rx8_drifter έγραψε:3-5 χρόνια παίζει κι εδώ.
Φίλη έγινε Lead Electrical Engineer στη CB&I στην τριετία
Πφφφ στην Ελλάδα είμαστε πολύ μπροστά από κάτι τέτοια γατάκια! Στην περίπτωσή μου, έγινα Leed Project Engineer μετά από 8 χρόνια εμπειρία στην εταιρεία, κρίθηκα απολύτως επιτυχημένος σε δύο project που ανέλαβα, αλλά επειδή ζήτησα περισσότερα λεφτά, έπεσα σε δυσμένεια!
Τώρα, είμαι πάλι στον κουβά, και έχουμε έναν απίθανο πουθενά να μεταφέρει εντολές από την διοίκηση προς το... Technical Team (έτσι γενικώς, όπως λέμε έχει μέσα η μπουγιαμπέσα; Ψάρια!
).Το πιο γαμάτο είναι πως από εκείνη την στιγμή που έγινε η αλλαγή, κάθομαι ουσιαστικά, αφού πριν είχα πάντα κάτι να κάνω, τώρα περιμένω να μου έρθει η εντολή. Σήμερα έχω δουλέψει κάνα 10λεπτο (τόσο μου πήρε να κάνω review ένα σχέδιο).
Greek Management στα καλύτερά του!
Η αλήθεια είναι πως θα μου άρεσε να ήταν έτσι τα πράγματα για πάντα, γιατί για τέτοια δουλειά, παίρνω εξαιρετικά λεφτά, παρουσιάζομαι στο γραφείο στις 9, στις 5 παρά έχω φτιάξει τα πράγματά μου, 5 και μερικά λεπτάκια (είμαι μεγαλόκαρδος) φεύγω, και πριν τις 6 είμαι παραλία με τις μπυρίτσες μου και αράζω αναλόγως τα κέφια ως τις 9 ή και πιο μετά!
Το κακό είναι πως δεν θα κρατήσει, γιατί αν αρχίσουν κάποια στιγμή τα projects, θ' αρχίσει και ο πανικός. Και τότε, ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι εδώ!
Οπότε, ψάχνω τι άλλο παίζει εκεί έξω... Ομολογώ πως σε επίπεδο αγγελιών, υπάρχει αρκετή προσφορά, ειδικά σε σχέση με κάποια λίγα χρόνια πριν. Τώρα αν είναι πραγματική ή εικονική δεν το ξέρω.
Πάντως, γι' ακόμη μία φορά, το πόσο... αξιοκρατικά είναι τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα, είναι ολοφάνερο!