Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#297976 Κλειδαριά είναι το κάτω αριστερά. Κύλινδρος είναι το επάνω αριστερά. Defender είναι το κάτω δεξιά.
Θέλεις εξήγηση για το τι κάνει το καθένα;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#297977 Κλειδαρια, οπως βλεπεις δεν εχει αφαλο- κυλινδρο

Εικόνα

Κυλινδρος, για να μπορεις να κλειδωνεις

Εικόνα

Defender, για την προστασια της κλειδαριας απο τρυπημα κτλ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By xenos
#298072 Σας ευχαριστώ. Νόμιζα ότι κλειδαριά+κύλινδρος είναι πακέτο. Το defender δεν το είχα υπόψιν μου. :oops:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#298082 Πρέπει να προχωρήσω το θέμα συναγερμός. Υπάρχουν πάρα πολλά πακέτα και έχω χαθεί. Έχω έτοιμη καλωδίωση. Υποστήριξη για κλήση + gsm θα ήταν ατού.
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V2.0
Dimitris_P έγραψε:Πρέπει να προχωρήσω το θέμα συναγερμός. Υπάρχουν πάρα πολλά πακέτα και έχω χαθεί. Έχω έτοιμη καλωδίωση. Υποστήριξη για κλήση + gsm θα ήταν ατού.

Budget? Καλό κομμάτι του εργατικού κόστους πάει στην καλωδίωση, αφού την έχεις έτοιμη...
Προσωπικά εμπειρία απο Paradox και Caddx, πολύ καλές λύσεις, πάντα με GSM και internet modules.
Δες τα νέα ψηφιακά κέντρα Paradox EvoHD νομίζω, συνεργάζονται και με τα νέα PIR Paradox HD77, που έχει και 720p camera (http://www.paradox.com/Downloader/?ID=6803)
Κόστος δεν ξέρω, αλλά είναι μια 2-1 λύση που μακάρι να υπήρχε όταν έβαζα εγώ συναγερμό σε σπίτι/εξοχικό
Σκέψου σοβαρά και τη συνδρομή σε κέντρο λήψης σημάτων, κάνα 10-11 ευρώ τον μήνα ειναι
Άβαταρ μέλους
By g47
pipinos1976 έγραψε:Θα σε απογοητεύσω για τις πόρτες αυτές. Πέρυσι που έψαχνα για το παλιό σπίτι, λόγω κάποιων κλοπών στην γειτονιά, δεν βρήκα κάτι αξιόλογο σε αυτές τις τιμές. Οι περισσότερες έχουν προβλήματα στην θωράκιση από την πλευρά της κλειδαριάς, όπου το μέταλλο είναι αντίστοιχου πάχους και αντοχής με το υπόλοιπο τμήμα της πόρτας, οπότε ανοίγει με λοστό, έστω και με κάποια δυσκολία.

Επειδή για το νέο σπίτι είχα πάρει από τον εβραίο (βλ. Blokaport ή κάπως έτσι) πήγα και τα είδα όλα τα μοντέλα του. Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως είχαμε ένα άλμα ποιότητας από τα 600 στα 800€ που μετά παρέμενε σταθερό για τιμές μέχρι και 1500€ (άλλαζαν τα σημεία, τα υλικά ντυσίματος κτλ). Τελικά, κατέληξα στον εξής συνδυασμό (τις κλειδαριές μου τις πρότεινε ο mclein από το insomnia - τα αναφέρει ξανά στην σελίδα 56) που είναι value for money:
1. Πόρτα με 15 σημεία (ο εβραίος τα λέει 17 γιατί μετράει και το γλωσσίδι και τον σύρτη) με απλό ξύλο σε χρώμα καρυδιάς (laminate, χωρίς σχέδια, όπου τα νερά δείχνουν μια χαρά - είναι και σχετικά μικρή η πόρτα)
2. Κλειδαριά cisa revolution pro
3. Κύλινδρο cisa ap3s (ο rs3s πάει από 75 στα 150 χωρίς μεγάλη διαφορά σε απόδοση)
4. Defender disec monolito rok
Όλα αυτά μου πήγαν €900, λόγω γνωριμίας (αφού είχα πάρει άλλες 6 πόρτες με 21 σημεία και omega κλειδαριές), μαζί με τοποθέτηση και ΦΠΑ.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως οτιδήποτε φτηνότερο θα ήταν πεταμένα χρήματα και οτιδήποτε ακριβότερο πολύ χρήμα για ελάχιστη βελτίωση. Γι' αυτό σου προτείνω να παίξεις σε αυτό το επίπεδο τιμής, έστω και αν χρειαστεί να περιμένεις λίγο ή να χρεωθείς. Φυσικά, η τιμή της πόρτας αυτής ήταν πιο πάνω, αλλά σε άλλη εταιρεία και τοπικό εγκαταστάτη θα βρεις ίδια απόδοση σε αυτά τα χρήματα, που είναι και το σημείο vfm.

Ευχαριστώ.

Θα συμφωνησω για κλειδαρια και κυλινδρο, ειναι στα υποψην να μπει κατι τετοιο και λιγο πιο φθηνο defender.
Εχω βρει μια πορτα γυρω στα 600 και ο mclein εδωσε το οκ :lol: αλλα με αλλαγες σε κλειδαρια και κυλινδρο με αυτα που προτινες.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Chuckie V2.0 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Πρέπει να προχωρήσω το θέμα συναγερμός. Υπάρχουν πάρα πολλά πακέτα και έχω χαθεί. Έχω έτοιμη καλωδίωση. Υποστήριξη για κλήση + gsm θα ήταν ατού.

Budget? Καλό κομμάτι του εργατικού κόστους πάει στην καλωδίωση, αφού την έχεις έτοιμη...
Προσωπικά εμπειρία απο Paradox και Caddx, πολύ καλές λύσεις, πάντα με GSM και internet modules.
Δες τα νέα ψηφιακά κέντρα Paradox EvoHD νομίζω, συνεργάζονται και με τα νέα PIR Paradox HD77, που έχει και 720p camera (http://www.paradox.com/Downloader/?ID=6803)
Κόστος δεν ξέρω, αλλά είναι μια 2-1 λύση που μακάρι να υπήρχε όταν έβαζα εγώ συναγερμό σε σπίτι/εξοχικό
Σκέψου σοβαρά και τη συνδρομή σε κέντρο λήψης σημάτων, κάνα 10-11 ευρώ τον μήνα ειναι

Είχα στο μυαλό μου 400-500 συμπεριλαμβανομενης της εγκατάστασης. Αν στα ίδια λεφτά ή έστω λίγα ακόμα παίζουν και καναδυο κάμερες ακόμα καλύτερα. Είμαι πολύ εκτός;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#298327 ΙΜΗΟ ολα αυτά ναι μεν είναι σωστά , ναι μεν σε προστατεύουν από ένα ποσοστό διαρρηκτών ( τους ερασιτέχνες θα λεγα...) αλλά ακόμα και με όλα αυτά δεν είσαι 100% σίγουρος για τπτ... :(
Έχω πάει σε σπίτια , που είχαν το μέγιστο που μπορεί κανείς να φανταστεί από μέτρα ασφαλείας και ..... :lipsealed: ..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#298331 Ναι αυτούς θέλω ν'αποτρέψω. Δεν σκοπεύω να το κάνω φρούριο, δεν έχω και τίποτα σημαντικής αξίας άλλωστε. Απλώς σιχαίνομαι την ιδέα να μπει κάποιος άλλος και να τα κάνει πτανα.
Άβαταρ μέλους
By corsair
Dimitris_P έγραψε:
Είχα στο μυαλό μου 400-500 συμπεριλαμβανομενης της εγκατάστασης. Αν στα ίδια λεφτά ή έστω λίγα ακόμα παίζουν και καναδυο κάμερες ακόμα καλύτερα. Είμαι πολύ εκτός;

αν δεν εχεις να προστατεψεις το fort knox και δεν θες καποια ειδικη/περιεργη/ψαγμενη λειτουργια, εχει μια χαρα συναγερμους ready to install με GSM η και διαχειριση μεσω ιντερνετ. Επισης εχει καμερες 720p με 30-60 ευρω που θα σε ειδοποιησουν στο κινητο, θα κρατησουν και το επιμαχο υλικο σε καποιο online storage.

Εχεις παρει και το καλαι στις εγκαταστασεις, οποτε δεν θα εχεις θεμα.
Τωρα που το θυμηθηκα... τελικα τι εγινε? Βγηκες εξω? Ξεκλειδωθηκες? Μηπως χρειαζεσαι τιποτα ξηρα τροφη? :lol:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
corsair έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:

αν δεν εχεις να προστατεψεις το fort knox και δεν θες καποια ειδικη/περιεργη/ψαγμενη λειτουργια, εχει μια χαρα συναγερμους ready to install με GSM η και διαχειριση μεσω ιντερνετ. Επισης εχει καμερες 720p με 30-60 ευρω που θα σε ειδοποιησουν στο κινητο, θα κρατησουν και το επιμαχο υλικο σε καποιο online storage.

Εχεις παρει και το καλαι στις εγκαταστασεις, οποτε δεν θα εχεις θεμα.
Τωρα που το θυμηθηκα... τελικα τι εγινε? Βγηκες εξω? Ξεκλειδωθηκες? Μηπως χρειαζεσαι τιποτα ξηρα τροφη? :lol:

Κι εγώ στο τωρινό σπίτι, στο πατρικό, έχω βάλει μόνος έναν κινέζικο ασύρματο συναγερμό με pstn+gsm. Μου κόστισε κάπου €250 για 10 επαφές, 6 ραντάρ εσωτερικά, 2 ραντάρ εξωτερικά, 2 ανιχνευτές πυρκαγιάς (κουζίνα και δωμάτιο, όπου βρίσκεται δηλαδή το router), 3 σειρήνες (2 εσωτερικές, 1 εξωτερική), ασύρματο πληκτρολόγιο, 4+4 τηλεχειριστήρια και RFID μπρελόκ (για τους γονείς που δεν ξέρουν πολλά και δεν θέλουν να μάθουν). Τον έβαλα μόνος μου μέσα σε 2-3 ώρες, τον σέταρα σε 1 ώρα και δουλεύει μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα που βγάζει είναι από τα δύο εξωτερικά ραντάρ. Αν είναι πρωί και ανοίξει κάποιος από το απέναντι διαμέρισμα τις πόρτες τους ρίχνει φως επάνω και δίνουν σήμα. Αυτό δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσω, αλλά μάλλον θα τα βάζω να λειτουργούν μόνο βράδυ αυτά. Έχω βάλει και κάμερες σε όλα τα δωμάτια που αποτελούν πύλες εισόδου, οπότε τον ερασιτέχνη τον αντιμετωπίζω. Ο επαγγελματίας δεν νομίζω να έρθει καθώς, όπως λέει και ο μικρός, όλα στο σπίτι είναι παππούς: η TV, το PC κτλ, ενώ μετρητά δεν υπάρχουν ούτε για αστείο (αυτή την στιγμή πάνω μου πρέπει να έχω <€5 και αυτά σε κέρματα), όσο για κοσμήματα εκτός της βέρας στο χέρι της γυναίκας (άρα θα λείπει, όταν μπουν) δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο (άντε το ρολόι μου που το φοράω και η βέρα μου που την έχουμε χάσει από την ημέρα του γάμου - αν την βρει ο κλέφτης του την χαρίζω για τον κόπο του να ψάξει τόσο καλά, αν υπάρχει δηλαδή στο σπίτι και δεν την έχω πετάξει με τίποτε σακκούλες, όπως πιστεύει η γυναίκα).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
g47 έγραψε:Θα συμφωνησω για κλειδαρια και κυλινδρο, ειναι στα υποψην να μπει κατι τετοιο και λιγο πιο φθηνο defender.
Εχω βρει μια πορτα γυρω στα 600 και ο mclein εδωσε το οκ :lol: αλλα με αλλαγες σε κλειδαρια και κυλινδρο με αυτα που προτινες.

Μην βάλεις κάτι άλλο από Disec για defender. Βάλε πιο φτηνή σειρά, αλλά πάντα disec. Αν δεις το άλλο forum ρώτησα τον mclein τι διαφορά έχουν με αυτά που μου έδιναν (Cisa) και μου είπε ότι είναι τα μόνα ατσάλινα, οπότε έβαλα αυτά και ησύχασα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By corsair
pipinos1976 έγραψε:
Κι εγώ στο τωρινό σπίτι, στο πατρικό, έχω βάλει μόνος έναν κινέζικο ασύρματο συναγερμό με pstn+gsm.

Τέτοιο εχω και γω καμια 5ετια τώρα. Την δουλειά του την κάνει άψογα. Δεν ειχα ως τωρα λαθος συναγερμο. Ειδοποιει κανονικα στο κινητο. Εγω βεβαια επειδη ειναι οικοδομή δεν εβαλα εξωτερικη σειρήνα... κράτησα μια μικρή εσωτερική με ρυθμιση να χτυπησει μια φορα για 3 λεπτα, αν και αυτήν την έχω βγάλει επίσης off. Προτιμησα το σενάριο του silent alarm σε συνεργασία με μια camera. Οποτε αν λαβω ειδοποιηση και απο κάμερα και απο συναγερμό... θα πάρω τον Γιανικ απευθειας, τρεχοντας και γω στο σπιτι. :lol:

update: παντως πλεον σήμερα θα εψαχνα για συναγερμό που να μιλα με ιντερνετ σε καποια εφαρμογη στο κινητο. Η Siemens εχει κατι τετοιο στην γερμανικη αγορα απο οσο ξέρω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#298382 Κι η Yale.