spyros.s έγραψε:Wagner669 έγραψε:
Samsung 840Pro/850Pro ή Plextor
Ολα τα αλλα ειναι απλα πεταμενα λεφτα!
/quote]Δεν θεωρώ τον intel 520 πεταμένα λεφτά...
αμα πιανει τιποτα στην ανακυκλωση σιγουρα οχι

spyros.s έγραψε:αιτιολόγησε το αν θέλεις και το συζητάμε...
δεν νομιζω οτι χρειαζεται να το αιτιολογισουμε η διαφορα μεταξυ τους ειναι τεραστεια η αναγνωση ναι μεν ειναι ελαχιστα κατωτερη αλλα το write και το mixed (αν θυμαμαι καλα) ειναι ετη φωτος μπροστα (δεν ξερω αν η Intel εβγαλε κανα fw update Και εφτιαξε τιποτα αλλα σιγουρα μπροστα στον samsung δεν αξιζει τα λεφτα του)

Εγώ εστίασα στην γενίκευση ότι όλα τ' άλλα είναι για πέταμα που φυσικά δεν με βρίσκει σύμφωνο!

Φαντάσου κάποιον που έχει brand loyalty στις αγορές και κάποιον που βάζει την εγγύηση και την αξιοπιστία πάνω από τις απόλυτες επιδόσεις. Σε τελική ανάλυση κάποιον που σιχαίνεται τους Κορεάτες. Η λογική είναι αντίστοιχη με τα αυτοκίνητα...κάποιος δεν γουστάρει λόγου χάρη ιαπωνικά και αγοράζει μόνο γερμανικά αδιαφορώντας για το πιο είναι καλύτερο! Αντιλαμβάνομαι το λογικό του επιχειρήματος σου, ότι δηλαδή γιατί να πάρω κάτι που μου δίνει λιγότερα με το ίδιο αντίτιμο όμως αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αποτελεί μοναδικό κριτήριο αγοράς!
(ετσι αρχιζει μια Massive flame τρολλια
)

cabala10 έγραψε:ε ναι για αυτο δεν εβαλα υποκειμενικα κριτηρια δεν θα υπηρχε νοημα να λεμε εγω προτιμω samsung εσυ intel ετσι δεν κανεις αντιλογο(ετσι αρχιζει μια
)
χεχε...μα Massive flame τρολλια δεν είναι και το "όλα τ'αλλα είναι για πέταμα";
Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου πάντως!
spyros.s έγραψε:cabala10 έγραψε:ε ναι για αυτο δεν εβαλα υποκειμενικα κριτηρια δεν θα υπηρχε νοημα να λεμε εγω προτιμω samsung εσυ intel ετσι δεν κανεις αντιλογο(ετσι αρχιζει μια
)
χεχε...μα Massive flame τρολλια δεν είναι και το "όλα τ'αλλα είναι για πέταμα";
Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου πάντως!
εντελως ψυχρα και αντικειμενικα οταν ενα προιον για 10 ευρω παραπανω σου δινει +100 και +190 επιδοσεις τι ακριβως λεει για αυτο?ειναι δικαιολογημενη για τον αργο δισκο η διαφορα των 10 ευρω η θα επρεπε να ειναι 20-30 ευρω λιγοτερη?

(άσχετα αν εγώ θα αγόραζα αυτό που λες...)
spyros.s έγραψε:Πρόσεξε πως σου απαντώ: Μα είναι ιντελ και είναι αξιόπιστο...αυτοί κάνουν τους καλύτερους cpu, είναι πρωτοπόροι και πολλά άλλα άκαιρα. Δεν αγοράζουν όλοι ψυχρά και αντικειμενικά αλλά κυρίως υποκειμενικά!
(άσχετα αν εγώ θα αγόραζα αυτό που λες...)
ε ναι λογικο ειναι αφου δεν κανουν ερευνα αγορας.. τα γνωστα fanboys
για αυτους δεν υπαρχει γιατρεια (ακομη)

http://www.theregister.co.uk/2014/10/22 ... ernet_use/

spyros.s έγραψε:Ναι αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αγνοείς συνειδητά την βαρύτητα τους.
Φαντάσου κάποιον που έχει brand loyalty στις αγορές και κάποιον που βάζει την εγγύηση και την αξιοπιστία πάνω από τις απόλυτες επιδόσεις. Σε τελική ανάλυση κάποιον που σιχαίνεται τους Κορεάτες. Η λογική είναι αντίστοιχη με τα αυτοκίνητα...κάποιος δεν γουστάρει λόγου χάρη ιαπωνικά και αγοράζει μόνο γερμανικά αδιαφορώντας για το πιο είναι καλύτερο! Αντιλαμβάνομαι το λογικό του επιχειρήματος σου, ότι δηλαδή γιατί να πάρω κάτι που μου δίνει λιγότερα με το ίδιο αντίτιμο όμως αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αποτελεί μοναδικό κριτήριο αγοράς!
Τα νουμερα που δινουν για "σκετη" εγγραφη και αναγνωση δεν ειναι τοσο σημαντικά οσο τα νουμερα που δινει για Sequential read speed, Sequential write speed, Random 4k read speed kai Random 4k write speed
Το "σκετο" read/write speed ειναι η ταχυτητα με την οποια οι μνημες του SSD δεχοντε τα δεδομενα, τα υπολοιπα ειναι το ποσο γρηγορα τα δεδομενα μεταφεροντε απο τον controller του SSD στις μνημες.
Γενικευση/αφορισμος Σαν να χεις μοτερ που αποδιδει 500αλογα και η μεταδωση (σαζμαν/διαφορικο) να "τρωνε" τα 350 σε τριβη και απολειες
spyros.s έγραψε:Δεν θεωρώ τον intel 520 πεταμένα λεφτά...καλοί οι samsung αλλά δεν δέχομαι την γενίκευση....
Δεν ειναι ακριβως "πεταμενα λεφτα" αλλα εχει τα θεματακια του κ ο intel...
Ναι μεν δεν ειναι στα χαλια των OCZ αλλα σε συγκριση με τους Samsung...
Οι intel εχουν πολυ καλο value for money οταν σεταρεις 2 (ή 4) δισκους σε RAID 0
Ξεπερνανε ολα τους τα θεματακια και εχεις συστημα που ειναι εξωπραγματικα γρηγορο!!
ΑΛΛΑ το τακτικο "image" της συστοιχιας ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, γιατι αν γινει λαθος σε εναν απο τους δισκους, παει ολο το RAID
Dimitris_P έγραψε:Wagner669 έγραψε:popolaros έγραψε:νταξ και ενας evo δεν θα της ηταν ασχημος. 73 ευρω εχει. δεν ειναι αναγκη να δωσει 100αρικο.
true
ε ναι το ξεφτύλισες![]()
ocz και 840pro έχω στους δικούς μου
ΜΑΚΡΙΑ απο OCZ....
Εχω εναν, ο οποιος κανει μονο για να μεταφερω αρχεια απο το λαπτοπ στο htpc
Με Windows επανω, ναι μεν boot-αρει πολυ γρηγορα, αλλα οταν αρχιζουν τα ζορια με παραλληλες εγραφες/αναγνωσεις, σερνεται και γινεται πιο αργος και απο τον θανατο!

πως γίνεται αυτό, ξέρει κανείς? στην 2η περίπτωση έχω επιλέξει όλα τα αρχεία του δίσκου, στην πρώτη έχω ανοίξει τα properties
το ανάποδο το καταλαβαίνω, συμβαίνει συνέχεια, λόγω κρυφών αρχείων, pagefile κλπ, αλλά αυτό πως το εξηγείτε?