- 02 Ιούλ 2016, 20:16
dimik έγραψε:elteo έγραψε:dimik έγραψε:elteo έγραψε:dimik έγραψε:Κοπέλα εξ Ελλάδος που έφτιαχνε καφέδες στην δουλειά μου και γύρισε πίσω ήρθε σήμερα στο γραφείο να μας δει (και να εισπράξει το επίδομα ανεργίας βεβαίως βεβαίως).
Μας ανακοίνωσε λοιπόν γεμάτη χαρά ότι βρήκε 8ωρη δουλειά ως πωλήτρια σε κατάστημα στην πόλη της και ότι θα παίρνει 530€, ok εγώ το περίμενα και της τα είχα πει πριν φύγει, ο ντόπιος συνάδελφος όμως ήταν

Σαν τον τόπο σου δεν έχει. Γιατί του φάνηκε περίεργο του "ντόπιου";
Η επιλογή της να γυρίσει πίσω υπό αυτές τις συνθήκες.
< >
Μιλάμε για τον τόπο της. Αυτό τα εξηγεί ΟΛΑ. Και μου κάνει εντύπωση που δεν το καταλαβαίνει.
Μεταξύ του φυτοζωώ στον τόπο μου και ζω αξιοπρεπώς 2 ώρες μακριά έχει διαφορά, για αυτόν είναι προφανής επιλογή η 2η.
Μιλάμε για ένα χωριό στην μέση του πουθενά και επιπλέον και ένα δάνειο με δόση κανένα 200ρι για να αποπληρώσει και ηλικία γύρω στα 25.
στη κύπρο και ας έπαιρνε το μυθικό ποσό των 1000€ (που δε ξέρω πόσο μυθικό είναι για εκεί) φτιάχνοντας καφέδες δε φυτοζωούσε;
είναι γαμάτο να φτιάχνεις καφέδες σε μια ξένη χώρα , η επιτομή της ευτυχίας και της αξιοπρέπειας
βέβαια ξέρω άτομο που έφτιαχνε καφέδες στην ελλάδα και πήγε να το κάνει στην αγγλία (με περισσότερα προφανώς λεφτά και ας είναι στην ίδια πολυεθνική), αλλά αυτή τουλάχιστον ρε φίλε πήγε με τη γκόμενά της να ζήσει τη ζωή της μακριά από τους ενοχλητικούς και τους αδιάκριτους
αν η άλλη είναι μόνη της σε μια ξένη χώρα μη κάνοντας και κάτι γαμάτο, ας κάνει κάτι πιο γαμάτο έστω και με λιγότερα χρήματα σπίτι της χωρίς να είναι μετανάστρια ανάμεσα σε ξένους
η μετανάστευση δεν είναι για όλους άλλωστε και ούτε είναι ίδια για όλους (εσύ αν θυμάμαι είσαι με τη γυναίκα σου στο τόπο καταγωγής της, κάτι τελείως διαφορετικό..)
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς