- 20 Οκτ 2014, 12:19
chrismarine έγραψε:η δική μου τα κακάρωσε στα 3 χρόνια και έβαλα αυτή https://www.skroutz.gr/s/4548653/Exide- ... 640EN.html την έχω περίπου 1,5 χρόνο ,οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες και την είχα πάρει 80 ευρώ , φυσικά λόγω τις ιδιαίτερης θέσης όπου βρίσκεται προτίμησα να τοποθετηθεί από το εξουσιοδοτημένο .
Είσαι σίγουρος ότι οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που φορούσε; Και στο δικό μου και στου Mosaicm οι εργοστασιακές μπαταρίες ήταν μεγαλύτερες (και σε χωρητικότητα και σε ρεύμα εκκίνησης και σε διαστάσεις) από αυτήν που ανέφερε το servicebox. Αυτή που έβαλες (και αυτή που προτείνεται από το servicebox) έχει μήκος 242χιλ ενώ αυτή που φορούσαν τα δικά μας είχαν μήκος 278χιλ. Το αναφέραμε
εδώ.
zonas έγραψε: 2) Με την αλλαγή λαστίχων δεν εμφανίστηκαν τρέμουλα κλπ σε τιμόνια, φρεναρίσματα σε μεγάλες ταχύτητες κλπ οπότε δε υπάρχει λόγος αλλαγής δισκόπλακων.
Έτσι μπράβο!
Όταν προχθές είδα τους δίσκους σου και μου είπες ότι έχεις πρόβλημα, απόρησα γιατί φαινόταν μια χαρά και το ελάχιστο φάγωμα ήταν ομοιογενές.
3) Πάντως ο κινητήρας δεν τουρμπίζει και αυτό οφείλεται στον πίρο που είναι κατεστραμμένος και δεν επιδέχεται επισκευής. Δημιουργεί πολλά κενά απ'ότι μου είπαν και το πρωί ακούγεται για μερικά λεπτά κρακ κρακ κρακ κρακ Τον έπιασαν από κάτω και σταμάτησε... Το χιτώνιο δεν κατάλαβα τι είναι. Πρέπει να πάω ξανά απο κει για να το εξακριβώσω. Μίλησα με τον αντιπρόσωπο και μου είπε για έναν χυτό σίδηρο στο οποίο βρίσκεται ο πίρος και είναι κάτω από το αλουμινένιο πλαίσιο (το βλέπετε μόλις ανοίξετε τη μηχανή).
Το βρήκε στην Αθήνα και με τη δουλειά θα κοστίσει 500. Ξεχωριστά γνήσιο δεν πουλιέται. Πρέπει να πάρω όλη την τουρμπίνα (2000). Έτσι μου είπε...
Μήπως θα ήταν καλό να αλλάξεις συνεργείο; Αρκετές χοντράδες δεν έκαναν; Την μία σου έσπασαν τον σωλήνα εισαγωγής αέρα της τουρμπίνας και τον άφησαν έτσι, την άλλη σου είπαν ότι οι δίσκοι των φρένων είναι φαγωμένοι και θέλουν αντικατάσταση ενώ ήταν μια χαρά, μέχρι τώρα στα service σου έβαζαν λάδι από βαρέλι χωρίς στοιχεία επάνω εκτός από την τελευταία φορά που σου έβαλαν από εκείνο το χρυσαφί δοχείο που είχες μαζί σου.
Κατά τα άλλα συζητάμε για τις προδιαγραφές της PSA και αν πρέπει να αντικαταστήσουμε το INEO ECS 5W-30 με το Energy 9000 0W-30
Να προσθέσω ότι το Σάββατο μαζί με τον Zonas αλλάξαμε λάστιχα. Νομίζω ότι τα αλλάξαμε όλοι εκτός από τον Βαγγέλη. Τα δικά μου ήταν ακριβώς ίδια με του Mosaicm και με την ίδια εβδομάδα παραγωγής. Με την βοήθεια και την προτροπή του NickNT αντικατέστησα και τις βαλβίδες (
που πρέπει να αντικαθιστώνται με νέες σε κάθε αλλαγή ελαστικών) καθώς και έναν αισθητήρα του TPMS που είχε πρόβλημα.
Εχθές παρήγγειλα 30 λίτρα λάδια από το γερμανικό site που μας είπε ο Mosaicm.
3x5L INEO ECS 5W-30 για τον Zonas (ποτέ δεν είναι αργά) και 3x5L
Energy 9000 0W-30 για το δικό μου.
Το κρίμα στο λαιμό σας που με παρασύρατε...
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...