Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#265018 Η carglass είναι φθηνή ή οι Madico είναι φθηνές? :hmmm:

Αν είναι να ψάξω κι άλλο μαγαζί. Στην Carglass ρώτησα και για τα 3 καταστήματα που με βολεύουν (Μεταμόρφωση, Χολαργός & Παιανία) και δεν έχει τίποτα πριν τις 25 του μήνα. Απ' ότι έχω καταλάβει έχουν 2-3 εγκαταστάτες που τους γυρνάνε κυλιόμενα στα καταστήματά τους. Κάθε κατάστημα βάζει μεμβράνες κάποιες συγκεκριμένες μέρες τη βδομάδα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#265023 E εντάξει υπομονή λίγες μέρες δεν θα λιωσεις απο την ζέστη. Ενναλακτικα ρωτά τους αν μπορούν να κάνουν καλύτερη τιμή. Οχι 135 αλλά να πλησιάσουν τα 135.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By xenos
Deleted User 1 έγραψε:Η carglass είναι φθηνή ή οι Madico είναι φθηνές? :hmmm:

Αν είναι να ψάξω κι άλλο μαγαζί. Στην Carglass ρώτησα και για τα 3 καταστήματα που με βολεύουν (Μεταμόρφωση, Χολαργός & Παιανία) και δεν έχει τίποτα πριν τις 25 του μήνα. Απ' ότι έχω καταλάβει έχουν 2-3 εγκαταστάτες που τους γυρνάνε κυλιόμενα στα καταστήματά τους. Κάθε κατάστημα βάζει μεμβράνες κάποιες συγκεκριμένες μέρες τη βδομάδα.

Oi madico είναι 'φθηνές'. Εγώ είχα ρωτήσει σε 2-3 και όλοι μου είχαν πει 100ε για 5θυρο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#265325 (και) Ο Στεργίου στη Λένορμαν έχει τις Madico:

*SMART FOR TWO ΜΟΝΟ 79 ΕΥΡΩ
*ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 100 ΕΥΡΩ
*ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΑ JEEP STATION ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 130 ΕΥΡΩ

Γνωστός μου με Dodge Caliber, είναι ευχαριστημένος με 100.

Η llumar - υποκατάστημα Αιγάλεω στο δικό μου έδωσε τιμή 250.

H 3d Carbon στο Νέο Κόσμο μου τα τοποθετεί με 180, της Sott, Ολλανδική.
Άβαταρ μέλους
By Chris
xenos έγραψε:
GTS έγραψε:Γιατι το φιλμ είναι φθηνο, τα εργατικα είναι αυτά που χρεωνουν. Γιατι δεν αγοράζεις φιλμ να το κοψεις και βαλεις μονος να σου παει κανενα 20αρικο?

Γιατί θα φας 10 ώρες, θα γίνεις μούσκεμα και θα τις βάλεις και σκατά και μετά θα πληρώσεις κανονικά. :rtfm:

+1

Έχοντας περάσει ματ μεμβράνες σε σκούτερ (όχι στα τζάμια, στα πλαστικά), μπορώ να πω πως όσο εύκολο είναι σε επιφάνειες με 'θετική' κυρτότητα, τόσο και περισσότερο δύσκολο είναι σε 'αρνητική', π.χ. εσωτερική πλευρά τζαμιών αυτοκινήτου. Επίσης, νομίζω πως οι μεμβράνες παραθύρων είναι έτσι κι αλλιώς δυσκολότερες από τις μεμβράνες λαμαρίνας, πιο λεπτές, πιο ευαίσθητες, λιγότερες ανοχές στην θερμότητα (τις λαμαρίνας τις ζεσταίνεις με πιστολάκι και κάθονται τέλεια)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#268951 Αντιγράφω από το παρακάτω:

Τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων δεν μας προστατεύουν από τον ήλιο

Τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων δεν μας προστατεύουν από τον ήλιο
Κίνδυνος καρκίνου δέρματος και καταρράκτη

Καλιφόρνια
Αντίθετα με τα παρμπρίζ, τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων δεν προστατεύουν εξίσου καλά από την υπεριώδη Α ακτινοβολία (UVA) του ήλιου, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Ophthalmology.

Η υπεριώδης ακτινοβολία έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος και καταρράκτη. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ελλιπής προστασία από τα πλάγια του οχήματος εξηγεί εν μέρει γιατί οι οδηγοί εκδηλώνουν συχνότερα καρκίνο στην αριστερή πλευρά του προσώπου, καθώς και καταρράκτη στο αριστερό μάτι πιο συχνά από ό,τι στο δεξί.

Οι ερευνητές Ινστιτούτου Όρασης Boxer Wachler στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Δρ Μπράιαν Μπόξερ Γουάχλερ, μέτρησαν την UVA ακτινοβολία σε 29 μοντέλα 15 αυτοκινητοβιομηχανιών κατασκευής 1990-2014.

Διαπίστωσαν ότι τα παρμπρίζ μπλοκάρουν σχεδόν όλη την ακτινοβολία (το 96% κατά μέσο όρο), άσχετα αν πρόκειται για ακριβά ή φθηνά μοντέλα αυτοκινήτων. Αυτό οφείλεται στο ότι τα παρμπρίζ κατασκευάζονται από γυαλί με ειδική επικάλυψη για να μην σπάει εύκολα.

Αλλά στα πλαϊνά τζάμια -που δεν έχουν αντίστοιχη ενίσχυση- το αντίστοιχο μέσο ποσοστό προστασίας από την ακτινοβολία ήταν 71%. Μόνο σε τέσσερα μοντέλα από τα 29, τα πλαϊνά τζάμια μπλόκαραν πάνω από το 90% της UVA ακτινοβολίας, ενώ σε μερικά αυτοκίνητα δεν μπλοκάρουν πάνω από 50%.

«Οι κατασκευαστές θα έπρεπε να εξετάσουν την αύξηση του βαθμού προστασίας από την UVA ακτινοβολία στα πλευρικά παράθυρα των αυτοκινήτων», σχολιάζει ο ΔΡ Μπόξερ και σημειώνει και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα μπορούσαν μόνοι τους να τοποθετήσουν ειδικά φίλτρα για τα πλαϊνά τζάμια.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

Χρόνια φωνάζω α) για διαφορετικές προδιαγραφές διαπερατότητας στα τζάμια των ελληνικών αυτοκινήτων (και των υπόλοιπων νότιων χωρών της Ε.Ε.) και β) για υποχρεωτική χρήση μεμβρανών ή φιμέ τζαμιών στα πίσω παράθυρα (τουλάχιστον για τα παιδιά) όσων αυτοκινήτων πωλούνται στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#277715 Επανερχομαι γιατι ρωτησα εδω στην Πατρα εναν μαστορα.

3Μ βαζει και μου προτεινε το νουμερο 2, το οποιο εμενα μου φανηκε πολυ σκουρο.

150 ευρω για τα πλαινα και το πισω τζαμι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#277734 Οπως τα περιεγραψε αυτος, το νο1 ειναι σχεδον στο χρωμα των απλων τζαμιων με αμφιβολο αποτελεσμα.

Το νο2 ειναι το επομενο, το οποιο ομως μου φανηκε αρκετα σκουρο και το νο3 δεν το συζητησε καν διοτι ειναι παρα πολυ σκουρο.

Εχει και εναν εξομοιωτη εδω
http://solutions.3mhellas.gr/wps/portal ... tSelector/
Άβαταρ μέλους
By xenos
#277748 Εγω αυτο που λες εχω. Θα προτιμουσα το 1 με το αποτελεσμα της 2. Και δεν εννοω το οπτικο.

<
Άβαταρ μέλους
By dimik
#277753 Έβαλα σήμερα στο golf γιατί δεν παλεύεται με τις θερμοκρασίες εδώ και το έχω και στον ήλιο όλη μέρα. Έβαλα και στα μπροστινα παράθυρα τα τέρμα διακριτικα με κίνδυνο να μην περάσω ΚΤΕΟ σε 2 χρόνια αν το πάρει χαμπάρι κανένας πολύ προσεκτικός. Συνολικό κόστος 120 τα πίσω και 50 τα μπροστά. Μετά πήγα παραλία και το παράτησα ένα 4ωρο στον ήλιο και η διαφορά ήταν σημαντική. Τα αξίζουν τα λεφτά τους.
Ξέχασα να γράψω ότι έβαλα 20ρι πίσω όπως τα εργοστασιακα που έχω στο σιροκο και 35 μπροστά αν δεν κανω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#277776 Το lexus έχει καπνιστά :shifty: τζάμια πίσω (θεωρώ πως δεν έχει μεμβράνες), αρκετά σκούρα μάλιστα, αλλά μπροστά τίποτα.
Το ΚΤΕΟ δεν το φοβάμαι τόσο όσο το να έχω πρόβλημα με τα όργανα της τάξης στο ταξίδι στην Ευρώπη το καλοκαίρι :hmmm:

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#277796 Το άσχημο με τα φιμέ είναι ότι λόγω απροσεξίας μπορεί να γίνουν γρατσουνιές ή λόγω κακής εφαρμογής από τον Χ επαγγελματία να δημιουργηθούν φουσκάλες με τον καιρό.
Στο 500ράκι είχα παραγγείλει εργοστασιακά τα πίσω τζάμια και το τζάμι της πίσω πόρτας σε σκούρα κρύσταλλα και είναι η καλύτερη επιλογή.