Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
mosaicm έγραψε:Το περιμενα οτι θα το λεγατε αυτο
Ο λογος που το εγραψα και το πιστευω αυτο που εγραψα ειναι ο εξης...

Χα, χα, χα! Mosaicm σ'ωραίος! Εικόνα

zonas έγραψε:Πήγα χθες στην αντιπροσωπεία για τον καθαρισμό. Το κόστος ανήλθε περί τα 180 και περιελάμβανε αλλαγή λαδιών, φίλτρο αέρος και λαδιού...

Τι σόι καθαρισμός ήταν αυτός με 180€; Εγώ για καθαρισμό μέσα έξω δίνω 10€.
Πάντως αυτό που έκανες εσύ, εμείς εδώ το λέμε service.

zonas έγραψε:...μου είπαν ότι έπρεπε να γίνουν αυτά παρόλο που έγιναν το Καλοκαίρι...

Πρέπει να σε περιποιούνται πολύ όταν πάς στο συνεργείο, ε; Πόσους πελάτες θα έχουν σαν κι' εσένα άραγε;

Κάθε τρίμηνο αλλάζεις λάδια; Ρε μήπως να παραγγέλναμε μια ευρωπαλέτα αντί για τα 3 πεντόλιτρα;
Έτσι όπως πας αυτά δεν θα σου φτάσουν ούτε μέχρι το Πάσχα!

zonas έγραψε:1. ο σωλήνας εισαγωγής αερός που είναι στην εικόνα κάτω από το κίτρινο ματσούκι ήταν σπασμένος ...

Pitt μπορείς να κάνεις εσύ τα γνωστά κυκλάκια στις εικόνες για να δείξεις στους αναγνώστες τα σημεία βλάβης. Αν θες κύκλωσε όλην τη μηχανή...

Μάλιστα Δέσποτα. Όπως επιθυμείτε. Εικόνα

Για να κάνω κυκλάκια όμως θα πρέπει να καταλάβω τι εννοείς. Μόλις και μετα βίας βρήκα το "κίτρινο ματσούκι" το οποίο κάποιοι κακοήθεις το λένε "καπάκι του δοχείου υγρών φρένων". Ευτυχώς προσδιόρισες το χρώμα, γιατί ο κινητήρας είναι γεμάτος "ματσούκια".

Εικόνα

Να είστε καλά! :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By zonas
#25914 O σωλήνας εισαγωγής αέρα και το σωληνάκι εισαγωγής λαδιού αλλάχτηκαν. Βρέθηκε μάλλον και το βασικό πρόβλημα, που εντοπίζεται στον πύρο. Τα συμπτώματα είναι: χτυπάνε τα πυράκια στις χαμηλές. Τότε είναι που ανάβει και το λαμπάκι. Επίσης το πρωι μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας κάνει έναν σκληρό θόρυβο. Στην ουσία το tutbo υπολειτουργεί.

Ο υπεύθυνος μου είπε ότι έχει βρει πύρο μαζί με το χιτώνιο (δεν ξέρω αν είναι σωστοί οι όροι) μεταχειρισμένα και θα κοστίσουν 500.

Ξέρετε πόσο κάνουν τα γνήσια; Μήπως μου λέει ανοησίες;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
chrismarine έγραψε:καλώς σας βρήκα :s_drinks

Βρε καλώς τον! Που είσαι, σε χάσαμε. :s_bye

@Zonas, σε πολλούς μπελάδες μπήκες!
Θα τα πούμε από κοντά αύριο που θα αλλάξουμε λάστιχα.
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#26023 Κατ'αρχάς, αν κατάλαβα καλά έγινε καθαρισμός των βαλβίδων εισαγωγής με σπρέι; Εξ'ου και τα €180;

Φαντάζομαι όμως ότι λόγω του προβλήματος του turbo και πάλι δε μπορούμε να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα του καθαρισμού, και κυρίως την αναγκαιότητα του, σωστα;

Καλή τύχη με τα υπόλοιπα, δυστυχώς δεν έχω καθόλου γνώσεις επ'αυτού για να σε βοηθήσω...
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
#26051 από ότι διαβάζω σε ελληνικά φόρα και ξένα ,το ποιο συχνό πρόβλημα σε αυτούς τους κινητηρες είναι ότι χάνει απόδοση ο κινητήρας σταδιακά και περιστασιακά, αυτό φαίνεται να οφείλεται κυρίως 1 σε λάθος χρονισμό και 2 επικαθίσεις στις βαλβίδες εισαγωγής !
στο δικό μου πχ όπως είχα γράψει στο προηγούμενο 4t κατά την διάρκεια επιτάχυνσης ο κινητήρας σκορτσαρει στην κοινή γλώσσα των μηχανικών κάνει λαγουδακια !! ,το φαινόμενο γίνεται ποιο αντιληπτό και έντονο όταν υπάρχει φορτίο δλδ ανηφόρα ,σε κάποια εμφανίζει ένδειξη antipollution σε άλλα όχι όπως στο δικό μου
οι εξουσιοδοτημένοι δεν αναλαμβανουν να λύσουν τα προβλήματα και ειδικότερα για αυτά που βρίσκονται εντός εγγύησης, και γιαυτό έκανα μια σχετική έρευνα για εξειδικευμένα συνεργεία, συγκεκριμένα θα πάω στον Θανάση (είναι γνωστός στο χώρο των thp) όπου θα γράψω εντυπώσεις και ευρήματα !
Τώρα αυτό που δεν έχω καταλάβει σχετικά με τα προβλήματα με τον πίρο που έχει ο zonas ποιο πάνω θα ήθελα να μας γράψει ,τι προβλήματα ακριβώς αντιμετωπίζει ? όταν λες πίρο και χιτώνιο ,μήπως εννοείς τον άξονα και το κουζινέτο της τουρμπίνας ?
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
Pitt έγραψε:Το πόσο θα αντέξει μια μπαταρία ίσως είναι καμιά φορά και λαχείο. Έχω δεί Bosch να έχει αχρηστευθεί σε ενάμιση χρόνο και από την άλλη έτυχε να δώ μια ΗΝΙΟΧΟΣ (Ελληνική) να κρατάει έξη χρόνια.
Προσωπικά δεν θα με χαλούσε αν αντί για Delco στα 135€ έβαζα μια FIAMM στα 85€. Αν και έχω επιφυλάξεις σχετικά με το αν η Lion τοποθετεί Delco...
Όπως έγραψα, στα 60ΑΗ – 640Α οι επιλογές δεν είναι πολλές. Ας μαζευτούμε όμως πρώτα να δούμε πόσες θέλουμε και μετά βλέπουμε τι εναλλακτικές υπάρχουν.

η δική μου τα κακάρωσε στα 3 χρόνια και έβαλα αυτή https://www.skroutz.gr/s/4548653/Exide- ... 640EN.html την έχω περίπου 1,5 χρόνο ,οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες και την είχα πάρει 80 ευρώ , φυσικά λόγω τις ιδιαίτερης θέσης όπου βρίσκεται προτίμησα να τοποθετηθεί από το εξουσιοδοτημένο .
Άβαταρ μέλους
By zonas
NickNT έγραψε:Κατ'αρχάς, αν κατάλαβα καλά έγινε καθαρισμός των βαλβίδων εισαγωγής με σπρέι; Εξ'ου και τα €180;

Φαντάζομαι όμως ότι λόγω του προβλήματος του turbo και πάλι δε μπορούμε να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα του καθαρισμού, και κυρίως την αναγκαιότητα του, σωστα;

Καλή τύχη με τα υπόλοιπα, δυστυχώς δεν έχω καθόλου γνώσεις επ'αυτού για να σε βοηθήσω...

1) Δεν ξέρω αν βοήθησε, αλλά με την αλλαγή των δύο σωλήνων και τον καθαρισμό δε μου βγήκε το antipollution μήνυμα (π.χ. στην ανηφόρα του ΤΙΤΑΝ με 130 και cruise control, αλλά και σε άλλα σημεία). Ο καθαρισμός έγινε με σπρεύ και σκοπός ήταν ο καθαρισμός των επικαθήσεων.

2) Με την αλλαγή λαστίχων δεν εμφανίστηκαν τρέμουλα κλπ σε τιμόνια, φρεναρίσματα σε μεγάλες ταχύτητες κλπ οπότε δε υπάρχει λόγος αλλαγής δισκόπλακων. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Pitt για τη συμβολή του στην παραγγελία.

3) Πάντως ο κινητήρας δεν τουρμπίζει και αυτό οφείλεται στον πίρο που είναι κατεστραμμένος και δεν επιδέχεται επισκευής. Δημιουργεί πολλά κενά απ'ότι μου είπαν και το πρωί ακούγεται για μερικά λεπτά κρακ κρακ κρακ κρακ Τον έπιασαν από κάτω και σταμάτησε... Το χιτώνιο δεν κατάλαβα τι είναι. Πρέπει να πάω ξανά απο κει για να το εξακριβώσω. Μίλησα με τον αντιπρόσωπο και μου είπε για έναν χυτό σίδηρο στο οποίο βρίσκεται ο πίρος και είναι κάτω από το αλουμινένιο πλαίσιο (το βλέπετε μόλις ανοίξετε τη μηχανή).

Το βρήκε στην Αθήνα και με τη δουλειά θα κοστίσει 500. Ξεχωριστά γνήσιο δεν πουλιέται. Πρέπει να πάρω όλη την τουρμπίνα (2000). Έτσι μου είπε...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
chrismarine έγραψε:η δική μου τα κακάρωσε στα 3 χρόνια και έβαλα αυτή https://www.skroutz.gr/s/4548653/Exide- ... 640EN.html την έχω περίπου 1,5 χρόνο ,οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες και την είχα πάρει 80 ευρώ , φυσικά λόγω τις ιδιαίτερης θέσης όπου βρίσκεται προτίμησα να τοποθετηθεί από το εξουσιοδοτημένο .

Είσαι σίγουρος ότι οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που φορούσε; Και στο δικό μου και στου Mosaicm οι εργοστασιακές μπαταρίες ήταν μεγαλύτερες (και σε χωρητικότητα και σε ρεύμα εκκίνησης και σε διαστάσεις) από αυτήν που ανέφερε το servicebox. Αυτή που έβαλες (και αυτή που προτείνεται από το servicebox) έχει μήκος 242χιλ ενώ αυτή που φορούσαν τα δικά μας είχαν μήκος 278χιλ. Το αναφέραμε εδώ.

zonas έγραψε: 2) Με την αλλαγή λαστίχων δεν εμφανίστηκαν τρέμουλα κλπ σε τιμόνια, φρεναρίσματα σε μεγάλες ταχύτητες κλπ οπότε δε υπάρχει λόγος αλλαγής δισκόπλακων.

Έτσι μπράβο!
Όταν προχθές είδα τους δίσκους σου και μου είπες ότι έχεις πρόβλημα, απόρησα γιατί φαινόταν μια χαρά και το ελάχιστο φάγωμα ήταν ομοιογενές.

3) Πάντως ο κινητήρας δεν τουρμπίζει και αυτό οφείλεται στον πίρο που είναι κατεστραμμένος και δεν επιδέχεται επισκευής. Δημιουργεί πολλά κενά απ'ότι μου είπαν και το πρωί ακούγεται για μερικά λεπτά κρακ κρακ κρακ κρακ Τον έπιασαν από κάτω και σταμάτησε... Το χιτώνιο δεν κατάλαβα τι είναι. Πρέπει να πάω ξανά απο κει για να το εξακριβώσω. Μίλησα με τον αντιπρόσωπο και μου είπε για έναν χυτό σίδηρο στο οποίο βρίσκεται ο πίρος και είναι κάτω από το αλουμινένιο πλαίσιο (το βλέπετε μόλις ανοίξετε τη μηχανή).

Το βρήκε στην Αθήνα και με τη δουλειά θα κοστίσει 500. Ξεχωριστά γνήσιο δεν πουλιέται. Πρέπει να πάρω όλη την τουρμπίνα (2000). Έτσι μου είπε...

Μήπως θα ήταν καλό να αλλάξεις συνεργείο; Αρκετές χοντράδες δεν έκαναν; Την μία σου έσπασαν τον σωλήνα εισαγωγής αέρα της τουρμπίνας και τον άφησαν έτσι, την άλλη σου είπαν ότι οι δίσκοι των φρένων είναι φαγωμένοι και θέλουν αντικατάσταση ενώ ήταν μια χαρά, μέχρι τώρα στα service σου έβαζαν λάδι από βαρέλι χωρίς στοιχεία επάνω εκτός από την τελευταία φορά που σου έβαλαν από εκείνο το χρυσαφί δοχείο που είχες μαζί σου.

Κατά τα άλλα συζητάμε για τις προδιαγραφές της PSA και αν πρέπει να αντικαταστήσουμε το INEO ECS 5W-30 με το Energy 9000 0W-30

Να προσθέσω ότι το Σάββατο μαζί με τον Zonas αλλάξαμε λάστιχα. Νομίζω ότι τα αλλάξαμε όλοι εκτός από τον Βαγγέλη. Τα δικά μου ήταν ακριβώς ίδια με του Mosaicm και με την ίδια εβδομάδα παραγωγής. Με την βοήθεια και την προτροπή του NickNT αντικατέστησα και τις βαλβίδες (που πρέπει να αντικαθιστώνται με νέες σε κάθε αλλαγή ελαστικών) καθώς και έναν αισθητήρα του TPMS που είχε πρόβλημα.

Εχθές παρήγγειλα 30 λίτρα λάδια από το γερμανικό site που μας είπε ο Mosaicm.
3x5L INEO ECS 5W-30 για τον Zonas (ποτέ δεν είναι αργά) και 3x5L Energy 9000 0W-30 για το δικό μου.

Το κρίμα στο λαιμό σας που με παρασύρατε... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By chrismarine
Pitt έγραψε:
chrismarine έγραψε:η δική μου τα κακάρωσε στα 3 χρόνια και έβαλα αυτή https://www.skroutz.gr/s/4548653/Exide- ... 640EN.html την έχω περίπου 1,5 χρόνο ,οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες και την είχα πάρει 80 ευρώ , φυσικά λόγω τις ιδιαίτερης θέσης όπου βρίσκεται προτίμησα να τοποθετηθεί από το εξουσιοδοτημένο .

Είσαι σίγουρος ότι οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που φορούσε; Και στο δικό μου και στου Mosaicm οι εργοστασιακές μπαταρίες ήταν μεγαλύτερες (και σε χωρητικότητα και σε ρεύμα εκκίνησης και σε διαστάσεις) από αυτήν που ανέφερε το servicebox. Αυτή που έβαλες (και αυτή που προτείνεται από το servicebox) έχει μήκος 242χιλ ενώ αυτή που φορούσαν τα δικά μας είχαν μήκος 278χιλ. Το αναφέραμε εδώ.

όχι δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτήν που φορούσε ,καθώς την ξέχασα στο συνεργείο και δεν επικεντρώθηκα στα στοιχειά της ,απλά πριν αγοράσω νέα μπαταριά έκανα εισαγωγή στο service box με το vin-vis number και μου έβγαλε ότι φοράω 60ah 640a και οι διαστάσεις σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ίδιες με αυτή που αντικαταστάθηκε

τελικά ίσως κατάλαβα ποιον πίρο εννοεί ο zonas http://i42.tinypic.com/255jjbr.jpg και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο http://carnity.com/topic/8488-psabmw-16 ... -diagnose/
επίσης βάση των άνωθεν υποψιάζομαι για το δικό μου η' χαλαρό παξιμάδι στο westgate η' BCV (αυτή είναι η περίφημη v75 ? ) εδώ : http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=247 αλλά ρε παιδιά πολλά περιφερειακά με προβλήματα σε αυτόν το κινητήρα !!! :s_sad
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#27161 Κατατοπιστικό το άρθρο για την λειτουργία του turbo μας και μάλλον πιο αναλυτικό από αυτά που είχα διαβάσει στο e-tuners.

Πάω στοίχημα όμως ότι κάποιοι, όπως ο φίλος μου ο NickNT, θα διαφωνήσουν με ορισμένα από αυτά που αναφέρει, ιδιαίτερα με το θέμα της αντικατάστασης μερών ή ολόκληρης της BOV με την αντίστοιχη της VAG. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By vangelisd
Pitt έγραψε:

zonas έγραψε: 2) Με την αλλαγή λαστίχων δεν εμφανίστηκαν τρέμουλα κλπ σε τιμόνια, φρεναρίσματα σε μεγάλες ταχύτητες κλπ οπότε δε υπάρχει λόγος αλλαγής δισκόπλακων.

Έτσι μπράβο!
Όταν προχθές είδα τους δίσκους σου και μου είπες ότι έχεις πρόβλημα, απόρησα γιατί φαινόταν μια χαρά και το ελάχιστο φάγωμα ήταν ομοιογενές.

Μήπως θα ήταν καλό να αλλάξεις συνεργείο; Αρκετές χοντράδες δεν έκαναν; Την μία σου έσπασαν τον σωλήνα εισαγωγής αέρα της τουρμπίνας και τον άφησαν έτσι, την άλλη σου είπαν ότι οι δίσκοι των φρένων είναι φαγωμένοι και θέλουν αντικατάσταση ενώ ήταν μια χαρά, μέχρι τώρα στα service σου έβαζαν λάδι από βαρέλι χωρίς στοιχεία επάνω εκτός από την τελευταία φορά που σου έβαλαν από εκείνο το χρυσαφί δοχείο που είχες μαζί σου.

Κατά τα άλλα συζητάμε για τις προδιαγραφές της PSA και αν πρέπει να αντικαταστήσουμε το INEO ECS 5W-30 με το Energy 9000 0W-30

Να προσθέσω ότι το Σάββατο μαζί με τον Zonas αλλάξαμε λάστιχα. Νομίζω ότι τα αλλάξαμε όλοι εκτός από τον Βαγγέλη. Τα δικά μου ήταν ακριβώς ίδια με του Mosaicm και με την ίδια εβδομάδα παραγωγής. Με την βοήθεια και την προτροπή του NickNT αντικατέστησα και τις βαλβίδες (που πρέπει να αντικαθιστώνται με νέες σε κάθε αλλαγή ελαστικών) καθώς και έναν αισθητήρα του TPMS που είχε πρόβλημα.

Εχθές παρήγγειλα 30 λίτρα λάδια από το γερμανικό site που μας είπε ο Mosaicm.
3x5L INEO ECS 5W-30 για τον Zonas (ποτέ δεν είναι αργά) και 3x5L Energy 9000 0W-30 για το δικό μου.

Το κρίμα στο λαιμό σας που με παρασύρατε... :s_wink

Γεια σας και απο εμένα :s_cool

Αύριο πάω και εγώ τελευταίος και κατα ιδρωμένος για αλλαγή ελαστικών πρωί πρωί !

Ευχαριστώ δημόσια σε όσους οργάνωσαν την παραπάνω διαδικασία , Pitt, mosaicm, driving instructor, zonas κλπ.

Too late για βαλβίδες! Δεν ειχα χρονο να το ψάξω αν και μου έδωσε όλα τα στοιχεία ο Pitt

mosaicm, θα βγαλω και εγω τις photos με τα δακρυσμενα αμορτισερ, σε παρομοια κατασταση βρισκομαστε.

Βαγγελης
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#27191 ;) Σε ευχαριστώ για την πάσα Δημήτρη!

Για να αποκτήσετε ιδία άποψη, πουλάω σε τιμή ευκαιρίας αχρησιμοποίητη VAGοσκαστρα για κάθε είδους πειράματα!

Επιστρέφω Ελλάδα απόψε, δέχομαι προσφορές!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
vangelisd έγραψε:mosaicm, θα βγαλω και εγω τις photos με τα δακρυσμενα αμορτισερ, σε παρομοια κατασταση βρισκομαστε.

Προχθές είδαμε ότι και του Zonas βούρκωσαν από συγκίνηση.
Iomy, Mosaicm, Zonas, Vangelisd...Μήπως να οργανώνατε κανένα group buy για τα αμορτισέρ του DRC?

Φτού, φτού, τα δικά μου είναι (ακόμη) σαν καινούρια.

Το 2009 σαν σήμερα αγόρασα το 3008. Για να το γιορτάσουμε, πήγαμε για πλύσιμο και βγάλαμε καινούρια κάρτα καυσαερίων. :s_yes
Πως περνάν τα χρόνια βρε παιδιά...
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Pitt έγραψε:Το κρίμα στο λαιμό σας που με παρασύρατε... :s_wink

δεν θα το μετανιωσεις :s_wink

περι μπαταριων , ειδα σημερα στο συνεργειο ενα 3008 156αλογα που φοραγε VARTA 720A 70Ah
(εχω και φωτο αν θελετε)