Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By IKE
#275680 Και όμως είναι :(
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
nass έγραψε:
QsisVTS έγραψε:καλά προφανώς και υπάρχει βύσμα και στον ιδιωτικό τομέα , ή έστω και μια γνωριμία που παίζει ρόλο μεταξύ ατόμων με παρόμοια προσόντα

Ακριβώς. Προφανώς τέτοια βύσματα (γνωριμίες, πολιτικοί κτλ.) πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Αυτό το οποίο αμφισβητώ είναι ότι στον ΙΤ είναι ευρέως διαδεδομένο (δηλ. πλην εξαιρέσεων) να υπάρχουν βύσματα τελείως άσχετοι δηλ. να τους πληρώνει ο ιδιώτης να τα ξύνουν.

Ειδικά σε οικογενειακές επιχειρήσεις (ανεξαρτήτως μεγέθους) είναι ευρέως διαδεδομένο. Και δεν μιλάω φυσικά για βύσματα/γνωστούς/συγγενείς που καταλαμβάνουν κανονικά διοικητικές θέσεις. Μιλάω για τα λεγόμενα "φαντάσματα". Περιπτώσεις κανονικά περασμένες στο payroll, ενίοτε και με παροχές τύπου εταιρικό αυτοκίνητο κτλ, που κανείς δεν τους έχει δει ποτέ στο χώρο εργασίας και κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν, αν κάνουν.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
IKE έγραψε:Και όμως είναι :(

Όσο μεγαλύτερη η κερδοφορία της εταιρείας και όσο πιο "υγιείς" οι τζίροι τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Ακόμα και σε εταιρείες πολυεθνικές με γαμάου διαδικασίες HR, evaluation, development και τα @@ μου κουνιούνται μπορεί να απολύεται κόσμος που εν τέλει αποδυναμώνει την εταιρεία και παράλληλα να υπάρχουν ΝΤΟΥΓΑΝΙΑ με 4ψήφια μηνιάτικα και τίτλους επιπέδου Global Head of Nothing... :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:

Βέβαια η διαφορά στον ΙΤ είναι ότι οι |λογοκρισία| πληρώνονται, οπότε όταν κάτι από τα δυο που ανέφερα αλλάξει (τζίροι, κερδοφορίες) θα ακουστούν οι κανονιές μέχρι τη Συρία.
Σε αντίθεση με τον ΔΤ που θα ψοφήσει η χώρα, θα πεθάνει κόσμος αλλά τα ρετιρέ είναι -συγκριτικά έστω- ακλόνητα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#275688 Είναι πολύ ωραία να σου ζητάνε οι δανειστές, aka Τράπεζες, και οι ορκωτοί, ακριβή headcounts και να τους τα δίνεις σε οργανόγραμμα και αρχείο payroll και να πρέπει να εξηγήσεις τα ανεξήγητα για τις διαφορές που προκύπτουν... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#275689 Stefan στο χω ξαναπεί.
Ο κόσμος είναι πολύ μικρός για τέτοια ποστίδια...
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε:Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, το ερώτημα είναι αν είναι ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο.

Tι να σου πω... στατιστικά δεν έχω κρατήσει, αλλά είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο...

Ιδίως σε πιο μικρές κοινωνίες, όπου παίζει σαφέστατα περισσότερο το φαινόμενο του "γνωστού" και της "εξυπηρέτησης"...

Αν πχ σε πάρει τηλ. ο δήμαρχος να σου ζητήσει μια χάρη για έναν γνωστό του "πολύ καλό παιδί", πόσοι πιστεύεις θα του πουν όχι;;;; :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By pasxos
EDDIE_147 έγραψε:Stefan στο χω ξαναπεί.

Ειλικρινα μου προκαλει κι εμενα εντυπωση η ευκολια με την οποια ο στεφ ποσταρει τετοια πραγματα.. :hmmm: Το δε ποστ με σχολιο του στυλ " την πουλεψε ο ΙΤ διρεκτορας της εταιριας κλπ" με κλονισε λιγο ειν η αληθεια.. :) φανταζομαι το γνωριζει οτι αν καποιος το δει ειναι λογος απολυσης. Τεσπα ο στεφ ξερει! :)
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Είναι πολύ ωραία να σου ζητάνε οι δανειστές, aka Τράπεζες, και οι ορκωτοί, ακριβή headcounts και να τους τα δίνεις σε οργανόγραμμα και αρχείο payroll και να πρέπει να εξηγήσεις τα ανεξήγητα για τις διαφορές που προκύπτουν... :whistlink:

Παντοντε συμβαινει κατι τετοιο. Αν η εταιρεια δεν είναι εισηγμενη μπορει να πληρωνει και κοσμο χωρις να δουλευει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Είναι πολύ ωραία να σου ζητάνε οι δανειστές, aka Τράπεζες, και οι ορκωτοί, ακριβή headcounts και να τους τα δίνεις σε οργανόγραμμα και αρχείο payroll και να πρέπει να εξηγήσεις τα ανεξήγητα για τις διαφορές που προκύπτουν... :whistlink:

Παντοντε συμβαινει κατι τετοιο. Αν η εταιρεια δεν είναι εισηγμενη μπορει να πληρωνει και κοσμο χωρις να δουλευει.

Κάτσε να σου δείξω και 2-3 εισηγμένες που έχω στα υπόψη... :lol: :lol:

GTS, βγάζω το συμπέρασμα ότι ήσουν τυχερός στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία και έχεις εργαστεί σε πολύ σοβαρές εταιρείες. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πω το ίδιο και για εμένα... :oops:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
pasxos έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Stefan στο χω ξαναπεί.

Ειλικρινα μου προκαλει κι εμενα εντυπωση η ευκολια με την οποια ο στεφ ποσταρει τετοια πραγματα.. :hmmm: Το δε ποστ με σχολιο του στυλ " την πουλεψε ο ΙΤ διρεκτορας της εταιριας κλπ" με κλονισε λιγο ειν η αληθεια.. :) φανταζομαι το γνωριζει οτι αν καποιος το δει ειναι λογος απολυσης. Τεσπα ο στεφ ξερει! :)

Βασικά είναι συγκλονιστικά αδιανόητο μην πω και αδιανόητα συγκλονιστικό το πόσο μικρός είναι ο κόσμος.

Είχα βγει με κοπέλα η οποία προέκυψε στην κουβέντα ότι δούλευε παλιότερα στην εταιρεία που δούλευα τότε εγώ και για 5' που πήρε σερί και δεν πρόλαβα να πω ότι ξέρω τον Χ, Ψ, Ω μου είχε κάνει το discovery αρκετών συναδέλφων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#275742 Όχι μου πεφτε λίγο ψηλή για τα γούστα μου...

:ninja:
Άβαταρ μέλους
By GTS
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:

GTS, βγάζω το συμπέρασμα ότι ήσουν τυχερός στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία και έχεις εργαστεί σε πολύ σοβαρές εταιρείες. Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πω το ίδιο και για εμένα... :oops:

Τι σχεση εχει αυτο που εγραψες με αυτο που εγραψα; Ενα απλο παραδειγμα: ξερω ενα μαγαζι με ας πουμε ανταλλακτικα. Οικογενειακη επιχειρηση απο πολλα χρονια. Ο πατερας που το ειχε πηρε συνταξη, τωρα το δουλευει ο ενας γιος. Ο αλλος γιος αποφοιτος πολυτεχνειου εμφανιζεται σαν υπαλληλος στην εταιρεια η εταιρεια του δινει μικρο μισθο και πληρωνει εισφορες. Αυτος σπανια παει και εχει αλλες ασχολιες. Απολυτα νομιμο και συνηθησμενη πρακτικη αν μιλαμε για οικογενιακη επιχειρηση.
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:

Τι σχεση εχει αυτο που εγραψες με αυτο που εγραψα; Ενα απλο παραδειγμα: ξερω ενα μαγαζι με ας πουμε ανταλλακτικα. Οικογενειακη επιχειρηση απο πολλα χρονια. Ο πατερας που το ειχε πηρε συνταξη, τωρα το δουλευει ο ενας γιος. Ο αλλος γιος αποφοιτος πολυτεχνειου εμφανιζεται σαν υπαλληλος στην εταιρεια η εταιρεια του δινει μικρο μισθο και πληρωνει εισφορες. Αυτος σπανια παει και εχει αλλες ασχολιες. Απολυτα νομιμο και συνηθησμενη πρακτικη αν μιλαμε για οικογενιακη επιχειρηση.

Σου λέω ξέρω 2-3 εισηγμένες που πληρώνουν κόσμο που κάθεται... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#275755 Παίδες αυτά που κατά καιρούς γράφω είναι στα όρια του αυτονόητου. Ισχύουν (σχεδόν) παντού και είναι γνωστά τοις πάσι. Τώρα αν κάποιος είναι τόσο υποκριτής και θεωρήσει ότι εκτίθενται πρόσωπα και καταστάσεις τότε θα του κάνω πρώτος τη χάρη να πουλέψω.

Επίσης τα περισσότερα από αυτά που έχω αναφέρει στο παρόν τόπικ, έχουν πρώτα ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΊ στα ανάλογα site/έντυπα. Έντιε αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι λες και πως το εννοείς και ενδεχομένως να έχεις πολύ δίκιο αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν δημοσιεύω σε καμία περίπτωση ευαίσθητες πληροφορίες.