στα gadget που τα φορτώνουν για να είναι ελκυστικά στους αγοραστές.