- 29 Ιουν 2016, 11:28
GTS έγραψε:markvag έγραψε:GTS έγραψε:Δεν το πιστευω αυτό. Και θεωριες συνομωσίας εχουν ακουστει πολλες...αν ζεις με αυτές...οσο για αυτό που αναφέρεις ότι ο Λεμαν φταιει για το Καρεφουρ...χαχα...τι να σου πω...
Aυτό που λέω είναι ότι πολλοί επιχειρηματίες τραβάνε λεφτά από τις επιχειρήσεις τους ασυστόλως και χωρίς καμία τιμωρία. Αυτό είναι τόσο κοινό, που μου φαίνεται περίεργο που κάποιος δεν το γνωρίζει. Ακόμα και σε μεγάλες ΑΕ γίνεται... Από το να περνάνε προσωπικά τους έξοδα ως εταιρικά, μέχρι και το να παίρνουν ζεστό μετρητό από το ταμείο "μαύρο" (και να δείχνουν οι ισολογισμοί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ "ταμείο" σε εταιρείες που δεν έχουν να πληρώσουν 1000 ευρώ...
).
Δεν δεχομαι ότι ολοι γυρω μου είναι κλεφτες ουτε ότι επιχειρηματιας= κλεφτης. Το να κλεψεις το ταμειο μιας ΑΕ είναι μεγαλη παρανομια και πρεπει να παει καποιος φυλακη. Αν νομιζεις ότι ο Μαρινόπουλος κλεβει το ταμειο της ΑΕ πηγαινε στον εισαγγελεα. Ας μας πει και ο Σκοτς αν στις εταιρείες που ελεγχει οι μετοχοι βαζουν χερια στα ταμεια. Πολύ περισσοτερο η οικογενεια Μαρινοπουλου που είναι πλούσιοι εδώ και δεκαετιες. Το τελευταιο πραγμα που θα εκαναν είναι να κλεψουν τωρα. Χωρις βεβαια να λεω ότι δεν κλεβουν αλλα δεν εχω ακουσει ότι τους επιασαν να βαζουν χερι στα ταμεια και όπως ειπα δεν νομιζω ότι εχουν αναγκη να κανουν κατι τετοιο.
Για τα εξοδα φυσικα αν την ελεγχεις μπορεις να βαζεις διαφορα. Είναι για την εφορια να τα δεχτει η όχι. Ακομα και στην Ελλαδα υπαρχει ελεγχος δεν μπορεις να βαζεις το οτιδήποτε.
Πλάκα μου κάνεις τώρα, έτσι;;;; Ή είσαι πολύ τυχερός και ασχολήθηκες με το 0.5% των επιχειρήσεων που δουλεύουν κανονικά και ο επιχειρηματίας έχει καταλάβει ότι άλλο το ταμείο της επιχείρησης και άλλο η τσέπη του... Ένας λόγος που παράτησα το ελεύθερο επάγγελμα είναι αυτά τα αίσχη που έβλεπα καθημερινά. ΟΚ, δεν μιλάω για τις τεράστιες πολυεθνικές, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελ. επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων... Το ξέρω ότι είναι κλοπή, για ρίξε όμως μία ματιά σε ισολογισμούς ΑΕ και δες τι ταμείο έχουν κι έλα να μου εξηγήσεις πως γίνεται μία εταιρεία που χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά να δείχνει ταμείο 500Κ...

Εντάξει, πλέον τα μασκαρεύουν ελάχιστα καλύτερα... Οι τράπεζες το ξέρουν, οι ελεγκτές το ξέρουν, οι εφοριακοί το ξέρουν, όλοι το ξέρουν και κάνουν ότι δεν βλέπουν...
Τώρα, αν ο Μαρινόπουλος το έκανε / κάνει, δεν το γνωρίζω, ούτε μ΄ενδιαφέρει να το μάθω, αλλά δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν το κάνει...
GTS έγραψε:markvag έγραψε:GTS έγραψε:
Από την στιγμη που μια εταιρεια δεν είναι εισηγμενη σε Χρηματιστηριο δεν υποχρεούται να κανει δημοσια τα οικονομικα της στοιχεια.
E;;;;;;;;;;;;;;;;
ΦΥΣΙΚΑ και υποχρεούται να δημοσιεύει τα οικονομικά της στοιχεία. Όλες οι ΑΕ είναι υποχρεωμένες...
Δια νόμου, εδώ και δεκαετίες.
Δεν νομιζω ότι ισχυει αυτό. Ας μας πει όμως καποιος γνωστης όπως ο ΣΚοτς.
Ε, σου λέω το ξέρω. Η δουλειά μου ήταν... ΟΛΕΣ οι ΑΕ και ΕΠΕ είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν ισολογισμούς κάθε έτος. Ανεξάρτητα από το αν είναι εισηγμένες... Κάποια στιγμή πριν 2-3 χρόνια είχε γίνει κουβέντα να καταργηθεί αυτή η υποχρέωση, δεν ξέρω αν έγινε κάτι... Αλλά χλωμό, μιας και είναι πολλά τα λεφτά και υπάρχουν κωλοφυλλάδες (κυρίως τοπικές εφημερίδες) που αν καταργηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών θα κλείσουν... α, το έγραψαν ήδη...
Πάνε στο site του εθνικού τυπογραφείου και θα βρεις (δωρεάν) ισολογισμούς για όποια ΕΠΕ ή ΑΕ θέλεις, αν έχεις ΑΦΜ ή ΑΜΑΕ το βρίσκεις πανεύκολα, αλλά νομίζω έχει και αναζήτηση με επωνυμία...
Και μετά έλα να συζητήσουμε για το πως μαγειρεύονται οι ισολογισμοί και τα κέρδη...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>