Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#276604 Υποψιάζομαι οτι τρολάρουμε αλλά έχω την ίδια συζήτηση με φίλο τις τελευταίες μέρες :lol:

Συνοπτικά :

Suzuki μετριότητα ενώ έχει απο τις πιο χαρακτηριστικές μοτοσυκλέτες απο '80?
Το V-Strom πουλά καλά (αντικειμενικά καλό μηχανάκι) , το νέο SV650 ήδη ζωγραφίζει ενώ το Bandit , είχε εκδόσεις που πουλούσαν διαχρονικά καλά (GSF650,GSF1250ABS).
Για Ελλάδα, βλέπω να κινείται καλά και το Inazuma στα 250cc ενώ το GSR 600 είναι γνωστή ποσότητα.
Στην Αμερική, σε διάφορες ομάδες AMA κλπα, τα GSX-R θεωρούνται απο τις καλύτερες αγωνιστικές βάσεις. Διάβασε συγκριτικά supersport, διαπιστώνεις άμεσα οτι πάντοτε είναι απο τις safe επιλογές, ως καλή όμως, ουχί μέτρια.
Παλαιότερα τροφοδοτούσε ιταλικες εταιρίες με τα μοτέρ απο TL1000, όπως Cagiva.
Sport-touring κατηγορία (Hayabusa) και πόσα ακόμη απο την εποχή των δίχρονων Γάμμα.

Yamaha σήμερα , το R1 , που θεωρείται η κορυφή σήμερα? Τα εξαιρετικά MT-07, MT-09 που έχουν δικαιολογημένα ξεσκιστεί να πουλάνε? Δες στο ενιαίο εδώ Ελλάδα τα μηχανάκια που τρέχουν. Δεν πάω καν στα off-road, ATV, στα καλά scooter αλλά το βασικότερο , κάτι FJR , XJR , XV , Star στην Αμερική , είναι άκρως ανταγωνιστικές προτάσεις. Η εταιρία φαινεται
να βαδίζει πολύ καλά και με τα φρέσκα R3 , MT-10 και Tracer 700.

Kawasaki , μόνο πίστες γιατί? Τα Ζ είναι καλά μηχανάκια και για το δρόμο , όπως και το Versys , ενώ ακούω καλά λόγια (σπάνια βέβαια!) για ZX-14.
Απο το 2000 και μετέπειτα, η Kawasaki ξεκίνησε σταδιακή ανοδιοργάνωση και είδαμε τα πολύ καλά ER-6N, Versys , KL , GTR, ZX ενώ πριν από χρόνια θυμάμαι τα διάφορα ZZR1200, όταν η κατηγορία είχε ενδιαφέρον για κυβικά.
Τις προάλλες οδηγούσα το 250άρι φίλου, εξαιρετική επιλογή για 1ο μηχανάκι , ιδιαίτερα μεταχειρισμένο να έχει πέσει η τιμή του.

Συνοψίζοντας, 
οι Ιάπωνες ρίχνουν χρήμα σε R&D για κατηγορίες που έχουν ΛΕΦΤΑ, στα π@π@ρια τους αν μια κατηγορία μετρά για τους Ευρωπαίους π.χ κορυφαίο GS1200 Adventure κλπα, αν γιαυτούς δεν βγαίνει χρήμα.
Ενδεικτικά θα πω, τόσα χρόνια ήταν dominant στην κατηγορία των superbike . Ρίχναν χρήμα, κάθε χρόνο ανανέωση , τιμές γύρω 12000-14000. Με το που ήρθε
η κρίση, σταμάτησαν. Βγαίνει η BMW με S1000RR , με το καλημέρα 16000+ και οι ίδιοι ούτε καν ( η Suzuki είχε χρόνια να ανανεώσει, οι υπόλοιποι σε ρυθμό συντήρησης).

Τα τελευταία 1-2 χρόνια όμως, άρχισε να ξανά-υπάρχει ενδιαφέρον (δηλαδή αγοραστές) , οπότε R1 καινούργιο, GSX-R 2017, Kawasaki ανανεωμένο με Big Piston Fork της Showa , καινούργιο CBR και πανάκριβη έκδοση της Honda στην RC213V (που πας μωρή Duc με 50-70 χιλ μηχανάκι, έλα εδώ να σου δώσω μια ρέπλικα του Μάρκου κοντά 200.000 ξεπουλημένη :lol: ).

Φυσικά και ίδιοι πλέον δεν παίζουν , αφού υπάρχει κόσμος που τα δίνει , ξεκινούν με τιμολόγηση αντίστοιχων ευρωπαικών και επίσης δίνουν restomod εκδόσεις, café racer κλπα, ακολουθώντας εδώ τους ευρωπαίους (Duc, Triumph, BMW) , αφού έχει οικονομικό ενδιαφέρον.
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#276635 Νομίζω πως αντί να μιλάμε για τη σαλονοτραπεζαρία με ρόδες, αξίζει να πέσει μια ματιά στο πολύ καλό (και όμορφο για τα γούστα μου) Tenere.
Ν.Π. πολύ ωραία αλλά πιο ακριβή επιλογή είναι και το Triumph Speed Triple, θέλω να το πάρω σαν τρελός αλλά μετά θα πρέπει να ψάχνω και για σπίτι
Άβαταρ μέλους
By blinkys
xenos έγραψε:Δυστυχως το μεγαλυτερο ποσοστο των ικανοτητων μοας μοτοσυκλετας δεν κανουν για μεσα στην πολη.
Κανει ενα gsxr που δεν παει πανω απο 5-7κ στρ.;
Παει ενα gs που ειναι για δρομο;
Παει ενα sport touring;
Μπα....
Γι αυτο θελει 2 μηχανακια, ενα για καθημερινο κ ενα για βολτα. Για οσους μπορούν δλδ να κανουν κάτι τέτοιο.

<

Μήπως έχουμε χάσει λίγο την μπάλα; Σίγουρα το ιδανικό είναι να έχεις όχι 2 αλλά 10 μηχανάκια. Άλλο για μέσα στην πόλη, άλλο για μεγάλα ταξίδια, άλλο για μικρά, άλλο για χώμα, άλλο για πίστα και πάει λέγοντας. Αλλά ΑΝ ξέρεις τι θες μια χαρά λύσεις υπάρχουν που θα σε καλύψουν στο 90 % των πραγμάτων που μπορεί να κάνει κάποιος με μηχανή.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
blinkys έγραψε:
xenos έγραψε:Δυστυχως το μεγαλυτερο ποσοστο των ικανοτητων μοας μοτοσυκλετας δεν κανουν για μεσα στην πολη.
Κανει ενα gsxr που δεν παει πανω απο 5-7κ στρ.;
Παει ενα gs που ειναι για δρομο;
Παει ενα sport touring;
Μπα....
Γι αυτο θελει 2 μηχανακια, ενα για καθημερινο κ ενα για βολτα. Για οσους μπορούν δλδ να κανουν κάτι τέτοιο.

<

Μήπως έχουμε χάσει λίγο την μπάλα; Σίγουρα το ιδανικό είναι να έχεις όχι 2 αλλά 10 μηχανάκια. Άλλο για μέσα στην πόλη, άλλο για μεγάλα ταξίδια, άλλο για μικρά, άλλο για χώμα, άλλο για πίστα και πάει λέγοντας. Αλλά ΑΝ ξέρεις τι θες μια χαρά λύσεις υπάρχουν που θα σε καλύψουν στο 90 % των πραγμάτων που μπορεί να κάνει κάποιος με μηχανή.

Συμφωνώ ...Εάν έχεις λεφτά για ενα πρέπει να βρεις το κατάλληλο...Εγώ πχ , ήθελα για καθημερινή μετακίνηση σε μικρή πόλη (Λουτράκι) 70% και ταξίδια/ εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδος 30%.
Πιστεύω ότι αυτό που τελικά πήρα με καλύπτει στις ανάγκες μου μια χαρά .

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By xenos
blinkys έγραψε:Μήπως έχουμε χάσει λίγο την μπάλα; Σίγουρα το ιδανικό είναι να έχεις όχι 2 αλλά 10 μηχανάκια. Άλλο για μέσα στην πόλη, άλλο για μεγάλα ταξίδια, άλλο για μικρά, άλλο για χώμα, άλλο για πίστα και πάει λέγοντας. Αλλά ΑΝ ξέρεις τι θες μια χαρά λύσεις υπάρχουν που θα σε καλύψουν στο 90 % των πραγμάτων που μπορεί να κάνει κάποιος με μηχανή.

Δύο πράγματα έχω να πω επαυτού.
1. Γουστάρω εγώ πίστες, να ξύνω κλπ. Ε δεν θα πάρω ένα SS; Αλλά όταν είναι να το οδηγώ παντού καθημερινά δεν θα είναι βολικό, θα ζεσταίνεται και γενικότερα θα χαραμίζεται.
2. Όταν λέω 2, δεν εννοώ ένα gsxr και ένα tenere. Εννοώ ένα gsxr και ένα παπί πχ. :hmmm:
3. Έχω γνωστό που έχει 3! :lipsealed: SS/touring/παπί! :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mmarkom έγραψε:Νομίζω πως αντί να μιλάμε για τη σαλονοτραπεζαρία με ρόδες, αξίζει να πέσει μια ματιά στο πολύ καλό (και όμορφο για τα γούστα μου) Tenere.
Ν.Π. πολύ ωραία αλλά πιο ακριβή επιλογή είναι και το Triumph Speed Triple, θέλω να το πάρω σαν τρελός αλλά μετά θα πρέπει να ψάχνω και για σπίτι

Η "σαλοτραπεζαρια με ροδες" ειναι μια απο τις καλυτερες μοτο για ταξιδια, ειδικα τα τελευταιο μοντελο με την υδροψυξη, απλα δεν μου αρεσε ποτε.

Το Tenere ειναι παλιο και βαρυ για "χωμα". Ισως αν η Yamaha βγαλει εκτος του Tracer 700 και Τενερε 700 με το μοτερ του ΜΤ-07. Το οποιο ειναι αρκετα πιθανο αφου μαλλον θα βγαλει η honda, baby africa με 700αρι μοτερ.

Το Triumph speed triple r το εχω πρωτο στις προτιμησεις μου, το εγραψα ως S3R που ειναι γνωστο στον κοσμο της μοτοσυκλετας :)
Άβαταρ μέλους
By xenos
bujinkan έγραψε:Εγώ πχ , ήθελα για καθημερινή μετακίνηση σε μικρή πόλη (Λουτράκι) 70% και ταξίδια/ εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδος 30%.

Ναι, αλλά εσύ δεν πήρες μηχανή! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#276752 Μωρέ και εγώ αν είχα χρήματα δίπλα στο gt θα είχα και ενα gs1200 αλλά ας όψεται η καταραμένη κρίση...

Άβαταρ μέλους
By bujinkan
xenos έγραψε:
bujinkan έγραψε:Εγώ πχ , ήθελα για καθημερινή μετακίνηση σε μικρή πόλη (Λουτράκι) 70% και ταξίδια/ εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδος 30%.

Ναι, αλλά εσύ δεν πήρες μηχανή! :innocent:

Μμμμμ...κρυαδες....

Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
georgetz έγραψε:Υποψιάζομαι οτι τρολάρουμε αλλά έχω την ίδια συζήτηση με φίλο τις τελευταίες μέρες :lol:

Συνοπτικά :

Suzuki μετριότητα ενώ έχει απο τις πιο χαρακτηριστικές μοτοσυκλέτες απο '80?
Το V-Strom πουλά καλά (αντικειμενικά καλό μηχανάκι) , το νέο SV650 ήδη ζωγραφίζει ενώ το Bandit , είχε εκδόσεις που πουλούσαν διαχρονικά καλά (GSF650,GSF1250ABS).
Για Ελλάδα, βλέπω να κινείται καλά και το Inazuma στα 250cc ενώ το GSR 600 είναι γνωστή ποσότητα.
Στην Αμερική, σε διάφορες ομάδες AMA κλπα, τα GSX-R θεωρούνται απο τις καλύτερες αγωνιστικές βάσεις. Διάβασε συγκριτικά supersport, διαπιστώνεις άμεσα οτι πάντοτε είναι απο τις safe επιλογές, ως καλή όμως, ουχί μέτρια.
Παλαιότερα τροφοδοτούσε ιταλικες εταιρίες με τα μοτέρ απο TL1000, όπως Cagiva.
Sport-touring κατηγορία (Hayabusa) και πόσα ακόμη απο την εποχή των δίχρονων Γάμμα.

Yamaha σήμερα , το R1 , που θεωρείται η κορυφή σήμερα? Τα εξαιρετικά MT-07, MT-09 που έχουν δικαιολογημένα ξεσκιστεί να πουλάνε? Δες στο ενιαίο εδώ Ελλάδα τα μηχανάκια που τρέχουν. Δεν πάω καν στα off-road, ATV, στα καλά scooter αλλά το βασικότερο , κάτι FJR , XJR , XV , Star στην Αμερική , είναι άκρως ανταγωνιστικές προτάσεις. Η εταιρία φαινεται
να βαδίζει πολύ καλά και με τα φρέσκα R3 , MT-10 και Tracer 700.

Kawasaki , μόνο πίστες γιατί? Τα Ζ είναι καλά μηχανάκια και για το δρόμο , όπως και το Versys , ενώ ακούω καλά λόγια (σπάνια βέβαια!) για ZX-14.
Απο το 2000 και μετέπειτα, η Kawasaki ξεκίνησε σταδιακή ανοδιοργάνωση και είδαμε τα πολύ καλά ER-6N, Versys , KL , GTR, ZX ενώ πριν από χρόνια θυμάμαι τα διάφορα ZZR1200, όταν η κατηγορία είχε ενδιαφέρον για κυβικά.
Τις προάλλες οδηγούσα το 250άρι φίλου, εξαιρετική επιλογή για 1ο μηχανάκι , ιδιαίτερα μεταχειρισμένο να έχει πέσει η τιμή του.

Συνοψίζοντας, 
οι Ιάπωνες ρίχνουν χρήμα σε R&D για κατηγορίες που έχουν ΛΕΦΤΑ, στα π@π@ρια τους αν μια κατηγορία μετρά για τους Ευρωπαίους π.χ κορυφαίο GS1200 Adventure κλπα, αν γιαυτούς δεν βγαίνει χρήμα.
Ενδεικτικά θα πω, τόσα χρόνια ήταν dominant στην κατηγορία των superbike . Ρίχναν χρήμα, κάθε χρόνο ανανέωση , τιμές γύρω 12000-14000. Με το που ήρθε
η κρίση, σταμάτησαν. Βγαίνει η BMW με S1000RR , με το καλημέρα 16000+ και οι ίδιοι ούτε καν ( η Suzuki είχε χρόνια να ανανεώσει, οι υπόλοιποι σε ρυθμό συντήρησης).

Τα τελευταία 1-2 χρόνια όμως, άρχισε να ξανά-υπάρχει ενδιαφέρον (δηλαδή αγοραστές) , οπότε R1 καινούργιο, GSX-R 2017, Kawasaki ανανεωμένο με Big Piston Fork της Showa , καινούργιο CBR και πανάκριβη έκδοση της Honda στην RC213V (που πας μωρή Duc με 50-70 χιλ μηχανάκι, έλα εδώ να σου δώσω μια ρέπλικα του Μάρκου κοντά 200.000 ξεπουλημένη :lol: ).

Φυσικά και ίδιοι πλέον δεν παίζουν , αφού υπάρχει κόσμος που τα δίνει , ξεκινούν με τιμολόγηση αντίστοιχων ευρωπαικών και επίσης δίνουν restomod εκδόσεις, café racer κλπα, ακολουθώντας εδώ τους ευρωπαίους (Duc, Triumph, BMW) , αφού έχει οικονομικό ενδιαφέρον.

Μάλλον παρεξήγησες τι ήθελα να πω! :lol:
Βρέθηκα στην θέση να θέλω ν' αγοράσω μηχανάκι να βγάζει γούστα, να είναι όμορφο, να είναι γρήγορο και να μην δείχνει παλιό και άσχημο. Αυτό, πριν 3 χρόνια.
Στα γιαπωνέζικα, όλοι κατέληγαν στο V-strom. Εξαιρετικό μηχανάκι, αλλά πραγματικά το θεωρούσα και το θεωρώ βαρετό και άσχημο. Ό,τι υπήρχε από Ιαπωνία δεν ήταν -πώς να το πω- ενδιαφέρον. Να το βλέπεις και να λες, "ωραίο μηχανάκι".
Μιλώ για κεφάλαιο 4Κ τώρα ε, όχι για 10Κ και βάλε...
-Είναι ενδιαφέρουσα η 1150GS, αλλά έχει πολλά καλά και πολλά κακά (κυρίως το βάρος της)
-Είναι ενδιαφέρουσα η Ducati 1000DS που τελικά πήρα (ακόμη και σήμερα υπάρχει κόσμος που την χαζεύει στο φανάρι, κάτι που δεν γίνεται ούτε με V-strom , ούτε με TDM... Έχω βρεθεί σε φανάρι και οι αναβάτες των προαναφερθέντων, κοιτούσαν εμένα! :lol: )
-Είναι ενδιαφέρουσα με Aprilia Dorsoduro.

Και μπορώ ν' αναφέρω κι άλλες πολλές περιπτώσεις.

Δεν αμφισβητώ λοιπόν την ικανότητα των Ιαπώνων να φτιάξουν κάτι καλό. Τόσες και τόσες φορές το έχουν κάνει στο παρελθόν. Θέλω να φτιάξουν ένα μηχανάκι για τον πολύ κόσμο που να το βλέπει ο άλλος και να λέει "τι γαμάτο μηχανάκι είναι αυτό". Βλέπεις πχ το Dorsoduro, βλέπεις το Hyper, βλέπεις τα διάφορα ΚΤΜ και το λες. Κοιτάς μετά προς Ιαπωνία, και σε πιάνει βαρεμάρα!
Δεν είναι το πρόβλημα ξαναλέω στις δυνατότητες των εργοστασίων. Διάβολε, αν το μπορεί το μαγαζάκι που λέγεται ΚΤΜ, σίγουρα το μπορεί η Suzuki ή πόσο μάλλον η Honda.

Δεν γίνεται όμως να λέμε πως απ' όλη την Ιαπωνία, υπάρχουν 1-2 μηχανάκια από τον κάθε κατασκευαστή, που να μπορείς να τ' αγοράσεις και να μπορείς και να τα "ερωτευτείς"...

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πώς το λέω. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#276862 Εγω μπορει να το χω ξαναγραψει, απο μηχανες δεν σκαμπαζω τιποτα, μου φαινονται ολες ιδιες αλλα για καποιον λογο μου αρεσει πολυ αυτη. Την πετυχα στην γειτονια μου στην Πατρα...

Εικόνα

την οποια την ειδα και μου κανε κατι.

Βεβαια πρεπει να ειναι πολυ αχρηστη μηχανη μιας και φαινεται υπερβολικα αβολη η θεση της.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#276864 H παραπάνω BMW είναι μια χαρά για καθημερινή χρήση, η σέλα της μια χαρά βολική είναι. Εντάξει, σαφώς και υπάρχουν πολύ πιο άνετες, αλλά δεν πρόκειται να ενοχληθεί κάποιος.
Για άβολες σέλες, βλέπε παρακάτω:
Εικόνα
:s_wacko :s_dance
Άβαταρ μέλους
By xenos
#276869 Καταρχάς αυτό το ότι το vstrom είναι πολύ καλό σε όλα, θα με βρει να διαφωνώ. Μέτριο σε όλα είναι, όπως και το tdm πχ. Αξιόπιστο, ναι.

Anonymous Founder έγραψε:-Είναι ενδιαφέρουσα η Ducati 1000DS που τελικά πήρα (ακόμη και σήμερα υπάρχει κόσμος που την χαζεύει στο φανάρι,

Αυτό λόγω ήχου. Σου λέει πως κάνει έτσι το χάρχαλο ρε; :lol:

Σε μεγάλα/τέτοια μεγέθη, ο έρωτας είναι ένας...... :inlove: (ποιο gs...)

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
xenos έγραψε:Καταρχάς αυτό το ότι το vstrom είναι πολύ καλό σε όλα, θα με βρει να διαφωνώ. Μέτριο σε όλα είναι, όπως και το tdm πχ. Αξιόπιστο, ναι.

Εγώ αυτο που ξέρω είναι ότι με τον καναπέ μου ραβω κουστουμάκια στα vstrom

Άβαταρ μέλους
By georgetz
#276890 Με τόσο λαμπερό κόκκινο (πιθανότατα) , θα ήταν απορίας άξιο αν δεν σε κοιτούσαν :lol:

Το design είναι σημαντικό , μα καθόλα υποκειμενικό και σίγουρα δεν καθορίζει το αν είναι καλό
ή όχι ένα μηχανάκι. :)

Αν θες να ερωτευτείς μηχανή και όχι γυναίκα (ή άντρα , μη μου τη πέσει κάνα LBGT εδώ μέσα :ninja: )
, τι να πώ , γούστα είναι αυτά :lol:

ΥΓ να πώ ρε παιδί μου οτι μιλάμε για κορυφές σε design , φάση F4 Tamburini ή 999 R ή NR750 ή W800 παστοδιάλο,
για 4Κ τώρα , τόσο μεγάλο θέμα :innocent: