Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By nass
#274036 Ψάξτε στο Internet για κάποιον με παλιό Honda (EK3 ? δε θυμάμαι... με B16 μοτέρ) που από 5η κατέβασε κατά λάθος σε 2α :help: ανέβασε 15000 :omg: και πως βγήκαν οι μπιέλες από το μπλοκ και έγιναν τα πιστόνια αλουμινένιες μπάλες
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#274063 Δυο φορές έχω νοικιάσει Captur στη Βουδαπέστη (αυτό που βαθμολογούσε κάθε φορά την οικονομική οδηγήσή μου). Ένα βενζίνη, manual και ένα diesel αυτόματο. Τίποτα το ιδιαίτερο, μη ψάχνουμε οδηγικές συγκινήσεις βέβαια με τέτοια αυτοκίνητα. Τη δουλειά του τη κάνει πάντως μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε:Δυο φορές έχω νοικιάσει Captur στη Βουδαπέστη (αυτό που βαθμολογούσε κάθε φορά την οικονομική οδηγήσή μου). Ένα βενζίνη, manual και ένα diesel αυτόματο. Τίποτα το ιδιαίτερο, μη ψάχνουμε οδηγικές συγκινήσεις βέβαια με τέτοια αυτοκίνητα. Τη δουλειά του τη κάνει πάντως μια χαρά.

To manual βενζινη, ηταν το 3κυλινδρο 900αρι με 90ps ή το 1,200αρι με 120ps?

To δευτερο νομιζω οτι στην χωρα μας μεχρι πρωτινως ερχοταν μονο με το EDC το διπλοσυμπλεκτο...
(για το οποιο και εχουν γραψει στα Ελληνικα reviews οτι ειναι το καλυτερο πακετο-συνδυασμος, κινητηρα-μεταδοσης στο συγκεκριμενο αμαξωμα...)

Ισως με την ελευση του 110 dci εφεραν και manual 120αρι βενζινη... :hmmm:

Προφανως και δεν ψαχνουμε για οδηγικες συγκινησεις, κρινουμε με βαση την κατηγορια, οπου παντως στα μικρα Crossover λεγεται οτι ειναι κοντα στα οδηγικα χαρακτηριστικα του πολυ καλου Nissan Juke, και μαλλον καλυτερο απο το Peugeot 2008...

Eσενα πως σου φανηκε συνολικα, αφου οδηγησες ποικιλια εκδοσεων, ποιο θα προτιμουσες και γιατι?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#274079 Το αυτόματο. Ταιριάζει πιο πολύ στο χαρακτήρα του.

Ειδικά diesel που έχει και πολλές αλλαγές. Εξοπλισμό ήταν σούπερ, είχε και navigation.

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#274086 Είχα οδηγήσει (για λίγο) το 120αρι με το αυτόματο και με φάνηκε αρκετά καλό.

Ήταν μικρή η βόλτα βέβαια, δεν εντρυφησα...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Zorz έγραψε: Ή μήπως κληρώσει κανένα φοκοΦίκο; :hmmm:

Πού τέτοια τύχη... i30 μου 'λάχε, 1400άρι βενζίνη, εντελώς βασική έκδοση.

Εικόνα
...αλλά τουλάχιστον του κουτιού!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#274589 Ειχα (και θα εχω ακομα για 4-5 μερες) στα χερια μου ενα A180d , το νεο μοντελο με τον 1500cc πετρελαιο.
Εικόνα
Πρωτη εντυπωση οταν το ειδα, χαλια χρωμα : γκρι-ασημι... νομιζω ειναι το χειροτερο χρωμα που εχω δει αυτο το αμαξι. Εχει κατι ωραια μπλε, η εστω ενα μαυρο θα το βοηθουσε . Με το που μπήκα μεσα μου εκανε ωραια εντυπωση η ποιοτητα του εσωτερικου, ωραια υλικα ποιοτικα παντου, ωραια καθισματα οπτικα (αν και καθεσαι αρκετα χαμηλα και τελικα μετα απο ωρες οδηγησης οχι και τοσο ανετα). Γενικα σου δινει μια αισθηση σπορ αμαξιου, με τα καθισματα του, τις κοκκινες πινελιες, το ταμπλο με την carbon like επενδυση....
Εικόνα

Εικόνα
Πρωτο σοκ οταν βρισκω τη θεση μου και κοιταω εμπρος να ξεκινησω... τι μικρο παραθυρο ειναι αυτο εμπρος; Πρεπει να ειναι το πιο κλειστοφοβικο αμαξι που εχω μπει. Γενικα το μεγεθος ειναι αρκετα μικρο, αρκετα compact.. το γονατο μου το δεξι εβρισκε στην κοσνολα σε ενα σημειο που μου ηταν εξαιρετικα αβολο, οσο και να επαιξα με τη θεση αν και περιορισα την οχληση δεν την εξαφανισα. Το πορτμπαγκαζ και αυτο πολυ μικρο, πηγα την οικογενεια στο αεροδρομια και μια βαλλιτσα μεγαλη που εχουμε την χωρεσε ισα ισα. Ουτε ρεζερβα ειχε, πως το καταφερανε τοσο μικρο πισω....
Αυτο που δεν χωνεψα με τιποτα ειναι αυτη η οθονη – ταμπλετ που εχει μες τη μεση του ταμπλο.... αχρηστο τελειως, δεν την καταλαβα ποτε αυτη τη μοδα. Αν θπηρχε τροπος να το βγαλεις αυτο απο εκει περα θα ομορφαινε το ταμπλο του αρκετα.
Στο δρομο.... Η εκδοση αυτη εχει εναν κινητηρα με 110 αλογα και αυτοματο κιβωτιο... χρονια ειχα να οδηγησω τοσο ψωφιο αμαξι... σε οποιοδηποτε mode εκτος του σπορτ σερνεται παντου ... δεν ξερω αν ηταν ο κινητηρας αστρωτος μιας και ηταν κατακαινουργιο το αμαξι (μολις 300 χιλιομετρα εχει εκ των οποιοων τα 200 τα εκανα εγω) το start-stop ειναι επισης κακη υλοποιηση για δυο λογους.
(α) ειναι αργο... μολις πεφτει πρασινο απο τη στιγμη που αφηνεις φρενο μεχρι να τσουλησει ειδικα με τον ψοφιο κινητηρα εχει φυγει ο μπροστινος δυο αμαξια μηκος...
(β) σβηνει τελειως ο κινητηρας μονο αμα πατας με δυναμη το φρενο... προφανως το εχουνε φτιαξει επιτηδες ετσι, δεν ξερω με ποια λογικη αλλα με απλο φρεναρισμα ενω εισαι ακινητος ο κινητηρας δουλευει, πρεπει να πατησεις το φρενο πιο πολυ για να σβησει... κατι που ειναι κουραστικο μετα απο λιγο σε κινηση γιατι δεν εχεις καμια ορεξη να πατας το φρενο με δυναμη για να δουλευει το start stop
To πηγα σε ενα βουναλακι εδω κοντα ... sport mode, καπως καλυτερα, αρπαζει πιο γρηγορα, δεν ειναι συνεχεια μια ταχυτητα κατω οπως σε ολα τα αλλα mode. Στην ανηφορα πατας πατας... δε γινεται τιποτα, λιγα πραγματα. Ισως να μην ξερω να οδηγησω και τα diesel αλλα τι manual δοκιμασα με τα αυτακια πισω απο το τιμονι, τι στο αυτοματο sport το αφησα, δεν ειδα καμια διαφορα
Στο ισιωμα και τις κατηφορες πηγαινε καλα, το ενιωθα αρκετα στιβαρο με καλο πατημα και πληροφορηση στο δρομο , και με χαμηλες ταχυτητες σε φουρκετες πηγαινε εκει που ηεθελα παρολα τα σφυριγματα απο τα λαστιχα, και σε μεγαλες ταχυτητες με ανοιχτες καμπες (120-130) ηταν πολυ σταθερο και ενιωθες ασφαλεια....Γενικοτερα σε εθνικη καλα πηγαινε, χωρις ιδιαιτερο αεροδυναμικο θορυβο.
Μεσα στην πολυ, για τα δικα μου τα γουστα ηταν σκληρο και ενιωθα τις λακουβες αρκετα. Απο την αλλη ειναι και αδικη η συγκριση γιατι συνήθως οδηγαω αυτοκινητο με υδροπνευματικη αναρτηση (C5)
Μετα φρεναρες και ξενερωνες... το αποτελεσμα ηταν καλο αλλα η αισθηση χαλια, σα να παταγα ενα κοματι ξυλο πανω στη δισκοπλακα.
Ενα feature που μου αρεσε ηταν το collision warning που εβγαζε με καποιον αλγοριθμο υπολογιζοντας ταχυτητες και αποσταση απο τον εμπρος. Το Bluetooth ηταν αρκετα καλο και ευκολο στη χρηση . Το ηχοσυστημα επισης ικανποιοητικο.

Σε γενικες γραμμες, μιας και καπου το πηρε το ματι μου , δεν θα το ελεγα τιμιο. Δεν ειχα οδηγησει αλλη φορα Mercendes και η αληθεια ειναι οτι περιμενα περισσοτερα, ειδικα ετσι που το ειδα μολις μπηκα μεσα μου ειχε δημιουργησει αλλες προσδοκιες, φαινεται ψιλο σπορ αλλα ειανι μουλαρι. Βασικα το χαντακωσε ο κινητηρας, με κατι πιο δυνατο πιθανως η συνολικη εικονα θα ηταν πιο θετικη... Επισης ειναι μικροτερο μεσα απο οτι περιμενα , για οικογενεια δεν θα το προτεινα.Με βαση την ποιοτητα κατασκευης φανταζομαι να μεγαλα μοντελα θα πρεπει να ειναι εξαιρετικα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#274593 Ε καλά δεν το λες και τυπικό δείγμα Mercedes το συγκεκριμένο. Ο κινητήρας είναι Renault -Nissan. Στο C5 ποιο κινητήρα έχεις ?

.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
belgarion έγραψε:Ε καλά δεν το λες και τυπικό δείγμα Mercedes το συγκεκριμένο. Ο κινητήρας είναι Renault -Nissan. Στο C5 ποιο κινητήρα έχεις ?

.

THP 1600cc
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#274681 Αμα τη ελείψει τοπικού ΣΥΝοδήγησα (πείτε μου τώρα ότι δεν είναι χρήσιμο :rtfm: ) ας γράψω εδώ μια σύντομη επαφή που είχα χτες με Tesla, περισσότερο κουτσομπολιστικου χαρακτήρα.

Γυρίζω Ολλανδία αργά χτες βράδυ κι επειδη έπαιξε |λογοκρισία| με τα τραίνα παίρνω ταξί απο Schiphol-->Rotterdam (150 ευρωπουλάκια btw :s_biggrin )
Λέω ευκαιρία αυτή τη φορά να μπω σε τέσλα, οποτε καβατζώνομαι σε στρατηγικό σημείο για να φύγουν κάτι μερτσεντε και μόλις εμφανίζεται άδειο τέσλα μπουκάρω. Του λέω Rotterdam, ωπ μου λέει, πρέπει να φορτίσω γιατί δε βγαίνουμε :lol:
Ευκαιρία να δούμε και τα πέναλτι της Πορτογαλίας( :rant: )
Ξεκινάμε και τον αρχίζω στις ερωτήσεις περί αξιοπιστίας κλπ κλπ.

Το συγκεκριμένο είχε 250.000 χλμ Μου λέει ότι τα περισσότερα έχουν βγάλει προβλήματα στα μοτέρ (το δικό του είχε αλλάξει τρία), κάποια στους συσσωρευτές και σχεδόν όλα στα πόμολα. Το δικό του είχε αλλάξει οθόνη 2 φορές. Όλα αυτά εντός εγγύησης απ ό,τι ανέφερε. Σέρβις πάει κάθε 40.000 χλμ αν κατάλαβα καλά.
Το ρεζερβουάρ :lol: γεμίζει με 35 ευρώ και γενικά του βγάζει σκάρτα 300χλμ, προφανώς ανάλογα το που πάει.

Πολύ άνετο μπροστά, αθόρυβο και δίνει την αίσθηση του καλοφτιαγμένου. Τον έψησα και το πάτησε σε ένα φανάρι και την ακούσαμε, αβάδιστα αβίαστα κάνεις πλάκα σε πολύ κόσμο εκει έξω :s_crazy

Σαν leasing (που είναι και η συντριπτική πλειονότητα στην Ολλανδία) μετράει, αποστάσεις μικρές, γεμάτος ο τόπος φορτιστές.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#274685 35 ευρω σε ρευμα? Πολλα ακουγονται. Γενικα όμως είναι δωρεαν σε supercharges αρα δεν καταλαβαινω γιατι δεν παει εκει?
Άβαταρ μέλους
By dstou
Σε γενικες γραμμες, μιας και καπου το πηρε το ματι μου , δεν θα το ελεγα τιμιο.

Ξεκινάει από 27.500 στα μέρη μας, μόνο τίμιο δεν είναι σε αυτά τα φράγκα. Παραείναι ακριβό.
Άβαταρ μέλους
By KonTaz
Nikos! έγραψε:Το αυτόματο. Ταιριάζει πιο πολύ στο χαρακτήρα του.

Ειδικά diesel που έχει και πολλές αλλαγές. Εξοπλισμό ήταν σούπερ, είχε και navigation.

< >

Πάντως έχοντας οδηγήσει για πολλά χιλιόμετρα νοικιάρικα του κουτιού Captur dci 90 και το αντίστοιχο Clio(αλλά και το 0.9 tce) δεν καταλαβαίνω το λόγο να πάρει κάποιος το Captur.Η μόνη διαφορά υπέρ του Captur είναι στο πόσο ψηλά κάθεται ο οδηγός(με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ορατότητα και την άνεση στο μπες-βγες) Αν και σε επαρχιακό δρόμο το Α pillar από την μεριά του οδηγού ορισμένες φορές εμπόδιζε στο να δεις τι γίνεται στο αντίθετο ρεύμα

Κατά τα άλλα το να έχεις ικανοποιητικά μοτέρ είναι μεγάλο συν.Το τωρινό clio υπολείπεται σε αίσθηση φρένων και τιμονιού από την προηγούμενη γενιά(η κουτάλα του κιβωτίου είναι σταθερή αξία) αλλά είναι πιο ολοκληρωμένο αμάξι,κινείσαι πιο άνετα και καταναλώνεις αισθητά λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#274981 Κάθεσαι ψηλά, ευκολία στο μπες βγες, λουκ που αρέσει σε κάποιους. Επαρκείς λόγοι για να προτιμήσουν μερικοί το Καπτούρ αντί για κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#275018 @KonTaz

+ ΧΩΡΟΙ πισω και μεγαλυτερος χωρος αποσκευων...Εμφανιση επισης. (ακομα και σε σχεση μετο καλαισθητο clio) Προσωπικα το βρισκω απο τα ομορφοτερα μικρα crossover, και δεν ειμαι καν οπαδος της φιρμας, ειδικα στα νεοτερα μοντελα...

Αλλη μια λεπτομερεια(?) τα περισσοτερα clio (αν δεν κανω λαθος οσα δεν εχουν ηλιοροφη? :hmmm: ) φτιαχνονται
στην Τουρκια, (τα υπολοιπα με ηλιοροφη και το RS στην Γαλλια) , το Captur στην Ισπανια...
Χρυσαυγιτης ΔΕΝ ειμαι, αλλα Τουρκικο προιον -εν γνωση μου τουλαχιστον, γιατι μια φορμα καποτε που πηρα διαπιστωσα οτι προερχοταν απο εκει...- δεν αγοραζω με τιποτα...