Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
QsisVTS έγραψε:Γιάννη εγώ από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι μιλάμε για ένα κακό αυτόκινητο :lol:

Δεν είναι κακό αυτοκίνητο. Είναι από τα αυτοκίνητα που ο εγκέφαλος σου θα παίξει τον πρωταρχικό ρόλο πριν αποφασίσεις να εμπλακείς σε δράση.
Το αντέχεις αυτό; Εγώ όχι. Ειλικρινά.
Ξέρω ότι υπάρχουν φάσεις, ακόμη και εγώ που λέω για άμεσα και κοφτερά τιμόνια, που θα θέλω να χαλαρώσω.
Το Type R δεν σε αφήνει.

21 quadra έγραψε:Για ξεκάρφωμα τώρα, και το μοτέρ του καλό είναι αλλά στα υπόλοιπα Megane 3 RS cup δεν είναι, sorry λλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται, και ναί έχεις δίκηο, τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν ξεφύγει.

Κύριε Παναγιώτη, μακάρι να είχα άποψη και για το Megane RS Cup. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι οι διαφορές θα είναι δραματικές.
Μπορεί και να είναι καλύτερο το γαλλάκι, αλλά επειδή έχουν τόσο ακραίο στήσιμο, μπλοκέ και πολλά άλογα, χρειάζεται προσοχή ανελλιπώς.

rx8_drifter έγραψε:Το ποστ του μπούσου συνοψίζεται στο κάτωθι:

ΤΖΑΠΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ :s_devil

μπούσε σε μισώ :s_mad :rant:

Μπορώ να σου πω ότι καλά κάνεις. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα επαφή με ένα τέτοιο μηχάνημα.
Και ναι, τα Honda και τα Vtec και τα Type R είναι θρησκεία. Αλλά όχι για όλους.

GTS έγραψε:Από αυτά που διαβασα που εγραψε ο μπουσσος προτιμω το 3κυλινδρο που δεν του αρεσει αλλα μπορει να ανεβαζει στα 160 και να φρεναρεις από εκει στο 0 χωρις να εχεις τα χερια στο τιμονι και το αμαξι να μενει παντα ευθεια.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι θες να πεις, αλλά μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Εγώ τα έγραψα αυτά που έγραψα, θεωρώ έξω από τα δόντια και χωρίς να μασάω τα λόγια μου ή να ωραιοποιώ καταστάσεις, για να σας δείξω ότι δεν είναι τα πάντα ανάλυση των specs ή των δημοσιογραφικών ρητών που εύκολα σε παρασέρνουν. Ξεκάθαρα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Giuseppe Busso έγραψε:Έχει torque steering αλλά αυτό που θέλει σοβαρή εξοικείωση είναι η ύπαρξη μπλοκέ διαφορικού. Όταν έχεις συνηθίσει σε προσθιοκίνητο με ελεύθερο διαφορικό, βρίσκεις μια καμπή, στοχεύεις και βυθίζεις το γκάζι να φορτίσεις την ανάρτηση. Σωστά;
Σωστά.
Μόλις έκανες λάθος να στρίψεις το τιμόνι παραπάνω από αυτό που πρέπει. Σου κάνει η μούρη κάτι μαζέματα μέσα, που αν δεν είσαι μυημένος, μπορεί να γίνει |λογοκρισία|. Και τι εννοώ; Να βρεις κάνα κράσπεδο χωρίς μάλιστα να καταλάβεις πως συνέβει. Το αμάξι είναι αντρικό, θέλει σκέψη πριν κάνεις οτιδήποτε.

Συγγνώμη, αλλά αυτό μου δείχνει ένα μέτριο αυτοκίνητο.

Έχει πλάκα πάντως το ότι εκθειάζεις το μοτέρ και "κακολογείς" το πλαίσιο, ενώ οι δοκιμαστές λένε το αντίθετο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
tsilis έγραψε:Μπουσε ωραία περιγραφή, σε βάζει στο παιχνίδι.

Και εγώ Megane 3 RS θα αγοραζα, πάντως.
Τούτο δω είναι η επιτομή της καγκουριάς!

Το Focus RS έχει κοντινη τιμή?

.

Ήρθε το αμάξι στι γειτονιά μου και βγήκαν έξω όλα τα πιτσιρίκια. :lol:
Ρεεεε έλα να δεις εδώ τι υπάρχει. Περίμενε, περίμενε να δεις που θα το βάλει μπροστά... Πωωωωω
Κύριε κύριε, αυτό πόσα κυβικά είναιιιιι;;;;;;
Εργοστασιακή υπερβολή. Η φυσιολογική ενδυμασία για αυτό το αμάξι είναι η στολή του Stig.
Εγώ δεν θα αγόραζα κανένα από αυτά, όχι γιατί δεν μου άρεσε η εμπειρία ή γιατί δεν πρόκειται να έχω ανάλογη εμπειρία με ένα Megane RS ή ένα Focus RS, αλλά γιατί είναι θέμα αναγκών.
Γουστάρω την οδήγηση, αλλά αυτά τα αυτοκίνητα είναι ακριβά παιχνίδια για λίγους. Είναι για μερικές βόλτες και να το παρκάρεις γκαράζ.
Πρέπει να είσαι παλαβός για να δώσεις τόσα λεφτά για κάτι τόσο ακραίο και στοχευμένο προς αγωνιστικούς σκοπούς.
Εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ίσως υπήρξα σε πιο νεαρή ηλικία.
Για τιμές και τέτοια, δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου πω.
Ήθελα να σας μεταφέρω αποκλειστικά την ουσία. Σε αυτό επικεντρώθηκα.

mjacob έγραψε::thumbsup:

:iconcool:

markvag έγραψε:Εγώ ένα πράγμα σκεφτόμουν καθώς το διάβαζα... Μαμάκα μου!!!! :help: :lol: :lol:

Ωραία περιγραφή! :thumbsup:

Ήθελα να ήξερα τι θα εκστόμιζες αν σε είχα στο δεξί μπάκετ λοιπόν. :lol:

mirage έγραψε:Και που να εβρεχε κι όλας...
Στο πρωην ΗΒ τα εργοστασιακά Conti βγάζουν, φτάνουν δλδ στους δείκτες φθοράς, με το ζόρι 10κ χλμ.

< Note 2 >

Αυτό σκέφτηκα. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να το οδηγήσω με βροχή. Ούτε στον εχθρό σου.
BTW ελαστικά και φρένα και λέω φρένα γιατί βάζω και τους δίσκους μέσα, πρέπει να είναι τα Νο1 αναλώσιμα για αυτό το Type R.

Arrow έγραψε:Υπάρχει καποιο κειμενακι made by Honda που να εξηγεί τι ήθελε να κάνει με το νέο type r?

Δεν έχω κοιτάξει ή ασχοληθεί, αλλά τώρα έχω και εγώ την περιέργεια. Όπως έγραψα το αμάξι τιμά το Type R.
Δεν ξέρω ποιοι θα το αγοράσουν αλλά εύχομαι να ξέρουν ότι είναι Type R. Ειδάλλως θα έχουν δράματα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:Ωραία περιγραφή Γιάννη!

Δίνω κάτι παραπάνω και χτυπάω Α45.

< >

Σίγουρα η ύπαρξη 4κίνησης είναι άλλη φάση, αλλά είναι και άλλη η τιμή.
Όπως έγραψα και πιο πάνω, δύσκολα θα πήγαινα γενικά σε κάποιο από αυτά.
Αν θα πήγαινα σε κάποιο hatchback, θα ήταν σε αυτά που έχουν λίγα άλογα πιο κάτω και πιο φιλικό everyday στήσιμο όπως Golf GTi & Giulietta Veloce.

dimviii έγραψε:ωραια περιγραφη Μπουσε!
η δυναμη ειναι λογικο να σε τρομαξει. Αλλα η ρουφιανα συνηθιζεται,και συνηθιζεται οση και να ειναι.

Είναι αλήθεια. Βασικά όταν το οδηγούσα, ήσουν από τους ανθρώπους που σκέφτηκα. Σχετικά με τις συζητήσεις που έχουμε κάνει για το τι μπορούν να κάνουν οι Ιάπωνες. Κάτι με τις φτερούγες, κάτι με το GT-R, κάτι με αυτό.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις και εσύ γιατί δεν μπορούν όλοι οι αγοραστές να πάρουν φτερούγα και προτιμούν άλλα αυτοκίνητα, με τα καλύτερα πλαστικά και ηχομόνωση που "κοροϊδεύεις". Όχι τίποτα άλλο, γιατί πολλές φορές γίνονται ατέρμονες συζητήσεις, κατά τη γνώμη μου χωρίς λόγο.
Είναι ξεκάθαρα διαφορετικότητα φιλοσοφίας και προσέγγισης. Οι σχιστομάτηδες στα ακραία προϊόντα τους, προσφέρουν κάτι που απέχει από αυτό που ονομάζουμε χρυσή τομή.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#272621 Ωραίο review,μετέφερες με πολυ ωραίο τρόπο αυτά που αισθάνθηκες χωρίς να ωραιοποιήσεις την συμπεριφορά του.Μπράβο!

.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
JimClark έγραψε:συμπαθησα μπουσο 1 κλικ παραπανω. :metalo:

:inlove:

g8777 έγραψε:Επιτέλους και ένα οδηγησα που έβαλε και εμένα τον αμπαλο στη θέση του οδηγού.(Ειμαι σίγουρος ότι εγώ θα χα χεστει πάνω μου :s_sarcastic ). Πολύ όμορφο και ειλικρινες Μπουσσε. :thumbsup:

:inlove:

Cosmonaut21 έγραψε:Το λαμπάκι του κινητήρα γιατί ανάβει στο βίντεο;

Γιατί έγινε η |λογοκρισία| με το κατέβασμα που αντί από 3η να βάλω 4η, έβαλα 2η, προκάλεσα υπερστροφεία στον κινητήρα, ευτυχώς χωρίς ζημιά.
Μπήκε αυτομάτως σε safe mode, δεν ανέβαζε γκάζι και έτσι βρέθηκα στην πύλη Ε1 να ηρεμήσει το αμάξι. Δεν έσβησε το λαμπάκι. Μετά μου ήρθε η ιδέα να βγάλω τον ένα πόλο της μπαταρίας, δεν το έκανα όμως. Μετά από 2 ώρες έσβησε.

JBT έγραψε:Μπουσσος δεν ξέρω Εάν το κιβώτιο είναι σαν του σ2κ (που μάλλον θα είναι), αλλά σκέψου ότι τέτοιας ποιότητας έβγαζαν από την εποχή του ΝΣΧ.

Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα είναι και μπράβο στη Honda. ΘΕΪΚΟ. Συζητούσα σήμερα με τον πατέρα μου για να του πω τις εντυπώσεις μου και μου έλεγε αυτό το πράγμα σχετικά με τα σασμάν των Honda. Ο ίδιος ήταν κάτοχος ενός Civic hatchback του 1992-3.
Αν υπάρχει ένας λόγος σωτηρίας των χειροκίνητων σασμάν, αυτός είναι η Honda. Τόσο εύκολο, τόσο τέλεια σύμπλεξη-αποσύμπλεξη, τόσο σαφές κούμπωμα. Τι να λέμε τώρα. Ξέρεις καλύτερα από εμένα για τι ακριβώς πράγμα μιλάω.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#272625 Υπάρχει κάποιο τεχνικό κείμενο που να περιγράφει το συνδιασμό vtec k turbo και το ανάποδο vtec αν κατάλαβα καλά?[FACE WITH TEARS OF JOY]

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Bayern7 έγραψε:Τι να ωραιοποιήσει; Αφού σχεδόν το έθαψε

Εγώ δεν βλέπω που το έθαψε.Έγραψε την γνώμη του και έγραψε με παρρησία για ποιους λόγους αισθάνθηκε ότι, για τον ίδιο ,το αυτοκίνητο είναι too much.Το προτιμώ χίλιες φορές απο το να έγραφε διθυράμβους που κάποιος τρίτος που θα τους διάβαζε δεν θα καταλάβαινε τις ιδιαιτερότητες( και όχι απαραιτήτως ελαττώματα) του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.Περιμένω αντίστοιχα αντικειμενική περιγραφή και της Gulia ,έτσι Γιάννη?

.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Νίκος Παππάς έγραψε:Γιάννη πολύ ωραία περιγραφή!

Μου θύμισε εμένα όταν οδήγησα R1 πριν χρόνια. Σοκ και δέος και το σκατο στην κάλτσα

Από το Moto G

Βρε Νίκο, ήθελα να το γράψω αυτό. Αν ήθελα να παρομοιάσω αυτή την κατασκευή με κάτι, αυτό θα ήταν μια 2τροχη 1000άρα Ιαπωνέζα.

Zeus έγραψε:Ελλειπεστατο review Γιαννη.... Καμια αναφορά σε χώρους, κατανάλωση και ποιότητα πλαστικών :thumbsdown:

:whistlink:

Θα μπορούσε να εχει τετρακίνηση? Θελω να πω, προέρχεται κάποιο σουβλακοειδες της Honda απο αυτη την πλατφορμα? Θα ειχε ενδιαφέρον να οδηγούσες και κάποιο απο τα ανταγωνίστηκα μοντέλα...

Εγώ σας είπα εξ αρχής τι ήθελα να γράψω.
Υπάρχει το CR-V, αλλά δεν ξέρω αν η Honda ήθελε να κάνει 4κίνητο το Type R.
Ίσως στην επόμενη γενιά, διότι ήδη σε αυτήν έβαλε turbo στον Vtec. Ε στην επόμενη ίσως αλλάξει και τη μετάδοση. :lol:

KiloMeater έγραψε:Αγχώθηκα ήδη, δε θα το έπαιρνα ποτέ.

Εγώ να δεις πόσο :lipsealed:

REALZEUS έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Έχει torque steering αλλά αυτό που θέλει σοβαρή εξοικείωση είναι η ύπαρξη μπλοκέ διαφορικού. Όταν έχεις συνηθίσει σε προσθιοκίνητο με ελεύθερο διαφορικό, βρίσκεις μια καμπή, στοχεύεις και βυθίζεις το γκάζι να φορτίσεις την ανάρτηση. Σωστά;
Σωστά.
Μόλις έκανες λάθος να στρίψεις το τιμόνι παραπάνω από αυτό που πρέπει. Σου κάνει η μούρη κάτι μαζέματα μέσα, που αν δεν είσαι μυημένος, μπορεί να γίνει |λογοκρισία|. Και τι εννοώ; Να βρεις κάνα κράσπεδο χωρίς μάλιστα να καταλάβεις πως συνέβει. Το αμάξι είναι αντρικό, θέλει σκέψη πριν κάνεις οτιδήποτε.

Συγγνώμη, αλλά αυτό μου δείχνει ένα μέτριο αυτοκίνητο.

Έχει πλάκα πάντως το ότι εκθειάζεις το μοτέρ και "κακολογείς" το πλαίσιο, ενώ οι δοκιμαστές λένε το αντίθετο. :lol:

Το αυτοκίνητο Αλέξανδρε δεν είναι μέτριο. Ίσα ίσα είναι ΠΟΛΥ. Δεν ξέρω αν μπορείς να μεταφράσεις ό,τιδήποτε έχω γράψει ως τώρα. Είναι πολύ, δεν είναι για τον καθένα μας. Ωραία είναι να γράφουμε για συμμετοχικά αυτοκίνητα και άλλα τέτοια κλισέ, αλλά η Honda το τερμάτισε. Το αμάξι είναι αγωνιστικό δρόμου. Άρα δεν είναι για τον καθένα και ενδεχομένως δεν κάνει για δημόσιο δρόμο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
belgarion έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Τι να ωραιοποιήσει; Αφού σχεδόν το έθαψε

Εγώ δεν βλέπω που το έθαψε.Έγραψε την γνώμη του και έγραψε με παρρησία για ποιους λόγους αισθάνθηκε ότι, για τον ίδιο ,το αυτοκίνητο είναι too much.Το προτιμώ χίλιες φορές απο το να έγραφε διθυράμβους που κάποιος τρίτος που θα τους διάβαζε δεν θα καταλάβαινε τις ιδιαιτερότητες( και όχι απαραιτήτως ελαττώματα) του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.Περιμένω αντίστοιχα αντικειμενική περιγραφή και της Gulia ,έτσι Γιάννη?

.

Ακριβώς. Δεν το έθαψα.
Παίδες, εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε με χρηματοδοτεί κάποιος για να γράψω.
Είμαι car enthusiast και είχα σκοπό να πω τις εμπειρίες μου στο παρεάκι του forum, όσο μπορώ να μεταφέρω τις αισθήσεις μου μέσα από το γραπτό λόγο.
Δεν ξέρω σε τι βαθμό το κατάφερα.
Και για τη Giulia θα κάνω το ίδιο.
Μάλιστα όταν θα γράψω για κάτι, δεν θέλω να γράφω τα συνηθισμένα. Θέλω να επικεντρώνομαι σε ό,τι μου έκανε εντύπωση.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#272631 Εγώ καρφωνω 1η σε οποιεσδήποτε σαλ του φασματος της.

Ασύλληπτο σασμαν.-
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#272660 Εγω δεν βλεπω να το θαβει
Ισα ισα ειναι καυλα το ταπερ απο οτι καταλαβα :inlove: (γι αυτους που θελουν κατι τετοιο)

Giuseppe Busso μπραβο για την περιγραφη, πραγματικα :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#272662 + το focus rs φαίνεται σα μπακλαβάς μπροστά σε αυτό. (ασχετα αν είναι πιο συμμετοχικό, 6 δεύτερα στο νιρβιργρινγ, 1,25 στις σέρρας και έχει ντρίφτ μόουν μπάτον, και τα αρχίδια μου κουνιούνται)

Αυτό είναι νταής, μάγκας πέφτουλας, θα σας γαμήσω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:
Είναι αλήθεια. Βασικά όταν το οδηγούσα, ήσουν από τους ανθρώπους που σκέφτηκα. Σχετικά με τις συζητήσεις που έχουμε κάνει για το τι μπορούν να κάνουν οι Ιάπωνες. Κάτι με τις φτερούγες, κάτι με το GT-R, κάτι με αυτό.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις και εσύ γιατί δεν μπορούν όλοι οι αγοραστές να πάρουν φτερούγα και προτιμούν άλλα αυτοκίνητα, με τα καλύτερα πλαστικά και ηχομόνωση που "κοροϊδεύεις". Όχι τίποτα άλλο, γιατί πολλές φορές γίνονται ατέρμονες συζητήσεις, κατά τη γνώμη μου χωρίς λόγο.

δεν κοροιδευω αυτους που θελουν καλυτερα πλαστικα,κοροιδευω αυτους που νομιζουν οτι εχουν καλυτερης ποιοτητας πλαστικα,επειδη ειναι μαλακοτερα στην αφη,ασχετα εαν θα ξεφλουδισουν στον πρωτο χρονο,ενω αυτα που δεν τους αρεσουν θα μεινουν το ιδιο και μετα απο 20 χρονια. Το περιεργο ειναι οτι ενω το ξερουν,θεωρουν ποιοτικοτερο, αυτο που θα ξεφλουδισει πχ. Ε μετα εγω φταιω?
Giuseppe Busso έγραψε:Είναι ξεκάθαρα διαφορετικότητα φιλοσοφίας και προσέγγισης. Οι σχιστομάτηδες στα ακραία προϊόντα τους, προσφέρουν κάτι που απέχει από αυτό που ονομάζουμε χρυσή τομή.

εχουν δωσει πολλα παραδειγματα οτι μπορουν να φτιαξουν ισαξια και σε καποιες περιπτωσεις ανωτερα αυτοκινητα,απο τους Ευρωπαιους σε σπορ κατασκευες. Το οτι ειναι ακραια,δεν θα συμφωνησω,και να εξηγησω γιατι.
Ενα εβο-στι ενω ειναι ''ακραιο'' σαν κατασκευη,δεν ειναι καθολου ''ακραιο'' να το πας γρηγορα μεχρι τα 9/10.
ενα gt-r ενω εχει ακραιες επιδοσεις και ικανοτητες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο ,δεν ειναι ''ακραιο'' στο να το χειριστεις οδηγικα.Ισα ισα που ειναι λιγοτερο ακραιο απο τον ανταγωνισμο.
Τωρα για το type-R δεν το εχω οδηγησει,δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
Εχω την εντυπωση ομως οτι σε τρομαξε,και αποτελεσμα αυτου αυτα που γραφεις για υπερβολικα κοφτερα τιμονια,υπερβολικη δυναμη κλπ.
Δεν θα γινοταν ομως διαφορετικα,να εχεις ενα χατσμαπκ 300+ ιππων με 40+ κιλα ροπη και να μην εχει κοφτερο τιμονι,ή να μην ειναι υπερβολικα γρηγορο με αυτην την αναλογια κιλων/ιππων. Θα ηταν κακο οταν δεν ειχε τοσο κοφτερο τιμονι,ή θα ηταν κακος ο κινητηρας οταν ειχε λαγκ,και τρυπες στην ισχυ.
Οταν δεν εισαι συνηθισμενος σε τετοιες ιπποδυναμεις,ειναι φυσιολογικο να τρομαζεις.
Εγω πιστευω οτι εαν σου δινοταν η ευκαιρια να το ειχες για καμια εβδομαδα,θα αναθεωρουσες ως προς το υπερβολικο της κατασκευης. Εμενα μονο σωστα μου φαινονται, τα κοφτερα τιμονια,τα μουτρα που πατας και τραβανε προς το εσωτερικο της στροφης,και την δυναμη που δεν τελειωνει ποτε,παντα για το προφιλ της συγκεκριμενης κατασκευης.