Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Κίκιζας . έγραψε:Αφορα προηγουμενο παραδειγμα, στον ενθουσιασμο που ΕΣΥ ειχες δειξει με τις μετρησεις της vorshlag, οι οποιες ομως αφορουσαν ΜΟΝΟ τα βαρη σε σφυρηλατες ζαντες του MItsu, -ως βαση και για την λιστα που μετεπειτα εφτιαξες, με τα τεχνικα "λαθη" του RS-, ΠΟΛΥ μεγαλυτερου κοστους συγκριτικα, απο τις επισης εξτρα σφυρηλατες του Focus, δυνατοτητα που δεν αναφερθηκε ΚΑΝ. Ποσο μαλλον να ζυγιστουν οι σφυρηλατες του Focus...

Νιώσε λιγάκι, ο άνθρωπος εννοεί συγκριτικά με 18άρες ζάντες στο ίδιο αυτοκίνητο.

Και για να είμαστε ον-τοπικ:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:Η Vorschlag ήταν η αφορμή, έκτοτε έχω σχηματίσει και τεκμηριώσει τη δική μου άποψη, είμαι μια χαρά ικανός για αυτήν, τουλάχιστον σε επίπεδο μηχανολογικής ανάλυσης, διότι για οδηγική ευχαρίστηση δεν θα ξέρω, μέχρι να το οδηγήσω.
Εσύ πάλι, κρίνοντας από τα συνεχή βιντεάκια και τεστ, που παραθέτεις, παραμένεις στις δανεικές απόψεις :s_bored

Για ποια δικη σου αποψη μιλας? Που ελεγες οτι δεν ειναι αποτελεσματικο?
Απο που προκυπτει αυτο? Που ειναι η τεκμηριωση σε αυτη την αποψη?

Που συνεχιζεις να μιλας για "φρου-φρου" και αρωματα οταν το αυτοκινητο σε ευχαριστηση αλλα και αποτελεσματικοτητα, -με παρομοιο κοστος- ειναι τουλαχιστον στα ιδια επιπεδα συνολικα, αν οχι καλυτερο απο τις φτερουγες?
Σε ρωταω τοση ωρα και μου τσαμπουνας για "λαθη" επειδη φοραει 19αρες, ενω "θα μπορουσε να φοραει και 18αρες".

Το οτι συνηθως εχουν και μεγαλυτερες διαδρομες πλεον οι αναρτησεις, -αρα και μεγαλυτερους θολους- των αυτοκινητων που φορανε απο το εργοστασιο 19αρες, σε σχεση μεαλλα που κυριως ΦΟΡΟΥΣΑΝ 18αρες (δεν φορανε πλεον, μονο το Sti και αυτο ειναι ηδη κουτσουρο συγκριτικα με τα υπολοιπα, τα περισσοτερα συγκριτικα το εχουν αναφερει, αλλα ξεχασα , ειναι "δανεικη αποψη", πιπερι στο στομα... :sorry: ) , δεν σου εχει περασει απο το μυαλο, περα απο τα υπολοιπα που θες "καλυτερα να τα αφησουμε"...

Εντωμεταξυ, αυτο σε εμενα το εχεις πει παρα πολλες φορες, (λες και δεν εχω οδηγησει ΤΙΠΟΤΑ αλλο εντωμεταξυ εκτος απο το δικο μου αυτοκινητο, ή δεν με εχει παει κανενας οδηγος αγωνων πραγματικα γρηγορα για να εχω μια ιδεα του ΤΙ σημαινει "γρηγορα" και παει λεγοντας...) και δεν εννοεις να καταλαβεις, οτι εισαι λαθος εδω.

Με αυτη σου την λογικη, δεν θα επρεπε να γραφει σχεδον κανεις για τιποτε...

Οσο για βιντεακια και τεστ, προφανως και φιλτραρονται, συμφωνα με τις οποιες προηγουμενες προσωπικες εμπειριες, αλλα και παρα πολλα αρθρα που εχουν διαβαστει.
Θες δεν θες, καποια στιγμη μετα απο καμποσα χρονια (για εμενα ειναι γυρω στα 26...) ενημερωσης, απο ποικιλες πηγες πληροφορησης, οταν μιλας χωρις προκαταληψεις και οπαδισμο, ειναι αρκετα πιο ευκολο να αντιληφθεις , τι μπορει να εχει γραφτει με σκοπιμοτητα και τι οχι.

Αν μαλιστα διαβαζες ακομα και στην προηγουμενη τοποθετηση μου, στο review που παρεθεσε ο georgetz, θα ειχες παρει μια ιδεα, αν ισχυει αυτο που λες στα περι "δανεικων αποψεων..."

Η φραση "δανεικες αποψεις" προκειται ουσιαστικα για μια δικαιολογια που κατ' επεκταση υποδηλωνει απεχθεια, ή αδυναμια, ή βαρεμαρα, στο να μαζεψει κανεις αρκετες πληροφοριες απο διαφορετικες, κατα κυριο λογο σοβαρες-αξιολογες πηγες, ωστε να βρει τι ισχυει τελικα, ποια ειναι η επικρατουσα αποψη για κατι που εχει συγκριθει, δοκιμαστει απο μεγαλη μεριδα ανθρωπων.

Με την δικη σου λογικη δηλαδη, δεν θα επρεπε να εχουμε αποψη σχεδον για ΤΙΠΟΤΑ σχεδον για το μεγαλυτερο μερος της ζωης μας, ειτε για υλικα αγαθα, ειτε για υπηρεσιες, ή οτιδηποτε αλλο στην ζωη μας, αν δεν εχουμε οι ιδιοι ΚΑΙ ΜΟΝΟ, προσωπικη εμπειρια... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Zorz έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Αφορα προηγουμενο παραδειγμα, στον ενθουσιασμο που ΕΣΥ ειχες δειξει με τις μετρησεις της vorshlag, οι οποιες ομως αφορουσαν ΜΟΝΟ τα βαρη σε σφυρηλατες ζαντες του MItsu, -ως βαση και για την λιστα που μετεπειτα εφτιαξες, με τα τεχνικα "λαθη" του RS-, ΠΟΛΥ μεγαλυτερου κοστους συγκριτικα, απο τις επισης εξτρα σφυρηλατες του Focus, δυνατοτητα που δεν αναφερθηκε ΚΑΝ. Ποσο μαλλον να ζυγιστουν οι σφυρηλατες του Focus...

Νιώσε λιγάκι, ο άνθρωπος εννοεί συγκριτικά με 18άρες ζάντες στο ίδιο αυτοκίνητο.

Oταν απο το εργοστασιο (και οχι απο προσωπικη καγκουροτοποθετηση...) το αυτοκινητο παρεχεται στανταρ με 19αρες ζαντες, και στο δρομο, στην Normal επιλογη των ενεργων αμορτισερ το αυτοκινητο απο τους περισσοτερους που το εχουν δοκιμασει, διαπιστωνουν οτι ειναι -ακομα και συγκριτικα με τα υπολοιπα ανταγωνιστικα- ΑΝΕΤΟ, με ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ποιοτητα κυλισης και ΧΑΜΗΛΑ επιπεδα θορυβου στην καμπινα, ΔΕΝ υπαρχει κανενας λογος, για οποιονδηποτε να "ΝΙΩΣΕΙ" κατι αλλο...

Οσο για το 18% επιπλεον κοστος, που ο nass ανεφερε, για τα μεγαλυτερα κατα μια ιντσα ελαστικα, αυτο εξισορροπειται ανετα απο τα -παραδοσιακα για Ford- χαμηλοτερα κοστη συντηρησης απο την πλειοψηφια -αν οχι ολα- των ανταγωνιστικων super hot-hatches (που και αυτα, κυριως με 19αρες απο το εργοστασιο παρεχονται) , ποσο μαλλον απο το σημαντικα ακριβοτερο κοστος συντηρησης για τις δυο Ιαπωνικες φτερουγες...
Άβαταρ μέλους
By nass
#301487 Με ρώτησες ποιό είναι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το πρόβλημα με τη λάθος διάσταση ζαντών και σου απάντησα τεκμηριωμένα και απλά: μεγαλύτερο κόστος και χειρότερο κράτημα χωρίς κάποιο κέρδος (άντε πες μας ότι κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας :yahoo: )

Τα υπόλοιπα είναι τα συνήθη έπεα πτερόεντά σου. Οπου είναι σαφές ότι δεν έχεις καταλάβει καθόλου το κριτήριο μου: μπορεί (και μάλλον έτσι είναι) το αυτοκίνητο να είναι μια χαρά οδηγικά. Μπορεί (και μάλλον, αυτό έλειπε μετά από 10 χρόνια...) συνολικά να είναι καλύτερο από το Evo (σίγουρα συμφωνήσαμε ότι έχει χειρότερη 4κίνηση αλλά μιλάμε συνολικά). Ομως δεν μου αρκεί, γεμάτος είναι ο τόπος με οδηγικά μια χαρά αυτοκίνητοα καλύτερα από το δικό μου, αλίμονο. Στο κάτω-κάτω, αντίθετα με ό,τι νομίζεις, δεν συγκρίνω το RS με το δικό μου ούτε με ενδιαφέρει να αποδείξω ότι έχω το "καλύτερο" αυτοκίνητο, αν είναι δυνατόν, I could not care less.

Το πρόβλημά μου είναι ότι ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ και αυτό το διαπιστώσαμε εδώ μέσα, κανείς εκτός από 2-3 (και τη Vorschlag μεταξύ αυτών) δεν είχε τα @@ να το γράψει αυτό, είναι φρου-φρου κι αρώματα, γεμάτο από εμφανείς (σε όποιον διαβάζει και δε βλέπει μόνο) συμβιβασμούς και κακό IMNSHO engineering. Ε εμένα δεν με ενδιαφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, μια χαρά μπορώ να δώσω τα ωραία μου € να πάρω ένα ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο που επιπλέον δεν με κοροϊδεύει μηχανολογικά, όπως το Megane (φτηνότερο) ή το Α45 (ακριβότερο).

Σαν αντίστοιχο παράδειγμα, δεν θα αγόραζα ποτέ Renault 5 GT Turbo, και ας ήταν μεταξύ των καλύτερων στην εποχή του οδηγικά αυτοκίνητων, ο dimviii, τον οποίο στεναχωρώ :), ξέρει και φαντάζομαι καταλαβαίνει γιατί.

Βέβαια αυτό το κριτήριο είναι προσωπικό, εσένα, που σου εξήγησα στη σελίδα 14 πως ακριβώς δουλεύει η 4κίνησή του RS και στη σελίδα 59 επέμενες ότι ο ένας συμπλέκτης είναι για αριστερά-δεξιά και ο άλλος για εμπρός-πίσω :dizzy: (και έχεις την αμετροέπεια σε βαθμό θράσους να λες σε μένα ότι "το τερμάτισα" :help: και να παραπονιέσαι, μοναδικός εδώ μέσα, ότι δεν τα 'πα καλά :tomato: ) προφανώς δεν σε αφορά. Μείνε στα βιντεάκια σου :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#301491 Γιατί το κουράζετε?

Του . του αρέσει το RS, του nass όχι.

Είναι δυνατόν να αλλάξει ο ένας τη γνώμη του άλλου? Κι ακόμα μια ερώτηση...υπάρχει λόγος?

Στον καθένα αρέσει αυτό που του αρέσει.

Peace out
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#301500 Ε νομίζω στους περισσότερους που γράφουν σε αυτό το θέμα δεν αρέσει.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#301505 Βασικά και σε review βγαινουν δυσαρεσκειες , αρκετές ωστε να υποψιάζεσαι οτι βγαινει καλο στο τελος ή
καλυτερο μεταξυ αλλων γιατι αλλιως δεν θα παρουν ξανα αμαξι απο Ford και δεν ειναι καιροι για τετοια.

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#301511 Προσπαθω να το φανταστώ τις καλές εποχές που δε είχε τεκμήρια (εργοστασιακή τιμή κάτω απο 50 χιλιάδες) βενζίνη με 80 λεπτά (καίει και πολύ το άτιμο λένε οι δοκιμές) θα πούλαγε άραγε?

Αν και υποψιάζομαι οτι ολοι θα προτιμούσαν να πάρουν ενα ακόμη καταναλωτικό δάνειο και να πάρουν την Α45 ακόμα και να μην ήταν καλλίτερη (που είναι) ...ε μετράς πιο πολύ ιδίως όταν είσαι τόσο ψηλά στην τιμή!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
georgetz έγραψε:Βασικά και σε review βγαινουν δυσαρεσκειες , αρκετές ωστε να υποψιάζεσαι οτι βγαινει καλο στο τελος ή
καλυτερο μεταξυ αλλων γιατι αλλιως δεν θα παρουν ξανα αμαξι απο Ford και δεν ειναι καιροι για τετοια.

:iconcool:

...απο ΕΝΑ Review, αυτο που εβαλες για την ακριβεια, οπου ο Χρηστακης (atkinson) εντελως τυχαια ηταν εργοστασιακος οδηγος της Subaru την περιοδο 2004-1008.
Περα απο την προπαγανδα της Vorshlag σε ποιο αλλο Review βγαινουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ δυσαρεσκειες συνολικα απο τον ανταγωνισμο? Δεν ειδα να ανεβαζεις κατι...

Γιατι ΚΑΛΟ ειναι να τα λεμε ολα, σωστα και παντελονατα και οχι οπως μας βολευει-αρεσει. :)

Εκει ειναι το θεμα, ποιες αποψεις επικρατουν στα reviews, ποιοι τις καταθετουν, ποιες ειναι λιγοτερο ή περισσοτερο biased, αλλα και ποιες εχουν μια λογικη ή ειναι για τα πανηγυρια (βλεπε Vorshlag).

Δεν ειναι τι μου αρεσει εμενα, τι στον χ, ψ, ω...Ειναι πολυ συγκεκριμενα μια κατηγορια αυτοκινητων, και απο διαφορετικα συγκριτικα μεταξυ τους, προκυπτει ΕΝΑ που ειναι καλυτερο.
(και εμενα εμφανισιακα πχ μου αρεσει περισσοτερο η ΑΜG -αλλα ειναι σημαντικα ακριβοτερη, χωρις παραλληλα να ειναι περισσοτερο ευχαριστη απο το RS- και ακομα περισσοτερο το RS3, αλλα ειναι το πιο βαρετο, προβλεψιμο, λιγοτερο ευχαριστο οδηγικα απο την πλειοψηφια του ανταγωνισμου...)

Το αν μας αρεσει το τελικο αποτελεσμα (που προκυπτει κατα την πλειοψηφια, διαφορετικων πηγων και δοκιμαστων) ή οχι ειναι αλλο θεμα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
popolaros έγραψε:Εεεεεε ούτε εμένα μου αρέσει

...και μπραβο σου, αλλα αυτο, απο το να θεωρειται μαλακας οποιος το επιλεξει και εξυπνος αυτος που θα επιλεξει το sti, υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα...
Και βεβαιως πεταξες πολυ ευκολα την φωτοβολιδα του "|λογοκρισία|", αλλα σε δυο ερωτησεις που εκανα, εδω

viewtopic.php?f=78&t=499&start=915#p301079

που να τεκμηριωνεις με καποια επιχειρηματα αυτη την αποψη σου, καμμια σοβαρη απαντηση δεν ειδα...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
MONMAN έγραψε:Προσπαθω να το φανταστώ τις καλές εποχές που δε είχε τεκμήρια (εργοστασιακή τιμή κάτω απο 50 χιλιάδες) βενζίνη με 80 λεπτά (καίει και πολύ το άτιμο λένε οι δοκιμές) θα πούλαγε άραγε?

Αν και υποψιάζομαι οτι ολοι θα προτιμούσαν να πάρουν ενα ακόμη καταναλωτικό δάνειο και να πάρουν την Α45 ακόμα και να μην ήταν καλλίτερη (που είναι) ...ε μετράς πιο πολύ ιδίως όταν είσαι τόσο ψηλά στην τιμή!

1) κλασσικη νεο-ελληνικη αντιληψη περασμενων δεκαετιων. 30% premium -για την Α45- σε υπολογισμενο Budget που αγγιζει αρχικα τις 50κ ευρω -για την περιπτωση του RS- ειναι μια πολυ σημαντικη -εως και απαγορευτικη- διαφορα

2) Προσωπικα απο την αρχη μιλαω ξεκαθαρα για οδηγικη ευχαριστηση πρωτιστως και επειτα αποτελεσματικοτητα. (χρονοι σε πιστα κτλ, οπου εκει οντως υπερεχει οριακα η Merc)
Οπερ και απο τα περισσοτερα Reviews , ΔΕΝ προκυπτει οτι ειναι καλυτερη, εκτος εαν καποιος βαζει πχ σε πρωτη προτεραιοτητα τα αγωνιστικα σκασιματα που κανει η εξατμιση σε καθε -ταχυτατη- αλλαγη με το διπλοσυμπλεκτο κιβωτιο...
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#301528 Η Vorshlag προπαγάνδα δεν είναι ,καταγραφή κάνανε οι άνθρωποι όπου επαληθεύτηκε ,
άρα μάλλον σε κάποιον άλλον είναι τι αρέσει και τι όχι ,ΠΕΝΤΕΛΟΝΑΤΑ :shifty: :lol:

Για τον Atkinson που λες , έχει οδηγήσει για πολλές εταιρίες , μεταξύ άλλων και Ford. Μετά απο τόσες
φίρμες , τόσα χρόνια , τόση εμπειρία επαγγελματίας οδηγός αγώνων και να κατηγορείται για εμπάθεια, είναι λίγο χοντρό.

Η αλήθεια είναι οτι ο τύπος είναι biased σήμερα (δες Ferrari και θα καταλάβεις) γιατί το να κοπεί η παροχή
του κύριου υλικού που θα κάνεις review, είναι χοντρό.
Οπότε, με το γάντι η όποια κριτική και αν κάτι είναι καινούργιο και προιόν ετικέτας, τότε σχεδόν αυτόματα
τοποθετείται στην κορυφή.

Όσο για review, ψάξε τα post μου, τα έχω αναρτήσει εδώ κατα καιρούς απο genuine ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο, ασχέτως αν είναι πραγματικά καλό ή όχι, επειδή μ'αρέΖει το aspect που θέλει ένα τέτοιο βοήθημα (GKN) να εξυπηρετεί το στρίβειν
αποτελεσματικότερα απο ένα FWD.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε: Με ρώτησες ποιό είναι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το πρόβλημα με τη λάθος διάσταση ζαντών και σου απάντησα τεκμηριωμένα και απλά: μεγαλύτερο κόστος και χειρότερο κράτημα χωρίς κάποιο κέρδος (άντε πες μας ότι κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας :yahoo: )

18% μεγαλυτερο κοστος, στην επομενη αλλαγη ελαστικων...Τρομερο τεκμηριο "λαθους" απο τεχνικη-μηχανολογικη πλευρα... :lol: Σου εχω ηδη απαντησει, εξισορροπειται απο χαμηλοτερο κοστος συντηρησης, σε σχεση με την πλειοψηφια του ανταγωνισμου.
Επισης, δες ακριβως απο πανω, την απαντηση μου στον Zorz, περι διαδρομων αναρτησεων...

nass έγραψε:Τα υπόλοιπα είναι τα συνήθη έπεα πτερόεντά σου. Οπου είναι σαφές ότι δεν έχεις καταλάβει καθόλου το κριτήριο μου: μπορεί (και μάλλον έτσι είναι) το αυτοκίνητο να είναι μια χαρά οδηγικά. Μπορεί (και μάλλον, αυτό έλειπε μετά από 10 χρόνια...) συνολικά να είναι καλύτερο από το Evo (σίγουρα συμφωνήσαμε ότι έχει χειρότερη 4κίνηση αλλά μιλάμε συνολικά). Ομως δεν μου αρκεί, γεμάτος είναι ο τόπος με οδηγικά μια χαρά αυτοκίνητοα καλύτερα από το δικό μου, αλίμονο. Στο κάτω-κάτω, αντίθετα με ό,τι νομίζεις, δεν συγκρίνω το RS με το δικό μου ούτε με ενδιαφέρει να αποδείξω ότι έχω το "καλύτερο" αυτοκίνητο, αν είναι δυνατόν, I could not care less.

Αυτα τα υπογραμμισμενα, απεχουν παρασαγγας, απο τις παλαιοτερες τοποθετησεις σου, περι αναποτελεσματικοτητας του, ταυτισης σου με τα λεγομενα της vorshlag και παει λεγοντας...
Τουλαχιστον το αναφερεις, το αποδεχεσαι, εστω και μετα απο καμποσες σελιδες αντιλογου... :)

nass έγραψε:Το πρόβλημά μου είναι ότι ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ και αυτό το διαπιστώσαμε εδώ μέσα, κανείς εκτός από 2-3 (και τη Vorschlag μεταξύ αυτών) δεν είχε τα @@ να το γράψει αυτό, είναι φρου-φρου κι αρώματα, γεμάτο από εμφανείς (σε όποιον διαβάζει και δε βλέπει μόνο) συμβιβασμούς και κακό IMNSHO engineering. Ε εμένα δεν με ενδιαφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, μια χαρά μπορώ να δώσω τα ωραία μου € να πάρω ένα ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο που επιπλέον δεν με κοροϊδεύει μηχανολογικά, όπως το Megane (φτηνότερο) ή το Α45 (ακριβότερο).

Και το δικο μου προβλημα, αφενως ειναι οτι φουσκωνεις ενα ζητημα, το οποιο δεν αφορα ουσισατικα καποιο ψεγαδι στο οδηγικο κομματι και αφετερου κρινεις μονοπλευρα, μια υλοποιηση που τελειοποιηθηκε για διαφορετικους σκοπους (WRC) που ξεπερνουν σημαντικα τον σκοπο και χρηση ενος ταχυτατου hot-hatch που να προσφερει ομως μεγαλη οδηγικη ευχαριστηση και αρκετα υψηλα ποσοστα ρυθμισιμοτητας στην οδικη συμπεριφορα του.
Κοντολογις, σημερα για τα δεδομενα της εξελιξης της τεχνολογιας (απο ενεργα αμορτισερ, μεχρι και το υποκαταστατο(?) πισω μπλοκε διαφορικο ονοματι twinster, υπαρχει και η οψη του νομισματος που λεει οτι η υλοποιηση ΠΛΕΟΝ των ιαπωνικων φτερουγων ειναι OVER-ENGINEERED, εχει κυριως νοημα και μεγιστο οφελος, ειτε ως ετοιμο προιον για αγωνες (groupN πχ) , ειτε για χρηση με πολυ μικρες παρεμβασεις σε επιπεδο wrc.
Δεν ειναι απαραιτητο δηλαδη να παιζει σωνει και καλα "κοροιδια". Ποσο μαλλον οταν υπολογισεις τις τιμες σε χωρες που ισχυουν νορμαλ φορολογησεις. Περι τα 40κ ευρω στην Γερμανια για παραδειγμα...

nass έγραψε:Σαν αντίστοιχο παράδειγμα, δεν θα αγόραζα ποτέ Renault 5 GT Turbo, και ας ήταν μεταξύ των καλύτερων στην εποχή του οδηγικά αυτοκίνητων, ο dimviii, τον οποίο στεναχωρώ :), ξέρει και φαντάζομαι καταλαβαίνει γιατί.

Για την ιστορια, απο αυτα της εποχης, ποιο θα αγοραζες?

nass έγραψε:Βέβαια αυτό το κριτήριο είναι προσωπικό, εσένα, που σου εξήγησα στη σελίδα 14 πως ακριβώς δουλεύει η 4κίνησή του RS και στη σελίδα 59 επέμενες ότι ο ένας συμπλέκτης είναι για αριστερά-δεξιά και ο άλλος για εμπρός-πίσω :dizzy: (και έχεις την αμετροέπεια σε βαθμό θράσους να λες σε μένα ότι "το τερμάτισα" :help: και να παραπονιέσαι, μοναδικός εδώ μέσα, ότι δεν τα 'πα καλά :tomato: ) προφανώς δεν σε αφορά. Μείνε στα βιντεάκια σου :rtfm:

Στο ειπα νωριτερα, με απολυτη ειλικρινεια, οτι αρχικα το καταλαβα, οπως και ειναι στην ουσια, αλλα μετα απο λιγο, προσπαθοντας να "μεταφρασω" κομματι των γραφηματων με επεξηγησεις της Ford, μπερδευτηκα ως προς την λειτουργια των πολυδισκων, συνδυαστικα...
Το θρασος(?) το ειχα απο την στιγμη που μεσα σε καμμια 10αρια σελιδες ειχες 2-3 διαφορετικες εκδοχες για τον ορισμο του διαφορικου. Την μια ηταν ως κατι αποκλειστικα με πλανητες-δορυφορους. Την αλλη "οποιοδήποτε σύστημα επιτρέπει διαφορετική ταχύτητα περιστροφής των αξόνων εισόδου-εξόδου", και λιγες σελιδες μετα οτι δεν ειναι απαραίτητα με πλανήτες-δορυφόρους.
Ειπες λοιπον κατι για αμετροεπεια?

Δεν παραπονιεμαι, κανω αντιλογο και παρουσιαζω ενστασεις, σε οτιδηποτε διαπιστωνω οτι παρουσιαζεται διαφορετικα, απ' οτι ειναι ευρεως γνωστο και διαδεδομενο.
Επισης σε οτιδηποτε κανει ΜΠΑΜ οτι ειναι φτηνη προπαγανδα (βλεπε vorshlag) ή οτι ξεφευγει παρασαγγας απο την κατα το δυνατον αντικειμενικη προσεγγιση, οταν κρινουμε/συγκρινουμε ενα μοντελο αυτοκινητου...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
georgetz έγραψε: Η Vorshlag προπαγάνδα δεν είναι ,καταγραφή κάνανε οι άνθρωποι όπου επαληθεύτηκε ,
άρα μάλλον σε κάποιον άλλον είναι τι αρέσει και τι όχι ,ΠΕΝΤΕΛΟΝΑΤΑ :shifty: :lol:

Τι ακριβως επαληθευτηκε? Η εντονη υποστροφη στην πιστα? Με αρχικη πιεση 10psi κατω απο την προτεινομενη εργοστασιακη? Ξερεις δεν φορουσε σλικ, ουτε ημισλικ ελαστικα, αλλα εντελως συμβατικα σπορ δρομισια (ουτε καν τα cup2, τα PSS ειχε...)
Το βαρος της αναρτησης? Σε σχεση με ποια αναρτηση? Ζυγισανε τις αναρτησεις των ανταγωνιστικων και βγαλανε τις μετρησεις? Που ζυγισαν το βαρος των στανταρ τροχων και ηταν σε υψηλα επιπεδα? Σε σχεση με τι? Με τις ΕΞΤΡΑ σφυρηλατες που φοραει το Mitsu MR που εμπαιναν σε πακετο εξοπλισμου που κοστιζε γυρω στα 5κ ευρω?
Ζυγισανε αντιστοιχα την εξτρα σφυρηλατη του RS που κοστιζουν 2κ ευρω μαζι με τα καλυτερα cup2?
Οι υψηλες θερμοκρασιες, απο την οδηγηση με LFB που απενεργοποιουσε παραλληλα την RDU?
Το link που μπηκε με κατοχο ο οποιος ανακαλεσε στα περι υψηλων θερμοκρασιων, μαλλον δεν το ειδες...
'Η μηπως που δεν μπορουσαν -τα τζιμανια της Vorshlag- να βγαλουν το ESP εκτος...?

Aπλα και ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ! :iconcool:

georgetz έγραψε:Για τον Atkinson που λες , έχει οδηγήσει για πολλές εταιρίες , μεταξύ άλλων και Ford. Μετά απο τόσες
φίρμες , τόσα χρόνια , τόση εμπειρία επαγγελματίας οδηγός αγώνων και να κατηγορείται για εμπάθεια, είναι λίγο χοντρό.

Δεν πειραζει, μπορει να εχει οδηγησει και διαστημοπολοια, μπορει να ειναι ο καλυτερος οδηγος αγωνων στον πλανητη. Οταν εχει υπαρξει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ εργοστασιακος οδηγος της subaru για 4 συναπτα ετη, η αποψη του ενεχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να ειναι biased, τι να κανουμε τωρα.
Δεν μιλησα για εμπαθεια. Επιπλεον, διαβασε το review που εβαλα παρακατω. Και αυτο απο στην Αυστραλια εγινε... :whistlink:

georgetz έγραψε:Η αλήθεια είναι οτι ο τύπος είναι biased σήμερα (δες Ferrari και θα καταλάβεις) γιατί το να κοπεί η παροχή του κύριου υλικού που θα κάνεις review, είναι χοντρό.
Οπότε, με το γάντι η όποια κριτική και αν κάτι είναι καινούργιο και προιόν ετικέτας, τότε σχεδόν αυτόματα
τοποθετείται στην κορυφή.

Ειναι σε μεγαλο βαθμο η πλειοψηφια του, αλλα οταν διαβαζεις καμποσα χρονια, οπως ειπα και καπου νωριτερα, θες δεν θες, καποια στιγμη μπορεις συνηθως ευκολα να καταλαβεις, που υπαρχει σκοπιμοτητα και που οχι. Συν το οτι οσο μεγαλυτερο ειναι το στατιστικο δειγμα, η ποικιλια των διαφορετικων πηγων, τοσο πιο κοντα στην πραγματικοτητα ειναι το τελικο συμπερασμα που θα βγει.
Οσο για την παροχη, πλεον ειναι τοσα πολλα τα μεσα, αλλα σε καποια ειδικα ειναι τετοια τα επιπεδα προσβασιμοτητας σε οποιοδηποτε σπανιο ακομα εξωτικο αυτοκινητο, πχ σε καποια Αγγλικα περιοδικα οπως Evo, που δεν τους καιγεται καρφι, αν ο εκαστοτε εισαγωγεας αρνηθει να δωσει αυτοκινητο...
Προφανως και δεν μενω στα περιορισμενα μεσα της δικης μας μπανανιας...

georgetz έγραψε:Όσο για review, ψάξε τα post μου, τα έχω αναρτήσει εδώ κατα καιρούς απο genuine ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο, ασχέτως αν είναι πραγματικά καλό ή όχι, επειδή μ'αρέΖει το aspect που θέλει ένα τέτοιο βοήθημα (GKN) να εξυπηρετεί το στρίβειν
αποτελεσματικότερα απο ένα FWD.

Περα απο αυτο το ενα με τον Atkinson, καποιο δικο σου δεν θυμαμαι να βγαζει υποδυεστερο το RS απο τον ανταγωνισμο, αλλα ακομα και εαν ειναι ετσι, ποσα αρνητικα reviews ηταν συνολικα?
Εδω εχουν μπει 5-6 δοκιμαστικα που το βγαζουν πρωτο, περα απο τα δικα μας τα περιοδικα...