Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
funkyreverend έγραψε:Την ευλογία μου τέκνο μου (πάμε Θρησκείες και Παραλογισμοί να τα κάνουμε όλα σμπαράλια εγώ εσύ και ο pik). Πού το είδες το καλό κείμενο, ιδέα δεν έχω. :lol:

Το Πολάκε* είχε 8,8 για ένα συνολικό ρεζερβουάρ σε διάφορες διαδρομές, αστικές/περιαστικές, ως επί το πλείστον με αιρ κοντίσιον τις ώρες της ημέρας αλλά χωρίς κίνηση γενικά. Το 6,2 που ήταν και το χαμηλότερο νούμερο το είδα σε ένα πήγαινε-έλα περιφερειακή Θεσσαλονίκης με 80-90. Καθόλου φορτωμένο και με τις αλλαγές ταχυτήτων τακτικά και πάντα στην ώρα τους. Θα χαρακτήριζα την οδήγησή μου αρίστη για τα δεδομένα του οχήματος, του οδηγού και των εξωτερικών αλλά και εσωτερικών συνθηκών. Σύνεση, αυτοθυσία και αυτοσυγκέντρωση. Πραγματικός Π.Ο., θα μου έδινα το βραβείο "Κ.Κ." για το 2016.

Συνολική κατανάλωση στα 4700km που έχει ζήσει ως τώρα το αυτοκίνητο ήταν 8,7.

*προφέρεται σαν το potake που πίνεις στο κλαμπάκε με λίγο ανοιχτό το στόμα για να περνάει το καλαμάκε.

Κατι θα φταιει, δεν αγγιζεις τετοιες καταναλωσεις γενικα με τον 1.2 tsi. Μονο σε εθνικη αν πηγαινεις με 160+.
Ενδεικτικα εχω μεση ετησια καταναλωση 7,5lt/100km εδω και 4 χρονια, και ειμαι αρκετα νευρικος με το γκαζι.
Τον τελευταιο καιρο που κανω Ελληνικο-Βριλησσια καθε μερα με 38 βαθμους AC τερμα, και μπολικη βιασυνη γραφω 8,5lt/100km με τις κωλοανηφορες της Ηλιουπολης. Το πρωι κατεβαινω χωρις AC με μεση 5,0 εως 5,5...

Η δε το οδηγουσες σωστα, ή κατι ετρεχε... κακη βενζινη, ή δεν εκανε καλη καυση για καποιο λογο, τι να πω.
Γενικα οποιοδηποτε νουμερο πανω απο 8,0 σε ανησυχει σε αυτο το μοτερ εκτος αν πηγαινεις αεροπορια. :superman:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
mirage έγραψε:@georgetz
Στην Εγνατία. Οι δείκτες ταξιδιου εμηδενισθησαν μόλις εισηλθα. Καταλαβαίνεις πως πήγαινα Κικιζας όλη την διαδρομή....

< Note 2 >

Φαινομενα αδρανειας μελετηθηκαν ή έγινες ευθειάκιας?

< >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
belgarion έγραψε:Ρε παιδιά, εμένα που με έχει τσαγιασει tiida ( δεν κάνω πλάκα - ήταν όμως koni improved) τι να κάνω ? Να ρίξω το Clio στην παμβωτιδα ή να σκισω το δίπλωμα ?

.

Clio σασί είναι το Tida οπότε είναι της ίδιας οικογένειας.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
21 quadra έγραψε:
belgarion έγραψε:Ρε παιδιά, εμένα που με έχει τσαγιασει tiida ( δεν κάνω πλάκα - ήταν όμως koni improved) τι να κάνω ? Να ρίξω το Clio στην παμβωτιδα ή να σκισω το δίπλωμα ?

.

Πες μου ότι κάνεις πλάκα, διαφορετικά θα πρέπει όντως να το ρίξω στη λίμνη

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#279744 Q7 3.0TDI...
Εντάξει ή υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο,τερας , επταθέσιο..
Άμα ήμουν πολυτεκνος ή ζούσα στην Αμερικη μπορεί να το σκεφτόμουν...Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#279803 Δεν εννοούσα τόσο το κινητήρα όσο το μέγεθος και το βάρος. :roll:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
belgarion έγραψε:
21 quadra έγραψε:

.

.

Όντως έκανα πλάκα, το C-Note είναι η πλατφόρμα του Megane, να υποθέσω ότι έχεις θέμα με τα Renault ?
Άβαταρ μέλους
By belgarion
21 quadra έγραψε:
belgarion έγραψε:
21 quadra έγραψε:

.

.

Όντως έκανα πλάκα, το C-Note είναι η πλατφόρμα του Megane, να υποθέσω ότι έχεις θέμα με τα Renault ?

Είναι φάση "όσο με πληγώνεις τόσο με πορωνεις", δεδομένου ότι είμαι στο 2ο δικό μου Clio και 3ο οικογενειακως, ειδικά αν υπολογίσουμε τι τράβηξα με το mk 2.5 από αξιοπιστία. ( αλλά το στριψιμο όμως...)

.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#279880 Μπορεί να έχεις δίκηο ότι ταλαιπωρήθηκες αλλά πρέπει στην εξίσωση να βάλεις και τα συνεργεία ειδικά της επαρχίας.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
bibendum έγραψε:mk 2.5 λες το mk 2 phase 2?

Τι σου εβγαλε;

Πολλαπλασιαστες, πολλάκις, έβαζε νερό, γρυλο παραθύρου οδηγού, ηλεκτρογκαζο και φυσικά σε καθημερινή βάση έπαιζα με τις φισες των καλωδίων κάτω από τα καθίσματα για να σβήνει το λαμπάκι του αεροσακου. Από γκάζι, πάτημα και γενικά δυναμική συμπεριφορά το θυμάμαι με πολύ ωραίες αναμνήσεις. Συγκριτικά το mk3 tce του αδερφού και το iv το δικό μου είναι πολύ πιο ξενερωτα

.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#280186 Oι παλλαπλασιαστές του ήταν της Sagem και είχαν θέμα, όλοι τους είχαν αλλάξει με Beru ή Denso και δεν είχαν ξαναενοχληθεί, η πεταλούδα ήθελε συχνό καθάρισμα και καινούργιο O΄ Ring, τη φύσα του αερόσακκου την στήριζαν σταθερά και δεν έβγαζε πρόβλημα, ήταν μερικές μικρολεπτομέρειες αλλά στα συνεργεία της Ελληνικής επαρχίας από το τρακτέρ δεν μπορούσε εύκολα ο άλλος να περάσει στην ηλεκτρονική εποχή όπως και η απόσταση από την Αθήνα είχε το μερίδιο της στη μη έγκαιρη ενημέρωση και στις λύσεις που έδιναν εδώ.
Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι τα Renault και ειδικά τα σύγχρονα έχουν περισσότερα προβλήματα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας τους έχοντας υπέρ τους το πλεονέκτημα του καλού πατήματος στον δρόμο.

Η Renault είχε βγάλει κακό όνομα από τα φτηνά περιφερειακά της που όντως έβγαζαν προβλήματα σε αντίθεση με τα μοτέρ της που η αντοχή τους ήταν και είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο, όπως καλής ποιότητας ήταν και είναι οι καρότσες της.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
21 quadra έγραψε:Oι παλλαπλασιαστές του ήταν της Sagem και είχαν θέμα, όλοι τους είχαν αλλάξει με Beru ή Denso και δεν είχαν ξαναενοχληθεί, η πεταλούδα ήθελε συχνό καθάρισμα και καινούργιο O΄ Ring, τη φύσα του αερόσακκου την στήριζαν σταθερά και δεν έβγαζε πρόβλημα, ήταν μερικές μικρολεπτομέρειες αλλά στα συνεργεία της Ελληνικής επαρχίας από το τρακτέρ δεν μπορούσε εύκολα ο άλλος να περάσει στην ηλεκτρονική εποχή όπως και η απόσταση από την Αθήνα είχε το μερίδιο της στη μη έγκαιρη ενημέρωση και στις λύσεις που έδιναν εδώ.
Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι τα Renault και ειδικά τα σύγχρονα έχουν περισσότερα προβλήματα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας τους έχοντας υπέρ τους το πλεονέκτημα του καλού πατήματος στον δρόμο.

Η Renault είχε βγάλει κακό όνομα από τα φτηνά περιφερειακά της που όντως έβγαζαν προβλήματα σε αντίθεση με τα μοτέρ της που η αντοχή τους ήταν και είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο, όπως καλής ποιότητας ήταν και είναι οι καρότσες της.

Συμφωνώ σε όλα με μόνη διαφορά ότι όλα μου τα αυτοκίνητα πήγαιναν πάντα σε επίσημα συνεργεία, οπότε η ίδια η Renault θα έπρεπε να φροντίζει να έχει εκπαιδευμενους συνεργάτες.

.