Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By elvet
#297595 Στο δικό μου μυαλό, αυτοκίνητο για ταξίδι σημαίνει μεγάλο, station, diesel και αυτόματο

Με αυτή τη λογική αυτό : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8242960/
οχι βέβαια αυτό του λινκ, αλλά κάτι αν αυτό (1,9 κυβικά χωρίς επιπλέον φόρους, κινητήρας εύκολος σε ανταλλακτικά και επισκευή), γιατί αυτό παραείναι ακριβό και καγκουρικο.
Με τα ίδια περίπου χρήματα (εως 12000) φέρνεις από εξωτερικό μόνος σου καλύτερες περιπτώσεις
http://ww3.autoscout24.de/classified/287423306?asrc=st|as
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=228436124&scopeId=C&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&isSearchRequest=true&fuels=DIESEL&categories=EstateCar&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxCubicCapacity=2000&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=1
Άβαταρ μέλους
By markvag
fot έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Η 320i με τα 170 είναι καλή επιλογή, με τα ερωτηματικά των μπεκ και πολλαπλασιαστών. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά είναι αρκετά σβέλτη (κάτω από 9 για τα 100), πολύ ταξιδιάρα (κύλιση, αεροδυναμική, θόρυβος κλπ), στριφτερή και οικονομική. Αν τα τεκμήρια και τα τέλη δεν είναι πρόβλημα θα ήταν σίγουρα μέσα στις επιλογές μου.

Αυτό είχα και εγώ στο μυαλό μου Δία. Με το ίδιο μοτέρ σε 4d 320 είχα με λογικό πόδι λίγο κάτω από τα 7!! :metalo:
Με τα τέλη και φόρους μέχρι 5-6 κατοστάρικα το χρόνο, θα μπορούσα να το θεωρήσω ανεκτό. Δηλαδή μια κουπέ μετά το '10 αν κατάλαβα καλά πληρώνει 280 περίπου τέλη και κάπου 400 φόρο πολυτελείας.

Tότε έφυγες... :metalo:

Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική all around επιλογή. ΟΚ, δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, δεν είναι Ferrari 488 στις στροφές, αλλά στρίβει εξαιρετικά, έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις, είναι αξιόπιστη (ΟΚ έχει ένα θέμα με τα μπεκ και λιγότερο το valvetronic), ταξιδεύει ωραία (αν και η ανάρτηση είναι ένα κλικ πιο σφιχτή απ' όσο θα έπρεπε για ΤΟ άνετο ταξίδι, αλλά το καταλαβαίνεις γιατί στις στροφές :iconcool: ) και γενικά αν δεν μπορείς να έχεις 2 αυτοκίνητα (1 για να τρώει τα σκατά κι 1 για τα γούστα), είναι πιστεύω μία εξαιρετική λύση. Υπάρχουν μπόλικες στη 10ετία για να μην έχεις φόρο πολυτελείας (αν και οι πρώτες με τα 170 άλογα έχουν ακόμα φόρο πολυτελείας για 1-2 χρόνια - υπολόγισε +600 ευρώ στην τιμή αγοράς...), οπότε με λίγο ψάξιμο βρίσκεις αυτό που θέλεις. Έναν καλό έλεγχο στην αντιπροσωπεία και για να επιβεβαιώσεις και τα χλμ. και τελείωσες...

Εγώ τη δικιά μου (σεντάν με τα 150 άλογα) την αγόρασα με 9 χιλιάρικα και 18Κ χλμ... :iconcool:

Από τα υπόλοιπα που κοιτάς, το S60 1,6d θα είναι αργό, όπως γενικά τα 1,6d...
Άβαταρ μέλους
By fot
elvet έγραψε:Στο δικό μου μυαλό, αυτοκίνητο για ταξίδι σημαίνει μεγάλο, station, diesel και αυτόματο

Με αυτή τη λογική αυτό : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8242960/
οχι βέβαια αυτό του λινκ, αλλά κάτι αν αυτό (1,9 κυβικά χωρίς επιπλέον φόρους, κινητήρας εύκολος σε ανταλλακτικά και επισκευή), γιατί αυτό παραείναι ακριβό και καγκουρικο.
Με τα ίδια περίπου χρήματα (εως 12000) φέρνεις από εξωτερικό μόνος σου καλύτερες περιπτώσεις
http://ww3.autoscout24.de/classified/287423306?asrc=st|as
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=228436124&scopeId=C&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&isSearchRequest=true&fuels=DIESEL&categories=EstateCar&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxCubicCapacity=2000&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=10&pageNumber=1

Καλή επιλογή, αλλά για εμένα υπερβολικό το station. Με το Sedan θα βολευμουν τέλεια.
Στα συν για εμένα εμφάνιση, εσωτερικό σαλόνι κτλ, μοτέρ.
Τι λέει από αξιοπιστία;
Από εξωτερικό συμφέρει? Αξίζει να γίνει ολη αυτή η διαδικασία?

markvag έγραψε:
Tότε έφυγες... :metalo:

Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική all around επιλογή. ΟΚ, δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, δεν είναι Ferrari 488 στις στροφές, αλλά στρίβει εξαιρετικά, έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις, είναι αξιόπιστη (ΟΚ έχει ένα θέμα με τα μπεκ και λιγότερο το valvetronic), ταξιδεύει ωραία (αν και η ανάρτηση είναι ένα κλικ πιο σφιχτή απ' όσο θα έπρεπε για ΤΟ άνετο ταξίδι, αλλά το καταλαβαίνεις γιατί στις στροφές :iconcool: ) και γενικά αν δεν μπορείς να έχεις 2 αυτοκίνητα (1 για να τρώει τα σκατά κι 1 για τα γούστα), είναι πιστεύω μία εξαιρετική λύση. Υπάρχουν μπόλικες στη 10ετία για να μην έχεις φόρο πολυτελείας (αν και οι πρώτες με τα 170 άλογα έχουν ακόμα φόρο πολυτελείας για 1-2 χρόνια - υπολόγισε +600 ευρώ στην τιμή αγοράς...), οπότε με λίγο ψάξιμο βρίσκεις αυτό που θέλεις. Έναν καλό έλεγχο στην αντιπροσωπεία και για να επιβεβαιώσεις και τα χλμ. και τελείωσες...

Εγώ τη δικιά μου (σεντάν με τα 150 άλογα) την αγόρασα με 9 χιλιάρικα και 18Κ χλμ... :iconcool:

Από τα υπόλοιπα που κοιτάς, το S60 1,6d θα είναι αργό, όπως γενικά τα 1,6d...

Αν το αποφασίσω για την 320, και είναι κάτι εξαιρετικό, χαλάλι 2 χρόνια φόρος για 170άρι μοτέρ.
Από ότι κοιτάω στο καρ, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες.
Πριν πόσο καιρό mark? Πολύ λίγα δεν είναι; Τι έπαιξε; :lol:

Όσο για το S60, πιστεύω θα με ικανοποιεί όπως και να έχει το Diesel. Ακόμη και με Stock 115hp. Βέβαια στο volvo με κάποιο πρόγραμμα θα μαζεύει εύκολα τα πόδια του.

Εν τέλει αρκετά καλή λύση είναι και το S60 σε βενζίνη, ή αν είναι φορτωθώ δίλιτρο, δίλιτρο diesel!
Μπερδεύομαι....
Άβαταρ μέλους
By markvag
fot έγραψε:
Πριν πόσο καιρό mark? Πολύ λίγα δεν είναι; Τι έπαιξε; :lol:

Το είχα γράψει στο θέμα για το ζμπορτιφ οικογενειακό, εν συντομία, βρέθηκε άνθρωπος που το είχε για δεύτερο ουσιαστικά (για να κάνει κανένα χαλαρό ταξιδάκι στο χωριό του το καλοκαίρι και άντε και 1-2 εξόδους το μήνα... κανένα βράδυ), μιας και είχε και μικρό και μηχανάκι για μέσα στην πόλη. Τσέκαρα τα χλμ στην αντιπροσωπεία (στα πενβέ αποθηκεύονται σε 4 σημεία στο αμάξι) και επιπλέον το αμάξι είχε κάνει στα 18Κ χλμ - εγώ το πήρα με 18,3Κ για την ακρίβεια - σέρβις αλλαγής λαδιών στην αντιπροσωπεία... με βιβλίο σέρβις υπογεγραμμένο από την αντιπροσωπεία... το αμάξι φαίνεται και με το μάτι... Το είχε βάλει αγγελία 10 Κ, μέσω e-pop πήγε στα 9Κ και το έκλεισε σε 2-3 ώρες από τη στιγμή που βγήκε η αγγελία. :iconcool: Καινούριο (με τα έξτρα που είχε) πρέπει να πήγε γύρω στο 50άρι... το 2005... :omg: Η μεταβίβαση έγινε 13/11/15...

Πάντως, υπάρχουν ευκαιρίες για "μεγάλου κυβισμού" (μη χέσω ένα δίλιτρο μεγάλου κουβισμού :s_mad ) αμάξια σε πολύ καλή κατάσταση. Αν το αντέχεις, σκέψου το.

fot έγραψε:Όσο για το S60, πιστεύω θα με ικανοποιεί όπως και να έχει το Diesel. Ακόμη και με Stock 115hp.

Για χαλαρό ταξιδάκι σίγουρα, για κάτι παραπάνω, δεν νομίζω... εσύ ξέρεις βέβαια...

fot έγραψε: Βέβαια στο volvo με κάποιο πρόγραμμα θα μαζεύει εύκολα τα πόδια του.

Γιατί να μπλέξεις;;; :hmmm:

fot έγραψε:Εν τέλει αρκετά καλή λύση είναι και το S60 σε βενζίνη, ή αν είναι φορτωθώ δίλιτρο, δίλιτρο diesel!
Μπερδεύομαι....

Προσωπικά, αν έπαιρνα S60 θα κοιτούσα το 1,6Τ είτε με τα 150, είτε με τα 180 αλόγατα... Ροπή, ισχύς, άνεσις! :rtfm: :lol: Το συμπαθώ πολύ αυτό το αμάξι.

Ντήζελ μεταχειρισμένο δεν ξέρω... τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι είτε εισαγωγής (που προσωπικά θα το απέφευγα, καθώς σχεδόν πάντα δεν μπορείς να το ελέγξεις σωστά), είτε leasing, που επίσης θα απέφευγα, καθώς ως γνωστόν τα leasing πάνε καλύτερα γιατί τα σκίζουν όλοι... :lol: Και η συντήρηση συχνά γίνεται με γνώμονα το χαμηλό κόστος και όχι τη σωστή συντήρηση, καθώς ο στόχος είναι ν' αντέξει 3 χρόνια + λίγο ακόμα για να πουληθεί... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By mcduck
#297681 S60 T4, 1.6 βενζίνη, 180 άλογα στάνταρ.
Σε αυτό μπαίνει αν θες polestar πρόγραμμα που το πάει 200 (και ροπή από 240Nm στα 285) το οποίο είναι ουσιαστικά μαμά (όσο μαμά είναι η AMG για τη benz δηλαδή).

Για τη χρήση που συζητάμε είναι εξαιρετική επιλογή και δεν έχεις και αγωνίες για το τι θα παιχτεί με τη φορολόγηση των 2 λίτρων και πάνω.
Άβαταρ μέλους
By fot
#298007 Μάρκο κοιτάω σχεδόν αποκλειστικά ιδιώτη, για να αποφύγω τα Leasing. Αν είναι 1ο χέρι, νομίζω πως δεν έχω κάτι να φοβηθώ.
Η περίπτωσή σου είναι απίστευτη! Έχει και την οθόνη μέσα;
Βρείτε μου και εμένα ένα με e-pop, S60 ή 320i :p

mcduck, σε ένα 180, πάει αντιπροσωπεία και φεύγει με πρόγραμμα, τόσο απλό?
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#298011 Mην έχεις σαν μπούσουλα την τιμή που πήρε αυτοκίνητο ο Μάρκος. Ήταν ευκαιρία, όχι μόνο λόγω τιμής αλλά και επειδή βρέθηκε το αυτοκίνητο όταν την έψαχνε ο Μάρκος για να αλλάξει αυτοκίνητο. Για να βρεθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται εκτός από τύχη (για την χαμηλή τιμή) και ΥΠΟΜΟΝΗ.
Άβαταρ μέλους
By fot
#298022 Το "βρείτε μου κι εμένα" το είπα με χιούμορ. Προφανώς κάτι ανάλογο θέλει τύχη και συγχρονισμό.

Με καλό ψάξιμο υπάρχουν και σήμερα καλές ευκαιρίες.

Στην αγορά από μάντρα ή μεταχειρισμένο από αντιπροσωπία, υπάρχει σίγουρος τρόπος να επιβεβαιώσω τα χιλιόμετρα και το leasing; ειδικά τα s60, είναι όλα σχεδόν σε μάντρες

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#298028 Zητάς ΚΤΕΟ που περάστηκε από τον προηγούμενο. Για να δεις ποιος το είχε ζητάς φωτοτυπία της άδειας ή 1η σελίδα στο βιβλιαράκι των service.
Άβαταρ μέλους
By markvag
fot έγραψε:Μάρκο κοιτάω σχεδόν αποκλειστικά ιδιώτη, για να αποφύγω τα Leasing. Αν είναι 1ο χέρι, νομίζω πως δεν έχω κάτι να φοβηθώ.

Με σωστό έλεγχο, θεωρώ πως όχι, δεν θα έχεις θέματα, είτε από έμπορο είτε από ιδιώτη.

fot έγραψε:Η περίπτωσή σου είναι απίστευτη! Έχει και την οθόνη μέσα;

όχι. καλύτερα να σου πω...

fot έγραψε:Βρείτε μου και εμένα ένα με e-pop, S60 ή 320i :p

Ακούει το e-pop;;; :lol:

rocsta έγραψε:Mην έχεις σαν μπούσουλα την τιμή που πήρε αυτοκίνητο ο Μάρκος. Ήταν ευκαιρία, όχι μόνο λόγω τιμής αλλά και επειδή βρέθηκε το αυτοκίνητο όταν την έψαχνε ο Μάρκος για να αλλάξει αυτοκίνητο. Για να βρεθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται εκτός από τύχη (για την χαμηλή τιμή) και ΥΠΟΜΟΝΗ.

Σωστός!
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#298067 Κρίσιμο ερώτημα: Μπορείς να δίνεις 200€ παραπάνω το χρόνο χωρίς να το πολυλογαριάζεις;
Άβαταρ μέλους
By fot
EDDIE_147 έγραψε:Κρίσιμο ερώτημα: Μπορείς να δίνεις 200€ παραπάνω το χρόνο χωρίς να το πολυλογαριάζεις;

Αν πέσω στην τιμή αγοράς, τότε ίσως ναι. Μιλάς για κάτι μεγαλύτερου κυβισμού;

< >
Άβαταρ μέλους
By fot
#298117 Εντάξει, δεν παίζεσαι! :metalo:
Με κατέστρεψες μεν, αλλά είναι αμαξάρα δε, με μοτεράκλα. Και χάρισμα.. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να έδωσε 60+ για να το πάρει.
920 τέλη κυκλοφορίας όμως... πολλά....

:hmmm: