Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#301569 ΕΛΕΟΣ
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#301586 Τα άπειρα ΓΚ wall of text τα διαβάζει άραγε ποτέ κανείς; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#301599 spacebar spacebar spacebar
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#301644 Α ρε Greg :lol:

1.Πολλά απο τα οποία είπε (περι ελαστικών, θερμοκρασιών, απεμπλοκή) επιβεβαιώθηκαν κι απο άλλους,
τα εβαλα στα επόμενα post και επιβεβαιώνουν το βαρύ του πράγματος (1600+κιλά!!) , την συνήθεια του να καταναλώνει λάστιχα μπροστά και εννοείται την απεμπλοκή. Τα υπόλοιπα είναι εκτιμήσεις της Vorshlag, που μυστηριωδώς λείπουν απο π.χ Subaru BRZ που απλά κάνουν προτάσεις προς βελτίωση , ουχί να ψέξουν.
Τα εντελώς συμβατικά δρομίσια είναι τα Pilot Super Sport , τα οποία είναι σχεδόν ότι καλύτερο κυκλοφορεί
απο Ultra High Performance Tire, κατα τας γραφάς .

ΠΕΝΤΕΛΟΝΑΤΑ Γρηγόριε :s_howdy

2. Τρεις χιλιάδες χρόνια να οδηγούσε για τη Subaru, και τι έγινε? Και για τον Needell , η 458 ήταν ένα αγαπημένο αυτοκίνητο , αυτό δεν τον εμπόδισε να πει τα πράγματα ως έχουν για το Lexus LFA. Δεν τίθεται λοιπόν
θέμα αντικειμενικής οπτικής γωνίας, όταν μάλιστα συμπέσουν οι απόψεις για πολύ συγκεκριμένα μειονεκτήματα.

3. Ω ναι, σύμφωνοι σε αυτό 100%. π.χ ξέρω οτι θα μπω στο autoexpress.co.uk και θα δω να θάβει Lexus συνήθως :svivhaha:
Ford ομως ποτέ και όταν , με το γάντι πάντα , μην χάσουμε πελάτες. Το ξέρουμε κι απο Ferrari κι απο άλλες
εταιρίες επίσης, σε αναρίθμητα μέσα. :shifty:

4. Τα υπόλοιπα συγκριτικά, τα έχω ποστάρει πολλάκις στις προηγούμενες σελίδες :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By xenos
#301655 Ευτυχώς που δεν μπαίνει στο φόρουμ ο Άδωνις να παίξει ανελέητο post war. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By nass
#301692 @Κίκιζας .
Δεν ξέρεις τι είναι το διαφορικό
Δεν καταλαβαίνεις και "μπερδεύεσαι" με τη διαφορά ανάμεσα στη λειτουργικότητα και την υλοποίησή της
Σου παίρνει 10 σελίδες για να καταλάβεις κάτι που όλοι οι άλλοι κατάλαβαν σε 1 ποστ
Σου λένε "μηχανικός" και απαντάς "μηχανολόγος"
Συμφωνείς ότι η 4κίνηση του Evo σου δίνει περισσότερες δυνατότητες πχ. για μεγαλύτερες γωνίες "ακόμα και κοντά στις 90ο"
Αλλά έχεις άποψη ότι η 4κίνηση του Evo είναι "OVER ENGINEERED"

:s_hang :slap: :s_empathy

@Nikos!
Αν νομίζεις ότι με ενδιαφέρει να πείσω το . για το RS, κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν (πόσο δε μάλλον το ., που δεν θέλει να πειστεί), την τεκμηριωμένη άποψή μου γράφω (πχ. στην προκείμενη περίπτωση ότι το RS είναι φρου-φρου και αρώματα) και όποιος την ασπάζεται, μια χαρά, όποιος διαφωνεί, πάλι μια χαρά.

Αλλά, παραδέχομαι, μια ελπίδα, ότι κάτι θα μάθει και θα σταματήσει να αμολάει ασυναρτησίες (τελευταίες μαζεμένες οι σχετικές με ποιότητα κύλισης, διαδρομή ανάρτησης και κυκλοφορία θερμού αέρα από τα φρένα) την είχα. Προφανώς έκανα λάθος, είναι ανίατη περίπτωση. Γιαυτό του πρότεινα, να μείνει στα βιντεάκια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Κίκιζας . έγραψε:
Mαρκο, τι σχεση καταρχας μπορει να εχει ενα "βασικο" focus , εστω 150-180 ιππων και 23κ ευρω σε σχεση με ενα Focus, που σε μηχανολογικο επιπεδο ειναι εντελως διαφορετικο αυτοκινητο. Μεχρι και το σασι του ειναι ΑΛΛΟ, διαφορετικο με μεγαλυτερες ενισχυσεις, αλλα και για να δεχεται τον αξονα μεταδοσης, που παει στο πισω διαφορικο.

Καμία, αλλά εγώ άλλο πράγμα είπα... :roll:

Κίκιζας . έγραψε:Χρειαζονται αρκετα περισσοτερα δειγματα, στατιστικα μιλωντας κυριως για να βγαλεις ενα σχετικα ασφαλες συμπερασμα, να εχεις μια ολοκληρωμενη και το δυνατον αντικειμενικη αποψη για καποιο μοντελο... :)

Το δικό μου και 2 φίλοι που τους εμπιστεύομαι, σου φτάνει;;;; :lol: Οι δημοσιογράφοι τι στατιστικό δείγμα έχουν από το 1 αμάξι που οδηγάνε στη δοκιμή;;; Αυτούς τους εμπιστεύεσαι δηλαδή με μόνο 1 δείγμα;;; :roll: :shifty:

popolaros έγραψε:Εεεεεε ούτε εμένα μου αρέσει

Το Αβένσις 1,6 d σ' αρέσει όμως, δεν γίνεται διαφορετικά! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:Κοντολογις, σημερα για τα δεδομενα της εξελιξης της τεχνολογιας (απο ενεργα αμορτισερ, μεχρι και το υποκαταστατο(?)

γιατι εβαλες ερωτηματικο? δεν εισαι σιγουρος εαν ειναι υποκαταστατο?

Κίκιζας . έγραψε:πισω μπλοκε διαφορικο ονοματι twinster, υπαρχει και η οψη του νομισματος που λεει οτι η υλοποιηση ΠΛΕΟΝ των ιαπωνικων φτερουγων ειναι OVER-ENGINEERED, εχει κυριως νοημα και μεγιστο οφελος, ειτε ως ετοιμο προιον για αγωνες (groupN πχ) , ειτε για χρηση με πολυ μικρες παρεμβασεις σε επιπεδο wrc.

α απλα ηταν ΟVERENGINEERED οι φτερουγες,με οφελος για τους αγωνες.Στο δρομο δεν εχει οφελος δλδ.
Κίκιζας . έγραψε:Δεν ειναι απαραιτητο δηλαδη να παιζει σωνει και καλα "κοροιδια". Ποσο μαλλον οταν υπολογισεις τις τιμες σε χωρες που ισχυουν νορμαλ φορολογησεις. Περι τα 40κ ευρω στην Γερμανια για παραδειγμα...

οχι δεν ειναι κοροιδια,απλα οι αλλοι με τα 3 διαφορικα ειχαν χρηματα για πεταμα,και το μεγιστο οφελος ηταν ορατο μονο στους αγωνες.
Τι γραφεις παλι βρε?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#301865 Έχει τονίσει ο . κάτι άλλο με τα ελαστικά. Σχετικά με 10psi που κατέβασαν την πίεση η Vorshlag.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά όταν μπαίνεις πίστα, πρέπει να κατεβάσεις την πίεση των ελαστικών.
Το πόσο, εξαρτάται από την θερμοκρασία αέρα. Γιατί η πίεση των ελαστικών είναι ανάλογη της θερμοκρασίας.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#301874 Κατεβάζεις σίγουρα αν παίζεις με σλικ που ανεβάζουν πιο πολύ και πιο εύκολα πίεση μέσα στην πίστα.
Με δρομίσια ίσως να θέλει λίγο κατέβασμα, ή και λίγο ανέβασμα αν χρειάζεσαι το άκαμπτο πλαϊνό λόγω της πίεσης και όχι λόγω δομής ελαστικού. Δεν είναι στάνταρ.

Τα super sport που φοράνε τα rs βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο ανήκουν στα "δρομίσια" λάστιχα. Σε σέμι μου φέρνουν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#301878 υπαρχει περιπτωση να θελουν και κατεβασμα οι πιεσεις,οταν μετρησεις ζεστα και ειναι σε υψηλο επιπεδο.Οι πιεσεις που προτεινει ο κατασκευαστης δεν ειναι για χρηση πιστας.
ο Γρηγορης απλα για να αποδειξει τον βορσλαγκ βλακα,θα γραψει οτι να ναι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#301890 Το θέμα πιέσεων ειναι πολύπλοκο.

Εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, κατάσταση πίστας, γόμα, γόμα στη πίστα κλπ.

Γενικώς τσεκάρεις πριν και μετά το σκέλος και βλέπεις μέσα στο σκέλος από πιο σημείο και μετά γλίστρας ή όχι και ανάλογα ανεβάζεις ή κατεβάζεις.

Αυτό για αγωνιστικά σλικ

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
georgetz έγραψε:Α ρε Greg :lol:

1.Πολλά απο τα οποία είπε (περι ελαστικών, θερμοκρασιών, απεμπλοκή) επιβεβαιώθηκαν κι απο άλλους,
τα εβαλα στα επόμενα post και επιβεβαιώνουν το βαρύ του πράγματος (1600+κιλά!!) , την συνήθεια του να καταναλώνει λάστιχα μπροστά και εννοείται την απεμπλοκή. Τα υπόλοιπα είναι εκτιμήσεις της Vorshlag, που μυστηριωδώς λείπουν απο π.χ Subaru BRZ που απλά κάνουν προτάσεις προς βελτίωση , ουχί να ψέξουν.
Τα εντελώς συμβατικά δρομίσια είναι τα Pilot Super Sport , τα οποία είναι σχεδόν ότι καλύτερο κυκλοφορεί
απο Ultra High Performance Tire, κατα τας γραφάς .

ΠΕΝΤΕΛΟΝΑΤΑ Γρηγόριε :s_howdy

To βαρυ του πραγματος? 1547κιλα ζυγισμενο με μισο ρεζερβουαρ χωρις οδηγο εχει βγει...Μονο το Golf R ειναι ελαφρυτερο χαρις την πλατφορμα MQB...Δεν εχεις ενημερωθει σωστα...

Tα λαστιχα μπροστα υπο ποιες συνθηκες και τι στυλ οδηγησης φυτιλιαστηκαν, δεν εχουμε ιδεα. 'Η μαλλον εχουμε, τα ειχαν με 10psi λιγοτερη πιεση απο την προβλεπομενη του κατασκευαστη, με το που μπηκαν στην πιστα. Οδηγηση και με LFB που απεμπλεκει το twinster και μετα ειναι να απορει κανεις γιατι εχει υποστροφη... :dizzy:
Οσο για 2-3 κατοχους, με οδηγικο στυλ και συνθηκες οτι να ναι, μπορω και εγω αμα κανω συνεχεια drift και οδηγηση με lfb ολη την ωρα να σου διαλυσω λαστιχα και φρενα μεσα σε 10-15 λεπτα, οποιο εργοστασιακο αυτοκινητο και να μου φερεις στα λεφτα αυτα...

georgetz έγραψε:2. Τρεις χιλιάδες χρόνια να οδηγούσε για τη Subaru, και τι έγινε? Και για τον Needell , η 458 ήταν ένα αγαπημένο αυτοκίνητο , αυτό δεν τον εμπόδισε να πει τα πράγματα ως έχουν για το Lexus LFA. Δεν τίθεται λοιπόν
θέμα αντικειμενικής οπτικής γωνίας, όταν μάλιστα συμπέσουν οι απόψεις για πολύ συγκεκριμένα μειονεκτήματα.

Τιποτα δεν εγινε, απλως "εντελως τυχαια" γουσταρει περισσοτερο το subaru...Α ρε georgetz! :lol:
Tι σχεση εχει το ενα παραδειγμα με το αλλο? ΚΑΜΜΙΑ!
Γιατι δεν σημαινει οτι μιλαμε για την ιδια προσωπικοτητα, αλλα ουτε καν το ιδιο επιπεδο εμπλοκης με με εναν κατασκευαστη...
Δες το -επισης- Αυστραλεζικο review, ως εναλλακτικο αυτου που εβαλες... :iconcool:

georgetz έγραψε:3. Ω ναι, σύμφωνοι σε αυτό 100%. π.χ ξέρω οτι θα μπω στο autoexpress.co.uk και θα δω να θάβει Lexus συνήθως :svivhaha:
Ford ομως ποτέ και όταν , με το γάντι πάντα , μην χάσουμε πελάτες. Το ξέρουμε κι απο Ferrari κι απο άλλες
εταιρίες επίσης, σε αναρίθμητα μέσα. :shifty:

Μιλησα εγω για Autoexpress? Yπαρχουν ηδη ανεβασμενα 5-6 δοκιμαστικα απο ασχετα μεταξυ τους Αγγλικα-Αμερικανικα, που βγαζουν ξεκαθαρο αποτελεσμα...
Παρε αλλο ενα (και για οποιον θελει να δει) συγκρτικο μεταξυ Focus RS vs Subaru Sti :

georgetz έγραψε:4. Τα υπόλοιπα συγκριτικά, τα έχω ποστάρει πολλάκις στις προηγούμενες σελίδες :s_howdy

Ναι, οκ ποσα ειναι δεν μου ειπες αυτα που βγαζουν το RS κατωτερο του ανταγωνισμου? 2-3?
Εδω εχουν μπει αρκετα περισσοτερα που λενε το αντιθετο... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:Έχει τονίσει ο . κάτι άλλο με τα ελαστικά. Σχετικά με 10psi που κατέβασαν την πίεση η Vorshlag.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά όταν μπαίνεις πίστα, πρέπει να κατεβάσεις την πίεση των ελαστικών.
Το πόσο, εξαρτάται από την θερμοκρασία αέρα. Γιατί η πίεση των ελαστικών είναι ανάλογη της θερμοκρασίας.

Oxι Γιαννη, δεν ισχυει αυτο κατα κανονα...Καταρχας συνηθως παιζεις με τις πιεσεις αφου πρωτα μπεις στην πιστα με αυτες που προβλεπει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου που οδηγεις, του ελαστικου κτλ.

ΕΠΕΙΤΑ, ρυθμιζεις τις πιεσεις αναλογως, για καλυτερη προσφυση, αλλα και αναλογως τον τυπο-χαρακτηριστικα του ελαστικου.
Την πιεση συνηθως την μειωνεις σε σλικ-ημισλικ και γενικοτερα σε αγωνιστικα ελαστικα, (με πολυ πιο στιβαρο πλαινο σκελετο) ΟΧΙ στα συμβατικα, τα δρομισια, ακομα και εαν μιλαμε για κορυφαια εκδοση οπως εδω τα Pss, ή πχ τα Pzero, τα sportMax κτλ
Στα λαστιχα αυτα που ανεφερα, συνηθως ΑΥΞΑΝΕΙΣ λιγο παραπανω την πιεση, για χρηση στην πιστα απο αυτες που προτεινει ο κατασκευαστης...Σιγουρα παντως ΔΕΝ μειωνεις και μαλιστα 10psi απο την προβλεπομενη εργοστασιακη...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#301913 1. Λίγα κιλά είναι για demi σύστημα τετρακίνησης ? :lol: Νο wonder οτι ξεφτιλίζει τα μπροστινά όταν μείνει κι απο RDU.
Απ'ότι φαίνεται δεν διάβασες τις δοκιμές που έβαλα καθόσον δεν το παρατήρησαν μόνο οι Αμερικανοί.

2.Στη Ford παίζει να πέρασε καλύτερα ρε Greg και να του άρεσε περισσότερο, τι σημαίνει αυτό δηλαδή ? Θα πάρει μετοχές?
Θα έχει όφελος? Για επαγγελματίες μιλάμε πάντα, δεν είναι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός η φάση.
Η κριτική του επαληθεύεεται κι απο άλλους.

3. Το Autoexpress είναι ένα απο τα πολλά παραδείγματα. Γενικά ο αγγλικός τύπος ευνοεί τη Ford, κάτι Pistonheads,Jalopnik
είναι θα βγάλουν πάλι νικητή αλλά θα πουν και 1-2 πραγματάκια παραπάνω, που ώ του θαύματος, θα διαβάσεις
και στην Αυστραλία αλλά και Αμερική. Μα καλά, το τελευταίο Motortrend δεν είδες?

4. Δεν είπα οτι θα το βγάλουν κατώτερο απαραίτητα , είναι νωρίς ακόμη. Απλά, τονίζουν τα μειονεκτήματα που ανακάλυψαν πρώτοι στο Vorshlag.

Τα λάστιχα κάτω απο κατασκευαστή που λες, χωρίς να είμαι track animal , συνήθως χρειάζονται αλλαγές σε σχέση με τις
πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής που συνδέεται με θερμοκρασία, βάρος και μεταβολές στην πίστα.

Γενικότερα παρατηρώ πάντως οτι αμφισβητείς όποιον πει κάτι αρνητικό για το αυτοκίνητο , είτε είναι επαγγελματίας, είτε χρήστης .

Γιατί τόσο πολύ? :hmmm: