Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Wagner669 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Πρόταση για vfm ssd (128gb) να βάλω στο pc της :inlove: για να πάρει μια ανάσα;

Επίσης υπάρχει κανά απλό & freeware κατά προτίμηση πρόγραμμα που να κάνει resize και κατ'επιλογή crop μιας εικόνας για κάποιους που δε ξέρουν-δε θέλουν photoshop ?

Samsung 840Pro/850Pro ή Plextor
Ολα τα αλλα ειναι απλα πεταμενα λεφτα!

Ειχα OCZ και εχω Samsung 840Pro....

να σε πω, το πήρες χαμπάρι το bug που είχε ο 840 pro και διορθώθηκε (θα δείξει ο χρόνος βέβαια) μόλις πρόσφατα;

μαζί σου για samsung γενικά όμως τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές

ο vertex 4 μου από την άλλη είναι σκυλί και τρώει πολλή χρήση
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
spyros.s έγραψε:Πρόσεξε πως σου απαντώ: Μα είναι ιντελ και είναι αξιόπιστο...αυτοί κάνουν τους καλύτερους cpu, είναι πρωτοπόροι και πολλά άλλα άκαιρα. Δεν αγοράζουν όλοι ψυχρά και αντικειμενικά αλλά κυρίως υποκειμενικά!
(άσχετα αν εγώ θα αγόραζα αυτό που λες...)

ναι αλλά δεν κάνουν τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους ssd, μην κολλάς στη φίρμα

η τεχνολογία άλλωστε της samsung είναι περισσότερη στο συγκεκριμένο τομέα για αυτό και τα φτιάχνει ΟΛΑ μόνη της, κάτι που δεν κάνει η intel
Άβαταρ μέλους
By popolaros
QsisVTS έγραψε:
Wagner669 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Πρόταση για vfm ssd (128gb) να βάλω στο pc της :inlove: για να πάρει μια ανάσα;

Επίσης υπάρχει κανά απλό & freeware κατά προτίμηση πρόγραμμα που να κάνει resize και κατ'επιλογή crop μιας εικόνας για κάποιους που δε ξέρουν-δε θέλουν photoshop ?

να σε πω, το πήρες χαμπάρι το bug που είχε ο 840 pro και διορθώθηκε (θα δείξει ο χρόνος βέβαια) μόλις πρόσφατα;

δωσε info :hmmm: :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
popolaros έγραψε:

http://www.insomnia.gr/topic/542344-%CF ... 9-840-evo/

και το fix που τελικά έβγαλαν μετά από όλο το χαμό που δημιουργήθηκε είναι αυτό:

http://www.samsung.com/global/business/ ... ration.zip

ΠΡΟΣΟΧΗ!
αφορά μόνο τους 840 evo (κανέναν άλλο ssd, 840, απλό/pro ή μη-840) , πάρτε backup πρώτα, και μετά το 80% της διαδικασίας μπορεί να αρχίσει να πηγαίνει αργά μην ανησυχήσετε

τέλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να περαστεί το τελευταίο firmware που διορθώνει το bug (δε περνιέται κλασικά με το magician)
πρέπει να γίνει και το restoration
αυτοί που θα παράγονται από δω και πέρα θα έχουν το νέο fw που θα αποτρέπει τον ssd από το να φτάνει σε αυτή τη κατάσταση
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
QsisVTS έγραψε:
Wagner669 έγραψε:

Οι EVO ειχαν θεμα, οι PRO ειναι μια χαρα...

OCZ FTW.... μωρε!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
QsisVTS έγραψε:
popolaros έγραψε:

και το fix που τελικά έβγαλαν μετά από όλο το χαμό που δημιουργήθηκε είναι αυτό:

ΠΡΟΣΟΧΗ!
αφορά μόνο τους 840 evo (κανέναν άλλο ssd, 840, απλό/pro ή μη-840) , πάρτε backup πρώτα, και μετά το 80% της διαδικασίας μπορεί να αρχίσει να πηγαίνει αργά μην ανησυχήσετε

τέλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να περαστεί το τελευταίο firmware που διορθώνει το bug (δε περνιέται κλασικά με το magician)
αυτοί που θα παράγονται από δω και πέρα θα έχουν το νέο fw που θα αποτρέπει τον ssd από το να φτάνει σε αυτή τη κατάσταση

Αναμένω αύριο έναν 840evo που έχω παραγγείλει για το pc της :inlove: , οπότε μόλις του περάσω windows θα περάσω καπάκι αυτή την αναβάθμιση και όλα τ'άλλα μετά :thumbsup:

Αυτή τη στιγμή έχω στον FF ανοιχτά 22 tabs με το process να τρώει περί τα 1700mb RAM και να δείχνει ελεύθερη άλλα 9600mb RAM, παρόλα αυτά δείχνει να σέρνεται μεταξύ των εναλλαγών. Το facebook φταίει κυρίως, μόλις το κλείσω ελαττώνεται κατά πολύ το lag, δεν εξαφανίζεται όμως. Πού σκατά είναι το bottleneck ?
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Dimitris_P έγραψε:
QsisVTS έγραψε:
popolaros έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αναμένω αύριο έναν 840evo που έχω παραγγείλει για το pc της :inlove: , οπότε μόλις του περάσω windows θα περάσω καπάκι αυτή την αναβάθμιση και όλα τ'άλλα μετά :thumbsup:

Αυτή τη στιγμή έχω στον FF ανοιχτά 22 tabs με το process να τρώει περί τα 1700mb RAM και να δείχνει ελεύθερη άλλα 9600mb RAM, παρόλα αυτά δείχνει να σέρνεται μεταξύ των εναλλαγών. Το facebook φταίει κυρίως, μόλις το κλείσω ελαττώνεται κατά πολύ το lag, δεν εξαφανίζεται όμως. Πού σκατά είναι το bottleneck ?

μεταξυ cpu/ram ειναι το process μπορει να σου δειχνει 1700 αλλα στον ff δεν σου δειχνει πουθενα ποσα τρωνε τα plugins που τρεχουν σε καθε tabs (στον chrome μου τρωνε μονο τα plugins 800mb στο καθε tab και δεν μιλαω καν για scripts τυπου tampermonkey που και αυτα τρωνε 100-200mb σε καθε tab)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Wagner669 έγραψε:

OCZ FTW.... μωρε!
Εικόνα

Και τι πάει να πει δηλαδή ότι οι pro δεν έχουν θέμα; Επειδή εσύ έχεις pro; όλος ο πλανήτης έχει evo. Δεν υπάρχει θέμα δηλαδή αν παρουσιάσουν πρόβλημα οι evo επειδή δεν έχεις εσύ;

O vertex 4 μου πάντως αποδείχθηκε πιο αξιόπιστος από τον Samsung μου, εγώ αυτό συνάντησα.

Εσύ είχες διαφορετική εμπειρία, δε σημαίνει ότι κάποιος από τους δύο μας έχει περισσότερο ή λιγότερο δίκιο, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο ποιοτικός έλεγχος και των δύο εταιρειών μπάζει.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#28393 Παρομοίως και εγώ OCZ vertex 4 έχω σε desktop και φυσάει εδώ και χρόνια, που "όλοι" όταν τον αγοράσαμε το κάναμε γιατί ξέραμε ότι είναι καλός. Τώρα οι πρώτοι ή τα πιο απλά μοντέλα μπορεί να τρώνε σκάλωμα, αλλά μιλάμε για μια τεχνολογία που δεν είναι και τόσο ώριμη.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
QsisVTS έγραψε:
Wagner669 έγραψε:

OCZ FTW.... μωρε!
Εικόνα

Και τι πάει να πει δηλαδή ότι οι pro δεν έχουν θέμα; Επειδή εσύ έχεις pro; όλος ο πλανήτης έχει evo. Δεν υπάρχει θέμα δηλαδή αν παρουσιάσουν πρόβλημα οι evo επειδή δεν έχεις εσύ;

O vertex 4 μου πάντως αποδείχθηκε πιο αξιόπιστος από τον Samsung μου, εγώ αυτό συνάντησα.

Εσύ είχες διαφορετική εμπειρία, δε σημαίνει ότι κάποιος από τους δύο μας έχει περισσότερο ή λιγότερο δίκιο, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο ποιοτικός έλεγχος και των δύο εταιρειών μπάζει.

Μα... το προβλημα με τις ταχυτητες προεκυψε στους ΕVO και οχι στους Pro...
Δεν ειναι αν το λεω εγω ή οποιοσδηποτε εγω... το λεει η Samsung....
Άβαταρ μέλους
By trident1971
cabala10 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αυτή τη στιγμή έχω στον FF ανοιχτά 22 tabs με το process να τρώει περί τα 1700mb RAM και να δείχνει ελεύθερη άλλα 9600mb RAM, παρόλα αυτά δείχνει να σέρνεται μεταξύ των εναλλαγών. Το facebook φταίει κυρίως, μόλις το κλείσω ελαττώνεται κατά πολύ το lag, δεν εξαφανίζεται όμως. Πού σκατά είναι το bottleneck ?

μεταξυ cpu/ram ειναι το process μπορει να σου δειχνει 1700 αλλα στον ff δεν σου δειχνει πουθενα ποσα τρωνε τα plugins που τρεχουν σε καθε tabs (στον chrome μου τρωνε μονο τα plugins 800mb στο καθε tab και δεν μιλαω καν για scripts τυπου tampermonkey που και αυτα τρωνε 100-200mb σε καθε tab)

Στο plugin-container.exe δεν ειναι τα plugins του FF μαζεμενα? Σε καποια εκδοση πριν μερικα χρονια ειχε σημαντικα θεματα, φουσκωνε υπερβολικα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Wagner669 έγραψε:Δεν ειναι αν το λεω εγω ή οποιοσδηποτε εγω... το λεει η Samsung....

γιατί αμφισβήτησα εγώ ότι έχουν μόνο οι evo; το ξέρω πολύ καλά

απλά σου θυμίζω , μιας και εσύ πρώτος είπες πως οτιδήποτε άλλο πέρα από samsung είναι πεταμένα λεφτά, τη πρόσφατη ξεφτίλα της που ακόμα δεν είμαστε βέβαιοι αν όντως τη διόρθωσε, θα πρέπει να περάσει καιρός να βεβαιωθούμε

αν εσένα δε σε νοιάζει επειδή πήρες pro (που κανονικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάρεις pro πέρα από την εγγύηση, απλά σου έκατσε καλά τώρα) , δε μπορείς να λες ότι οι samsung είναι μια χαρά και η καλύτερη επιλογή με κλειστά μάτια, γιατί όπως αποδείχθηκε δεν είναι

κι εγώ με τη σειρά μου μπορώ να λέω ότι οι ocz είναι μια χαρά (ενώ ξέρω τα προβλήματα που είχαν ειδικά οι παλιότεροι) γιατί οι vertex 4 δεν έχουν κάνει κιχ σε κανένα
Άβαταρ μέλους
By Άρης
#28409 >μόνο 840 pro, 850 pro, οι άλλοι είναι για πέταμα
Είναι πανάκριβοι και τέτοιες απόψεις είναι ποζεριά

Ψάχνω έναν 500αρη ssd και θα πήγαινα σε evo, αλλά θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι το fix είναι μόνιμο. Δεν μπορω να περιμένω να περάσει μήνας όμως ( τότε πρωτοεμφανίζονται τα read drops)

Crucial mx100 είναι λίγο χειρότερος από evo, αξιόπιστος με λίγο χαμηλότερη τιμή, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#28413 Ναι ρε συ είναι πολύ λογικό σε ένα φθηνό σύστημα να μπει pro

Και οι πιο μικροί ας είναι αναξιόπιστοι, δε πειράζει, φταίει ο κόσμος που δε πήρε το ακριβό μοντέλο για να κάνει απλή χρήση

Οι απλοί 840 ή οι απλοί 830 που δεν έβγαλαν αυτό το πρόβλημα είναι επίσης λογικό, άρα ή παίρνεις το κορυφαίο μοντέλο ή το πιο φθηνό, αν πάρεις το μεσαίο πετάς τα λεφτά σου, εκεί καταλήξαμε