Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#277284 @Νικόλα,

Έχω οδηγήσει και τα 2 , το V-Strom δίνει την αίσθηση και επιβεβαιώνει στη πορεία, οτι πατά
καλύτερα απο το Transalp με τον 21ιντσών μπροστά.Κινητήρας προφανώς καλύτερος. Στα φρένα δεν είχα κανένα θέμα αλλά δεν είναι τίποτα αξιομνημόνευτο και επιδέχεται εύκολης βελτίωσης και το σημαντικότερο, φθηνής.

Για χώμα δεν γνωρίζω, δεν μπήκα.

@blinksys

να σε βοηθήσω , εφόσον ήδη καταλήξαμε οτι κάθετι κρίνεται καθόσον αποτιμάται αναλογικά:

καλό
ουσιαστικό ουδέτερο
1. αρετή, ηθικότητα το καλό και το κακό
2. θετικό σημείο Το καλό είναι πως δέχτηκε.
3. ώφελος Μου κάνει καλό η θάλασσα. Το λέω για το καλό σου.
4. γιορτινά ρούχα φοράω βάζω τα καλά μου
5. ζεστός αποχαιρετισμός

λίγη εξτρά βοήθεια : το Βε Στρόμ είναι καλό μηχανάκι :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nass έγραψε:
Καλύτερο το Africa και το Transalp από to V-Strom (το 2004) :help: Διαφωνούμε, δεν πειράζει, βασικά έχουν μια δεκαετία διαφορά και φαίνεται οπτικά και οδηγικά, αλλά δεν με ενδιαφέρει να βγει το μηχανάκι "μου" το καλύτερο, για τις ανάγκες μου μια χαρά ήταν (και είναι, απλά το έχω βαρεθεί και σκέφτομαι να το αλλάξω αλλά τι να πάρω, για να μένει παρκαρισμένο στο αεροδρόμιο ?)

Συμφωνώ για τα φρένα, είναι μέτρια.

Το νεο Yamaha tracer 700 με περιπου 8Κ€
https://www.yamaha-motor.eu/gr/products ... r-700.aspx

αλλα οχι για να το αφηνεις στο αεροδρομιο, μεγαλο το ρισκο.

Δεν ειπα οτι το Transalp ηταν καλυτερο απο το V-Strom το 2004. Ομως το 2008; που εγινε 700 κυβικα εκλεισε πολυ την ψαλιδα.
Το Africa ναι ηταν, για εμενα, για τα δικα μου "θελω" και ενας λογος παραπανω αφου ηταν 10 χρονια παλιοτερη.
Το οδηγησα και αλλες φορες μιας και το αγορασαν γνωστοι και δεν αλλαξε η γνωμη μου.
Μαλιστα οι γνωστοι συνηθως ζητουσαν να οδηγησουν την δικια μου και μετα ελεγαν, βγαλε μωρη Χοντα μια Αφρικα με 70 αλογα και abs να τελειωνουμε. :lol:

Ε! 13 χρονια μετα τους ακουσε :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
georgetz έγραψε:@Νικόλα,

Έχω οδηγήσει και τα 2 , το V-Strom δίνει την αίσθηση και επιβεβαιώνει στη πορεία, οτι πατά
καλύτερα απο το Transalp με τον 21ιντσών μπροστά.

Απο το 2008 και μετα το Transalp 700 εχει 19αρη τροχο μπροστα.

Απο εκει και περα και τα δυο ειναι πλεον παλια οταν υπαρχει τα Triumph Tiger 800, Versys 650, Tracer 700.

Αν ειχα φραγκα και ηθελα ορθιο μηχανακι θα ημουν μεταξυ Tracer 900 , crossrunner 800. :)
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#277353 Μιλούσαμε για τα προηγούμενα μοντέλα. Έκτοτε , κάθε φορά υπάρχουν βελτιώσεις αλλά για το προηγούμενο Transalp
, οπως θυμάμαι να αναφέρεται ο τύπος , "δεν ήταν και τίποτα δύσκολο ο τομέας αναβάθμισης, παντού χρειαζότανε!".
Ακόμα και με το νέο κινητήρα, δεν άλλαξαν και πολλά ενώ η εμφάνιση έγινε πιο ιδιαίτερη, κι αυτό ξένισε λίγο.

Στην πραγματικότητα, αντίπαλος του Vstrom είναι το NC750X και το Versys, όπου το Strom στέκεται άνετα έναντι των 2.
Πλέον και το Yamaha , όπου ακόμη δεν έχουμε στοιχεία για το πως στέκεται και τι λύσεις επέλεξε στην ανάρτηση
(αχίλλειος πτέρνα του MT-07 που βασίζεται).
Τουλάχιστον απο κινητήρα και φρένα, το γυμνό τα πήγαινε πολύ καλά για τη κατηγορία.

Τα Tiger που αναφέρεις είναι μόλις 3700Ε παραπάνω :lol: ενώ προσωπικα δεν θα τα έδινα , το έχω δοκιμάσει.

Απο Triumph εδώ ->
Εικόνα

και εννοείται ->

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#277363 Απο 10Κ ξεκινα το Tiger ενω τα αλλα ειναι στα 8,5. Ναι ειναι ακριβοτερο και ανεβαινει ακομα πιο πολυ με μερικα εξτρα.
Δεν το εχω οδηγησει ομως για να εχω αποψη.

Ωραιο το speed triple και η Bonnie, η δευτερη για τον D-Jet παρακαλω :lol: αλλα εγω θα ηθελα το steet triple. Πιο φτηνο και πιο ταιριαστο για γυμνο στους Ελληνικους δρομους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#277432 Εγώ πριν τρία χρόνια αγόρασα την Multi 4K. To αντίστοιχο V-strom ήταν λιγότερο από 1Κ φθηνότερο και δεν είχε και ABS συνήθως.
Σίγουρα πιο οικονομικό σε χρήση και συντήρηση το V-strom, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει επαφή νομίζω.
Δεν το βγάζω άχρηστο ή κακό ή οτιδήποτε κακό γενικώς. Μια χαρά είναι. Απλώς θεωρώ πως θα έπρεπε και αυτό και οι ανταγωνιστές του από Ιαπωνία μεριά να είναι πιο...ερωτεύσιμα μηχανάκια!
Αυτό μόνον.
Άβαταρ μέλους
By nass
#277447 Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις ως μεταχειρισμένα, παίζουν πάρα πολλές παράμετροι.

Ως καινούργια δεν είχαν επαφή ως προς την τιμή. Αν δηλαδή το ένα έκανε 7Κ και το άλλο 10Κ (40% πάνω) και ως μεταχειρισμένα κάνει το ένα 3Κ και το άλλο 4Κ (25% πάνω) αυτό σημαίνει ότι (α) το V-Stroim κρατάει καλύτερα τιμή (β) συμφέρει να πάρεις την Ducati μεταχειρισμένη :)

Το V-Strom δεν είναι μέτριο μηχανάκι, το ότι είναι καλό (και ΙΜΗΟ καλύτερο από όλα όσα αναφέρθηκαν ως ανταγωνιστές του, νταξ για Transalp (παλιά) και Africa (παλιά) τι να λέμε...) σε όλο το "φάκελο χρήσης" του (πόλη, μικρά ταξίδια αλλά και σε στροφιλίκι, έχω κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα Επίδαυρο-Πόρτο Χέλι καθώς και σε πατημένο χώμα) αλλά χωρίς να ξεχωρίζει ως "πολύ καλό" κάπου (πλην του κινητήρα που είναι "πολύ καλός") δεν το κάνει "χρυσή μετριότητα", το κάνει "καλό". Δεν είναι καλό στο πιο ζόρικο χώμα (κανένα από αυτά δεν είναι) και δεν ξεχωρίζει κάπου θεαματικά.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#277795 Χρυσή τομή είναι το στρώμα, για κάποιον που ούτε τρελά γκάζια θέλει, ούτε να ξυνει μαρσπιεδες, ούτε να διασχίζει τον Όλυμπο είναι ότι πρέπει.
Σαν τα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής τύπου γιαρις κλπ.

Αν και έχω δει μαρσπιεδες να ξυνονται μέχρι και από βαραντερο σε πίστα.... Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να το πάμε το μηχανάκι σύμφωνα με τις δυνατότητες του αλλά σύμφωνα με τις δικές μας, οπότε είναι μάλλον φιλολογικη η κουβέντα.

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
#277831 Εγώ επιμένω ότι είναι μέτριο. Αν η διαφορά μας είναι ότι είναι 'μέτριο προς το καλό΄και όχι 'προς το κακό΄, τι να πω; Απλά έχουμε διαφορετική γνώμη, δεν είναι κακό αυτό. Μπορεί να έχω άδικο, αλλά δεν αλλάζει η γνώμη μου, προφανώς και κάποιων άλλων. Για μένα το στρομ είναι φάση ΧΤ, δλδ ένα μεγάλο παπάκι που πάει και λίγο πιο πέρα. Το versys το θεωρώ καλύτερο (για μένα πάντα).

nass έγραψε:@xenos
Το να απαντάς με ερώτηση σε μία σαφή και ευθεία ερώτηση δεν προάγει τη συζήτηση :s_no

Ναι, αλλά και το να κάθομαι εγώ να υπεραναλύω και να υπεραμύνομαι των απόψεων μου, ενώ έχεις ήδη μια άποψη -που φαίνεται ότι δεν αλλάζει- δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Εγώ θα έχω σπαταλήσει πολύ χρόνο και θα είμαστε πάλι στα ίδια. :)
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#277855 Τα Ducati παραδοσιακά κρατάνε τις τιμές τους , σε υπερβολικό βαθμό στην Ελλάδα και ακόμα
απο κάφρους ιδιοκτήτες (ο άλλος στο έδινε 3Κ με ζημιές , μηχανάκι 15ετίας).

Αντίστοιχα, μηχανάκια που πουλάν καλά επίσης κρατάνε τιμή δυσανάλογα πολύ για τα χρόνια τους
(π.χ το Fazer 600 2004 , V-Strom 650)

Κανένα πρόβλημα βεβαίως για φίλο μου, που άλλαξε πρόσφατα το Multistrada 1200 με Diavel :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#277866 Τα Ducati είναι λίγο περίεργη φάση. Όταν πήρα το δικό μου, τα Multi 600 ήταν ακριβότερα από τα 1000DS!
Το δικό μου ήταν 9 ετών μεν, με ελάχιστα χιλιόμετρα δε (περίπου 20Κ). Τα 4Κ που έδωσα, τα θεωρώ μια χαρά λεφτά. Τα αντίστοιχα BMW ήταν σαφώς ακριβότερα, ενώ τα V-strom ελάχιστα φθηνότερα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
xenos έγραψε:Για μένα το στρομ είναι φάση ΧΤ, δλδ ένα μεγάλο παπάκι που πάει και λίγο πιο πέρα.

καμία σχέση βέβαια ακόμα και με τις τότε αναλογίες.
το XT όντως -θα μπορούσες να- το έλεγες κάτι σαν παραπάνω από παπί μιας και ουσιαστικά εκτός πόλης δεν ήταν για πολλά πολλά.
το στρώμα βέβαια είναι κάτι πολύ παραπάνω, τόσο που άνετα το λες ότι κάνει και για πόλη.
αυτή η χρυσή τομή της πρακτικότητας όμως που προσφέρει το στρώμα, το έχει κάνει τόσο αγαπητό στην Ελλάδα. η τομή αυτή βέβαια μεταφράζεται σαν ένα ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο αναλόγως τα γούστα και τις ανάγκες του καθενός.
Άβαταρ μέλους
By nass
xenos έγραψε:Εγώ επιμένω ότι είναι μέτριο. Αν η διαφορά μας είναι ότι είναι 'μέτριο προς το καλό΄και όχι 'προς το κακό΄, τι να πω; Απλά έχουμε διαφορετική γνώμη, δεν είναι κακό αυτό. Μπορεί να έχω άδικο, αλλά δεν αλλάζει η γνώμη μου, προφανώς και κάποιων άλλων. Για μένα το στρομ είναι φάση ΧΤ, δλδ ένα μεγάλο παπάκι που πάει και λίγο πιο πέρα. Το versys το θεωρώ καλύτερο (για μένα πάντα).

Versys δεν έχω οδηγήσει αλλά σε σχέση με ΧΤ για την αντίστοιχη εποχή του το V-Strom είναι καμία σχέση (ναι ξέρω ότι έγραψες "φάση ΧΤ" για αυτό ακριβώς μιλάω, το V-Strom για την εποχή του ήταν πολύ καλύτερο μηχανάκι από ό,τι το ΧΤ για τη δική του εποχή.
Ούτε ψόφιο κινητήρα είχε.
Ούτε λαστιχένιο πλαίσιο κούνια-μπέλα
Εστριβε (σόρι dimik σε δημόσιο δρόμο κανένα τέτοιο μηχανάκι δεν ξύνει μαρσπιέ)
Ταξίδευε μια χαρά

xenos έγραψε:
nass έγραψε:@xenos
Το να απαντάς με ερώτηση σε μία σαφή και ευθεία ερώτηση δεν προάγει τη συζήτηση :s_no

Ναι, αλλά και το να κάθομαι εγώ να υπεραναλύω και να υπεραμύνομαι των απόψεων μου, ενώ έχεις ήδη μια άποψη -που φαίνεται ότι δεν αλλάζει- δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Εγώ θα έχω σπαταλήσει πολύ χρόνο και θα είμαστε πάλι στα ίδια. :)

Τι να "υπεραναλύεις" κτλ. :hmmm:

xenos έγραψε:
nass έγραψε:
xenos έγραψε:Καταρχάς αυτό το ότι το vstrom είναι πολύ καλό σε όλα, θα με βρει να διαφωνώ. Μέτριο σε όλα είναι,

Συγκρινόμενο με ποιό ?

Θα αντιστρέψω την ερώτηση. Σε τι είναι πολύ καλό το vstrom; Με τι μπορείς να ενθουσιαστείς μαζί του;

Δηλαδή από την απλή ερώτηση, 1η τοποθέτησή μου στο θέμα (είχα γράψει 3 σελίδες πριν για το GS, δεν είχα γράψει εγώ ότι το V-Strom είναι "πολυ καλό"), "συγκρινόμενο με ποιό" έβγαλες συμπέρασμα ότι έχω ήδη μια άποψη που δεν θα αλλάξει κτλ. κτλ. και που να υπεραναλύεις οπότε καπάκι απάντησες με ερώτηση ? :hmmm: Το λες και κληρονομικό χάρισμα... :help: Μην σε κουράζω...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#278059 Με τέτοιο μηχανάκι το να κυνηγάει κάποιος να ξυσει μαρσπιε σε δημόσιο δρόμο θα ήταν μεγάλη ανωμαλία. Όχι ότι δεν γίνεται, απλά δεν χρειάζεται.

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
edmond έγραψε:
xenos έγραψε:Για μένα το στρομ είναι φάση ΧΤ, δλδ ένα μεγάλο παπάκι που πάει και λίγο πιο πέρα.

καμία σχέση βέβαια ακόμα και με τις τότε αναλογίες.
το XT όντως -θα μπορούσες να- το έλεγες κάτι σαν παραπάνω από παπί μιας και ουσιαστικά εκτός πόλης δεν ήταν για πολλά πολλά.
το στρώμα βέβαια είναι κάτι πολύ παραπάνω, τόσο που άνετα το λες ότι κάνει και για πόλη.
αυτή η χρυσή τομή της πρακτικότητας όμως που προσφέρει το στρώμα, το έχει κάνει τόσο αγαπητό στην Ελλάδα. η τομή αυτή βέβαια μεταφράζεται σαν ένα ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο αναλόγως τα γούστα και τις ανάγκες του καθενός.

Ίσως δεν το είπα καλά εγώ. Ίσως έπρεπε να πω η εξέλιξη του ΧΤ, σαν εργαλείο. Σαφώς και είναι πολύ ανώτερο από το ΧΤ, είναι αξιόπιστο φουλ, τα κάνει όλα (καλά προς μέτρια), άνετο, πάει και ένα ταξίδι, αλλά..... αυτό. Επίσης αν θυμάμαι καλά, διορθώστε με, ήταν και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. :hmmm:

εντιτ: επίσης να πω ότι από εξωτερική εμφάνιση (υποκειμενικό πάντα) είναι άστα να πάνε! Συντηρητικούρα να το πω, ότι δεν έχει φαντασία να το πω...;