Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#289855 Oδήγησα σήμερα το Lexus NX300h. 2,5lt ατμοσφαιρικό με το υβριδικό σύστημα CVT της lexus/Toyota.
To design πολύ μοντέρνο,αν και προσωπικά δε με τρέλανε .Τουλάχιστον δεν είναι συντηρητικό.
Το εσωτερικό αρκετά μοντέρνο επίσης,και εργονομικό σε γενικές γραμμές,αν και η ποιότητα των πλαστικών είχε εμφανέστατη διαφορά σε σχέση με τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας,όπως το GS που είδα μέσα στην έκθεση.Το περίμενα καλύτερο.
Οι χώροι πάρα πολύ καλοί,ιδιαίτερα για τους πίσω ,οπού το πολύ μικρό τούνελ βοηθάει στην ευρυχωρία.
To πορτ μπαγκαζ οκ ,με την εταζέρα στη θέση της βέβαια μου φάνηκε μικρό :hmmm: Το περίμενα μεγαλύτερο,αν και αναγνωρίζω οτι είχε ρεζέρβα,ενω αλλάζει και η κλίση της πλάτης των πίσω καθισμάτων.Βέβαια στη πιο καθετη θέση μένει κενό ανάμεσα στα καθίσματα και στην εταζέρα.
Η θέση οδήγησης αρκετά καλή,κάθεσαι ψηλότερα .Πατάμε το κουμπί εκκίνησης ,το μοτέρ δε ξεκινάει ,επιλέγουμε το D και κινούμαστε...
Πάμε λοιπόν στο χειρότερο κομμάτι του αυτοκινήτου.Το σύστημα κινητήρα μετάδοσης,οχι μόνο με απογοήτευσε αλλά βασικά δεν άντεχα να το οδηγώ.Πατάς γκάζι και οι στροφές ανεβαίνουν με ένα συνοδευτικό έντονο βουητό και με πολύ ήπια αίσθηση επιτάχυνσης. Πολύ άσχημη εντύπωση.Δοκίμασα όλα τα προγράμματα λειτουργίας ,δοκίμασα με λίγο ,με παραπάνω ,με τέρμα γκάζι,πάντα το ίδιο περίπου αποτέλεσμα.Το στροφόμετρο να φτάνει στη κορυφή ,το βουητό να σου παίρνει τα αυτιά και παρολαυτα να μη παίρνεις και καμία σοβαρή επιτάχυνση.Βασικά δε τη πάλευα μία με το αμάξι.Πολύ δυσάρεστο στην οδήγηση. :thumbsdown: Δε συζητάω καν να ανεβάσεις ρυθμούς. :help: Δε ξέρω αν γίνεται... :lol: :lol:
Ίσως να βελτιώνεται με τη σειριακή λειτουργία δε ξέρω.
Όσο θυμάμαι τι αμαξάρα ήταν το GS 450h που οδήγησα πριν χρόνια :inlove: Ε καμία σχέση το NX :lol:
Δυστυχώς τα αρνητικά δε σταματούν εδώ. Από ένα τέτοιο αμάξι περίμενα τουλάχιστον να έχει άνετες αναρτήσεις.Ε δεν είχε.Ήταν σκληρό χωρίς λόγο,ειδικά στις μικρές ταχύτητες ψιλοκοπάναγε και ακουγόταν και θόρυβος απο τις αναρτήσεις.
Τέλος ο θόρυβος από το δρόμο ήταν αυξημένος.Εκεί που περίμενα ησυχία άκουγα άλλο ένα βουητό.Για να πούμε και την αλήθεια βέβαια ίσως να το αδικώ μιας και δεν υπάρχουν θόρυβοι και κραδασμοί από το κινητήρα και τη μετάδοση όταν κινείσαι με σταθερή ταχύτητα.
Γενικά μεγάλη απογοητευση το αμάξι.Δε ξέρω ίσως η μεγάλη συγγενεια με το RAV 4 να μη μπορεί να κρυφτεί...
Και μιλάμε τώρα οτι κάνει 50.000 euro :dizzy:
Τζάμπα είναι η Guilia.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kostis20 έγραψε:Γιατί τα λέτε σε ΄μενα ? :hmmm:

Πως το έλεγε μια σειρά. Τα λέω για να ακούγονται.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Giuseppe Busso έγραψε:Βασικά το σωστό είναι: Τα λέει στη νύφη, για να τα ακούει η πεθερά... :shifty: :svivhaha:

Εγω άκουσα το dimviii που είπε να πάρω ιαπωνικό.... ΕικόναΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#289942 Αφού το καταέθαψε , ποστάρει φωτό ο Κώστας, πρέπει να είναι κάποιο βίτσιο αυτό. :hmmm:

Και δεν είχα τη Lexus για τέτοια εταιρία αλλά απ'ότι φαίνεται είναι hard lovin' φάση :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
georgetz έγραψε:Αφού το καταέθαψε , ποστάρει φωτό ο Κώστας, πρέπει να είναι κάποιο βίτσιο αυτό. :hmmm:

Και δεν είχα τη Lexus για τέτοια εταιρία αλλά απ'ότι φαίνεται είναι hard lovin' φάση

Απλά έχω τις φωτό στο motog και τις ποσταρω κατευθείαν από Tapatalk.
Tο κείμενο το έγραψα στο Τ100.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
rx8_drifter έγραψε:Πολύ τραγικό ακούγεται :vava: Τί διάολο ρε πστ :hmmm:

Άσε...και το οδηγησαμε και δύο άτομα και οι δύο ξενερωσαμε τρελά....Το κακό είναι ότι δεν ήταν.μονο το power train το πρόβλημα.Επισης περίεργο είναι ότι πριν μπούμε για το testdrive ο πωλητής μας είπε αν θέλουμε επιτάχυνση να πατάμε γκάζι ,να το αφήνουμε για λίγο και μετά να το ξαναπαταμε πιο πολύ.Ισως για να μακραίνει τη σχέση το CVT?Πάντως ούτε αυτό δούλεψε...Αλλά μάλλον το ξέρουν και οι ίδιοι ότι κάπως είναι το σύστημα....
Σημειώνω οτι δε δοκιμασα σειριακή λειτουργία.

< >
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#289956 Πάντως μέσα δεν είναι κακό

< Note 3 >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kostis20 έγραψε:Εγω άκουσα το dimviii που είπε να πάρω ιαπωνικό.

ο dimviii δεν σου ειπε να παρεις ιαπωνικο,ο dimviii μιλαει για την ιαπωνικη αξιοπιστια,που οπως υποστηριζεις δεν εχει διαφορα με την Ευρωπαικη(τριζει το ταμπλω του Λαντ Κρουιζερ και ετσι)
Το οτι πιθανον το συγκεκριμενο Λεξους ειναι κακο αυτοκινητο δεν μου λεει κατι.Ουδεποτε υποστηριξα οτι οι Ιαπωνες δεν εχουν βγαλει μετρια/κακα αυτοκινητα,κατι που συμβαινει με ολους τους κατασκευαστες.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#289959 Η κεντρική κονσόλα είναι λίγο κάπως. Πολλά κουμπιά στο πάνω μέρος ενώ το ηχοσύστημα μου φαίνεται ότι κοιτάζει προς τα κάτω και δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρακτικό σε εκείνη τη θέση που το κρύψανε. Επίσης εκείνη η οθονούλα αριστερά του ρολογιού δεν ξέρω τι δείχνει αλλά ο σχεδιασμός της δεν διαφέρει από το κλασσικό παλαιομοδίτικο ψηφιακό ρολόι των γιαπωνέζικων του 80 που δυστυχώς βλέπω ακόμα και σήμερα (πχ Auris). Πείτε μου μόνο ότι δεν είναι και εδώ ψηφιακό ρολόι. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#289961 Eκατέρωθεν του αναλογικού ρολογιού είναι οι ενδείξεις του κλιματισμού.