Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
panos2171 έγραψε:Αν δεν τους αρέσει μπορούν να φύγουν. Κατανοώ το να μην κάνεις σωστά τη δουλειά σου επειδή η αμοιβή είναι μικρή αλλά όταν έχεις να κάνεις με ξένα αντικείμενα/περιουσία είναι αδικαιολόγητο να φέρεσαι κατά αυτόν τον τρόπο.

Δεν πάει ακριβώς έτσι και είμαι σίγουρος πως το ξέρεις πολύ καλά.

Όταν πχ έχεις να ξεφορτώσεις 5-6 αεροπλάνα που ήρθαν σε διάστημα 10 λεπτών (με 150 επιβάτες έκαστο) και το κάθε αεροπλάνο πρέπει να ξεφορτωθεί σε 5 λεπτά (γιατί μετά πρέπει να τρέξεις για το επόμενο), έλα να σε δω να συμπεριφέρεσαι σε κάθε βαλίτσα με στοργή και προδέρμ... :rtfm: Γιατί αν αργήσεις 5 λεπτά θα έχει καθυστέρηση η επόμενη πτήση είτε του ίδιου αεροπλάνου είτε ενός άλλου που θα αργήσεις 5 λεπτά να εμφανιστείς για να το φορτώσεις... και οι καθυστερήσεις θα μαζεύονται γιατί στο δεύτερο αεροπλάνο η καθυστέρηση θα είναι 10 λεπτά, κοκ... Συν ήλιος (με θερμοκρασίες Σαχάρας - πίστεψέ με, εγώ δεν αντέχω για πολύ) + ανόητα ωράρια + μισθός χαρτζηλίκι...

Για πες μου πως ξεφορτώνεις 200 βαλίτσες από αεροπλάνο σε καροτσάκι σε 5 λεπτά (4-5 άτομα και άμα... συνήθως 2 ή 3) και πολύ λέω και μετά πως τις ξεφορτώνεις από το καροτσάκι στον ιμάντα σε άλλα 5 λεπτά (εδώ είναι συνήθως μόνο 1 ή 2 άτομα)... :ninja:

Και το περιθώριο για καθυστερήσεις είναι 0, γιατί αφενός μετά πρέπει να το ξαναφορτώσεις (γιατί θα ξαναφύγει) και αφετέρου οι επιβάτες θα γκρινιάζουν αν οι βαλίτσες τους καθυστερήσουν 10 λεπτά και άρα η αεροπορική θα δυσαρεστηθεί και θα το πει στον εργοδότη σου, ο οποίος guess what... δεν θα απαντήσει ότι "θα πάρουμε παραπάνω άτομα", αλλά θ' αρχίσει να γκαρίζει πάνω στην πλάτη σου ή θα σε στείλει σπίτι για να πάρει άλλον... :vava:

Και αυτό να το κάνεις επί μήνες καθημερινά, χωρίς άδεια (γιατί στη μέση της σεζόν άδεια δεν προβλέπεται...) :rtfm:

Έλα λοιπόν να μου πεις μετά ότι θα δείχνεις στοργή στην κάθε βαλίτσα εσύ. ΓΙΑΤΙ να το κάνεις;;;; Το μόνο που ενδιαφέρει τον εργοδότη σου είναι να τελειώσεις γρήγορα και όχι να μην διαλυθεί καμία βαλίτσα... :rtfm: Δεν θα την ακούσεις αν σπάσεις κάποια βαλίτσα, αλλά θα την ακούσεις και πολύ άσχημα μάλιστα αν αργήσεις... Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να μην τις πετάξεις σαν σακιά με πέτρες...

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο νομίζετε... :rtfm: Το προσωπικό είναι περιορισμένο, οι πόροι γενικά είναι δεδομένοι και οι ελάχιστοι δυνατοί... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#289786 Έτσι όπως το γράφεις αναλυτικά ναι φταίει κατά βάση ο εργοδότης μιας και λες ότι δεν βάζει επιπλέον άτομα. Πάλι δε δικαιολογείται το όλο θέμα απλά ξεκαθαρίζεται ότι ο υπάλληλος δεν έχει άλλη λύση.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#289791 Εγω κραταω την τελευταία παραγραφο του Μαρκοβαγγου (για μελλοντικη χρηση.. :oops: )...

Προφανως την εταιρεια την συμφερει να αποζημιωσει 1-2 βαλιτσες ανα πτηση , παρα να καθυστερησει το αεροπλανο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#289807 Δεν νομιζω mirage. Εγω μονο , που δεν ειμαι κ συχνος ταξιδιωτης , με μ.ο 4 πτησεις εξωτερικου το χρονο , τα τελευταια 3 χρονια εχω 2 σπασιματα (με πληρη ομως αποκατασταση--->καινουρια βαλιτσα)..
Μιλαγα με το παλικαρι της εταιρειας που αναλαμβανει τα περα δωθε των βαλιτσων (να παρει την σπασμενη, να σου φερει την νεα κ.λ.π) και μου ελεγε οτι εχουν τρελη δουλεια...
Άβαταρ μέλους
By markvag
gianik έγραψε:Δεν νομιζω mirage. Εγω μονο , που δεν ειμαι κ συχνος ταξιδιωτης , με μ.ο 4 πτησεις εξωτερικου το χρονο , τα τελευταια 3 χρονια εχω 2 σπασιματα (με πληρη ομως αποκατασταση--->καινουρια βαλιτσα)..
Μιλαγα με το παλικαρι της εταιρειας που αναλαμβανει τα περα δωθε των βαλιτσων (να παρει την σπασμενη, να σου φερει την νεα κ.λ.π) και μου ελεγε οτι εχουν τρελη δουλεια...

Το κόστος καθυστέρησης ενός αεροπλάνου είναι πολύ μεγαλύτερο, πίστεψέ με... :help:

Το θεωρώ απλά αδιανόητο να καθυστερήσει ένα αεροπλάνο επειδή ο handler καθυστέρησε να το φορτώσει - ξεφορτώσει χωρίς να συντρέχει άλλος λόγος...

Είχαμε μία τέτοια περίπτωση στην εταιρεία που δουλεύω. Έπρεπε να στείλουμε με δικό μας αεροπλάνο ένα ογκώδες και βαρύ (κάτι πάνω από 100 κιλά) ανταλλακτικό (προοριζόμενο για επίσης δικό μας αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του προορισμού του πρώτου αεροπλάνου). Κάτι πολύ συνηθισμένο, τόσο για τον κλάδο γενικότερα, όσο και για εμάς - στη δική μας περίπτωση συμβαίνει πάνω κάτω στις μισές πτήσεις με τον συγκεκριμένο προορισμό.

Είχαμε ενημερώσει τον handler όπως συνήθως, ο οποίος όμως μας έγραψε στα @@ του και καθυστέρησε να έρθει να το πάρει. Αποτέλεσμα; Ο handler πήγε το ανταλλακτικό στο αεροπλάνο αφού είχε αυτό φορτωθεί με όλες τις αποσκευές (ήταν σχεδόν φίσκα) και για να το χωρέσει έπρεπε να ξεφορτώσει όλες τις αποσκευές, να φορτώσει πρώτα το ανταλλακτικό μας και μετά να ξαναβάλει τις αποσκευές.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε από το προηγούμενο δρομολόγιο στις :05 και έφευγε υπό κανονικές συνθήκες στις :35, κάτι που θα γινόταν*, αλλά έφαγε 15 λεπτά καθυστέρηση εξαιτίας της |λογοκρισία| του handler (που είμαι σίγουρος έγινε λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας). Και με τους επιβάτες μέσα... :vava: Άλλη μία τέτοια καθυστέρηση να έτρωγε εκεί που θα έφτανε, να πως φτάνεις για πλάκα στη μισή ώρα καθυστέρηση ή και περισσότερο... :iconcool: Κι έχεις τον κάθε gianik να διαμαρτύρεται στα φόρουμζ για τις καθυστερήσεις στ' αεροδρόμια... :shifty: :lol: :lol:

Και να τονίσω πως τα δρομολόγια δηλώνονται και ελέγχονται πανευρωπαϊκά και το να δηλώσεις καθυστέρηση είναι σημαντική ιστορία, καθώς επηρρεάζεται όχι μόνο το δικό σου πρόγραμμα πτήσεων, αλλά και το τι θα κάνει το αεροδρόμιο αναχώρησης και προορισμού. Δεν είναι μόνο το ότι έχεις έναν Χ αριθμό επιβατών δυσαρεστημένους (που και αυτό δεν είναι λίγο...)

Δεν θέλω να φανταστώ τι άκουσε αυτός που δεν έδωσε σημασία στο e-mail και στα τηλεφωνήματά μας... :lipsealed: Να προκαλέσει καθυστέρηση ένας απλός αχθοφόρος, άσε... δεν θέλω να ξέρω τι έχει ν' ακούσει...

* Σκέψου, μέσα σε 30 λεπτά ένα αεροπλάνο με 70 επιβάτες, αδειάζει από κόσμο + αποσκευές + ότι άλλο κουβαλάει (αν κουβαλάει), καθαρίζεται, μαζεύονται σκουπίδια, ανεφοδιάζεται με καύσιμα και ότι άλλες προμήθειες χρειάζεται, τσεκάρεται από τον μηχανικό ότι δεν έχει κάποιο εμφανές θέμα, συν ότι του πει ο πιλότος (αν έβγαλε κανένα error), πιθανώς ν' αλλάξει και πλήρωμα (ανάλογα με τα ωράριά του), γίνεται το κλασσικό pre-flight, ξαναφορτώνεται με νέες αποσκευές και επιβάτες και ξαναφεύγει! :superman:

Οπότε, το ρεζουμέ, ξαναλέω: Γερές βαλίτσες! :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
gianik έγραψε:Δεν νομιζω mirage. Εγω μονο , που δεν ειμαι κ συχνος ταξιδιωτης , με μ.ο 4 πτησεις εξωτερικου το χρονο , τα τελευταια 3 χρονια εχω 2 σπασιματα (με πληρη ομως αποκατασταση--->καινουρια βαλιτσα)..
Μαλλον εισαι γκαντεμης ή αγοραζετε λαθος βαλιτσες.

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#289849 Ναι ρε συ δεν το ξερα να αγοραζω βαλιτσες των 500€..
Delsey ηταν κ οι 2 , polycarbonated , η μια 250 η αλλη 180€ αγορασμενες...
Άβαταρ μέλους
By mirage
gianik έγραψε:Ναι ρε συ δεν το ξερα να αγοραζω βαλιτσες των 500€..
Delsey ηταν κ οι 2 , polycarbonated , η μια 250 η αλλη 180€ αγορασμενες...

Μην ξαναγορασεις polycarbonated.
Κανένας δεν αγοράζει βαλίτσες των 500...

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#289939 Υφασματινες made in PRC με 20-40 ευρώ έχω τα τελευταία χρόνια και εχω βρει την ησυχία μου, αν σπάσει, που θα σπάσει κάθε 2 χρόνια περίπου αγοράζω μια άλλη και τέλος.

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
dimik έγραψε:Υφασματινες made in PRC με 20-40 ευρώ έχω τα τελευταία χρόνια και εχω βρει την ησυχία μου, αν σπάσει, που θα σπάσει κάθε 2 χρόνια περίπου αγοράζω μια άλλη και τέλος.

< >

εντελει ειναι η καλυτερη λυση.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#290073 Τελικω ισως οντως ειναι η καλυτερη λυση , μου τη δινει ομως που βρωμιζουν οι υφασματινες....
Ενταξει εγω εχω κ κολημμα , μετα απο καθε ταξιδι τις καθαριζω μεσα εξω τις βαλιτσες ... :oops: