Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By cyberguy
#292926 Κικίζα το ξέρεις για έναν νεο εισερχόμενο σαν εμένα το να σε διαβάζω να υπερασπίζεσαι με τόσο μένος τα γερμανικά αυτοκίνητα πως φαίνεται? Λες και σου ανήκουν μετοχές της Ford και χάνεις λεφτά επειδή κάποιοι τα κράζουν, epic fail :lol: :lol: :lol:

on topic, ολα τα αυτοκίνητα βγάζουν προβλήματα είτε ιαπωνικά είτε γερμανικά, η συζήτηση πρέπει να περιφέρετε γύρω απο τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα τους. Σχετικά με το video που έβαλες δεν έχουν άδικο, τα Sti απο το 2008 και μετά έγιναν πολύ "πλαδαρά¨και άνετα, ώστε να μπορεί και ο λιγότερο σκληροπυρηνικός wannabe petrolhead να τα οδηγήσει άνετα. Βέβαια όλα αυτα που συγκρίνουν είναι μαμα αυτοκίνητα και κανένας δεν τα κρατάει σε αυτήν την κατάσταση.

Εμένε ποιο πολυ θα με ενδιέφερε να μάθω τι κάνει το RS εαν του βάλεις ΦΠΕ, καμια ψύκτρα στο διαφορικό, καμια πιο χοντρή αντιστρεπτική κτλ
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Άβαταρ μέλους
By dimik
#292963 Πόση ομορφιά μαζεμένη σε αυτό το Golf πχια...
Άβαταρ μέλους
By IKE
dimik έγραψε:Πόση ομορφιά μαζεμένη σε αυτό το Golf πχια...

Άνετα από τα πιο όμορφα στην κατηγορία του (και όχι μόνο). Χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, δεν είναι τόσο γελοίο όσο τα άλλα (πχ Focus εν προκειμένω).

Το βιντεάκι βλέπω αναφέρει το προφανές (αν και είδα μόνο το τέλος). Συνήθως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν κικίζεια αντιμετώπιση.

Για τα subaru, νομίζω είναι κρίμα που δεν βγαίνει το STi με τον δίλιτρο του WRX, είναι λίγο πιο αδύναμος αλλά ανώτερος κατά τα άλλα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
...εγω παντως δεν τα ηξερα, και εφοσον το τωρινο STI φοραει ακριβως τον ιδιο κινητηρα, οσο να ναι δημιουργει καποια ερωτηματικα...

δεν γνωριζω εαν πλεον εχουν λυσει τα προβληματα με τα ελατηρια/εμβολα/καταναλωσεις λαδιου πλεον.

Κίκιζας . έγραψε:Για αυτο τα δυο σας, ΔΕΝ θα διαλεγατε το STi αλλα το τελευταιο Megane RS CUP? :lol:

Ξερατε για τα STI και κανατε ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ, εεε? :svivhaha:

Που ειναι η Ιαπωνικη ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ αξιοπιστια τωρα dimVIII? :iconcool:

για τα γυαλινα μοτερ των σουμπαρου εχω γραψει πολλακις,και το εχω αναφερει σε διαφορες συζητησεις εδω μεσα.
Εσυ δεν θα το προσεξες,γιατι δινεις σημασια μονο στα δημοσιογραφα,οπου βεβαια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα αναφερει κατι τετοιο(οπως κανενας δεν μπορει να γραψει οτι η 4κινηση του φοκους ειναι απο το λιντλ)
Για μενα η υπαρξη προβληματος σε βελτιωσιμοτητα λογω μειωμενης αντοχης,ειναι αποτρεπτικος παραγοντας στην επιλογη αυτοκινητου.
Επισης η οδηγικη του συμπεριφορα εχει πολλα χαρακτηριστικα που δεν μου αρεσουν, αποτελεσμα των σχεδιαστικων επιλογων στον τυπο του κινητηρα,και στην θεση που ειναι τοποθετημενος.
Για αυτο και η επιλογη μου σημερα θα ηταν το megane 275,που ειναι ενα σωστα σχεδιασμενο,σωστα στημενο,και βαζει απο 2 τροχους υποδειγματικα την δυναμη του κατω.
Το οτι ολα τα Ιαπωνεζικα δεν ειναι σε υψηλο επιπεδο αξιοπιστιας το εχω αναφερει και αυτο πολλες φορες.
Αυτο δεν αλλαζει ομως την ουσια,οτι βρισκονται πολυ υψηλοτερα σε θεμα αξιπιστιας απο το μεσο Ευρωπαικο κατασκευαστη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:
Για τα subaru, νομίζω είναι κρίμα που δεν βγαίνει το STi με τον δίλιτρο του WRX, είναι λίγο πιο αδύναμος αλλά ανώτερος κατά τα άλλα.

για ποιο μοτερ λες?
Άβαταρ μέλους
By cyberguy
dimviii έγραψε:
IKE έγραψε:

για ποιο μοτερ λες?

o νέος άμεσου ψεκασμού. Καλύτερα που δεν τον βάζουν στα STi ακόμα. Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα subaru που κυκλοφορούν έχουν τουλάχιστον 100 άλογα πάνω απο τα εργοστασιακά νούμερα. Θέλουμε να μπορούμε να βελτιώνουμε με δοκιμασμένες λύσεις.

Ο νέος κινητήρας ειναι πολύ φρέσκος για κανιβαλισμούς.
Άβαταρ μέλους
By IKE
dimviii έγραψε:
IKE έγραψε:

για ποιο μοτερ λες?

Δε ξέρω, έτσι στη τύχη το πέταξα :)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
cyberguy έγραψε: Κικίζα το ξέρεις για έναν νεο εισερχόμενο σαν εμένα το να σε διαβάζω να υπερασπίζεσαι με τόσο μένος τα γερμανικά αυτοκίνητα πως φαίνεται? Λες και σου ανήκουν μετοχές της Ford και χάνεις λεφτά επειδή κάποιοι τα κράζουν, epic fail :lol: :lol: :lol:

Ακριβως επειδη εισαι...νεο-εισερχομενος, καλο θα ηταν πριν κρινεις καποιον, με την απροσμενη ευκολια
που αυτο γινεται ως συνηθως στα Forum, -οπως καλη(?) ωρα- , να εχεις διαβασει αρκετα ποστ μου, οχι μονο στα τοπικα που αφορουν γερμανικα μοντελα, αλλα και σε αλλα, που αφορουν, γαλλικα, ιταλικα, ιαπωνικα.
Επισης με την ευκαιρια, θυμιζω σε καποιους που νομιζαν οτι εχω για...ευαγγελιο τους 4τροχους, την αρνητικη κριτικη που εχω ασκησει για αποψεις του περιοδικου, οχι μονο μια φορα , στο forum του περιοδικου.
Οσοι ριξουν μια ματια εκει, θα δουν, ξεκαθαρες και συγκεκριμενες αποψεις για την καταντια του περιοδικου, αλλα και αποψεις οτι να ναι καποιων δοκιμαστων... :whistlink:

cyberguy έγραψε:on topic, ολα τα αυτοκίνητα βγάζουν προβλήματα είτε ιαπωνικά είτε γερμανικά, η συζήτηση πρέπει να περιφέρετε γύρω απο τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα τους. Σχετικά με το video που έβαλες δεν έχουν άδικο, τα Sti απο το 2008 και μετά έγιναν πολύ "πλαδαρά¨και άνετα, ώστε να μπορεί και ο λιγότερο σκληροπυρηνικός wannabe petrolhead να τα οδηγήσει άνετα. Βέβαια όλα αυτα που συγκρίνουν είναι μαμα αυτοκίνητα και κανένας δεν τα κρατάει σε αυτήν την κατάσταση.

Χαιρω πολυ, τον...λογαριασμο στον dimVIII, που μας...ψεκαζει καθε τρεις και λιγο με την αλεξισφαιρη αξιοπιστια των Ιαπωνικων, θυμιζοντας μας παραλληλα ΠΟΣΟ χρεπια ειναι τα αυτοκινητα ΟΛΩΝ των αλλων κατασκευαστων και ειδικα των γερμανων, που προφανεστατα κοροιδευουν με απιστευτο θρασος τον καθε υποψηφιο αγοραστη...
Στα του sti, το κυριως "θεμα" του μοντελου ΔΕΝ ειναι αυτο που λες...Αν δεν το διαπιστωσες, ξαναδες ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Video.
Eπισης, οταν κανουμε συγκρισεις, για ευνοητους λογους, συγκρινουμε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ επιπεδου αυτοκινητα, εντελως απειραχτα, ωστε να υπαρχει ενα κοινο μετρο συγκρισης.
Τα περι "κανενας δεν τα κραταει σε αυτη την κατασταση" , ειναι δικη σου πεποιθηση ( o nass που το εχει στοκ , ειναι στην κατηγορια του "κανενα"? Φιλος μου που ειχε επισης στοκ ενα STI ΜΥ2004 που ειχα οδηγησει ειναι στην κατηγορια του "κανενα"?) δεν αφορα ουτε ΙΣΑΞΙΕΣ συγκρισεις, αλλα ουτε καν μια σωστη βαση συζητησης μεταξυ δυο ή περισσοτερων μοντελων

cyberguy έγραψε:Εμένε ποιο πολυ θα με ενδιέφερε να μάθω τι κάνει το RS εαν του βάλεις ΦΠΕ, καμια ψύκτρα στο διαφορικό, καμια πιο χοντρή αντιστρεπτική κτλ

Αυτα σε αλλη κατηγορια, αλλου επιπεδου, σε συζητησεις στην βουτα, στα λιμανακια, στο Σεσι, στις ευθειες που ανοιγουν με μεθανολες και αλλες τετοιες ομορφες τυπου οτι να ναι ιστοριουλες του πεζοδρομιου της νυχτερινης κοντρας... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#293100 @popolaros
Το εβαλα στην προηγουμενη μολις σελιδα το Video...

IKE έγραψε:

Το βιντεάκι βλέπω αναφέρει το προφανές (αν και είδα μόνο το τέλος). Συνήθως οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν κικίζεια αντιμετώπιση.

...απο την στιγμη που ειδες το τελος, τα υπολοιπα περιτευουν...Αν θες να κανεις μια σοβαρη τοποθετηση, ακομα και να μην συμφωνεις με το video, καλο ειναι να το δεις ολοκληρο, ωστε να δεις συγκεκριμενα και με επιχειρηματα ΓΙΑΤΙ καταληγουν εκει που καταληγουν...
Για τα περι δικης μου αντιμετωπισης, οι περισσοτεροι τα λετε ακριβως γιατι πατε στο συμπερασμα, χωρις ομως να ψαχνετε ΠΟΤΕ το γιατι...

Ετσι δεν γινεται συζητηση της προκοπης, εκτος εαν ο μοναδικος σκοπος ειναι το τρολλαρισμα με χαβαλε και απλως να γραψουμε οτι εχουμε στο μυαλο μας, χωρις ποτε να πληροφορουμαστε απο ποικιλες πηγες για μια πιο σφαιρικη αντιληψη των πραγματων. Ασχετως εαν τελικα μπορει να διαφωνουμε...

IKE έγραψε: Για τα subaru, νομίζω είναι κρίμα που δεν βγαίνει το STi με τον δίλιτρο του WRX, είναι λίγο πιο αδύναμος αλλά ανώτερος κατά τα άλλα.

Ακριβως αυτο! Δεν ειναι λιγοι οι scoobie-fans που το ασπαζονται αυτο, αλλα ετσι κι αλλιως απο μονες τους οι προδιαγραφες το φωναζουν ξεκαθαρα.
Προσωπικα πιστευω οτι το προηγουμενο hatch STI στην -μη Ευρωπαικη- εκδοση Spec-C με τον 2λιτρο κινητηρα ηταν οτι καλυτερο εχει βγαλει μεχρι στιγμης σε οδηγικο επιπεδο η Subaru, ισως και καλυτερο απο το EVOX...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#293102 Αυτό το τελευταίο το λες βασισμένος σε.... ;;;;

Άσε μην τσιμπάς, ρητορική είναι η ερώτηση. Όλοι ξέρουμε εξάλλου :lol: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:
για τα γυαλινα μοτερ των σουμπαρου εχω γραψει πολλακις,και το εχω αναφερει σε διαφορες συζητησεις εδω μεσα.
Εσυ δεν θα το προσεξες,γιατι δινεις σημασια μονο στα δημοσιογραφα,οπου βεβαια ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα αναφερει κατι τετοιο(οπως κανενας δεν μπορει να γραψει οτι η 4κινηση του φοκους ειναι απο το λιντλ)
Για μενα η υπαρξη προβληματος σε βελτιωσιμοτητα λογω μειωμενης αντοχης,ειναι αποτρεπτικος παραγοντας στην επιλογη αυτοκινητου.
Επισης η οδηγικη του συμπεριφορα εχει πολλα χαρακτηριστικα που δεν μου αρεσουν, αποτελεσμα των σχεδιαστικων επιλογων στον τυπο του κινητηρα,και στην θεση που ειναι τοποθετημενος.
Για αυτο και η επιλογη μου σημερα θα ηταν το megane 275,που ειναι ενα σωστα σχεδιασμενο,σωστα στημενο,και βαζει απο 2 τροχους υποδειγματικα την δυναμη του κατω.
Το οτι ολα τα Ιαπωνεζικα δεν ειναι σε υψηλο επιπεδο αξιοπιστιας το εχω αναφερει και αυτο πολλες φορες.
Αυτο δεν αλλαζει ομως την ουσια,οτι βρισκονται πολυ υψηλοτερα σε θεμα αξιπιστιας απο το μεσο Ευρωπαικο κατασκευαστη.

Καλα ολα αυτα, παροτι ετσι μαζεμενα δεν τα εχω ξαναδει να τα γραφεις, η φαση θυμιζει στυλ , "στα βγαζω με το τσιγκελι" :lol: , αφου μπαινουν link με αγωγες και γεγονοτα που ΔΕΝ μπορουν να αμφισβητηθουν...

Γιατι οταν βγαζεις αυτη την χολη για τα Γερμανικα-Ευρωπαικα, μονο αυτο δεν σκεφτεται κανεις οτι μπορει και να εχεις πει..."Το οτι ολα τα Ιαπωνεζικα δεν ειναι σε υψηλο επιπεδο αξιοπιστιας το εχω αναφερει και αυτο πολλες φορες."

Οπως και να εχει, το παραπανω video, αποτυπωνει λιγο πιο ρεαλιστικα imo και πιο στοχευμενα, αφενως τις μικρολεπτομερειες-διαφορες στην οδικη συμπεριφορα του καθε μοντελου, αφετερου τονιζουν το σημαντικοτερο -κατ' εμε τουλαχιστον- , οτι δηλαδη ο τελικος νικητης θα πρεπει να εχει ενα ολοκληρωμενο προφιλ, προφανως με πρωτη προτεραιοτητα την οδηγικη ευχαριστηση, χωρις ομως να αφηνει στην ακρη,
το ενδεχομενο της πιο ξεκουραστης μετακινησης σε ταξιδια πχ, το επιπεδο ηχομονωσης-κυλισης, αλλα και το "feel good factor" που προσλαμβανει κανεις στο εσωτερικο της καθε κατασκευης.

Αυτο για αρκετους, ειτε επειδη δεν τους ενδιαφερει, δεν τους αφορα, ειτε επειδη το αμελουν, θεωρουν οτι ΔΕΝ αποτελει κριτηριο τελικης επιλογης, ή οτι προκειται για "δημοσιογραφικη αντιμετωπιση στο δικο μου στυλ κιολας" οπως αναφερει ο IKE...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
JBT έγραψε:Αυτό το τελευταίο το λες βασισμένος σε.... ;;;;

Άσε μην τσιμπάς, ρητορική είναι η ερώτηση. Όλοι ξέρουμε εξάλλου :lol: :inlove:

Ποιο? Για την αποψη μου για το Spec C? Δεν ειναι θεμα τσιμπημεατος. Εσυ μπορει να τρολλαρεις οσο θες, εγω αν θες να μιλησουμε σοβαρα, απαντω στα παντα, δεν μου αρεσει να αφηνω αιχμες και υπονοουμενα...

Εκτος εαν θες να κανουμε τρολοσυζητηση... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:Τα περι "κανενας δεν τα κραταει σε αυτη την κατασταση" , ειναι δικη σου πεποιθηση ( o nass που το εχει στοκ , ειναι στην κατηγορια του "κανενα"? Φιλος μου που ειχε επισης στοκ ενα STI ΜΥ2004 που ειχα οδηγησει ειναι στην κατηγορια του "κανενα"?)

ο φιλος σου μαλλον ειναι η μειοψηφια των κατοχων.Τα περισσοτερα που γνωριζω σε Ελλαδα ειναι τουλαχιστον με φπε.
Το ιδιο και σε Αγγλια ΗΠΑ για εβο-στι.
Του Ναςς ποιος σου ειπε οτι ειναι στοκ? Και αυτο επαναπρογραμματισμενο ειναι χρονια τωρα.