Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
belgarion έγραψε:70 για 4 λίτρα λαδι Castrol Magnatec 10w40 και 5 λίτρα παραφλου και 40 ευρώ εργασία.

< >

Πόσο έκανε το λάδι και το παραφλού; 25 άντε 30 κάνει το magnatec και άλλα 15 το πολύ το παραφλού. 50-55€ είναι οκ αλλά 70;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
panos2171 έγραψε:
belgarion έγραψε:70 για 4 λίτρα λαδι Castrol Magnatec 10w40 και 5 λίτρα παραφλου και 40 ευρώ εργασία.

< >

Πόσο έκανε το λάδι και το παραφλού; 25 άντε 30 κάνει το magnatec και άλλα 15 το πολύ το παραφλού. 50-55€ είναι οκ αλλά 70;

Αφού τα έγραψα,τα πήρα απο βενζινάδικο.Θέλετε να πούμε ότι έκαναν 55 τα αναλώσιμα και 15 εργασία?Το ίδιο είναι
Άβαταρ μέλους
By dimik
#306304 Επανέρχομαι στην αλλαγή turbo cartridge στο Golf.
Αλλαχθηκε με κόστος 150+50 εργατικά και πήρε επιτέλους τα πάνω του το αυτοκίνητο συν ότι η κατανάλωση η οποία είχε ανέβει περίεργα ψηλά επέστρεψε στα φυσιολογικά.
Το ανταλλακτικό ήταν καλύτερων προδιαγραφών από το μαμά σύμφωνα με τον μάστορα.
Πάμε τώρα για άλλα 100.000χλμ

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#306579 Σήμερα έγινε το σέρβις των 30Κ χλμ (για την ακρίβεια 30748χλμ... :s_blush δεν είχα καθόλου χρόνο, αλλά μην βαράτε, το προηγούμενο σέρβις είχε γίνει στα 18Κ χλμ)...

Αλλάχθηκαν λάδια (μπήκαν 4 λίτρα ΕΚΟ Megatron Platinum 05w-30), όλα τα φίλτρα και επιπλέον βαλβολίνες κιβωτίου και διαφορικού. Λάδι ο κατασκευαστής λέει ότι παίρνει 4,25 λίτρα, αλλά λόγω απουσίας βέργας δεν μπορείς να το βλέπεις επι τόπου και πρέπει να βάζεις λίγο, ν' ανάβεις μοτέρ, να βλέπεις τη στάθμη, να σβύνεις μοτέρ, να προσθέτεις λίγο ακόμα, κτλ... :vava: Πόσο μαλάκες πια;;; Μία βέργα ρε γαμώτο! :rtfm: Τεσπα, επειδή βιαζόμουν κιόλας, το πήρα και θα κοιτάω τη στάθμη, αν πέσει (πιθανώς να πέσει ένα κλικ) πάω και μου συμπληρώνει, δικός μου άνθρωπος είναι. Προς το παρόν η "ηλέκτρονική βέργα" είναι ΟΚ, θα δούμε πως θα πάει.

Σύνολο (μαζί με εργασία) 173 ευρώ, αρκετά καλά θα έλεγα. Οι βαλβολίνες για διαφορικό και κιβώτιο (της BMW) ήταν κανένα 50ρικο (48 ευρώ αν θυμάμαι καλά), οπότε, χωρίς αυτές θα ήμουν κάπου στα 125, ένα 10% πιο ακριβά από το 206 :lol: Μια χαρά.

Παρόλο που δεν το περίμενα, είδα μία αισθητή διαφορά (όχι σημαντική, αλλά αισθητή) τόσο στον ήχο του κινητήρα, όσο και στην αίσθηση του κιβωτίου αμέσως μόλις το πήρα. Συμπέρασμα: Αλλάζετε βαλβολίνες που και που, άσχετα αν είναι "sealed for life"... :rtfm:

Στα 45Κ χλμ τώρα πάλι!

Ερώτηση: τα μπουζί πότε να τ' αλλάξω; Ο δικός μου στο συνεργείο μου είπε στα 60Κ χλμ, αλλά κουβεντιάζοντας στη δουλειά με συνάδελφο μου είπε με τίποτα, ανά 30Κ το αργότερο :hmmm: Αν θυμάμαι καλά στα γαλλικά τ' άλλαζα κάθε 60Κ (για τη Νίτσα είμαι σίγουρος, για το 206 δεν παίρνω και όρκο...)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#306592 Γιατί καλέ μου άνθρωπε έβαλες τέτοιο λάδι; :x :x
Χάθηκαν άλλες καλύτερες επιλογές; Σιγά το κόστος το παραπάνω! :s_dunno

Όσο για την βέργα, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι απαραίτητη στην αλλαγή, άσε που το λάδι το μετράς όταν έχει κάτσει στο κάρτερ, όχι όπως λες!
:protest:

Δεν μας τα λες καλά Μάρκο! :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#306600 H βέργα είναι απαραίτητη μόνο σε κάποιον που δεν έχει ξαναλλάξει λάδια στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Όλα τα συνεργεία που δουλεύουν BMW ξέρουν ακριβώς πόσο θα πάρει σε αλλαγή μετά την αποστράγγιση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#306601 1) Για το λάδι ρώτηξα σ' ένα φόρουμ στα ιντερνέτς (ρετροληεδς λέγεται... :shifty: :s_biggrin ) και δεν με απέτρεψε κανείς. Δες λίγο το σχετικό thread... Καλύπτει το ll-04 της πενβέ, μου ήταν απείρως πιο εύκολο πρακτικά και δεν νομίζω ότι είναι και κακό λαδάκι... :hmmm:

2) Προφανώς και το μετράς όταν κάτσει λίγη ώρα, αλλά τουλάχιστον να έχεις ένα μέτρο εκείνη την ώρα που βάζεις! :rtfm: Γι' αυτό και είπα ότι θα παρατηρώ τη στάθμη και θα δω αν πέσει. :rtfm: Πάντως, με κάρτερ 4,25 λίτρων και κατάποση ενός 4λιτρου δεν νομίζω να πέσει ιδιαίτερα...

3) Πάνε άλλαξε καμιά βαλβολίνη τώρα και άσε πως σας τα λέω! :rtfm: :svivhaha: :svivhaha: :s_biggrin

@ροκστα: ο δικός μου δεν είχε τύχει να ξαναλάξει στο συγκεκριμένο μοτέρ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#306604 Μα αφού είχες το βιβλίο του αυτοκινήτου και εκεί γράφει την ακριβή ποσότητα λαδιού, τι να την κάνεις την βέργα;

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#306615 Πρώτη φορά το ακούω αυτό για την αλλαγή. Ο δικός μου με το μάτι βλέπει και το πετυχαίνει ακριβώς. Τα μπουζί κι εγώ κάθε 30k ξέρω και απ ότι λένε τα ιριδιου στα 60k.

< Note 3 >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
markvag έγραψε:Αλλάχθηκαν λάδια (μπήκαν 4 λίτρα ΕΚΟ Megatron Platinum 05w-30),....

Πόσο είχαν τα λάδια; Έβαλες τα C ή τα V?
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#306783 ΕΚΟ , λαδάκι βάσης και χρησιμοποιούμενη κι από πολλούς άλλους , ίδια φασόν συνταγή με πρόσθετα , για να καλύψεις τις α' β' γ' προδιαγραφές .
Δεν είναι πυρηνική φυσική , υπάρχουν 200 εταιρείες-μάρκες λιπαντικών που δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο, μαζί με όλους αυτούς ( Statoil , OMV ) κι εμείς.
Το μυστικό όπως περιγράφεται στις τελευταίες σελίδες του τοπικού της toyota είναι να υπάρχει μέσα η σωστή ποσότητα , στο σωστό χρονικό διάστημα .
Αν έχει και τις σωστές προδιαγραφές ακόμη καλύτερα αλλά αν αλλάζονται σχετικά συχνά ακόμη κι αυτό μπορεί να παραβλεφθεί (AEHaas Bitog, Lamborghini) .
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#306784 http://eko.ewp.earlweb.net/

έφτιαξε και η ΕΚΟ σελίδα με προτεινόμενα λιπαντικά για κάθε τύπο αυτοκινήτου.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dodger έγραψε:
markvag έγραψε:Αλλάχθηκαν λάδια (μπήκαν 4 λίτρα ΕΚΟ Megatron Platinum 05w-30),....

Πόσο είχαν τα λάδια; Έβαλες τα C ή τα V?

Εγώ τα πήρα 10ευρώ / λίτρο και ήταν αυτό
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#306907 Με 30€ για 5 λίτρα, αγοράζεις αυτό:
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -5-lt.html

Με λίγα παραπάνω, πας σε Castrol ή Liqui Moly:
Castrol:
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... 0-280.html
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -5w30.html
Liqui Moly:
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -1722.html
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -1875.html

Όλα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ από τα ΕΚΟ που πήρες και με τις προδιαγραφές που θέλεις. :s_wacko
Δεν ξέρω πού φτιάχνονται τα συγκεκριμένα ΕΚΟ, αλλά αν φτιάχνονται Ελλάδα, μείνε μακριά την επόμενη φορά. :rtfm: