Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#275017 Στην Ελλάδα τα μεροκάματα στο σέρβις δεν είναι καθόλου κακά πάντως, αν είσαι καλός και έχεις συμπαθητική εμφάνιση.
Στα Ν. Προάστεια, και κόσμο ψάχνουν και τα λεφτά είναι καλά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#275035 Αν στη χώρα/πόλη σου δεν πληρώνεις ενοίκιο, λογαριασμούς κλπ ενώ αλλού έχεις τέτοια έξοδα και για την μισθολογική κατηγορία (500-1000) που συζητάμε σαφώς και είσαι καλύτερα στο χωριό σου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#275037 Ρε παιδιά μιλάμε για κοπέλα από χωριό που δεν ξέρει καλά καλά να μιλάει σαν άνθρωπος, σε φάση που απορούσα πως την κρατάνε στην εταιρεία έστω για caterer, επέστρεψε στο χωριό εδώ κι ένα 6μηνο περίπου, βρήκε μια δουλειά σαν πωλήτρια λιανικής στην πόλη με 500€, ενώ πριν έπαιρνε το 1000ρικο ήταν σε ένα άριστο περιβάλλον και το δυσκολότερο που είχε να κάνει ήταν να πάει έναν καφέ κάθε 2 ώρες κατά ΜΟ, 2 ορόφους παραπάνω με το ασανσέρ.
Μέχρι και το αυτοκίνητο που ακόμα ξεπληρώνει είχε φέρει εδώ.
Αν τα 500€ επειδή θα μένει σπίτι της, ενώ θα πρέπει να πηγαινοέρχεται στην πόλη για την δουλειά, ακούγονται οκ τότε έτσι θα είναι, τι να πω.
Θα δίνει κανένα 200ρι σε βενζίνες, άλλα τόσα για την δόση του δανείου θα της μένουν και 100€, ζωάρα τι να λέμε τώρα.
Το ενδεχόμενο δε να την έχουν προσλάβει μαύρα, να παίζει χαμαλίκι και εκμετάλευση στην δουλειά που βρήκε δεν το υπολογίζω καθόλου.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#275038 Ολα σχετικα ειναι... αυτη μπορει να θεωρει αξια ανεκτιμητη να ζει στο χωριο. Δωσε 600 στο jim clark να παει να ζησει στο γυναικοχωρι κ εφυγε χτες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#275040 Βρε σχετικά είναι αλλά την περιμένω σύντομα πίσω, γιατί αυτό το εξάμηνο που λείπει έπαιρνει ακόμα το επίδομα ανεργίας από εδώ (80% του τελευταίου μισθού) και έκανε ζωάρα :lol:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#275041 Μπίμπε:

το είχα συζήτηση με έναν συνάδερφο από τη δουλειά σε μια ερώτηση "τι θα ήθελες να κάνεις για δουλειά"

Του απάντησα "Δασοφύλακας στα βουνά της πίνδου" σε μια καλύβα 25 - 30 χλμ από το πλησιέστερο κέντρο, με ένα καρβέλι ψωμί κ καθαρό αέρα να παλεύω να μεγαλώσω ένα παιδί σωστά.

Δουλεύω σε μια από τις πιο σωστές εταιρίες στην Ελλάδα, κ είμαι σκατοπερήφανος που κατάφερα να μπω μέσα. Παρόλα αυτά, να χέσω μέσ, όμως, την κωλό-υπόπρωτεύουσα, την θρησκοληψία της, τη μιζέρια της "ψιλο"μεγαλούπολης και τα σχετικά. Θέλω επαρχία και θα προτιμούσα χαλαρότερους ρυθμούς ζωής...

YG-Θα κάνει τώρα drdino quote το πόστ μου κ θα πει "wat". :lol: . Σιγουράντζα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#275046 Γιατί να το κάνω αυτό;
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Τα 1000€ και τα 850€ στην Κύπρο δεν είναι πολλά λεφτά, η ζωή είναι ακριβοί και οι μισθοί συνήθως υψηλοί.

Δεν είναι τόσο ακριβή η ζωή στην Κύπρο. 1000 στην Κύπρο είναι σαφώς περισσότερα λεφτά από 500 στην Ελλάδα (σου μένουν περισσότερα στο τέλος του μήνα).
Άβαταρ μέλους
By italakias
#275161 Να σηκωθεις να φυγεις απο την χωρα σου και να πας να δουλεψεις σε αλλη χωρα με 1000 ευρω,το θεωρω εκμεταλλευση.
Και τι δουλεια ετσι,καφετζου .
Δεν μας ειπες,το δωματιο ηταν πληρωμενο τουλαχιστον;
Ποσο στοιχιζει το φαι τον μηνα εκει περα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
JimClark έγραψε:Μπίμπε:

το είχα συζήτηση με έναν συνάδερφο από τη δουλειά σε μια ερώτηση "τι θα ήθελες να κάνεις για δουλειά"

Του απάντησα "Δασοφύλακας στα βουνά της πίνδου" σε μια καλύβα 25 - 30 χλμ από το πλησιέστερο κέντρο, με ένα καρβέλι ψωμί κ καθαρό αέρα να παλεύω να μεγαλώσω ένα παιδί σωστά.

Δουλεύω σε μια από τις πιο σωστές εταιρίες στην Ελλάδα, κ είμαι σκατοπερήφανος που κατάφερα να μπω μέσα. Παρόλα αυτά, να χέσω μέσ, όμως, την κωλό-υπόπρωτεύουσα, την θρησκοληψία της, τη μιζέρια της "ψιλο"μεγαλούπολης και τα σχετικά. Θέλω επαρχία και θα προτιμούσα χαλαρότερους ρυθμούς ζωής...

YG-Θα κάνει τώρα drdino quote το πόστ μου κ θα πει "wat". :lol: . Σιγουράντζα.

Προφανως θελεις να βρεις μια δουλεια στην οποια θα καθεσαι και θα πληρωνεσαι.
Θελεις να εισαι κοντα στην φυση και να κανεις τις βολτες σου εχοντας εξασφαλισμενο εναν μισθο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#275172 Δουλειά να κάθεσαι και να πληρώνεσαι θα μπορούσες να έχεις και στην πόλη (π.χ. Δ.Υ. :whistlink: ).
Το να ζεις σε χωριό ή σε μια καλύβα στην Πίνδο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ξενοφώντας, δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύεις, αλλά ότι οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί και η ποιότητα ζωής (όπως το ορίζει αυτό ο καθένας), καλύτερη.

Ξέρω καθηγητές σε σχολεία, που προτιμούν να μείνουν στο απομονωμένο νησί παρά να γυρίσουν Θεσσαλονίκη και ας έχουν μαζέψει τα απαραίτητα μόρια για την μετάθεση.

Μπορεί να κάνεις την ίδια δουλειά, αλλά η αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις ένα μπανάκι στην θάλασσα πριν ή μετά το μάθημα, είναι κλάσεις ανώτερο από το να είσαι μια δυο ώρες σταμάτα ξεκίνα μέσα στο αυτοκίνητο κάθε μέρα για να πας και να γυρίσεις από την δουλειά σου.
Άβαταρ μέλους
By italakias
axel12p έγραψε:Δουλειά να κάθεσαι και να πληρώνεσαι θα μπορούσες να έχεις και στην πόλη (π.χ. Δ.Υ. :whistlink: ).
Το να ζεις σε χωριό ή σε μια καλύβα στην Πίνδο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ξενοφώντας, δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύεις, αλλά ότι οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί και η ποιότητα ζωής (όπως το ορίζει αυτό ο καθένας), καλύτερη.

Ξέρω καθηγητές σε σχολεία, που προτιμούν να μείνουν στο απομονωμένο νησί παρά να γυρίσουν Θεσσαλονίκη και ας έχουν μαζέψει τα απαραίτητα μόρια για την μετάθεση.

Μπορεί να κάνεις την ίδια δουλειά, αλλά η αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις ένα μπανάκι στην θάλασσα πριν ή μετά το μάθημα, είναι κλάσεις ανώτερο από το να είσαι μια δυο ώρες σταμάτα ξεκίνα μέσα στο αυτοκίνητο κάθε μέρα για να πας και να γυρίσεις από την δουλειά σου.

Nαι ενταξει και εγω θα ηθελα αυτην την στιγμη που γραφω να πεσει ενα εκκατομυριο ευρω πανω στο γραφειο του υπολογιστη,αλλα δυστυχως δεν.
Πρεπει καποιοι να καταλαβετε οτι η ζωη εχει γινει πολυ πιο σκληρη και οτι χρειαζεται αγωνας για να μπορεσεις να εξασφαλισεις καποιον μισθο της προκοπης ή καποια κερδη τελοςπαντων.
Σημασια δεν εχει τι θα θελαμε αλλα τι μπορουμε να εχουμε.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
italakias έγραψε:
axel12p έγραψε:Δουλειά να κάθεσαι και να πληρώνεσαι θα μπορούσες να έχεις και στην πόλη (π.χ. Δ.Υ. :whistlink: ).

Nαι ενταξει και εγω θα ηθελα αυτην την στιγμη που γραφω να πεσει ενα εκκατομυριο ευρω πανω στο γραφειο του υπολογιστη,αλλα δυστυχως δεν.
Πρεπει καποιοι να καταλαβετε οτι η ζωη εχει γινει πολυ πιο σκληρη και οτι χρειαζεται αγωνας για να μπορεσεις να εξασφαλισεις καποιον μισθο της προκοπης ή καποια κερδη τελοςπαντων.
Σημασια δεν εχει τι θα θελαμε αλλα τι μπορουμε να εχουμε.

Προφανώς έχεις κάνει quote σε λάθος post, γιατί η απάντηση σου δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που έγραψα εγώ.

Παρόλα αυτά ευχαριστώ για την ενημέρωση ότι δεν πρόκειται να πέσει κανένα εκατομμύριο στο γραφείο του υπολογιστή μου, για να μην κάθομαι και περιμένω τζάμπα :)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τα 1000€ και τα 850€ στην Κύπρο δεν είναι πολλά λεφτά, η ζωή είναι ακριβοί και οι μισθοί συνήθως υψηλοί.

Δεν είναι τόσο ακριβή η ζωή στην Κύπρο. 1000 στην Κύπρο είναι σαφώς περισσότερα λεφτά από 500 στην Ελλάδα (σου μένουν περισσότερα στο τέλος του μήνα).

Από όσα μου μεταφέρει αδελφικός φίλος ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια έχει μεταναστεύσει συν γυναιξί και τέκνοις στην Λευκωσία, το κόστος ζωής είναι επιπέδου Θεσσαλονίκης (σούπερ μάρκετ στα ίδια, ενοίκια φτηνότερα, ακριβότερη νυχτερινή ζωή/διασκέδαση, πολύ ανώτεροι μισθοί όμως) και άρα φτηνότερο από Αθήνα. Ας μας πει και ο dimik καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#275297 Ενέργεια και τηλεπικοινωνίες ακριβότερα, τα υπόλοιπα όπως τα λέει ο φίλος σου.
Μισθοί ανώτεροι σε χαμηλά και μεσαία επίπεδα (έως 2-3000), χαμηλότεροι σε υψηλά επίπεδα, αφορολόγητο 19500, ασφάλιση νομίζω 20% εργατικά+εργοδοτικά μαζί.