Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#273639 sorry, αλλά αυτοί με το αρ.99 ζητάνε 800εκ. δάνεια με 1% επιτόκιο και αποπληρωμή σε 20 χρόνια!!! Κι εγώ θέλω..... :lol:

dimik έγραψε:
bibendum έγραψε:Την ειχαμε κανει την συζητηση με αφορμη το Μεγκα και του ελεγα "Ρε |λογοκρισία| να κλεισουν, αν το μονο που καταφερνουν ειναι να φεσωσουν τον κοσμο και ν αυξανουν τα χρεη τους να κλεισουν" και απαντουσε "οτι λες μαλακιες, πρεπει να τους δοθουν νεα δανεια ωστε να ορθοποδησουν, να πληρωσουν τα παλια χρεη και να εξασφαλιστουν οι θεσεις εργασιας". Τεσπα η αληθεια ειναι στη μεση. Ουτε τα κανονια ειναι ωραια, ουτε να δινει φιλια της ζωης σε αρρωστες επιχειρησεις ειναι ωραια.

Μαλλον φιλος της ελευθερης αγορας και της μη παρεμβασης καποιου μηχανισμου θα ελεγα...

Το να κλείσουν = μη παρέμβαση-αυτορύθμιση της αγοράς,
το να δωθούν δάνεια υπο όρους για να αποπληρωθούν τα παλιά και να γίνει εξυγίανση της επιχείρησης-διατήρηση θέσεων εργασίας = παρέμβαση μηχανισμών :lol:

εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω και προτιμώ σαφώς την 2η περίπτωση. :hmmm:

edit: δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτή στην Ελλάδα μια λύση τύπου να οριστεί π.χ διοίκηση μιας χρεωμένης επιχείρησης από τους πιστωτές με στόχο να την φέρει σε βιώσιμη κατάσταση και να αποληρωθούν τα χρέη.

Υπάρχει όμως και 3η λύση που στον Μαρινόπουλο δεν θέλουν να συζητούν. Έχουν πάγια τα καταστήματά τους. Αρα θα μπορούσαν να τα πουλήσουν αφού αξιολογηθούν και κοστολογηθούν (πάγια και προϊόντα), σε άλλα εύρωστα SM, τοπικά ή πανελλαδικά, με όρο την αποπληρωμή προμηθευτών και την διατήρηση του προσωπικού.

Έτσι θα συρρικνωθεί όσο χρειάζεται η αλυσίδα και αν υπάρχει ένα σημείο που μπορεί να λειτουργήσει ξανά, έχει καλώς, αλλιώς εξαφανίζεται.

Δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση. Με δάνεια θα κερδίζουν οι τράπεζες και σε 2-3-5 χρόνια, πολύ πιθανόν θα είναι στην ίδια κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#273646 Στοχευμενες πωλήσεις καταστημάτων συμφερει τον Σκλαβενιτη αλλα δεν προκειται να παρουν πισω ουτε τα μισα από αυτά που χρωστουν (ζητημα να μαζεψουν το 20%). Βεβαια δεν φαινεται να υπαρχει άλλη λυση.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:
Από την στιγμη που μια εταιρεια δεν είναι εισηγμενη σε Χρηματιστηριο δεν υποχρεούται να κανει δημοσια τα οικονομικα της στοιχεια.

E;;;;;;;;;;;;;;;; :dizzy: :dizzy: :dizzy:

ΦΥΣΙΚΑ και υποχρεούται να δημοσιεύει τα οικονομικά της στοιχεία. Όλες οι ΑΕ είναι υποχρεωμένες... :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: Δια νόμου, εδώ και δεκαετίες.

Και φυσικά, αν είμασταν σοβαρή χώρα, το πρόστιμο θα ήταν αναλογικό του τζίρου, αλλά είπαμε... μπανανία... :tomato:

Δεν νομιζω ότι ισχυει αυτό. Ας μας πει όμως καποιος γνωστης όπως ο ΣΚοτς.

Όλες οι εταιρείες πλέον είναι νομίζω υποχρεωμένες να ανεβάζουν τους ισολογισμούς τους στο διαδίκτυο. Υπάρχουν ακόμη και εταιρίες πληροφορικής που προσφέρουν ως υπηρεσία την δημιουργία ιστοσελίδων για το ανέβασμα των ισολογισμών
(π.χ. http://www.e-isologismos.gr/).
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:
Από την στιγμη που μια εταιρεια δεν είναι εισηγμενη σε Χρηματιστηριο δεν υποχρεούται να κανει δημοσια τα οικονομικα της στοιχεια.

ΦΥΣΙΚΑ και υποχρεούται να δημοσιεύει τα οικονομικά της στοιχεία. Όλες οι ΑΕ είναι υποχρεωμένες... :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: Δια νόμου, εδώ και δεκαετίες.

Και φυσικά, αν είμασταν σοβαρή χώρα, το πρόστιμο θα ήταν αναλογικό του τζίρου, αλλά είπαμε... μπανανία... :tomato:

όλες οι ανώνυμες είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν ισολογισμό 20 μέρες το αργότερο πριν τη γενική συνέλευση η οποία το αργότερο γίνεται μέχρι 30/6
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#273654 @ GTS: Όπως τα λέει ο markvag είναι. Όλες πια οι ΑΕ (πλην των πολύ μικρών - <700.000 τζίρου - τελευταία) είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν τουλάχιστον στο ΓΕΜΗ 20 μέρες πριν τη ΓΣ τους. Πρόστιμα, αν πέσουν, θα είναι κάτι ψιλά. Υπάρχουν όμως ποινικές ευθύνες.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:

Tί να σου γράψει βρε ο Σκοτς;

Άρθρο 7α
1. Πράξεις και στοιχεία ημεδαπών Ανωνύμων Εταιρειών. Σε δημοσιότητα υποβάλλονται οι εξής πράξεις και στοιχεία:
.
.
.
ζ. Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, αρχικές και τροποποιημένες από τη Γενική Συνέλευση (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσεως, πίνακας διαθέσεως αποτελεσμάτων και προσάρτημα) και οι σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της εταιρείας. Ο ισολογισμός πρέπει να περιέχει τα ατομικά στοιχεία των προσώπων που, κατά νόμο, τον πιστοποιούν.

Πριν κάτι μήνες είχα δει ότι μπορεί κάτι να αλλάξει για μικρές ΑΕ με <700k τζίρο (?)

edit: Με πρόλαβε ο ίδιος ο scotch :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:Δεν το πιστευω αυτό. Και θεωριες συνομωσίας εχουν ακουστει πολλες...αν ζεις με αυτές...οσο για αυτό που αναφέρεις ότι ο Λεμαν φταιει για το Καρεφουρ...χαχα...τι να σου πω...

Aυτό που λέω είναι ότι πολλοί επιχειρηματίες τραβάνε λεφτά από τις επιχειρήσεις τους ασυστόλως και χωρίς καμία τιμωρία. Αυτό είναι τόσο κοινό, που μου φαίνεται περίεργο που κάποιος δεν το γνωρίζει. Ακόμα και σε μεγάλες ΑΕ γίνεται... Από το να περνάνε προσωπικά τους έξοδα ως εταιρικά, μέχρι και το να παίρνουν ζεστό μετρητό από το ταμείο "μαύρο" (και να δείχνουν οι ισολογισμοί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ "ταμείο" σε εταιρείες που δεν έχουν να πληρώσουν 1000 ευρώ... :lol: ).

Δεν δεχομαι ότι ολοι γυρω μου είναι κλεφτες ουτε ότι επιχειρηματιας= κλεφτης. Το να κλεψεις το ταμειο μιας ΑΕ είναι μεγαλη παρανομια και πρεπει να παει καποιος φυλακη. Αν νομιζεις ότι ο Μαρινόπουλος κλεβει το ταμειο της ΑΕ πηγαινε στον εισαγγελεα. Ας μας πει και ο Σκοτς αν στις εταιρείες που ελεγχει οι μετοχοι βαζουν χερια στα ταμεια. Πολύ περισσοτερο η οικογενεια Μαρινοπουλου που είναι πλούσιοι εδώ και δεκαετιες. Το τελευταιο πραγμα που θα εκαναν είναι να κλεψουν τωρα. Χωρις βεβαια να λεω ότι δεν κλεβουν αλλα δεν εχω ακουσει ότι τους επιασαν να βαζουν χερι στα ταμεια και όπως ειπα δεν νομιζω ότι εχουν αναγκη να κανουν κατι τετοιο.

Για τα εξοδα φυσικα αν την ελεγχεις μπορεις να βαζεις διαφορα. Είναι για την εφορια να τα δεχτει η όχι. Ακομα και στην Ελλαδα υπαρχει ελεγχος δεν μπορεις να βαζεις το οτιδήποτε.

Πλάκα μου κάνεις τώρα, έτσι;;;; Ή είσαι πολύ τυχερός και ασχολήθηκες με το 0.5% των επιχειρήσεων που δουλεύουν κανονικά και ο επιχειρηματίας έχει καταλάβει ότι άλλο το ταμείο της επιχείρησης και άλλο η τσέπη του... Ένας λόγος που παράτησα το ελεύθερο επάγγελμα είναι αυτά τα αίσχη που έβλεπα καθημερινά. ΟΚ, δεν μιλάω για τις τεράστιες πολυεθνικές, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελ. επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων... Το ξέρω ότι είναι κλοπή, για ρίξε όμως μία ματιά σε ισολογισμούς ΑΕ και δες τι ταμείο έχουν κι έλα να μου εξηγήσεις πως γίνεται μία εταιρεία που χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά να δείχνει ταμείο 500Κ... :lol: :lol: Εντάξει, πλέον τα μασκαρεύουν ελάχιστα καλύτερα... Οι τράπεζες το ξέρουν, οι ελεγκτές το ξέρουν, οι εφοριακοί το ξέρουν, όλοι το ξέρουν και κάνουν ότι δεν βλέπουν...

Τώρα, αν ο Μαρινόπουλος το έκανε / κάνει, δεν το γνωρίζω, ούτε μ΄ενδιαφέρει να το μάθω, αλλά δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν το κάνει...

GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:

Ε, σου λέω το ξέρω. Η δουλειά μου ήταν... ΟΛΕΣ οι ΑΕ και ΕΠΕ είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν ισολογισμούς κάθε έτος. Ανεξάρτητα από το αν είναι εισηγμένες... Κάποια στιγμή πριν 2-3 χρόνια είχε γίνει κουβέντα να καταργηθεί αυτή η υποχρέωση, δεν ξέρω αν έγινε κάτι... Αλλά χλωμό, μιας και είναι πολλά τα λεφτά και υπάρχουν κωλοφυλλάδες (κυρίως τοπικές εφημερίδες) που αν καταργηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών θα κλείσουν... α, το έγραψαν ήδη...

Πάνε στο site του εθνικού τυπογραφείου και θα βρεις (δωρεάν) ισολογισμούς για όποια ΕΠΕ ή ΑΕ θέλεις, αν έχεις ΑΦΜ ή ΑΜΑΕ το βρίσκεις πανεύκολα, αλλά νομίζω έχει και αναζήτηση με επωνυμία...

Και μετά έλα να συζητήσουμε για το πως μαγειρεύονται οι ισολογισμοί και τα κέρδη... :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:Απο παντα ισχυε αυτο;

Έχω την εντύπωση από τη δεκαετία του '30... :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273672 markvag νομίζω ότι είσαι κακοπροαίρετος έναντι στην επιχειρηματικότητα και τον τιμημένο ιδιωτικό τομέα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#273677 Να σας την σπάσω λίγο; Νομίζω ότι η φέτα Καλαβρύτων του ΑΓΝΟ είναι καλύτερη από του Σκλαβενίτη, ένα κλικ πιο πικάντικη :metalo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:markvag νομίζω ότι είσαι κακοπροαίρετος έναντι στην επιχειρηματικότητα και τον τιμημένο ιδιωτικό τομέα :shifty:

Ναι, ναι ... σωστά... η αυτορρύθμιση της αγοράς, οι απατεώνες θα κλείσουν, θα τους πετάξει η αγορά, οι κακοί είναι στη φυλακή, η αγορά επιβραβεύει τους καλούς και ο άγιος Βασίλης αυτή τη στιγμή ετοιμάζει δώρα για τα παιδιά... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273681 οτιδήποτε από τα καλάβρυτα είναι καλύτερο από οτιδήποτε από οπουδήποτε αλλού :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:οτιδήποτε από τα καλάβρυτα είναι καλύτερο από οτιδήποτε από οπουδήποτε αλλού :rtfm:

σαν το γαλακτομπούρεκο ένα πράγμα......το οποίο ποτέ δεν είδα όταν πήγα γιατί είχε τελειώσει από παντού :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε: Υπάρχουν όμως ποινικές ευθύνες.

Τώρα το είδα αυτό... Ναι, είναι πολύ επίφοβο αυτό... Σε 48 χρόνια που θα τελεσιδικήσει ο Μαρινόπουλος και ο CFO θα φάνε 3,26 μήνες με αναστολή (αν ζούνε ακόμα)... :lol: :lol: :lol:

Ιδίως από τη στιγμή που μιλάμε για εταιρεία που έχει φεσώσει τα μισά Βαλκάνια, νομίζω αυτές οι ποινικές ευθύνες θα τους τρομάξουν... :lol: :lol: