Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
drdino έγραψε:Τα μπροστινά είναι αυτά.

Επίσης, δεν υπάρχει υπάρχει κουμπί drift. Απλά μια επιλογή του SDM (Selectable Driving Modes) είναι και το ντορίφτο.

Δε ξέρω αν απαντάς σε εμένα (καθότι το ποστ σου είναι κάτω από το δικό μου) αλλά δεν έγραψα κουμπί drift, αλλά drift mode.

Ο Clarkson τι είπε πως του φάνηκε? Πάντα ήταν Ford fan.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
Nikos! έγραψε:
Billopoulos έγραψε:Μονο που δεν σου ζητησε την αποψη σου :lol: :lol: .

Εγώ την έγραψα, σε πειράζει?

Αν δε σε πειραζει εσενα που απαντας αλλα αντι αλλων, no problem. :lol:

Η Michelin επίσης προτείνει χαμηλότερη πίεση (ελαστικών , του οδηγού καλύτερα να παραμείνει στα επίσημα
standard κατασκευαστή :rtfm: ) , για τη πίστα.

Για συγκεκριμενα ελαστικα; Για συγκεκριμενα αυτοκινητα; Ή γενικοτερα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Billopoulos έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Billopoulos έγραψε:Μονο που δεν σου ζητησε την αποψη σου :lol: :lol: .

Εγώ την έγραψα, σε πειράζει?

Αν δε σε πειραζει εσενα που απαντας αλλα αντι αλλων, no problem. :lol:

Απάντησα στο take home message τμήμα του ποστ.

Άβαταρ μέλους
By elvet
Nikos! έγραψε:
elvet έγραψε:Καθώς το τοπικό έχει ξεχειλώσει, παρακαλώ βοηθείστε κάποιον που προσπαθεί να καταλάβει κάτι σαν “take home message”
1. Tο rs είναι μόνιμα 2κίνητο ή 4κίνητο;
2. Πώς εμπλέκεται ο πίσω άξονας, δηλαδή πότε θα πάει ροπή/ πάει κίνηση;
3. Υπάρχουν προγράμματα (κουμπάκια) επιλογής για 2κίνητο, 4κίνητο;
Ευχαριστώ (με σύμφωνη άδεια του ΤΜ χρήστη)

Θα σου πω την άποψή μου.

Το RS φαίνεται να είναι ένα συνολικά fun-to-drive hot hatch στα 50Κ ευρώ.

Έχει κάποια κουμπάκια που τρελαίνει τους Ken Block fans με το drift mode και γενικώς έχει μια φιλοσοφία προς αυτή τη κατεύθυνση.

Τεχνικά δε το κατέχω το θέμα για να σου εξηγήσω, αλλά σου γράφω αυτό που έχω αποκομίσει.

Αν είχα 50 χιλιάρικα για καινούριο (αποκλειστικά) hot hatch και ήμουν κάτω από 30 ίσως το αγόραζα.

Στη φάση που είμαι τώρα ή θα τα έδινα για Giulia ή για μεταχειρισμένη Α45 α-με-γκε. :lol: :metalo:

:s_biggrin :s_biggrin Ωραία σύνοψη περιέγραψες το προϊόν σε δύο σειρές! Ο καλύτερος πωλητής
Άβαταρ μέλους
By elvet
Billopoulos έγραψε:Μονο που δεν σου ζητησε την αποψη σου :lol: :lol:

1. Μπορει να κινειται ως FWD θεωρητικα και μεσω την ηλεκτρονικης μοναδας του να ελεγχει ποτε και ποση ροπη θα σταλει πισω (με το συστημα των δυο συμπλεκτων που εχει συζητηθει).
2. Ο πισω αξονας εμπλεκεται με την χρηση των δυο συμπλεκτων -^ Ελεγχονται ηλεκτρονικα και αναλογα με τα δεδομενα (ταχυτητα τροχων, inputs κλπ, δεδομενα απο αισθητηρες που υπαρχουν σε πολλα αμαξια ετσι κι αλλιως δηλαδη) αποφασιζουν ποσο θα εμπλακουν οι δυο συμπλεκτες -> ποση ροπη θα μεταφερθει σε καθε πισω τροχο.
3. Δεν εχει κουμπακια επιλογης FWD/4WD, εχει ομως το περιφημο κουμπακι Drift που χαντιπροσωπευει ενα προγραμμα στο οποιο επιπλεον ροπη στελνεται στους πισω τροχους για να σε βοηθησει να πλαγιασεις.

Ωραία βρήκαμε κάποιον πουκατάλαβε!
Δηλαδή ο κεντρικός άξονας γυρνάει-περιστρέφεται πάντα :hmmm: , έστω και παθητικά, αλλά οι πίσω τροχοι εμπλέκονται από τους συμπλεκτες
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#302339 Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει δεκάδες σελίδες πριν...

< >
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
elvet έγραψε:Δηλαδή ο κεντρικός άξονας γυρνάει-περιστρέφεται πάντα :hmmm: , έστω και παθητικά, αλλά οι πίσω τροχοι εμπλέκονται από τους συμπλεκτες

Σωστος. :s_yes

kostis20 έγραψε:Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει δεκάδες σελίδες πριν...

Σωστος επισης, αλλα εσυ θα καθοσουν ευκολα να ψαξεις 40 σελιδες γεματες σεντονια; :lol:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Vagnar έγραψε:
georgetz έγραψε:
Η Michelin επίσης προτείνει χαμηλότερη πίεση (ελαστικών , του οδηγού καλύτερα να παραμείνει στα επίσημα

Δηλαδή μας λες οτι η michelin ξέρει καλύτερα από τον ΓΚ; Είμαστε σοβαροί;
Εδώ διαβάζουμε οτι πρέπει να την αυξήσεις κιόλας...
αιδώς Αργείοι. :rtfm:

Κίκιζας . έγραψε:Την πιεση συνηθως την μειωνεις σε σλικ-ημισλικ και γενικοτερα σε αγωνιστικα ελαστικα, (με πολυ πιο στιβαρο πλαινο σκελετο) ΟΧΙ στα συμβατικα, τα δρομισια, ακομα και εαν μιλαμε για κορυφαια εκδοση οπως εδω τα Pss, ή πχ τα Pzero, τα sportMax κτλ
Στα λαστιχα αυτα που ανεφερα, συνηθως ΑΥΞΑΝΕΙΣ λιγο παραπανω την πιεση, για χρηση στην πιστα απο αυτες που προτεινει ο κατασκευαστης...Σιγουρα παντως ΔΕΝ μειωνεις και μαλιστα 10psi απο την προβλεπομενη εργοστασιακη...

:metalo:

Τι να σου πω ρε συ που να ξέρουν κι αυτοί, απο χθες ψάχνω αυτή τη Demy που μου βαλε, σε κατι video του Κοντοπίδη έπεσα, άκρη δεν έβγαλα :lol:

Εμ μου αλλάζει τα ποστ, εμ μου βάζει δύσκολα. :rant: :lol:

Ένας είναι ο . μας (σόρυ Ήτα Φι) :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nass έγραψε:Ιδού

Nass κοιτα εδω ρε συ τι λεει ο Μισελενας. :whistlink: :whistlink: :whistlink: :whistlink:
''οχι ξερει η φορντ,εχει εμπειρια''......

The car needs high pressures because of its weight : 2.8 bars on the front, 2.6 bars on the rear (2.4 bars front and rear for track use). It’s very high for sport tire but we didn’t have any other choice: the car is heavy, and the tires are “small”... I personally would have preferred working with (for example) a 245 in place of 235 to reduce pressure, but the RS doesn’t have enough space for those.

So, in order to keep it under control under all circumstances, we helped the tread pattern to work at this pressure by adapting the aramid belt. This high resistance fiber belt is five times stronger than a steel one. The profile of the tire at high speeds is fully controlled with the tire’s ground footprint staying constant, ensuring maximum grip at all times. With this kind of pressure, we needed to put the exact same quantity of textile on each area of the width of the tread pattern. In a straight line, footprint has the shape of an oval, while in curb, it’s a trapezium.

On the Michelin Pilot Super Sport and Pilot Sport Cup2, you have exactly the same footprint on oval than on trapezium(at +/- 1cm²). That’s what helps you to reach the limit of the grip progressively.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
georgetz έγραψε:Βλέπω οτι ο Φίκος ΑρΣε ( :shifty: ) (ΑρΣου για Αθηνέζους :lol: ) έχει ειδικά για αυτό λάστιχα , τόσο τα Pilot Super Sport όπως και τα Cup.

http://jalopnik.com/whats-up-with-the-f ... 1775108782

Αναλύει και ο επικεφαλής της Michelin και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά
το μεγάλο βάρος του αυτοκινήτου , το προσανατολισμό του και τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν.

1) Χαμηλοτερη πιεση στα συγκεκριμενα -για το RS- εξελιγμενα , λογω της επιπεροσθετης ενισχυσης...
Οχι χαμηλοτερη πιεση ελαστικων ΓΕΝΙΚΑ, για ΟΛΑ τα ελαστικα της σε ΟΛΑ τα αυτοκινητα.

2) Τι πιεση λεει o Pierre Chaput της Michelin, συγκεκριμενα για το RS και ειδικα για χρηση στην πιστα?
2.4bar (35psi) μπρος πισω. Τι πιεση εβαλαν τα ΤΖΙΜΑΝΙΑ? 1.9bar (28psi)
Λος πουλος Uber alles, klein vorshlag! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:
nass έγραψε:Ιδού

Nass κοιτα εδω ρε συ τι λεει ο Μισελενας. :whistlink: :whistlink: :whistlink: :whistlink:
''οχι ξερει η φορντ,εχει εμπειρια''......

The car needs high pressures because of its weight : 2.8 bars on the front, 2.6 bars on the rear (2.4 bars front and rear for track use). It’s very high for sport tire but we didn’t have any other choice: the car is heavy, and the tires are “small”... I personally would have preferred working with (for example) a 245 in place of 235 to reduce pressure, but the RS doesn’t have enough space for those.

So, in order to keep it under control under all circumstances, we helped the tread pattern to work at this pressure by adapting the aramid belt. This high resistance fiber belt is five times stronger than a steel one. The profile of the tire at high speeds is fully controlled with the tire’s ground footprint staying constant, ensuring maximum grip at all times. With this kind of pressure, we needed to put the exact same quantity of textile on each area of the width of the tread pattern. In a straight line, footprint has the shape of an oval, while in curb, it’s a trapezium.

On the Michelin Pilot Super Sport and Pilot Sport Cup2, you have exactly the same footprint on oval than on trapezium(at +/- 1cm²). That’s what helps you to reach the limit of the grip progressively.

Τι λεει nass και dimVIII για το RS συγκεκριμενα, με την επιπροσθετη ενισχυση των πλαινων (Aramid belt), επειδη ΔΕΝ χωραει στους θολους να φορεσει 245 λαστιχο nass? (και οχι φρου-φρου και αρωματα...αλλα τεχνικος-σχεδιαστικος περιορισμος)

Λεει οτι θελει ΥΨΗΛΕΣ πιεσεις, λογω βαρους, το οποιο βαρος του RS, σε αυτη την κατηγορια ειναι στο μεσο ορο.
(1524κιλα με μισο ρεζερβουαρ, χωρις οδηγο, 1547κιλα το RS3, 1591κιλα η AMG A45 , 1386κιλα το προσθιοκινητο Civic Type-R, (4τ Ιουλιος 2016) για το STI δεν εχω αντιστοιχη ενδεικτικη τιμη που να εχει ζυγισει το περιοδικο, στις ανακοινωθεισες τιμες αναφερουν 1500κιλα)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:Προφανώς και όποιος έχει εμπειρία από πίστα, θα έχει χοντρικά ένα μπούσουλα για μείωση πίεσης.
Είσαι σίγουρος ότι πριν γραφτεί το άρθρο, δεν είχαν κάνει ήδη δοκιμές;
Γιατί η ανάλυση τους δεν γίνεται μέσα σε 30 λεπτά. Θέλει μέρες και πολύ δουλειά.
Ποια λάστιχα μαγούλιασε ρε .; Αυτά με 35% πλαϊνό του 235 πέλματος;
Μην γράφεις χαζομάρες ρε. Ξεκόλλα. :iconcool:
Άσε να ξέρω κάτι παραπάνω, όπως υπάρχουν άνθρωποι που σαφώς ξέρουν πολλά παραπάνω από μένα και ούτω καθεξής.

Δεν ειπα εγω οτι ξερω παραπανω απο εσενα, ουτε οτι εχω το αλαθητο...
Τα τζιμανια ειπαν οτι μπηκαν με το καλημερα με 28psi παντου , αντι 41-38 εμπρος πισω που προτεινει ο κατασκευαστης. Το λαστιχο φυσικα και μαγουλιαζει -εστω και ελαχιστα, δεν το βλεπεις- ακομα και με 35 προφιλ, μπορει να μην το βλεπεις πχ οτι παει να...ξεζανταρει, αλλα η χαμηλοτερη απο την προβλεπομενη πιεση για πιστα, φθειρει αμεσα την ελαστικη δομη των πλαινων, κατι που οδηγει συντομοτερα σε φαινομενα υποστροφης.

Giuseppe Busso έγραψε:Αυτοί της Vorshlag ούτε παπάτζες μου φάνηκαν, ούτε ατεκμηρίωτες ασυναρτησίες γράφουν.
Εσύ πήρες κάνα FRS και το έκανες βίδες μήπως; Προς τι η τόση σιγουριά;
Και όσο για τον Ειδικό Τύπο, είσαι 40 χρονών άνθρωπος, περιμένεις κάποιο περιοδικό να κάνει ανάλυση τύπου Vorshlag;

Δηλαδη οταν βλεπεις φωτο και υπερ-αναλυση με λυμμενες αναρτησεις και ζυγιση τροχων, -xωρις κανενος ειδους συγκριση ομως με κατι αλλο, μονο στους τροχους , συγκρινοντας τους στανταρ του RS με τους εξτρα σφυρηλατους του EVO- και μετα ο αλλος λεει οτι δεν μπορουσε να απενεργοποιησει το ESP, εσυ τους παιρνεις στα σοβαρα? Εντελως τυχαια δε, διαπιστωνεις πουλανε after-market προιοντα...Δεν ειναι δημοσιογραφοι-δοκιμαστες, ουτε αναγνωρισμενοι οδηγοι αγωνων...

Για να μην πουμε για το ιδιο το Video που ανεβασαν οπου δεν θελει και ιδιαιτερη αντιληψη για να διαπιστωσει κανεις οτι οδηγουν με λαθος τροπο στην πιστα. 'Η που κανει ο αλλος συνεχως χρηση LFB, οταν η επισημη ford αναφερει οτι υπαρχει αισθητηρας που απεμπλεκει την RDU οταν διαγνωσει LFB, κατι που απ' οτι διαβασα ισχυει ΚΑΙ για τα EVOX, ας με διορθωσει ο nass αν κανω λαθος...

Τρομερη η αναλυση της Vorshlag, το ειπα απο την αρχη, με πηγε ΑΙΜΑ! Εμεινα στην τουαλετα για κανα 15λεπτο... :s_sorry

Giuseppe Busso έγραψε:Αφενός όλα τα παρόμοια άρθρα, όχι αποκλειστικά για το FRS, γράφουν όμορφα λογάκια, για παράδειγμα διάβασε review για το Honda Type R και διάβασε τι έγραψα εγώ, που ούτε τα παίρνω, ούτε έχω όφελος.
Και αφετέρου το επίπεδο των αναγνωστών είναι χαμηλό. Ακόμη και εσύ που είσαι ένας χρήστης πολύ πάνω από τον ΜΟ καθημερινών οδηγών, δεν παύει να σου είναι Γραμμική Β μια ανάλυση τύπου Vorshlag γιατί δεν είσαι μυημένος για ανάγνωση τέτοιου επιπέδου, ώστε να κατανοείς στο 100% ό,τι διαβάζεις.
Για αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσεις σε ΕΤ κάτι χτυπητά μεμπτό.
Για παράδειγμα το R&D του Χόϊδα, δεν υπάρχει πια και έγραφε αριστουργήματα μπροστά στις pipes του σημερινού ΕΤ.

Το επιπεδο τεχνογνωσιας, αναλυσης και σημειο αναφορων του Xoιδα απεναντι την Vorshlag, εχει οση σχεση μπορει να εχει η Porsche με τα Yugo...

Giuseppe Busso έγραψε:., άνοιξε τα μάτια σου. Έχεις λάθος αντίληψη των πραγμάτων. Εγώ στα λέω φιλικά. Απέναντι σου δεν είμαι ούτε τρολάκι, ούτε κάνω χαβαλέ για να γεμίζει σελίδες το τόπικ.

Oρθανοιχτα τα εχω, απλως διαφωνουμε... :) Αν εχω λαθος, οκ να το δεχτω, με επιχειρηματολογια ομως, καποιο παραδειγμα, κατι επισημο που να κανει συγκεκριμενη αναφορα πανω σε αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ που υπαρχει η αντιθετη αποψη...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
Τι λεει nass και dimVIII για το RS συγκεκριμενα

χαμπαρι δεν παιρνεις Γρηγορη....
ο Μισελενας λεει αυτα που σου ελεγε ο Ναςς για το μικρο φαρδος του ελαστικου,και εσυ τον εβγαζες τρελο.
Παρτα τωρα γραμμενα απο τον Μισελενα, μπας και νιωσεις.Δεν χωραει μεγαλυτερο ελαστικο το φορδ.Παρομοια |λογοκρισία| με το πρωτο στ 170 οπου το επαιρνες μαμα,πηγαινες στο βουνο και εβρισκαν τα λαστιχα στους πλαστικους θολους με τις 17αρες ζαντες.Εσυ βεβαια εισαι σιγουρος οτι η φορντ ξερει να βγαζει γρηγορα αυτοκινητα,εχει εμπειρια μας ελεγες.Εμεις σου λεγαμε οτι κανει μονιμα μαλακιες στα γρηγορα,ΟΧΙ εσυ,ξερει η φορντ ελεγες.
ξερω οι δημοσιογραφοι δεν ηπαν τιποτα,αρα δεν υπαρχει θεμα.Ουτε καν αυτοι απο τα εγκυροτερα Αγγλικα,Αμερικανικα,Κογκολεζικα περιοδικα,αυτοι που κανουν κωλιες σου ανεβαζουν το βιντεακι,και καθεσαι εκστασιασμενος και λες,''πω πω το μπουστη,γνωστης και χερας'' κλπ.

Παντως η πλακα ειναι ομως,οτι μετα απο τετοια αναλυση λεπτομερειακη που εχει γινει εδω μεσα,υπαρχουν ακομα ανθρωποι που θα το αγοραζαν.
Τελικα τα κουμπακια ντριφτ μοντ κανουν δουλεια.Απιστευτο.