Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#270416 Να ρωτήσω ρε παιδιά... Ο πεθερός μου ήταν στην cyta για 8 χρόνια... του είχαν δώσει ένα ρούτερ τότε και τώρα που άλλαξε, η cyta του ζητάει το ρούτερ πίσω, ενώ ο καινούριος πάροχος λέει ότι δεν δίνει ρούτερ (+70 ευρώ)... :dizzy: Εγώ, έχοντας αλλάξει 2-3 παρόχους, κανενας δεν μου ζήτησε πίσω το μηχάνημα... Έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια;;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#270428 Είχε το ίδιο ρούτερ 8 χρόνια και του το ζήτησαν πίσω;
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#270429 Ναι, η οικονομική κρίση έχει αλλάξει :D
Χρησιδανειο, που έτσι τα έδιναν, εξ' ορισμου σημαίνει "σου δανειζω κάτι να χρησιμοποιείς, όσο έχουμε συνεργασία". Όταν τελειώσει αυτή η συνεργασία τοτε είσαι υποχρεωμένος να επιστρέψεις αυτό το κάτι (και σε λειτουργική κατάσταση). Λόγω αυτού του χρησιδανεισμου ήταν και " υποχρεωμένοι" να σου αντικαθιστούν εσαεί με νεο το ρουτερ αν χαλουσε (κάτι που πολύς κόσμος εκμεταλλευόταν και έβλεπες συνεχώς σε αγγελίες σφραγισμένα ρουτερ παρόχων...είμαστε και κωλοχαρακτηρες βλέπεις ως καταναλωτές).
Τις παλιές καλές λοιπόν μέρες, δεν έμπαιναν στον κόπο να ζητούν πίσω τα, κατά κύριο λόγο, φτηνορουτερ τους. Όμως τα γάλατα εσφιξαν πολύ και τώρα ζητούν το αυτονόητο...σε οποιον φαίνεται παραξενο ας κοιτάξει τους όρους του συμβολαίου που είχε υπογράψει. :rtfm:
Η νέα μόδα είναι να μην δίνουν ή να δίνουν με κάποιο κόστος (~20€) έχω δει σε hol & wind, τα οποία είναι πια ανήκουν στον χρήστη και προσφερουν την κλασσική 2ετη εγγύηση οπου αν πάθουν κάτι τα αντικαθιστούν και αν παρέλθει η 2ετια και χαλασουν τότε ο χρηστης αγοράζει άλλο.
Η hol μαλιστα πρόσφατα τροποποίησε τους όρους και των παλαιών συμβολαίων με χρησιδανειο και είπαν ότι μία αλλαγή ρουτερ δικαιούνται οι κάτοχοι παλαιών συμβολαίων και μετά θα πρέπει να αγοράσουν νέο ρουτερ με 19.90€ και 2ετη εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By corsair
markvag έγραψε:Να ρωτήσω ρε παιδιά... Ο πεθερός μου ήταν στην cyta για 8 χρόνια... του είχαν δώσει ένα ρούτερ τότε και τώρα που άλλαξε, η cyta του ζητάει το ρούτερ πίσω, ενώ ο καινούριος πάροχος λέει ότι δεν δίνει ρούτερ (+70 ευρώ)... :dizzy: Εγώ, έχοντας αλλάξει 2-3 παρόχους, κανενας δεν μου ζήτησε πίσω το μηχάνημα... Έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια;;;; :hmmm:

νταξει, στην CYTA υπογράφεις χρησιδανεισμό. Βεβαια ρουτερ 8ετιας τι σκατα το κανουν δεν ξερω. Απορω που λειτουργει σωστα κιολας.

Απο κει και περα ποιος ειναι ο παροχος που ΔΕΝ δίνει? Βεβαια στην δικη μου ατζέντα καλο ειναι αυτό, γιατι αμα ειναι να δωσουν τιποτα σαπιες μλκιες, καλυτερα να πας να παρεις κανα δικο σου της προκοπης.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#270464 σε hol (αντε να δούμε τι ψάρια πιάνει και αυτή) μου είπαν να κρατήσω αυτο που εχω απο την προηγούμενη εταιρία :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
drdino έγραψε:Είχε το ίδιο ρούτερ 8 χρόνια και του το ζήτησαν πίσω;

Oh yes... :metalo: :lol: :lol:

corsair έγραψε:
Απο κει και περα ποιος ειναι ο παροχος που ΔΕΝ δίνει? Βεβαια στην δικη μου ατζέντα καλο ειναι αυτό, γιατι αμα ειναι να δωσουν τιποτα σαπιες μλκιες, καλυτερα να πας να παρεις κανα δικο σου της προκοπης.

Ξέχασα να τον ρωτήσω... :lol: :lol:

Καλά, ο πεθερός μου δεν παίζει... Μόνο η άλλη του η κόρη μπαίνει internet όταν είναι σπίτι... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Mad_Max_Geo έγραψε:....Τωρα το σπιτι σαν εγκατασταση, δεν ειναι παλιο, δηλαδη το σπιτι που μενω εχει χτιστει πριν 8 χρονια, και φαντασου χρησιμοποιω διαφορετικη πριζα για το μοντεμ, δεν εχω σπλιτερ, δηλαδη σταθερο και μοντεμ στην ιδια γραμμη, και το ιντερνετ δεν επηρεαζεται απο το τηλεφωνο καθολου ομως.
Στο ίδιο καλώδιο έρχονται μέχρι να μπουν στο σπίτι σου. Και μέσα στο σπίτι σου στο ίδιο καλώδιο είναι. Για να μην επηρεάζεται πρέπει να έχεις καλά φίλτρα.
Mad_Max_Geo έγραψε:....Γινεται ομως να μια καταγγελια κατι για τη ταχυτητα του ιντερνετ, ουτως ωστε να αυξησουν τη ταχυτητα στη περιοχη ας πουμε? Φανταστειτε οτι εχουμε ακομα και οπτικες ινες περασμενες στη γειτονια, δηλαδη να τρελαινεσαι...
Είπα και πιο πριν διάβασε στα μικρά γράμματα αν αυτοί καλύπτουν τα ελάχιστα προβλεπόμενα δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα. Και αφού και η αντίπαλοι είναι μια από τα ίδια και καθώς χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο ξέρεις ότι δεν ελπίζεις σε πολλά. Οπότε δύο τα τινά, είτε αφού έχουν οπτική ελπίζουν κάποιοι να πληρώσουν για να πάρουν σύνδεση από οπτική οπότε δεν καίγονται να αναβαθμίσουν τα απλά είτε κάποιοι θα πάρουν οπτική και έτσι θα μειωθούν τα μερίδια στο καλώδιο και θα βελτιωθεί η κατάστασή σου.

@vasilis
Αν σου λένε να κρατήσεις τη συσκευή που είχες και δεν σου δίνουν νέα σου έχουν δέσμευση 12-18-24 μηνών ή είσαι ελεύθερος να φύγεις όποτε θέλεις. Γιατί μόνο αυτό θα δεχόμουνα σαν δικαιολογία.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Alxnks έγραψε:Εκεινοι του το εδωσαν, στο vdsl δίνει ρουτερ δωρεάν η wind, με χρησιδανειο όπως έδιναν πριν ολοι και τα adsl ρουτερ.

Ναι κι εμένα μου έδωσαν router αλλά ZTE. Πρώτη φορά ακούω να δίνει πάροχος Zyxel. Μήπως είχαν ξεμείνει από ΖΤΕ; Κι εγώ wind VDSL έχω.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#270668 to whom it may concern.

Πηρα τη forthnet τηλέφωνο να κοψω το NOVA Start pack που ετσι κι αλλιώς δεν έβλεπα και δε μου χρειαζόταν.
Στο μεσοδιάστημα ειχα παρει και μια προσφορά για επιπλέον χρονο σε κινητά ( οσοι έχετε εφηβους σπίτι καταλαβαίνετε :) ) + HD κανάλια + NOVA on the go.

Με τούτα και με κείνα το 29τοσο της τοτε προσφοράς + 5 η επόμενη ειχα φτιάσει τα 35 + το νέο φορο + το νέο φπα φέξε μου και γλίστρησα. και το συμβόλαιο είχε ανανεωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Τους πηρα τηλέφωνο λοιπον να κόψω τουλάχιστον το NOVA. Υπήρχε ποινή συνολικά 75 ευρώ.

Μου αντιπρότειναν - και δέχτηκα - να μου κατεβάσουν το ποσό στα 31κατι με ΟΛΑ μεσα ( φορους κ.λ.π.) με μια κατ ουσιαν επιπλέον παράταση του συμβολαίου μέχρι το τελος πλέον του 2017. ( Κατ ουσιαν από 12μηνο το μετετρεψαν σε 18μηνο)

Ετσι κι αλλιως δεν ειχα - εχω καποιο άλλο τεχνικό λογο να φυγω από φορθνετ 26ping 16-17MBd/l 0,8MBu/l κι αυτά σταθερα.
Οκ VDSL δεν έχουν στην περιοχή μου ακομα....

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#270673 Σήμερα θα ανακοινωθεί και επίσημα, αν δεν έγινε ήδη, η αναχρηματοδότηση των δανείων της Forthnet. Για πάμε να τζιράρουμε λίγο. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#274431 Στο πατρικό 2 δρόμους πιο κάτω έχω HOL VDSL και στο σπίτι Wind VDSL
Είχα παρατηρήσει διαφορές στη wind, πιο χαμηλό download rate από τις ίδιες πηγές και από αξιόπιστους servers

Στη Hol πιάνω καμπάνα 5.5Mb/s και στη wind παίζει εώς 4 μη σταθερό

Τα δοκιμασμένα tests έγιναν με ubuntu linux download http://www.ubuntu.com/download/desktop/ ... ture=amd64

και με test της otenet http://speedtest.ftp.otenet.gr/

Το κλασσικό speedtest.net δεν το λαμβάνω υπόψιν.

Οι παραπάνω δοκιμές έγιναν κατευθείαν με http request. Με download manager (downloadThemAll) το τεστ της οτενετ φτάνει στα 5.4 και το ubuntu στα 4 και παίζει

Τα τεστ έχουν γίνει επανηλειμμένα υπό διαφορετικές συνθήκες και από eth.

Το dsl modulation και στα 2 router είναι ίδιο (και τα 2 ΖΤΕ H168N είναι με της wind να έχει νεότερο firmware). Και τα 2 είναι fast up/interleaved down. Και τα 2 linkάρουν σε 49999 με καλύτερα χαρακτηριστικά γραμμής της wind

:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Roulis
#274699 πριν 8 χρονια ADSL 1 δεν ειχαμε? τι να το κανουν το router?
Άβαταρ μέλους
By dimik
#274789 Η cyta έτσι λειτουργεί, κλειδωμένο router με χρησιδανειο. Στην Κυπρο είναι ακόμα χειρότεροι, τους ζήτησα τις ρυθμίσεις για να βάλω δικό μου router και δεν τις έδιναν.
Btw κάτι διάβαζα σήμερα για τα οικονομικά αποτελέσματα της cyta Hellas http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis ... yta-hellas

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Dimitris_P έγραψε:Στο πατρικό 2 δρόμους πιο κάτω έχω HOL VDSL και στο σπίτι Wind VDSL
Είχα παρατηρήσει διαφορές στη wind, πιο χαμηλό download rate από τις ίδιες πηγές και από αξιόπιστους servers

Στη Hol πιάνω καμπάνα 5.5Mb/s και στη wind παίζει εώς 4 μη σταθερό

Τα δοκιμασμένα tests έγιναν με ubuntu linux download http://www.ubuntu.com/download/desktop/ ... ture=amd64

και με test της otenet http://speedtest.ftp.otenet.gr/

Το κλασσικό speedtest.net δεν το λαμβάνω υπόψιν.

Οι παραπάνω δοκιμές έγιναν κατευθείαν με http request. Με download manager (downloadThemAll) το τεστ της οτενετ φτάνει στα 5.4 και το ubuntu στα 4 και παίζει

Τα τεστ έχουν γίνει επανηλειμμένα υπό διαφορετικές συνθήκες και από eth.

Το dsl modulation και στα 2 router είναι ίδιο (και τα 2 ΖΤΕ H168N είναι με της wind να έχει νεότερο firmware). Και τα 2 είναι fast up/interleaved down. Και τα 2 linkάρουν σε 49999 με καλύτερα χαρακτηριστικά γραμμής της wind

:s_dunno

Εικόνα

Εμένα πάντως ξεσκιστηκε προχθες

Δεν έχω ξαναδεί τόσο πολύ σε VDSL και πήγαινε έτσι για το περισσότερο 3μισαωρο που κατέβαζε τα 60+ GB (για τα οποία ήθελα 12ωρο με ADSL)

Πρέπει να έπαιξε ρόλο που αναβάθμισα και το driver της κάρτας δικτύου και κατήργησα τον προηγούμενο προβληματικό που μεταξύ άλλων μου έκανε και memory leak και σερνόταν ο υπολογιστής και φυσικά σταματούσε από ένα σημείο και μετά να κατεβάζει στη πράξη και ήθελε υποχρεωτικά restart το pc