Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#274794 Σε εσάς πόσα έπαιρνε;
Χαίρεται επειδή δε θα έχει νοίκια και για να την πάρουν ως πωλήτρια θα είναι νοστιμούλα. Τόσο δύσκολο ήταν να γνωρίσει κάποιον "σπόνσορα" στην Κύπρο;
Κάνας συνάδελφος δε βρέθηκε;

By the way , μπήκα χθες να δω πόσα μου κόψανε με τις νέες κρατήσεις και είδα οτι αντί για μείωση είχα αύξηση :lipsealed: , καλούτσικη +5% . Δεν περίμενα να ξαναπάρω αύξηση σε αυτή τη ζωή. :lol:
τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mousatos έγραψε:Σε εσάς πόσα έπαιρνε;
Χαίρεται επειδή δε θα έχει νοίκια και για να την πάρουν ως πωλήτρια θα είναι νοστιμούλα. Τόσο δύσκολο ήταν να γνωρίσει κάποιον "σπόνσορα" στην Κύπρο;
Κάνας συνάδελφος δε βρέθηκε;

By the way , μπήκα χθες να δω πόσα μου κόψανε με τις νέες κρατήσεις και είδα οτι αντί για μείωση είχα αύξηση :lipsealed: , καλούτσικη +5% . Δεν περίμενα να ξαναπάρω αύξηση σε αυτή τη ζωή.
τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Εδώ έβγαζε γενικά ένα χιλιάρικο, νοστιμουλα δεν την λες αλλά χορηγό θα έβρισκε.

< >
Άβαταρ μέλους
By elteo
dimik έγραψε:Κοπέλα εξ Ελλάδος που έφτιαχνε καφέδες στην δουλειά μου και γύρισε πίσω ήρθε σήμερα στο γραφείο να μας δει (και να εισπράξει το επίδομα ανεργίας βεβαίως βεβαίως).
Μας ανακοίνωσε λοιπόν γεμάτη χαρά ότι βρήκε 8ωρη δουλειά ως πωλήτρια σε κατάστημα στην πόλη της και ότι θα παίρνει 530€, ok εγώ το περίμενα και της τα είχα πει πριν φύγει, ο ντόπιος συνάδελφος όμως ήταν :dizzy: :hmmm: :lipsealed:

Σαν τον τόπο σου δεν έχει. Γιατί του φάνηκε περίεργο του "ντόπιου";
Άβαταρ μέλους
By dimik
elteo έγραψε:
dimik έγραψε:Κοπέλα εξ Ελλάδος που έφτιαχνε καφέδες στην δουλειά μου και γύρισε πίσω ήρθε σήμερα στο γραφείο να μας δει (και να εισπράξει το επίδομα ανεργίας βεβαίως βεβαίως).
Μας ανακοίνωσε λοιπόν γεμάτη χαρά ότι βρήκε 8ωρη δουλειά ως πωλήτρια σε κατάστημα στην πόλη της και ότι θα παίρνει 530€, ok εγώ το περίμενα και της τα είχα πει πριν φύγει, ο ντόπιος συνάδελφος όμως ήταν :dizzy: :hmmm: :lipsealed:

Η επιλογή της να γυρίσει πίσω υπό αυτές τις συνθήκες.

< >
Άβαταρ μέλους
By elteo
dimik έγραψε:
elteo έγραψε:

< >

Μιλάμε για τον τόπο της. Αυτό τα εξηγεί ΟΛΑ. Και μου κάνει εντύπωση που δεν το καταλαβαίνει.
Άβαταρ μέλους
By dimik
elteo έγραψε:
dimik έγραψε:
elteo έγραψε:

< >

Μιλάμε για τον τόπο της. Αυτό τα εξηγεί ΟΛΑ. Και μου κάνει εντύπωση που δεν το καταλαβαίνει.

Μεταξύ του φυτοζωώ στον τόπο μου και ζω αξιοπρεπώς 2 ώρες μακριά έχει διαφορά, για αυτόν είναι προφανής επιλογή η 2η.
Μιλάμε για ένα χωριό στην μέση του πουθενά και επιπλέον και ένα δάνειο με δόση κανένα 200ρι για να αποπληρώσει και ηλικία γύρω στα 25.
Άβαταρ μέλους
By elteo
dimik έγραψε:
elteo έγραψε:
dimik έγραψε:
elteo έγραψε:

< >

Μεταξύ του φυτοζωώ στον τόπο μου και ζω αξιοπρεπώς 2 ώρες μακριά έχει διαφορά, για αυτόν είναι προφανής επιλογή η 2η.
Μιλάμε για ένα χωριό στην μέση του πουθενά και επιπλέον και ένα δάνειο με δόση κανένα 200ρι για να αποπληρώσει και ηλικία γύρω στα 25.

Είναι προφανές ότι ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:
elteo έγραψε:
dimik έγραψε:
elteo έγραψε:

< >

στη κύπρο και ας έπαιρνε το μυθικό ποσό των 1000€ (που δε ξέρω πόσο μυθικό είναι για εκεί) φτιάχνοντας καφέδες δε φυτοζωούσε; :hmmm:

είναι γαμάτο να φτιάχνεις καφέδες σε μια ξένη χώρα , η επιτομή της ευτυχίας και της αξιοπρέπειας

βέβαια ξέρω άτομο που έφτιαχνε καφέδες στην ελλάδα και πήγε να το κάνει στην αγγλία (με περισσότερα προφανώς λεφτά και ας είναι στην ίδια πολυεθνική), αλλά αυτή τουλάχιστον ρε φίλε πήγε με τη γκόμενά της να ζήσει τη ζωή της μακριά από τους ενοχλητικούς και τους αδιάκριτους

αν η άλλη είναι μόνη της σε μια ξένη χώρα μη κάνοντας και κάτι γαμάτο, ας κάνει κάτι πιο γαμάτο έστω και με λιγότερα χρήματα σπίτι της χωρίς να είναι μετανάστρια ανάμεσα σε ξένους

η μετανάστευση δεν είναι για όλους άλλωστε και ούτε είναι ίδια για όλους (εσύ αν θυμάμαι είσαι με τη γυναίκα σου στο τόπο καταγωγής της, κάτι τελείως διαφορετικό..)
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:
στη κύπρο και ας έπαιρνε το μυθικό ποσό των 1000€ (που δε ξέρω πόσο μυθικό είναι για εκεί) φτιάχνοντας καφέδες δε φυτοζωούσε; :hmmm:

είναι γαμάτο να φτιάχνεις καφέδες σε μια ξένη χώρα , η επιτομή της ευτυχίας και της αξιοπρέπειας

βέβαια ξέρω άτομο που έφτιαχνε καφέδες στην ελλάδα και πήγε να το κάνει στην αγγλία (με περισσότερα προφανώς λεφτά και ας είναι στην ίδια πολυεθνική), αλλά αυτή τουλάχιστον ρε φίλε πήγε με τη γκόμενά της να ζήσει τη ζωή της μακριά από τους ενοχλητικούς και τους αδιάκριτους

αν η άλλη είναι μόνη της σε μια ξένη χώρα μη κάνοντας και κάτι γαμάτο, ας κάνει κάτι πιο γαμάτο έστω και με λιγότερα χρήματα σπίτι της χωρίς να είναι μετανάστρια ανάμεσα σε ξένους

η μετανάστευση δεν είναι για όλους άλλωστε και ούτε είναι ίδια για όλους (εσύ αν θυμάμαι είσαι με τη γυναίκα σου στο τόπο καταγωγής της, κάτι τελείως διαφορετικό..)

Δεν μπορώ να περιγράψω ακριβώς τις συνθήκες για ευννόητους λόγους πάντως δεν φυτοζωούσε, δεν ήταν μόνη και φυσικά το να φτιάχνει καφέδες ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει καθώς μιλάμε για μια κοπέλα με μηδενικά προσόντα, σπουδές κλπ
Βρες τώρα τις προοπτικές που τις ανοίγονται πέρα από το να παντρευτεί κάποιον στην Ελλάδα και να την ζει.
Π.χ ο αδερφός μου και η κοπέλα του παίρνουν από 850€ και δεν σκέφτονται καν να γυρίσουν πίσω γιατί ξέρουν ότι ούτε τα μισά θα βρουν να παίρνουν για να μην μιλήσω για συνθήκες, μαύρη εργασία, συμπεριφορά κλπ κλπ

Το ξένη χώρα επίσης είναι πολύ σχετικό.
Btw η γυναίκα μου κατάγεται εν μέρη από εδώ αλλά δεν έχει και δεν θέλει να έχει καμία σχέση :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#275009 Πάντως 1000e για να φτιάχνεις καφέ δεν είν'κακό. Ούτε σκάβεις ούτε κρυώνεις-σκας έξω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#275012 Τα 1000€ και τα 850€ στην Κύπρο δεν είναι πολλά λεφτά, η ζωή είναι ακριβοί και οι μισθοί συνήθως υψηλοί.
Δεν μου φαίνεται περίεργο που γύρισε στην Ελλάδα η κοπέλα, αν δεν πληρώνει νοίκι, μια χαρά θα είναι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#275013 τα 850 στη κύπρο δεν είναι ο βασικός;

επίσης dimik όταν δεν έχεις προσόντα (σε χαρτιά) το να φτιάχνεις καφέδες δεν είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα και τα 1000€ σε αντίστοιχη δουλειά (σε καφέ) μπορείς να τα πάρεις και στην ελλάδα μαύρα κιόλας τα περισσότερα να μην ανησυχείς και για φόρους
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#275016 Ενταξει dimik κραζεις και μετα λες δεν μπορω να περιγραψω τις συνθηκες για ευνοητους λογους.

Και αφου δεν μας λες, εγω τωρα την φανταζομαι να φτιαχνει καφε και να τον πηγαινει στο αφεντικο και την μια μερα να την πιανει τον κωλο και την αλλη να τρωει κυπραιικη χριστοπαναγια. Καλα εκανε και εφυγε λοιπον.
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 02 Ιούλ 2016, 21:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά