Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Είναι πολύ ωραία να σου ζητάνε οι δανειστές, aka Τράπεζες, και οι ορκωτοί, ακριβή headcounts και να τους τα δίνεις σε οργανόγραμμα και αρχείο payroll και να πρέπει να εξηγήσεις τα ανεξήγητα για τις διαφορές που προκύπτουν... :whistlink:

Παντοντε συμβαινει κατι τετοιο. Αν η εταιρεια δεν είναι εισηγμενη μπορει να πληρωνει και κοσμο χωρις να δουλευει.

Κάτσε να σου δείξω και 2-3 εισηγμένες που έχω στα υπόψη... :lol: :lol:

GTS, βγάζω το συμπέρασμα ότι ήσουν τυχερός στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία και έχεις εργαστεί σε πολύ σοβαρές εταιρείες. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πω το ίδιο και για εμένα... :oops:

Τι σχεση εχει αυτο που εγραψες με αυτο που εγραψα; Ενα απλο παραδειγμα: ξερω ενα μαγαζι με ας πουμε ανταλλακτικα. Οικογενειακη επιχειρηση απο πολλα χρονια. Ο πατερας που το ειχε πηρε συνταξη, τωρα το δουλευει ο ενας γιος. Ο αλλος γιος αποφοιτος πολυτεχνειου εμφανιζεται σαν υπαλληλος στην εταιρεια η εταιρεια του δινει μικρο μισθο και πληρωνει εισφορες. Αυτος σπανια παει και εχει αλλες ασχολιες. Απολυτα νομιμο και συνηθησμενη πρακτικη αν μιλαμε για οικογενιακη επιχειρηση.

Βασικά δεν είναι καθόλου νόμιμο αυτό που περιγράφεις είναι εικονική ασφάλιση και αν αυτός που ελέγχει έχει καβλιτσες μπορεί να το κυνηγήσει και να κάνει τα απαιτούμενα, άσχετα αν πολλές φορές κάνουν τα στραβά μάτια σε χαζές δικαιολογίες του στυλ πετάχτηκε σε μια δουλειά
Άβαταρ μέλους
By italakias
#275794 Πληρωνουν μισθο και εισφορες= δεν μπορουν να τους κανουν τιποτα και δεν ειναι καθολου εικονικη ασφαλιση.
Το αν πηγαινει στην δουλεια ή οχι δεν εχει καμια σημασια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
italakias έγραψε:Πληρωνουν μισθο και εισφορες= δεν μπορουν να τους κανουν τιποτα και δεν ειναι καθολου εικονικη ασφαλιση.

Φυσικά και έχει σημασία. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By italakias
markvag έγραψε:
nass έγραψε:Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, το ερώτημα είναι αν είναι ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο.

Tι να σου πω... στατιστικά δεν έχω κρατήσει, αλλά είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο...

Ιδίως σε πιο μικρές κοινωνίες, όπου παίζει σαφέστατα περισσότερο το φαινόμενο του "γνωστού" και της "εξυπηρέτησης"...

Αν πχ σε πάρει τηλ. ο δήμαρχος να σου ζητήσει μια χάρη για έναν γνωστό του "πολύ καλό παιδί", πόσοι πιστεύεις θα του πουν όχι;;;; :iconcool:

Αλλο ειναι να βρει μεσω γνωστου καποιος ικανος εργασια και αλλο ενας ασχετος.
Μην τρελαθουμε ομως,στον ιδιωτικο τομεα αξιολογουνται οι εργαζομενοι και οσοι ειναι αχρηστοι απλα καποια στιγμη χανουν την δουλεια τους.
Υπαρχουν τεχνικες εταιριες που γνωριζω οπου εαν δεν εχεις ανθρωπο δεν μπαινεις μεσα ευκολα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
markvag έγραψε:
italakias έγραψε:Πληρωνουν μισθο και εισφορες= δεν μπορουν να τους κανουν τιποτα και δεν ειναι καθολου εικονικη ασφαλιση.

Υπάρχουν άτομα που παίρνουν ήδη σύνταξη με τέτοιου είδους ασφάλιση, όμως υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που το ικα έχει ακυρώσει μέρες ασφάλισης όταν έχει διαπιστώσει ότι πρόκειται για εικονική ασφάλιση, ειδικά σε περιπτώσεις μεταναστών που αγοράζουν ενσημα για να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής

Δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμο να ασφαλίζεσαι και να μην πατάς στη δουλειά όπως και να το έχει ο καθένας στο κεφάλι του, ανάλογα με τις καβλές

Αν ο άλλος έχει όρεξη και έρχεται μέρα παρά μέρα να δει αν πατάει ο εργαζόμενος σου λέω εγώ για πότε πάει αδιαβαστος, μην κοιτάς που οι έλεγχοι γενικά πάσχουν
Άβαταρ μέλους
By italakias
QsisVTS έγραψε:
markvag έγραψε:

Υπάρχουν άτομα που παίρνουν ήδη σύνταξη με τέτοιου είδους ασφάλιση, όμως υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που το ικα έχει ακυρώσει μέρες ασφάλισης όταν έχει διαπιστώσει ότι πρόκειται για εικονική ασφάλιση, ειδικά σε περιπτώσεις μεταναστών που αγοράζουν ενσημα για να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής

Δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμο να ασφαλίζεσαι και να μην πατάς στη δουλειά όπως και να το έχει ο καθένας στο κεφάλι του, ανάλογα με τις καβλές

Αν ο άλλος έχει όρεξη και έρχεται μέρα παρά μέρα να δει αν πατάει ο εργαζόμενος σου λέω εγώ για πότε πάει αδιαβαστος, μην κοιτάς που οι έλεγχοι γενικά πάσχουν

Ποιος να χει ορεξη μωρε,τι ειναι αυτα που τσαμπουνατε.
Μαθατε 5-6 πραματα και γινατε ειδικοι.Ακου,για να μαθεις.
Εαν πληρωνω θα μου κλασουν τα παπαρια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275850 ιταλάκια άσε με εμένα εγώ μπορεί να λέω |λογοκρισία|, κάνε αύριο ένα τηλέφωνο στα έσοδα οποιουδήποτε ικα να λύσεις την απορία σου να σου πουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτά τα θέματα, εγώ ένας τύπος πίσω από έναν υπολογιστή είμαι μπορώ να λέω ό,τι θέλω, οι άλλοι θα σου δώσουν υπεύθυνη απάντηση με ονοματεπώνυμο

αν θες ανέφερέ τους και καμιά σχετική περίπτωση δώσε και καμιά διεύθυνση να δεις τι θα γίνει :s_dunno

οι μόνοι που μπορούν να ασφαλίζονται χωρίς να δουλεύουν θέλουν δε θέλουν είναι οι του τσμέδε και όπως είδες δεν είναι και πολύ χαρούμενοι για αυτό (το ίδιο ισχύει και για εε που έχουν ανενεργές επιχειρήσεις που δε μπορούν να κλείσουν πολλές φορές λόγω χρεών)

ο μισθωτός όμως πρέπει να παίρνει το κώλο του και να πηγαίνει στη δουλειά του
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 04 Ιούλ 2016, 22:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By italakias
#275853 Σιγα μην τους παρω και τηλεφωνο.

Αλλο ειναι τι προβλημα μου εμενα,πως θα κανω τον μισθο μου να φθασει τα 3 χιλιαρικα τον μηνα.
Εκει εχεις απαντηση να δωσεις; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275854 καθαρά κιόλας; δηλωμένα με τα όλα τους; :lol:

γιατί μαύρα κάτι μπορεί να γίνει, αλλά να βρεις τύπο που να δίνει 6 από τη τσέπη του για να παίρνεις 3 το βλέπω λίγο χλωμό
Άβαταρ μέλους
By italakias
QsisVTS έγραψε:καθαρά κιόλας; δηλωμένα με τα όλα τους; :lol:

γιατί μαύρα κάτι μπορεί να γίνει, αλλά να βρεις τύπο που να δίνει 6 από τη τσέπη του για να παίρνεις 3 το βλέπω λίγο χλωμό

Ξερεις,δεν ειμαι και πολυ της καθαριοτητας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275865 ούτε κι εγώ, αλλά ακόμα ψάχνω κι εγώ το τρόπο.. εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι όσο έχεις εργοδότη κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο πρέπει κάπως να δουλεύεις για πάρτη σου (με ο,τι ρίσκα αυτό συνεπάγεται βέβαια)

ή... να κάνεις κάτι πάρα πολύ παράνομο (με ο,τι ρίσκα και αυτό συνεπάγεται) και φυσικά να μη πολυεμφανίζεις τα έσοδά σου με βλακώδεις τρόπους το πολύ πολύ σε πουτάνες, ναρκωτικά και άντε που και που κάνα μπουζούκι και φυσικά γαμάτες διακοπούλες και τα ρέστα

εκτός αν βέβαια μετά ανοίξεις πολλές μουφό-ατομικές επιχειρήσεις και τα ξεπλένεις λίγα λίγα με το ανάλογο κόστος σε φόρους :hmmm: αλλά έτσι ίσως μπορείς να δικαιολογήσεις το πώς πήρες sl :lol:

αλλά αυτές οι δουλειές δεν είναι για όλους, πρέπει πραγματικά να μην έχεις ενδοιασμούς για τίποτα και ακόμα και όταν έχεις μπροστά σου τη καταστροφή να είσαι βέβαιος (να το λες, να το εννοείς και τελικά να το κάνεις) ότι σε συντομο διάστημα θα έχεις ξανά πολλά λεφτά στη τσέπη σου

εντάξει και βέβαια παίζει και λίγη φυλάκα πού και πού.. είναι μες στο πρόγραμμα αυτά
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 04 Ιούλ 2016, 23:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Deleted User 1 έγραψε:Παίδες αυτά που κατά καιρούς γράφω είναι στα όρια του αυτονόητου. Ισχύουν (σχεδόν) παντού και είναι γνωστά τοις πάσι. Τώρα αν κάποιος είναι τόσο υποκριτής και θεωρήσει ότι εκτίθενται πρόσωπα και καταστάσεις τότε θα του κάνω πρώτος τη χάρη να πουλέψω.

Επίσης τα περισσότερα από αυτά που έχω αναφέρει στο παρόν τόπικ, έχουν πρώτα ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΊ στα ανάλογα site/έντυπα. Έντιε αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι λες και πως το εννοείς και ενδεχομένως να έχεις πολύ δίκιο αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν δημοσιεύω σε καμία περίπτωση ευαίσθητες πληροφορίες.

Κάποια στιγμή είχες ποστάρει μισθούς τμήματος με την περιγραφή θέσης δίπλα.
Από αυτό πχ δεν υπάρχει πιο ευαίσθητη πληροφορία.

Αν έμπαινα σε ένα φόρουμ τυχαία και διαπίστωνα ότι κάποιος είχε ποστάρει τους μισθούς όλου του τμήματος μου (το ποια εταιρεία είναι μπορεί να διαπιστωθεί με ένα καλό search και λίγη δημιουργική σκέψη), από όπου επαγωγικά μπορεί να έβγαινε και ο δικός μου δεν θα το έπαιρνα καθόλου ψύχραιμα...

Τεσπα, δεν σου τη λέμε απλά κάποιες τέτοιες πληροφορίες ΙΜΟ είναι καλύτερο να δημοσιεύονται σε φάση τύπου "μια φορά ήταν ένας Ιταλός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας κλπ".
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275876 πλάκα πλάκα ένας θείος μου είχε χάσει τη δουλειά του (σε εταιρεία τεχνολογίας νομιζω ήταν) επειδή του διέρρευσε μέιλ με τις μισθοδοσίες (από λάθος του κιόλας, δεν το έκανε με κάποια σκοπιμότητα)

φοβερή στιγμή :s_drinks και σκέψου ήταν εκεί πολλά χρόνια

αλλά ρε συ έντι λίγο πολύ δεν ξέρουν μεταξύ τους πού παίζουν οι μισθοί ειδικά σε μεγάλες εταιρείες που τα πράγματα είναι πάνω κάτω στάνταρ; βέβαια θα μου πεις ο καθένας κάνει διαφορετική συμφωνία και τώρα που το σκέφτομαι ακόμα και σε μικρές εταίρειες δεν ξέρουν όλοι τι βγάζει ο άλλος ή πολλές φορές αφήνουν να εννοηθεί ότι βγάζουν λιγότερα από όσα βγάζουν για να μην τους βάζουν στο στόμα τους
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
EDDIE_147 έγραψε:Αν έμπαινα σε ένα φόρουμ τυχαία και διαπίστωνα ότι κάποιος είχε ποστάρει τους μισθούς όλου του τμήματος μου (το ποια εταιρεία είναι μπορεί να διαπιστωθεί με ένα καλό search και λίγη δημιουργική σκέψη)

Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, δηλ με ένα τίτλο και δημιουργικό search, βρίσκεις more or less ότι θες. Και ανά industry μάλιστα. Ξαναλέω, καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς απλά πιστεύω ότι με 2-3 πληροφορίες παραπάνω ίσως βοηθηθεί κάποιος.