Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#28569 Ναι καλά. Αφού όμως πρώτα έχεις πληρώσει την κλήση σου ή ακόμα χειρότερα έχεις δώσει το δίπλωμά σου και τις πινακίδες σου και μετά από 3 χρόνια που θα οριστεί δικάσιμος σου πει ο δικαστής ότι έχεις δίκιο. Απορώ άμα το έχει κάνει κανένας μέχρι τώρα από τότε που πέρασε αυτόν το φασιστικό κοκ ο ξάδερφος του χοντρού (ναι εκείνος που κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες για να μη ξεχνιόμαστε...)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#32136 Σε ποια ηλικία διδάσκεται (αν διδάσκεται) κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία;

Θα μπορούσα πριν λίγο να φάω 3 πεζά ζωάκια, 15-16 χρονών, το ένα μετά το άλλο. Περίμεναν στο πεζοδρόμιο, αριστερά του δρόμου, 5 μέτρα πριν το φανάρι (!). Πλησιάζοντας εγώ στο φανάρι για να στρίψω αριστερά βλέπω πως το φανάρι για αριστερά είναι πράσινο, ενώ για ευθεία κόκκινο. Επιταχύνω ελαφρά για να προλάβω, έχοντας βέβαια και το νου μου μην κατέβουν τα ζωάκια το πεζοδρόμιο. 15 μέτρα πριν φτάσω, όπως αναμενόταν, το ένα ζωάκι κατεβαίνει, κοιτώντας μάλιστα προς άλλη μεριά (!). Φρενάρω (δε θα καταλάβαινε τι το χτύπησε) και ταυτόχρονα ανάβει πορτοκαλί. Ρολάροντας πια προς το φανάρι (μιας και αποφάσισα να μην περάσω με πορτοκαλί), κατεβαίνει και το 2ο και στο καπάκι και το 3ο. Για να μη χτυπήσω το 2ο αναγκάστηκα να σταματήσω τελείως. Μισό μέτρο πριν το ζωάκι και 5 μέτρα πριν το φανάρι (!) όλα αυτά.
Ειλικρινά θεωρώ πως αν δεν είχα ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο παρά με τον συνήθη Greek way (αυτόν που το σανιδώνει βλέποντας πράσινο και που το μάτι αργεί γύρω στα 10 δεύτερα να προσαρμοστεί από το πράσινο σε άλλο χρώμα), θα ζούσαμε ξανά σκηνές Πέτρου Ράλλη (ειδικά με το 1ο ζωάκι).

Πιο πολύ τους γονείς σκέφτομαι που κοιμούνται ήσυχοι...

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By pjathan
#32229 Ε τώρα τι ήθελες και εσύ να κουράστει μέχρι να πάει τα ψώνια στο αμάξι; :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#32737 Σημερα, βολτα στη γλυφαδα με το μωρο στο καροτσακι. Πραγματικα ισως να ηταν 2-3 ραμπες ανοιχτες μονο! Οτι να ναι! Κληση εχει παρει ποτε κανενας τους; Στα @@ τους ρε πστη μου. Και καλα εγω εχω καροτσακι, θα σιχτηρησω αλλα καποιο τροπο θα βρω. Αν εισαι σε αναπηρικο πχ πρεπει να εισαι κασκαντερ; Δλδ ποσο ηλιθιοι ανθρωποι κυκλοφορουν εκει εξω;;;

Α, σε ολους τους προηγουμενους βαλτε μεσα κ ενα περιπολικο.... Ή μπως μπατσικο;

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#33017 Σήμερα στο φανάρι πέτυχα "αξιόπιστο" Almera, το γνωστό και φλαντζοβόρο, τρίθυρο τελευταίας γενιάς, με μπουρί, σπόιλερ κλπ όμορφα. Ήταν σταματημένος στο φανάρι και έφτασα δίπλα του και λίγο πιο μπροστά με την μηχανή. Μαζί μου ήταν και η :inlove: μου.
Δεν είχα μπει μπροστά του, δεν τον εμπόδιζα, δεν του έφραξα το δρόμο.
Ανάβει το φανάρι, και ακούω δίπλα μου το μοτέρ να ωρύεται και τον τύπο να πετάγεται δίπλα μου με φόρα! :omg:
Φοβήθηκε μήπως τον καθυστερήσω; Να επισημάνω πως δεν οδηγούσα κάποιο παπί, αλλά μια Ducati Multi 1000... :s_omg

Περιττό να πω πως στην συνέχεια οδηγούσε ΣΑΝ μαλ@κας με σφήνες κλπ και περιττό επίσης να πω πως στο επόμενο φανάρι κόλλησε στην ουρά και δεν πήγε πουθενά. Απλώς εγώ τον παρακολουθούσα πιο πίσω, μην έχοντας την όρεξη να ασχοληθώ με την πάρτη του και φοβούμενος μην κάνει καμιά βλακεία και πέσει επάνω μου!
:s_no

Ακόμη απορώ τι διάβολο έπαθε και γιατί το έκανε αυτό, εκνευρίστηκε τόσο από το γεγονός πως ήμουν δίπλα του; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
giannik1977 έγραψε:Μηπως ηξερε την :inlove: σου κ ηθελε να κανει την |λογοκρισία| του;

Δεν θα μπορούσε να δει την :inlove: γιατί φορούσε κράνος (κανείς δεν ανεβαίνει αλλιώς).
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι πάντως!
Άβαταρ μέλους
By kacey
#33241 Ποδηλατης επι του (δεξιας λωριδας) λεωφορειοδρομου, περναει με κοκκινο στο λιμανι, σαν να μην υπηρχε το φαναρι. Κυριολεκτικα σαν να μην υπηρχε. Το Χ5 που εβγαινε απο το λιμανι του κανει τη χαρη να μην τον απλωσει στην ασφαλτο, και ο ΜΑΛΑΚΑΣ βριζει και απο πανω. Quiz: τι πρεπει να του γαμησεις για να ισιωσει?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kacey έγραψε:Ποδηλατης επι του (δεξιας λωριδας) λεωφορειοδρομου, περναει με κοκκινο στο λιμανι, σαν να μην υπηρχε το φαναρι. Κυριολεκτικα σαν να μην υπηρχε. Το Χ5 που εβγαινε απο το λιμανι του κανει τη χαρη να μην τον απλωσει στην ασφαλτο, και ο ΜΑΛΑΚΑΣ βριζει και απο πανω. Quiz: τι πρεπει να του γαμησεις για να ισιωσει?

Ακόμα ένα δείγμα του πόοοοοοσο πίσω είμαστε. Οι ποδηλάτες, ως οδηγοί τροχοφόρων οχημάτων, οφείλουν να υπακούουν ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΚ που εφαρμόζουμε και όλοι οι υπόλοιποι (προφανώς το ίδιο ισχύει για μηχανές, αλλά ας μην το ξαναπιάσουμε αυτό το θέμα). Κόκκινο λοιπόν είναι κόκκινο για ΟΛΟΥΣ, κάτι που προφανώς διαφεύγει από -μερικούς- ποδηλάτες.

Όταν ανεβαίνω στο ποδήλατο, είναι σαν να μπαίνω στο αυτοκίνητο ή να ανεβαίνω στη μηχανή. Ο ΚΟΚ έχει προβλέψει την έλλειψη δύναμης ή ισορροπίας, και δίνει ανάλογα προτεραιότητες. Δεν λέει όμως ότι φανάρια, πινακίδες, σήματα κλπ ισχύουν επιλεκτικά :rant: