- 12 Αύγ 2016, 12:59
Λοιπόν μερικές γρήγορες εντυπώσεις από Μυκονο 2016. Η φάση ήταν καταδρομική, 3 κάγκουρες σκαστοί από δουλειές και γυναίκες ώστε να ξεσκάσουμε λιγάκι

και να συνεχίσουμε την παράδοση.
Ανάμικτα τα συναισθήματα...δυστυχώς το νησί δεν έχει καμία σχέση με το 2014 που πήγα τελευταία φορά. Το άκουγα από πολλούς και ειδικά από φίλους και γνωστούς που είτε έχουν μαγαζιά εκεί, είτε έχουν πάρει για να δουλέψουν σεζόν, αλλά δεν το πίστευα.
Το νησί, ιδιαίτερα τη νύχτα, έχει ξεπουληθεί πλήρως στις ορέξεις των λίγων. Χωρίς υπερβολή σε 3 βράδια πήγαμε σε μετρημένα 14 μαγαζιά. Δεν υπήρξε μαγαζί να μας κρατήσει για πάνω από δεύτερο ποτό και δεν υπήρξε μαγαζί να μας κάνει να πάρουμε μπουκάλι. Ενδεικτικά χθες βράδυ βγήκαμε 12 και 4.30 είμαστε πίσω στο δωμάτιο. Γιατί αυτό? Γιατί τα μαγαζιά (Caprice, Scarpa, Madon, La Bikina, 4711, παλιά Αίγλη, Astra, Queen, Rock κτλ κτλ) πλέον πουλάνε ΜΟΝΟ τραπέζια, καρέκλες και ναργιλέδες. Φάση Μπουρνάζι 2005 ξέρω γω. ΟΚ αυτό ανέκαθεν συνέβαινε αλλά πλέον η κατάσταση έχει παραγίνει. Δεν υπάρχει πουθενά κέφι, οι Έλληνες (στην πλειοψηφία τους ξεπεσμένα μπαρμπάδια και γερακότσιχλες) επιδίδονται σε διαγωνισμό καγκουριάς και τα μαγαζιά είναι πιο απρόσωπα και απρόσιτα από ποτέ. Πραγματικά κρίμα. Εν τω μεταξύ το πουσταριό δεν έχει τελειωμό (κυρίως Ιταλοί) και οι γυναικοπαρέες που άλλοτε ήταν το highlight του νησιού, πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι μόνες γυναίκες που κάνουν εντύπωση το βράδυ είναι οι διάφορες βίζιτες που κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν τι είναι και να τσιμπήσουν κάνα πελατάκι. Παρακμή με λίγα λόγια.
Αυτό που έχει μείνει σε τρομερό επίπεδο είναι οι παραλίες. Απίστευτες παραλίες, απίστευτα μαγαζιά, απίστευτος κόσμος (δεν ξέρω που εξαφανίζονται τα βράδια), απίστευτο φαγητό. Νέα προσθήκη είναι το Rakkan στο Καλό Λιβάδι. Πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά αξίζει. Εγώ πάνω 2ωρο σε παραλία δεν την παλεύω, εκεί έκλεισα 4ωρο για πλάκα και απλά φύγαμε για να πάμε στο εστιατόριό του να φάμε. Από νωρίς το απόγευμα, δε, αρχίζει και παιχνίδι τύπου μπιτσομπαρο που είναι κλάσεις ανώτερο από οτιδήποτε συνέβαινε αυτές τις μέρες στα μαγαζιά της χώρας. Γενικά από το πρωί μέχρι και νωρίς το βράδυ περνάγαμε τέλεια. Το βράδυ μας τα χάλαγε.
Αυτά. Δυστυχώς δεν ξέρω αν έτυχε, αν μεγαλώνουμε και γινόμαστε πιο περίεργοι/ απαιτητικοί αλλά βλέπω την παράδοση να σπάει και από του χρόνου θα δοκιμαστούν άλλοι προορισμοί για την αντροπαρέα καλά να μαστε. Αν συνεχίσουν έτσι πάντως βλέπω να το χάνουν το παιχνίδι γιατί δε γίνεται να δουλεύουν 2 μαγαζιά (πχ Νάμμος ή Solymar) με Άραβες και σία και οι υπόλοιποι να ψάχνουν πελάτη με το τουφέκι. Φίλοι με μαγαζί στο Κολωνάκι που έχουν 3ο καλοκαίρι τώρα μαγαζί στη Μύκονο, προχθές βράδυ έκλεισαν 3.30 (τραγικό για μπαρ Μυκόνου) και μας ακολούθησαν στην έξοδο. Και δυστυχώς φέτος έτσι δουλεύουν τα περισσότερα μικρομεσαία μαγαζιά του νησιού.