Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rx8_drifter έγραψε:3-5 χρόνια παίζει κι εδώ.
Φίλη έγινε Lead Electrical Engineer στη CB&I στην τριετία

Πφφφ στην Ελλάδα είμαστε πολύ μπροστά από κάτι τέτοια γατάκια! Στην περίπτωσή μου, έγινα Leed Project Engineer μετά από 8 χρόνια εμπειρία στην εταιρεία, κρίθηκα απολύτως επιτυχημένος σε δύο project που ανέλαβα, αλλά επειδή ζήτησα περισσότερα λεφτά, έπεσα σε δυσμένεια!
:lol: :vava:
Τώρα, είμαι πάλι στον κουβά, και έχουμε έναν απίθανο πουθενά να μεταφέρει εντολές από την διοίκηση προς το... Technical Team (έτσι γενικώς, όπως λέμε έχει μέσα η μπουγιαμπέσα; Ψάρια! :lol: ).
Το πιο γαμάτο είναι πως από εκείνη την στιγμή που έγινε η αλλαγή, κάθομαι ουσιαστικά, αφού πριν είχα πάντα κάτι να κάνω, τώρα περιμένω να μου έρθει η εντολή. Σήμερα έχω δουλέψει κάνα 10λεπτο (τόσο μου πήρε να κάνω review ένα σχέδιο).
:metalo:
Greek Management στα καλύτερά του! :s_rofl :svivhaha:

Η αλήθεια είναι πως θα μου άρεσε να ήταν έτσι τα πράγματα για πάντα, γιατί για τέτοια δουλειά, παίρνω εξαιρετικά λεφτά, παρουσιάζομαι στο γραφείο στις 9, στις 5 παρά έχω φτιάξει τα πράγματά μου, 5 και μερικά λεπτάκια (είμαι μεγαλόκαρδος) φεύγω, και πριν τις 6 είμαι παραλία με τις μπυρίτσες μου και αράζω αναλόγως τα κέφια ως τις 9 ή και πιο μετά!
:s_dance

Το κακό είναι πως δεν θα κρατήσει, γιατί αν αρχίσουν κάποια στιγμή τα projects, θ' αρχίσει και ο πανικός. Και τότε, ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι εδώ! :s_omg

Οπότε, ψάχνω τι άλλο παίζει εκεί έξω... Ομολογώ πως σε επίπεδο αγγελιών, υπάρχει αρκετή προσφορά, ειδικά σε σχέση με κάποια λίγα χρόνια πριν. Τώρα αν είναι πραγματική ή εικονική δεν το ξέρω.
Πάντως, γι' ακόμη μία φορά, το πόσο... αξιοκρατικά είναι τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα, είναι ολοφάνερο! :s_sarcastic :s_roses :s_whiteflag :s_bye
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273248 Μου αρέσει που συζητάμε για φάσεις που βγαίνουν λεφτά με το σταυρό στο χέρι (και όχι δεν είσαι κακός επειδή έκανες παρατήρηση στο συνάδελφό σου ή τον υφιστάμενό σου επειδή σε έγραψε)

το θέμα είναι να να βγούν λεφτά εύκολα με νομότυπο τρόπο :hmmm:

δε λέω να δουλεύεις κιόλας, αλλά με κάποιο νόημα
Άβαταρ μέλους
By GTS
QsisVTS έγραψε:το θέμα είναι να να βγούν λεφτά εύκολα με νομότυπο τρόπο :hmmm:

Μονο στο Ελλ δημοσιο προ κρισεως επαιζε κατι τετοιο...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273260 καλά προ κρίσεως έπαιζαν πολλά αλλά ακόμα και τώρα παίζουν

στο δημόσιο στη πλειονότητα των περιπτώσεων δεν έχεις ευκαιρία να κάνεις τίποτα σοβαρό για να κονομήσεις, εκτός αν εννοείς το βέβαιο μισθό που είναι μεν σημαντικό αλλά εντάξει

ο ιδιώτης που έπαιζε μπαλίτσα με το δημόσιο μεσουρανούσε
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:
ο ιδιώτης που έπαιζε μπαλίτσα με το δημόσιο μεσουρανούσε

Πάλι για τον Τζήμερο μιλάτε;;; :shifty: :s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
gianik έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Διευκρίνηση: από τον Μπόμπολα!!!

Δημητρη αν θες πες μου που το εμαθες. 21 χρονια , 1η φορα το ακουω. Αν ισχυει , αυριο κιολας να κανω αιτηση μεταθεσης..

Έχω κουμπάρο μπάτσο που μένει κοντά και ξερογλείφεται για μια θέση εκεί, αλλά δεν έχει αρκετά ισχυρό δόντι. Φουλ βυσματικές θέσεις κι όχι μόνο για το 500άρι. Το οποίο δίνει ο Μπόμπολας σε όλους τους εργαζόμενους της Αττικής Οδού, απλώς επεκτείνει το "μέτρο" και στην Τροχαία.
Είναι η χαλαρή φύση της δουλειάς, βόλτες πάνω κάτω στην ΑΟ. Είναι κι οι δωρεάν διελεύσεις που τους παραχωρούν.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
bibendum έγραψε:Ηταν σε μια εταιρεια που εκανε περικοπες και εμεινε ανεργος σχετικα γρηγορα.
Παει σε μια αλλη μεγαλη εταιρεια του χωρου στην οποια μυριζει κανονι και αποφασιζει ν αλλαξει και λιγο τομεα και παει σε μια αλλη εταιρεια και δεν θελει να μεινει ανεργος παλι(υποθετικο αυτο). Και η καινουρια εταιρεια τελικα ενω του προσφερει σιγουρια δεν το γεμιζει γιατι η φαση ειναι μετρια. Θα ξαναβγει στην αγορα.

Εχει να δειξει 3 συντομα περασματα χωρις να ειναι αναξιοπιστος στην πραγματικοτητα.

Αν ήμουν ο υποψήφιος εργοδότης του, θα φοβόμουν για το μέλλον της επιχείρησής μου με τέτοιο γουρσούζη. :lol: :lol: :lol:
Σοβαρά τώρα, στην Ελλάδα της κρίσης νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει τεράστια κατανόηση σε κενά και αλλαγές. Τις περισσότερες φορές δεν είναι επιλογή του εργαζομένου.

Για να βάλουμε τον κανόνα των 2-3-5-7 ετών σε λίγο πιο χειροπιαστό πλαίσιο, μπορούμε να σκεφτούμε και πόσο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να θεωρείται 100% έτοιμος να αποδώσει. Στους πωλητές που βρίσκονται στις αναπτυσσόμενες εταιρίες πληροφορικής στο εξωτερικό (business-to-business, με πάνω από μικρομεσαίες εταιρίες για πελάτες) πλήρως έτοιμος να πιάνει και να ξεπερνά συστηματικά τους στόχους του και όχι με one-off μεγάλες συμφωνίες, θεωρείται κάποιος σε 4-5 εξάμηνα. Ε, κάποιος που φεύγει στον 1,5 χρόνο από τέτοια θέση ήταν απλώς έξοδο πρακτικά.
Άβαταρ μέλους
By famas
#273432 Στο νοσοκομείο ήρθε κ$%χαρτό από το υπουργείο με το οποίο διατάζει άμεση αναστολή αδειών για το οικονομικό τμήμα για τον Ιούλιο, καθότι προγραματίζεται μεγάλη επιχορήγηση για πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Σκέψου δλδ. να είχες κάνει κανά προγραματισμό, να είχες δώσει και φράγκα και ξαφνικά να σου λένε δεν θα πας πουθενά, καλά εγώ πήγα-γύρισα βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273436 Σε νοσοκομειο είστε πάρτε αναρρωτική

Εγώ πάντως μπροστά στο να έχανα καλοκαιρινές διακοπές θα προτιμούσα ανεργία
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 28 Ιουν 2016, 22:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
funkyreverend έγραψε:
bibendum έγραψε:Ηταν σε μια εταιρεια που εκανε περικοπες και εμεινε ανεργος σχετικα γρηγορα.
Παει σε μια αλλη μεγαλη εταιρεια του χωρου στην οποια μυριζει κανονι και αποφασιζει ν αλλαξει και λιγο τομεα και παει σε μια αλλη εταιρεια και δεν θελει να μεινει ανεργος παλι(υποθετικο αυτο). Και η καινουρια εταιρεια τελικα ενω του προσφερει σιγουρια δεν το γεμιζει γιατι η φαση ειναι μετρια. Θα ξαναβγει στην αγορα.

Εχει να δειξει 3 συντομα περασματα χωρις να ειναι αναξιοπιστος στην πραγματικοτητα.

Αν ήμουν ο υποψήφιος εργοδότης του, θα φοβόμουν για το μέλλον της επιχείρησής μου με τέτοιο γουρσούζη. :lol: :lol: :lol:
Σοβαρά τώρα, στην Ελλάδα της κρίσης νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει τεράστια κατανόηση σε κενά και αλλαγές. Τις περισσότερες φορές δεν είναι επιλογή του εργαζομένου.

Για να βάλουμε τον κανόνα των 2-3-5-7 ετών σε λίγο πιο χειροπιαστό πλαίσιο, μπορούμε να σκεφτούμε και πόσο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να θεωρείται 100% έτοιμος να αποδώσει. Στους πωλητές που βρίσκονται στις αναπτυσσόμενες εταιρίες πληροφορικής στο εξωτερικό (business-to-business, με πάνω από μικρομεσαίες εταιρίες για πελάτες) πλήρως έτοιμος να πιάνει και να ξεπερνά συστηματικά τους στόχους του και όχι με one-off μεγάλες συμφωνίες, θεωρείται κάποιος σε 4-5 εξάμηνα. Ε, κάποιος που φεύγει στον 1,5 χρόνο από τέτοια θέση ήταν απλώς έξοδο πρακτικά.

Μπορει απλα να πηγαινει στον ανταγωνισμο και να ζητα τα διπλα για να μεινει εκει που ειναι να τους ξεπαστρεψει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#273442 Ε, καλά... εμάς το 2014 μας ήρθε e-mail στις 5 Αυγούστου που έλεγε ότι κανείς δεν θα πάρει άδεια το καλοκαίρι, μέχρι και 30-9... :inlove: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Ε, καλά... εμάς το 2014 μας ήρθε e-mail στις 5 Αυγούστου που έλεγε ότι κανείς δεν θα πάρει άδεια το καλοκαίρι, μέχρι και 30-9... :inlove: :yahoo:

Ούτε η ΠΑ να είσασταν... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:Ε, καλά... εμάς το 2014 μας ήρθε e-mail στις 5 Αυγούστου που έλεγε ότι κανείς δεν θα πάρει άδεια το καλοκαίρι, μέχρι και 30-9... :inlove: :yahoo:

Ούτε η ΠΑ να είσασταν... :shifty:

Χειρότερα... οι διευθυντάδες είναι πρώην πτέραρχοι ( :rant: :rant: ) ή Ολυμπιακάριοι ( :rant: :rant: :rant: ) και είμαστε σε κατάσταση συναγερμού 24/7/365... :rant: Μόνο βραδυνή υπηρεσία δεν κάνουμε (ακόμη)... :lol: