Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#290446 Πάντως η προσφορά της Vodafone αποδείχθηκε ταμάμ. Απεριόριστο ίντερνετ από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί. Αποφάσισαν να είσαι στο εξοχικό, να βάζεις το κινητό σε λειτουργία modem και να βλέπεις μπάσκετ από το Ρίο στο τάμπλετ, ξαπλωμένος στην αιώρα.
Άβαταρ μέλους
By veritas
#290453 Μία ερώτηση και όποιος γνωρίζει, παρακαλώ, το θέμα ας απαντήσει.

Όταν υπογράφουμε αυτοπροσώπως σε κατάστημα για μεταφορά της γραμμής σταθερής τηλεφωνίας σε νέο πάροχο και στη συνέχεια θέλουμε να προβούμε σε ακύρωση της αίτησης φορηρότητας, ο νέος πάροχος - από τη νομοθεσία- απαιτεί χρονικό περιθώριο τριών εργάσιμων ημερών ή τριών απλών - κοινών ημερών έως την ενεργοποίηση της γραμμής για να κάνει αποδεκτή την ακύρωση;
Άβαταρ μέλους
By Mark
#290490 από εδώ :
20. Θέλω να ακυρώσω την αίτηση φορητότητας του αριθμού μου. Ποια είναι η διαδικασία και οι σχετικές προθεσμίες;

Η υποβολή του αιτήματος για την ακύρωση της αίτησης φορητότητας γίνεται στον πάροχο-δέκτη με έναν από τους ακόλουθους τρόπους (εφόσον ο αντίστοιχος τρόπος υποστηρίζεται από τον πάροχο-δέκτη):

α. είτε εγγράφως στο κατάστημα του παρόχου-δέκτη (με την προσκόμιση ταυτότητας και την επισύναψη στην αίτηση φωτοτυπίας ταυτότητας).
β. είτε με αποστολή fax στον πάροχο-δέκτη σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (με την επισύναψη και αποστολή φωτοτυπίας ταυτότητας) .
γ. είτε με τηλεφωνική κλήση προς συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό του παρόχου-δέκτη, κατά την οποία θα παρέχονται οδηγίες για την ακύρωση από αυτοματοποιημένο σύστημα. Η κλήση πρέπει να γίνει από τον αριθμό για τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση φορητότητας.
δ. Με ηλεκτρονικά μέσα, όπως μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Η προθεσμία υποβολής του αιτήματος ακύρωσης της αίτησης φορητότητας είναι:

- για τη σταθερή τηλεφωνία μέχρι 3 εργάσιμες ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ενεργοποίησης στον νέο πάροχο.
- για την κινητή τηλεφωνία μέχρι την παραλαβή της κάρτας SIM.

Τα εκπρόθεσμα αιτήματα απορρίπτονται και η υλοποίηση της αίτησης φορητότητας προχωρά κανονικά.
Άβαταρ μέλους
By veritas
#290493 Ο νόμος του κράτους (ΦΕΚ, Αριθμός φύλλου 1873, 31 Ιουλίου 2013, σελ. 26139), γιατί αναφέρει τότε απλώς τρεις κοινές ημέρες και όχι εργασιακές ημέρες; -->

α. Ο συνδρομητής διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα ακύρωσης της αίτησης φορητότητας εντός των ακόλουθων κατά περίπτωση προθεσμιών :

i) τουλάχιστον μέχρι τρεις ημέρες πριν την ημερομηνία αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου ή κατασκευής νέου βρόχου, στην περίπτωση της συνυποβολής αιτήσεων φορητότητας και πλήρους αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου που ορίζει η παρ. 4 εδάφιο β.

ii. μέχρι την παραλαβή της νέας κάρτας SIM του παρόχου−δέκτη από το συνδρομητή, στην περίπτωση φορητότητας αριθμών κινητής τηλεφωνίας.

iii. εντός μίας (1) εργάσιμης ημέρας από την ενημέρωση, σύμφωνα με την παράγραφο 7β, του συνδρομητή από τον πάροχο−δέκτη ότι η αίτηση φορητότητας έγινε αποδεκτή, στην περίπτωση φορητότητας γεωγραφικού αριθμού χωρίς αποδεσμοποίηση ή κατασκευή τοπικού βρόχου ή φορητότητας μη γεωγραφικού αριθμού (εκτός των αριθμών κινητής τηλεφωνίας).
Άβαταρ μέλους
By Mark
#290500 Δεν γνωρίζω. Ίσως αν χρειάζονται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, να εξυπακούεται ότι εννοεί μίνιμουμ 3 εργάσιμες πριν την ημερομηνία ενεργοποίησης στο νέο πάροχο, αφού τις μη εργάσιμες ενδεχομένως να μην λειτουργούν κάποια τεχνικά τμήματα κλπ.

<
Άβαταρ μέλους
By veritas
#290504 Στην 3η παράμετρο από τον νόμο που παρέθεσα ο νομοθέτης κάνει σαφή αναφορά σε 1 εργάσιμη ημέρα. Αν ήθελε να δηλώσει το ίδιο και για την 1η παράμετρο θα το ανέφερε ρητά και δε θα το άφηνε να εννοηθεί από τον οποιονδήποτε.

Βέβαια, οι υπάλληλοι των περισσότερων τηλεφωνικών εταιρειών, αν τους ρωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα αγνοούν τον νόμο και απειλούν τους πελάτες τους οποίους ενδεχομένως να χάσουν.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#290507 Το θέμα είναι πως η εεττ που είναι υπεύθυνη για αυτά τα ζητήματα λέει για 3 εργάσιμες. Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που χρειαστεί καταγγελία στην εεττ δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεις το δίκιο σου.

Αν δεν είναι πρόβλημα, μπορείς να αναφέρεις ποιο ακριβώς είναι το θέμα που αντιμετωπίζεις;

<
Άβαταρ μέλους
By veritas
#290509 Σε ένα δικαστήριο, αν τεθεί το παραπάνω ζήτημα, τι από τα δύο έχει μεγαλύτερη νομική ισχύ, ο νόμος του κράτους ή ο γνωμοδοτικός φορέας - επιτροπή που είναι η ΕΕΤΤ;

Ακόμα και αν πιστέψουμε την ΕΕΤΤ, αυτή πρέπει να στηριχθεί σε κάποιο νόμο του κράτους, έτσι δεν είναι; Και εγώ θέτω το ερώτημα : ποιος είναι ο νόμος του κράτους που κάνει λόγο για 3 εργάσιμες ημέρες; Έχω αναδείξει το ζήτημα σε έναν πάροχο τηλεφωνικής επικοινωνίας, γιατί μου έχει επιβάλλει παράτυπα - για να το πω κομψά - πρόστιμο - ποινή, επικαλούμενο τις 3 εργάσιμες ημέρες, και εδώ και ένα μήνα δεν εμφανίζεται κάποιος υπεύθυνα και εγγράφως να απαντήσει ποιος είναι ο επίμαχος νόμος τον οποίο επικαλούνται…
Άβαταρ μέλους
By Mark
#290513 Σε ένα δικαστήριο μπορεί να δικαιωθείς. Το θέμα είναι πως κανέναν δεν συμφέρει να το τραβήξει εκεί(οικονομικά). Αν κατάλαβα καλά επικαλούνται την ποινή επειδή ενεργοποιήθηκες και θες να φύγεις ή έφυγες. Κάνε μια καταγγελία και ανέφερε στην εεττ για το νόμο, μπας και βγάλεις άκρη. Βασικά το δύσκολο στην υπόθεσή σου είναι ότι πήγες για φορητότητα σε κατάστημα. Αν το είχες κάνει από απόσταση θα είχες δικαίωμα νομίζω μέσα σε 14 ημέρες να φύγεις ατελώς. Δοκίμασε πάντως.

<
Άβαταρ μέλους
By veritas
#290515 Φίλε, Mark, είναι αδύνατο να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με την ΕΕΤΤ, κανείς δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Αν κάνω καταγγελία στην ΕΕΤΤ θεωρώ πως θα είναι χρονοβόρα η διαδικασία απάντησης από την πλευρά τους. Εξάλλου και η ίδια η ΕΕΤΤ, συστήνει αρχικά να επιλυθεί το θέμα εγγράφως μεταξύ πελάτη και παρόχου. Ο πάροχος στην περίπτωσή μου δεν έχει ακόμα απαντήσει σε όσα του έχω θέσει…

Χτες το βράδυ η υπάλληλος που ήταν ενημερωμένη για την υπόθεσή μου, δεν ήξερε τι να απαντήσει. Όταν της μιλούσα για τον νόμο που παρέθεσα πιο πάνω, σιωπούσε. Με κατανοούσε... Το μόνο που μου είπε είναι ότι το συντομότερο δυνατό θα υπάρξει επικοινωνία από την πλευρά τους… Επέμενα για ευνόητους λόγους να γίνει σε γραπτό επίπεδο και το δέχτηκε. Άντε να δούμε.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#290517 Εγώ θα έκανα καταγγελία ηλεκτρονικά, με θέμα την αμφισβήτηση της χρέωσης(ποινή) επισυνάπτοντας το νόμο και τις ημερομηνίες. Αφού ο πάροχος δεν βλέπω να έχει διάθεση να λύσει το θέμα(ευνοϊκά για σένα)...

<
Άβαταρ μέλους
By bebes
#290523 να σας πω εν συντομια την "ιστορια" μου τον Μάιο.

Εκανα αιτηση στη Βοντα γιια μεταφορα του σταθερου.
Αφου ήρθαν τα συμβόλαια και τα υπγραψα, την αλλη μερα με πηραν τηλεφωνο απο τον ΟΤΕ, γιατι θελετε ν φυγετε κλπ
Τους ειπα οτι ειχα θεμα με το ιντερνετ, συμφωνησαμε να μου αλλαξουν εξοπλισμο (εβαλα τον ευρυζωνικο), μου εδωσαν και κατι "δωρακια", ενεργοποιησα και το ΟΤΕ τιβι με 15€, οποτε τους είπα "μην δωσετε τη γραμμη, θα στειλω αιτηση υπαναχωρησης στη ΒΟΝΤΑ (την οποια εστειλα την ιδια μερα, μια μερα μετα την υπογραφη των συμβολαιων).

Παρόλα αυτα μετα απο 2 μερες μεταφερθηκα στη Βοντα. Πηρα τηλ στον ΟΤΕ, τους εκραξα που εδωσαν τη γραμμη, μου ειπαν θα με παρουν παλι πισω.

Τελικα επεστρεψα στον ΟΤΕ.

Ο Οτε στον επομενο λογαριασμο ζητησε τελη επανασυνδεσης 30€ (ή καπου τοσα). Μετα απο τηλεφωνο @#@ το αφαιρεσαν.
Η Βοντα ζητησε 120€ ή καπου τοσα για προωρη αποχωρηση. Τους ειπα οτι ειχα στειλει αιτηση υπαναχωρησης την ιδαι μερα και μαλιστα μου ηρθε μηνυμα στο κινητο οτι θα την εξετασουν.
Εκαναν τους Κινεζους οτι δεν πηραν την αιτηση κλπ. Την αλλη μερα που πηγα στο γραφειο, βρηκα την αιτηση και το αποδεικτικο αποστολης, τους ξανα πηρα τηλ (@$$#@) και τους ειπα να το λυσουν το θεμα αμεσα (γιατι μου ελεγαν κατι "μα" και "μου"), γιατι "σε 2 μερες θα εδινα τα χαρτια στο νομικο τμημα και οτι εβγαζαν".

Μου ηρθε και απο τη βοντα ενας εκκαθαριστικος 11€ και τελος.

Τοτε μου ειχαν πει οτι εχεις δικαιωμα εναντιωσης μεχρι 15 μερες χωρις ποινη.
Απλα κανουν ολοι τα κορόιδα και αν δεν ασχοληθεις σε χρεώνουν οσο θελουν :rant: