- 20 Αύγ 2016, 11:09
nass έγραψε:@Nikos!
Τα video δεν τα είδα διότι τα κόβει ο proxy στο γραφείο, θα τα δω όταν έχω χρόνο.
Ομως είδα τις φωτο (γέρνει και "μπρουμουτίζει") και τις μηχανολογικές εκπτώσεις
και ξέρω ότι η υπερθέρμανση της 4κίνησης σε πίστα δύσκολα να οφείλεται στον τρόπο οδήγησης. Και επιπλέον, πες με παλιομοδίτη, αλλά μια 4κίνηση χωρίς διαφορικό δεν μου κάνει για καλό.
Στις φωτογραφίες γέρνει και μπρουμουτίζει στα φρένα γιατί όπως γράφει στο πρώτο session ήταν με το normal mode, δεν είχε επιλέξει track το οποίο κάνει πιο σκληρές τις αναρτήσεις.
Η υπερθέρμανση οποιουδήποτε component του αυτοκινήτου μπορεί να προκληθεί
ΚΑΙ από λάθος οδήγηση.
Λάστιχα: λάθος είσοδο, χωρίς να φρενάρει σωστά, γκάζι μετά το άπεξ οπότε και wheelspin
Διαφορικό: λάθος οδήγηση, wheelspin χωρίς λόγο κλπ
Μοτέρ: υπερβολικό γκάζι στα κλειστά κομμάτια όπου το αυτοκίνητο παίρνει λιγότερο αέρα στα ψυγεία
Δε λέω ότι τα κάνει όλα αυτά ο οδηγός του βίντεο, αλλά καλό είναι να δεις την οδήγησή του.
Για τα λάστιχα που γράφεις, προφανώς και είναι σωστή η λογική αλλά δε κατεβάζουμε ποτέ πιέσεις στα ζεστά λάστιχα, πάντα κρύα. Κρύα ρυθμίζουμε, τσεκάρουμε που ανέβηκαν οι πιέσεις μετά το σκέλος και
ΚΡΥΑ κατεβάζουμε ή τσεκάρουμε πριν μπούμε στο σκέλος που βρίσκονται οι πιέσεις.
dimviii έγραψε:δεν ειδα καν το βιντεο. Δεν με ενδιαφερουν οι χρονοι που κανει το καθε δημοσιογραφο.Για να τσεκαρεις χρονους πρεπει να ξερεις οδηγο,αυτοκινητο,βελτιωσεις,κατασταση ελαστικων,πιστας κλπ *Για τα μηχανολογικα θεματακια ελεγα.
Οπως σωστα ειπε ο Ναςς,το γερνει βγαζει μουτρα κλπ ειναι ολα σχετικα ,γιατι και φτιαχνονται (ως ενα βαθμο) και δεν ειναι το ζητουμενο η πιστα σε αυτο το αυτοκινητο.
Τα αλλα ομως που αναφερονται,εαν ισχυουν ειναι παρα πολυ σοβαρα.
*καποια που εχουν τρεξει Αγγλια γυρω στα 400+ αλογα δεν εκαναν καλους χρονους.Ειναι αρχη ομως και θα ηθελα να δω και αλλους οδηγους να τρεχουν για να βγαλουμε καλυτερα συμπερασματα.
Γέρνει γιατί δεν είχε track mode επιλεγμένο, βγάζει μούτρα γιατί πρέπει να δεις το βίντεο, του έκλεισε το πίσω διαφορικό γιατί κάνει αχρείαστο LFB (=αχρείαστο γιατί η πίστα έχει περισσότερα πατημένα παρά κλειστά κομμάτια).
Ποιός φταίει για αυτά?
Θα μου πεις τώρα για τα λάδια. Καταρχάς έτρεχε με 30 βαθμούς θερμοκρασία αέρα και 100% υγρασία. Αν όντως σε 3 γύρους ανέβασε λάδια είναι θέμα, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ψυγείο λαδιού αν το βάζεις σε πίστα, όμως δες παρακάτω για αυτό.
Θα συμφωνήσεις ότι λίγα αυτοκίνητα στη στοκ μορφή τους δεν είναι track day cars. Κακώς συγκρίνεις το RS με το EVO τη στιγμή που έχουν διαφορετική 4κίνηση.
Επειδή πάντως είχα μιλήσει με το Σταμάτη που οδήγησε για τους 4Τ την Α45, το τάπερ και το RS στα Μέγαρα, ούτε λάδια μου είπε, ούτε για θέμα με τη 4κίνηση μου είπε. Γιαυτό σου λέω ότι ο οδηγός είναι το Α και το Ω και σόρι, αλλά αυτή η οδήγηση που είδα δε μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.
Μου θυμίζει κάτι τύπους που επειδή είναι κουλοί, τα ρίχνουν στο όχημα και πάνε να φτιάξουν πρώτα αυτό και μετά την οδήγησή τους.
Εμπιστεύομαι τόσο την κρίση του Σταμάτη (ο οποίος μου είπε πάντως ότι η Α45 ήταν καλύτερη) όσο και του Γεωργιάδη από το Drive.
εδιτ: Α, δεν είναι μελλοντικό μοντέλο πχιά. 51 χιλιάρικα κάνει στην Ελλάδα.