Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
popolaros έγραψε:
ετσι οπως πας θα μου βγαλεις στο τελος καλυτερη την τετρακινηση του RS απο του STi.....

ικανο σε εχω...

Μπορείς να μας δείξεις τα διαφορικά του sti που θα μας πεις οτι έχει και καλύτερη τετρακίνηση από την Φοκουσάρα; :twisted:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#301185 Λοιπόν, τέρμα η συζήτηση, το θέμα μπορεί να κλειδωθεί. :rtfm:

Μετά από τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε ότι το καλύτερο αμάξι του κόσμου είναι το ficus RS, μόνο ένα είναι καλύτερο...

Εικόνα

Σε 1,6 diesel! :rtfm: :rtfm:

ΛΗΞΙΣ! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
nass έγραψε:Λανθασμένη (= επιβεβλημένη από τους μαρκετίστες, αλλά με κόστος για τον οδηγό) επιλογή 19άρας ζάντας (μεταξύ άλλων λόγων, όπως η αποδεδειγμένα ντεμέκ 4κίνηση, το "μουφάμαξο" που λέει ο popolaros ή τα φρου-φρου κι αρώματα, που λέω εγώ):

Εικόνα

Problem solved:

Εικόνα
Εικόνα

Αν ήμουν πάντως μηχανικός της Ford πάνω στο project του Φάκας ΑρΕς, θα τραβούσα τώρα τα βυζιά μου με αυτά που διαβάζω εκατέρωθεν... :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
mirage έγραψε:Ωπ. Μαγικη λέξη κλειδι. Μαρκετινγκ

< >

Σου απαντησα πολυ συγκεκριμενα πριν, στην ενσταση σου αναφορικα με την λογικη "μου"αλλα και το κατα ποσο πουλαει ο ενας ή ο αλλος.

Τωρα με αυτη την αναφορα σου, -σαν να πηγαινεις αλλου την κουβεντα-, τι ακριβως θες να πεις?

@nass
στην ΠΡΑΞΗ, για την συγκεκριμενη επιλογη, εχει διαπιστωθει καποιο λαθος, στην αισθηση κατα την οδηγηση και σε επιπεδο αποτελεσματικοτητας? Και αν ναι, που?

Επισης το "ντεμεκ 4κινηση" ή "φρου-φρου και αρωματα" ξαναλεω στην ΠΡΑΞΗ, που διαπιστωθηκε?

(μην ανασκαψεις παλι τις πιπολογιες της vorshlag, αυτες και αν ηταν μαρκετινιστικες μπουρδολογιες για να πουλησουν περιφερειακα ως βελτιωτες...της π@υτσας. Επισης ηδη μπηκε αλλο ενα Link προσφατα με κατοχο που ανακαλεσε για τις υψηλες θερμοκρασιες και απεμπλοκη του πισω διαφορικου)

@popolaros
Εδω και πολλα ποστ, εχω ξεκαθαρισει οτι θεωρω την υλοποιηση των 3ων διαφορικων στις φτερουγες την ανωτερη που υπαρχει στην κατηγορια τιμης, αλλα και συγκεκριμενα σαφως καλυτερη απο του Focus, αναφεροντας μαλιστα τις οποιες διαφοροποιησεις στην οδικη συμπεριφορα και συγκεκριμενα σττην περιορισμενη ρυθμισιμοτητα τοποθετησης που υπαρχει στην περιπτωση του Focus RS, συμφωνα παντα με τις διαπιστωσεις των περισσοτερων δοκιμαστων.
Απο την πλευρα σου τωρα, στις δυο ερωτησεις που σου εκανα, δεν μου εδωσες μια απαντηση...

@markvag
Δεν εχω καταλαβει ακριβως τι θελεις να πεις? Καταρχας σε ποιο ΜΚΙΙΙ pre fl focus αναφερεσαι? Kαθοτι εκδοση RS τοτε δεν υπηρχε, αλλα μονο το προσθιοκινητο ST...
Άβαταρ μέλους
By nass
#301420 Michelin Pilot Super Sport 235/35-19 --> €261

Michelin Pilot Super Sport 245/40-18 --> €222 (0.9% διαφορά διαμέτρου δηλ. πρακτικά το ίδιο)

Ο οδηγός πληρώνει 18% παραπάνω σε κάθε αλλαγή ελαστικών, φαντάζομαι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ θα έχει 18% καλύτερο κράτημα :whistlink:
Αν και έχω την υποψία :shifty: ότι το 18άρι εκτός του ότι είναι φτηνότερο, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ θα κρατάει και καλύτερα (μικρότερο μη φερόμενο βάρος ζάντας + λάστιχου, μεγαλύτερο πλάτος).
Fit-for-purpose engineering (NOT) :s_yes
Άβαταρ μέλους
By markvag
Κίκιζας . έγραψε:
@markvag
Δεν εχω καταλαβει ακριβως τι θελεις να πεις? Καταρχας σε ποιο ΜΚΙΙΙ pre fl focus αναφερεσαι? Kαθοτι εκδοση RS τοτε δεν υπηρχε, αλλα μονο το προσθιοκινητο ST...

mk3 1.6 Τ που όποιος δημοσιογράφος το οδήγησε τρελάθηκε με το στρίψιμό του... :rtfm: Και οδηγώντας το είδα πολύ χτυπητά πράγματα που κανείς δεν τ' ανέφερε (πχ πάρα πολύ roll στη στροφή, η έκδοση με τη σπορ ανάρτηση αυτό)... Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά...

Οι ίδιοι λοιπόν δημοσιογράφοι τώρα λένε για το πόσο γαμάου είναι το RS;;; :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#301433 Το focus καταρχας εδω ειναι στο αγαπημενο μου χρωμα... :s_roses

Αρκετα ενδιαφερον το τεστ, πολυ ενδιαφερουσες οι -κυριως μετριες προς αρνητικε- αποψεις του νεου αλλα αρκετα εμπειρου οδηγου αγωνων Chris Atkinson...Μεχρι βεβαια να θυμηθουμε οτι υπηρξε εργοστασιακος οδηγος αγωνων της Subaru την περιοδο 2004-2008, οποτε θελοντας και μη, ενα μικρο καλαθακι ως προς τα επιπεδα αντικειμενικοτητας, εγω τουλαχιστον θα το κρατησω...

Επισης νεδιαφερον εχει οτι στο συγκεκριμενο τεστ, σε αντιθεση με τις διαπιστωσεις στα δυο παραπανω Video που παρεθεσα, πριν λιγα ποστ, το Focus φερεται να ειναι το πιο σκληρο(!) σε αοτι αφορα την συμπεριφορα της αναρτηση του, παροτι ειναι ρυθμιζομενη.

Αν τυχον καποιος βρει-ανακαλυψει ενδεχομενως τον/τους λογους που υπαρχει αυτη η αντιφαση, (οχι λογω αντιθετων αποψεων-προτιμησεων απλα) εχει την εκτιμηση μου... :s_thumbsup

Anyway, ως αντιλογο στα συμπερασματα του παραπανω, παραθετω αλλο ενα αλλο Review, απο την ιδια χωρα...

http://www.carsguide.com.au/car-reviews ... ison-44121
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:Michelin Pilot Super Sport 235/35-19 --> €261

Michelin Pilot Super Sport 245/40-18 --> €222 (0.9% διαφορά διαμέτρου δηλ. πρακτικά το ίδιο)

Ο οδηγός πληρώνει 18% παραπάνω σε κάθε αλλαγή ελαστικών, φαντάζομαι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ θα έχει 18% καλύτερο κράτημα :whistlink:
Αν και έχω την υποψία :shifty: ότι το 18άρι εκτός του ότι είναι φτηνότερο, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ θα κρατάει και καλύτερα (μικρότερο μη φερόμενο βάρος ζάντας + λάστιχου, μεγαλύτερο πλάτος).
Fit-for-purpose engineering (NOT) :s_yes

Eνταξει? Αυτο ηταν ολο και ολο? Πας να βγαλεις απο την μυγα ξυγγι, για να δειξεις οτι οτι ειναι τεχνικο λαθος που βαζουν 19αρες στο Focus, επειδη πληρωνεις 18% παραπανω στην αλλαγη ελαστικων?

Μηπως να βαλω και εγω τον παραγοντα συντηρησης-σερβις-εξαρτηματα-ανταλλακτικα, με το φαρμακειο ονοματι Σαρακακης, να δουμε μετα ποιος βγαινει κερδισμενος και ποιος χαμενος σε μακροχρονια χρηση, σε κοστος?

Οσο για την απαντηση που ζητας, δεν ξερω για τα ποσοστα πιθανου καλυτερου grip, (μαλλον δεν υπαρχουν καν) αλλα απ' οσο γνωριζω βρισκεται στην καλυτερη συγκριτικα ποιοτητα κυλισης...Η μεγαλυτερη δυνατη διαμετρος ζαντας (other things equal σε λαστιχα πχ κ.α) συμβαλλει σε χαμηλοτερα επιπεδα θορυβου στην καμπινα.
Τελος, ΙΣΩΣ καποια ποσοστα καλυτερης συγκριτικα ψυξης των εμπρος φρενων, να βρισκονται στην καλυτερη, πιο ανετη-γρηγορη κυκλοφορια του ζεστου αερα, σε σχεση με τις περιπτωσεις οπου η δισκοπλακα τεινει σχεδον να "κουμπωνει" στο εσωτερικο της ζαντας.

Στα της χαμηλοτερης μη αναρτωμενης μαζας, για τελικες διαφορες βαρους που στην τελικη δεν εχουν ιδιαιτερη αξια, σε παραπεμπω στις εξτρα σφυρηλατες ζαντες του focus οι οποιες κοστιζουν γυρω στα 2,500 ευρω , εναντι των επισης εξτρα σφυρηλατων BBS του Mitsu, (σε σχεση με την GSR εκδοση, στανταρ φορουσε το MR , διορθωσε με αν κανω λαθος) αλλα αν θυμαμαι σωστα , ΜΟΝΟ ως πακετο σε συγκεκριμενη εκδοση με συνολικο κοστος γυρω στα 5κ ευρω...
Άβαταρ μέλους
By nass
#301447 Η σύγκριση με το Evo είναι μόνο στο δικό σου μυαλό, μπορείς να τη συνεχίσεις μόνος σου.
Εμένα πάλι δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα σχετικό με το αυτοκίνητό μου, γιαυτό και γουστάρω τρελλά και ευχαρίστως θα αγόραζα Α45, Megane RS και άλλα σωστά σχεδιασμένα και τίμια αυτοκίνητα (θα γούσταρα και Type R αλλά δε βλέπεται το άτιμο :lol: ). Σε αυτά τα "σωστά σχεδιασμένα και τίμια" IMNSHO δεν περιλαμβάνεται το RS (και οι ζάντες είναι ένα μόνο από αυτά που δείχνουν ότι είναι λάθος σχεδιασμένο αυτοκίνητο, έχω παραθέσει ολόκληρη λίστα).

Τα σχετικά με την κυκλοφορία του ζεστού αέρα :help: και την ποιότητα κύλισης ας τα αφήσουμε καλύτερα :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
markvag έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:
@markvag

mk3 1.6 Τ που όποιος δημοσιογράφος το οδήγησε τρελάθηκε με το στρίψιμό του... :rtfm: Και οδηγώντας το είδα πολύ χτυπητά πράγματα που κανείς δεν τ' ανέφερε (πχ πάρα πολύ roll στη στροφή, η έκδοση με τη σπορ ανάρτηση αυτό)... Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά...

Οι ίδιοι λοιπόν δημοσιογράφοι τώρα λένε για το πόσο γαμάου είναι το RS;;; :innocent:

Mαρκο, τι σχεση καταρχας μπορει να εχει ενα "βασικο" focus , εστω 150-180 ιππων και 23κ ευρω σε σχεση με ενα Focus, που σε μηχανολογικο επιπεδο ειναι εντελως διαφορετικο αυτοκινητο. Μεχρι και το σασι του ειναι ΑΛΛΟ, διαφορετικο με μεγαλυτερες ενισχυσεις, αλλα και για να δεχεται τον αξονα μεταδοσης, που παει στο πισω διαφορικο.
Οσο για το test drive το εχω ξαναπει νομιζω. Και σε εμενα εχει τυχει το ιδιο ακριβως σε προδιαγραφες αυτοκινητο, να εχει αλλη συμπεριφορα, ειτε απο ταλαιπωρημενα ελαστικα, αμορτισερ κτλ...
Χρειαζονται αρκετα περισσοτερα δειγματα, στατιστικα μιλωντας κυριως για να βγαλεις ενα σχετικα ασφαλες συμπερασμα, να εχεις μια ολοκληρωμενη και το δυνατον αντικειμενικη αποψη για καποιο μοντελο... :)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:Η σύγκριση με το Evo είναι μόνο στο δικό σου μυαλό, μπορείς να τη συνεχίσεις μόνος σου.

Αφορα προηγουμενο παραδειγμα, στον ενθουσιασμο που ΕΣΥ ειχες δειξει με τις μετρησεις της vorshlag, οι οποιες ομως αφορουσαν ΜΟΝΟ τα βαρη σε σφυρηλατες ζαντες του MItsu, -ως βαση και για την λιστα που μετεπειτα εφτιαξες, με τα τεχνικα "λαθη" του RS-, ΠΟΛΥ μεγαλυτερου κοστους συγκριτικα, απο τις επισης εξτρα σφυρηλατες του Focus, δυνατοτητα που δεν αναφερθηκε ΚΑΝ. Ποσο μαλλον να ζυγιστουν οι σφυρηλατες του Focus...

Ειναι λοιπον υπαρκτη και ΒΑΣΙΜΗ η συγκριση, οχι μονο προς το EVO-Φτερουγες αλλα και απεναντι στον ανταγωνισμο που παραδοσιακα, ως μαρκες χρεωνουν περισσοτερο για την συντηρηση των αυτοκινητων τους.

nass έγραψε:Εμένα πάλι δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα σχετικό με το αυτοκίνητό μου, γιαυτό και γουστάρω τρελλά και ευχαρίστως θα αγόραζα Α45, Megane RS και άλλα σωστά σχεδιασμένα και τίμια αυτοκίνητα (θα γούσταρα και Type R αλλά δε βλέπεται το άτιμο :lol: ). Σε αυτά τα "σωστά σχεδιασμένα και τίμια" IMNSHO δεν περιλαμβάνεται το RS (και οι ζάντες είναι ένα μόνο από αυτά που δείχνουν ότι είναι λάθος σχεδιασμένο αυτοκίνητο, έχω παραθέσει ολόκληρη λίστα).

Το τι γουσταρει για δικους του λογους ο καθενας ειναι αλλη κουβεντα...Και εγω αν ειχα μια 50αρα ζεστη, θα ψωνιζα μια 997S και τα ψιλα σε λαστιχα και φορους.
Εγω τουλαχιστον κουβεντιαζω σε βαση ρεαλιστικη, με ξεκαθαρα δεδομενα, τι ειναι καλυτερο και που, αλλα και τι ειναι καλυτερο ΣΥΝΟΛΙΚΑ, με προτεραιοτητα ΠΑΝΤΑ -για αυτη την κατηγορια- την οδηγικη ευχαριστηση.
Τα περι σωστης σχεδιασης, ειναι δικη σου αποψη, και η "λιστα" προκυπτει κυριως απο λεγομενα της...vorshlag... :svivhaha:

nass έγραψε:Τα σχετικά με την κυκλοφορία του ζεστού αέρα :help: και την ποιότητα κύλισης ας τα αφήσουμε καλύτερα :innocent:

Γιατι? Οταν η δισκοπλακα σχεδον "κουμπωνει" στο εσωτερικο της ζαντας, απαγει καλυτερα την θερμοτητα, απο το να ειχε μεγαλυτερο κενο?
Για την ποιοτητα κυλισης, μπορουμε να ρωτησουμε καποιον ειδικο ενδεχομενως...
Άβαταρ μέλους
By nass
#301454 Η Vorschlag ήταν η αφορμή, έκτοτε έχω σχηματίσει και τεκμηριώσει τη δική μου άποψη, είμαι μια χαρά ικανός για αυτήν, τουλάχιστον σε επίπεδο μηχανολογικής ανάλυσης, διότι για οδηγική ευχαρίστηση δεν θα ξέρω, μέχρι να το οδηγήσω.
Εσύ πάλι, κρίνοντας από τα συνεχή βιντεάκια και τεστ, που παραθέτεις, παραμένεις στις δανεικές απόψεις :s_bored
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#301459 Και μην ξεχνάμε, οι δημοσιογράφοι είναι τέρμα αντικειμενικοί, παίζουν τα τεχνικά στα δάχτυλα και το κυριότερο δεν θέλουν να πουλήσουν! :svivhaha: