Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#26894 Εγω δεν ισχυρίστηκα αυτά που λες. Εσύ νομίζοντας πως έτσι αποφεύγεις τη ξεφτίλα για όσα γράφεις τόσες μέρες προσπαθείς να βάλεις λόγια στους άλλους.

ΝΑΙ μπορείς να τη γλιτώσεις αν χτυπήσεις πεζό. Αλλά πρώτα πρέπει να αποδείξεις ότι:
1. Ήσουν κάτω από τα όρια ταχύτητας
2. Έκανες ότι μπορούσες να τον αποφύγεις
3. Ήσουν νηφάλιος, ξεκούραστος κλπ κλπ κλπ

ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν συντρέχει ούτε μισός λόγος από όλους αυτούς που μας έχεις αραδιάσει εδώ και τόσες μέρες για έμμεση υπεράσπιση ενός φονιά. Και τραγούδα όσο θες.

Και αν πιστεύεις σε συμπτώσεις μπορείς να μας πεις ότι ο τύπος θέρισε τη γυναίκα επειδή περπατούσε στην άκρη και όχι επειδή την πέρασε για την πρώην γκόμενά του που όλως τυχαίως περπατούσε λίγο παρακάτω και επίσης όλως τυχαίως τη θέρισε κι αυτήν. Συνέχισε να σκορπάς το γέλιο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#26895 Αχ αυτό το "να διασχίσεις κάθετα το δρομο" παίζει να είναι 50-50 το ποσοστό των πεζων που καταλαβαινουν το τι σημαίνει για την ασφάλεια τους.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Corto Maltese έγραψε:Εγω δεν ισχυρίστηκα αυτά που λες. Εσύ νομίζοντας πως έτσι αποφεύγεις τη ξεφτίλα για όσα γράφεις τόσες μέρες προσπαθείς να βάλεις λόγια στους άλλους.

Corto Maltese πριν μιση ωρα έγραψε:
kacey έγραψε:Αν δεν ειναι σε διαβαση/αν δεν εχει ΚΑΙ πρασινο φαναρι οταν εχει και φαναρι, τον γραφω στα @@ μου αν θελω ή αν δεν θελω να σταματησω. Ακριβως οπως πρεπει.

Ασχετος mode on. Αυτό που λες ισχύει μόνο όταν υπάρχει διάβαση και δεν τη χρησιμοποιεί ο πεζός ή όταν φυσικά υπάρχει ο Σταμάτης. Όταν δεν υπάρχει διάβαση (γενικώς) σταματάς, όσο κουτσαβάκι και να το παίζεις.

Οτι πεις...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#26902 Aυτο που λέω είναι ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τον γράψεις στα αρχίδια σου. Όσο μεγάλα και να είναι
Άβαταρ μέλους
By kacey
#26903 Τι μας λες? Εσυ το παρεθεσες: υποχρεωμενος να σταματησω ειμαι μονο σε διαβαση ή οταν ΣΤΡΙΨΩ σε δρομο και ειναι ηδη στο οδοστρωμα στο δρομο που μπηκα. Οχι αλλου.

Οσο για τη ξεφτιλα και το γελιο: αν δεν περπατουσε στο δρομο, πραγμα που δεν επρεπε να κανει και δεν ειχε κανενα λογο να κανει (ουτε εμποδιστηκε, ουτε επεσε ουτε τιποτα. περπαταγε στο δρομο για να περπαταει διπλα στη παρεα της), τωρα δεν θα ηταν σε κομματια. Κατσε γελα εσυ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#26908 Έχοντας δει το βίντεο, μπορείς να ισχυριστείς με σοβαρότητα ότι ο οδηγός αυτός δεν θα προκαλούσε ατύχημα πιο κάτω αν δεν είχε θερίσει την συγκεκριμένη πεζη; Είδες τι λέει ο ίδιος ότι του συνέβη;

Αν στην θέση του υπήρχε ένας άλλος που οδηγούσε με στοιχειώδη προσοχή, πιστέυεις ότι θα ειχε παραπλήσιες πιθανότητες να την παρασύρει;

Οι δρόμοι και κυρίως οι αστικές λεωφόροι δεν είναι πίστες. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από εκατομμύρια πεζούς, που δεν έχουν δώσει εξετάςεις για το δικάωμα να περπατούν, να έχουν την προσοχή τους 100% στον δρόμο.
Ναι, πρέπει να προσέχουν, ναι, πρέπει να έχουν αντίληψη των κινδύνων, ΑΛΛΑ, είναι πρωταρχική ευθύνη των οδηγών να κινούνται με τρόπο που θα τους επιτρέψει να αποφύγουν το δυστύχημα όταν ο πεζός κάνει το λάθος στην πόλη.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#26919 Δηλαδή ρε συ kacey βλέπεις έναν πεζό στο δρόμο σου...τι κάνεις? Πατάς γκάζι και τον διαλύεις και λες για το πόσο |λογοκρισία| ήταν και μετά μας περιγράφεις την εμπειρία σου στα "ζώα" ή σταματάς και τον αφήνεις να περάσει?

Για να καταλάβω δηλαδή που δίνεις προτεραιότητα...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#27022 Δε τόπικ ιζ φάκντ.

Αυτό που καταλαβαίνω ότι προσπαθεί να πει ο kacey (ντάξει στην κεϋσιανή διάλεκτο, αλλά αυτό λέει) είναι ότι ο πεζός δεν μπορεί να βόσκει όπου του καβλώσει και ότι θεωρητικά έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης αν δεν κάθεται εκεί που πρέπει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τέτοια η ταχύτητα του smart που πολύ πιθανό η άτυχη γυναίκα να μην τον είχε πάρει καν χαμπάρι και να σκέφτηκε ότι δεν έρχεται αμάξι, προλαβαίνω να περάσω το περίπτερο απ' έξω.
Γι αυτό παίζει ρόλο και η ταχύτητα σε όλες τις περιπτώσεις παράβασης του ΚΟΚ.

Αυτό που λέει ο ΚΟΚ (ότι ο οδηγός πρέπει να κάνει το παν για να προσέχει τους πεζούς) δεν επιβαρύνει τον οδηγό σε περιπτώσεις αυτοκτονιακών γιαγιάδων που ορμάνε με το καροτσάκι της λαϊκής στη μέση λεωφόρου και σε τύπους γενικά "στα @@ μου - εγώ περνάω και εσύ κόψε το λαιμό σου να φρενάρεις".
Προφανώς κάθε οδηγός (πλην Kacey :s_sarcastic ) θα κάνει το παν για να τους αποφύγει, αλλά αν γίνει στραβή δεν τίθεται θέμα ευθύνης του οδηγού αν αυτός πήγαινε με τα όρια ταχύτητας.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#27044 Ωραία κουβέντα, για το αν και πότε έχουμε το δικαίωμα να αποδεκατίζουμε πεζούς...

Μια ρητορική ερώτηση προς τους ραλίστες που επιδεικνύουν τις ικανότητές τους σε κατοικημένες περιοχές και τους υπερασπιστές τους, που αποκαλούν ζώα όσους πεζούς βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο στο οδόστρωμα.

Αν έχουν οδηγήσει σε αστικούς δρόμους στην Γερμανία, θυμούνται τι έκαναν αυτοί και οι άλλοι οδηγοί όταν κάποιος πεζός πατούσε το πόδι του στο δρόμο, ακόμη και σε σημεία που δεν έχουν διαβάσεις;
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Nikos! έγραψε:Δηλαδή ρε συ kacey βλέπεις έναν πεζό στο δρόμο σου...τι κάνεις? Πατάς γκάζι και τον διαλύεις και λες για το πόσο |λογοκρισία| ήταν και μετά μας περιγράφεις την εμπειρία σου στα "ζώα" ή σταματάς και τον αφήνεις να περάσει?

Για να καταλάβω δηλαδή που δίνεις προτεραιότητα...

Άλλο πράγμα λέει ο kacey απ' ότι καταλαβαίνω εγώ.
Κανένας μας δεν είναι τόσο ηλίθιος που θα δει τον πεζό στη μέση του δρόμου, θα σφίξει το τιμόνι, θα τον σημαδέψει και θα πατήσει γκάζι.
Απλά δεν είναι δυνατόν να σταματάμε κάθε 5-10 μέτρα για να περάσει ο κάθε χαζεμένος. Πήγαινε στην διάβαση αγόρι μου να σταματήσουμε μια και καλή.

Τι κάνω εγώ; Βλέπω πεζό στην άκρη της διάβασης; Τσεκάρω πίσω μου αν είναι κολλημένος κανας αφηρημένος |λογοκρισία|. Αν όχι, θα σταματήσω να περάσει ο πεζός, 99% των περιπτώσεων. Και αυτό εφόσον τον έχω δει έγκαιρα και δεν είναι κρυμμένος πίσω από κάποιον |λογοκρισία| που πάρκαρε παράνομα πάνω στη διάβαση.
Βλέπω πεζό στην άκρη του δρόμου να θέλει να περάσει απέναντι ενώ 10-20 μέτρα πιο κάτω έχει διάβαση -> τον γράφω στα παπάρια μου.
Βλέπω είτε μάνα με καρότσι/παιδί είτε γέρο/γριά να θέλει να περάσει απέναντι ενώ 10-20 μέτρα πιο κάτω έχει διάβαση -> δίνω τόπο στην οργή και τον αφήνω να περάσει.
Βλέπω 15χρονα να το παίζουν γαμάω και να πάνε να περάσουν απ' όπου θέλουν γιατί έτσι περίεργα την είδαν, μαρσάρω και δεν τους αφήνω (προφανώς αν πεταχτούν στη μέση του δρόμου θα σταματήσω και θα τα ακούσουν).
Βλέπω γκομενέτο ΑΑ να θέλει να περάσει απέναντι κοκαλώνω το αυτοκίνητο, χαμογελάω και της κάνω νεύμα να περάσει, ανεξαρτήτως αν είμαι σε στενό ή σε αυτοκινητόδρομο :s_tongue , αν έχει διάβαση ή όχι κλπ. :tomato:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Pitt έγραψε:Ωραία κουβέντα, για το αν και πότε έχουμε το δικαίωμα να αποδεκατίζουμε πεζούς...

Μια ρητορική ερώτηση προς τους ραλίστες που επιδεικνύουν τις ικανότητές τους σε κατοικημένες περιοχές και τους υπερασπιστές τους, που αποκαλούν ζώα όσους πεζούς βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο στο οδόστρωμα.

Αν έχουν οδηγήσει σε αστικούς δρόμους στην Γερμανία, θυμούνται τι έκαναν αυτοί και οι άλλοι οδηγοί όταν κάποιος πεζός πατούσε το πόδι του στο δρόμο, ακόμη και σε σημεία που δεν έχουν διαβάσεις;

Σε όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης που έχω πάει/οδηγήσει, ούτε ένας στους χίλιους πεζούς δεν κατέβαινε να περάσει το δρόμο εκτός διάβασης/φαναριού, και μάλιστα όποτε του κα@#$@νε. Όποτε όμως βρισκόταν ο τρελός/γέρος/βλάκας, τότε όλοι σταματούσαν αμέσως. Ακόμα θυμάμαι έναν -προφανώς μεθυσμένο- γέρο στη διάβαση περιμετρικά της Arc de Triomphe προς Champs Elysees, που πέρναγε με κόκκινο και χτυπούσε τα αυτοκίνητα που δεν σταμάταγαν αμέσως για να περάσει η αφεντομουτσουνάρα του :hmmm: Αυτός ήταν η εξαίρεση όμως....

Περιφερειακός του Watford, τα αυτοκίνητα με 70+ μίλια, αλλά ΟΛΟΙ οι πεζοί πήγαιναν στις διαβάσεις, και μόλις σταματούσες ανάμεσα στις "λάμπες" που σηματοδοτούν τις διαβάσεις, όλοι οι οδηγοί κοκκάλωναν. ΚΑΝΕΝΑΣ πεζός όμως δεν πήγαινε να περάσει όπου του γούσταρε....
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#27056 Αααακριβώς έτσι! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#27068 Υπάρχουν 3 θεμελιώδεις διαφορές.

1) Υπάρχουν παντού πεζοδρόμια για να περπατήσεις με έναν άνθρωπο δίπλα σου (ή να τσουλήσεις με καροτσάκι) άνετα χωρίς να κάνεις σλάλομ ανάμεσα σε περίπτερα, παρκαρισμένα κλπ.

2) Κανείς δεν διανοείται να μην σταματήσει σε διάβαση πεζών. Και διαβάσεις πεζών υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ.

3) Η πλειοψηφία των οδηγών κινείται με τα όρια που είναι σαν της Αθήνας και χαμηλότερα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#27084 Χρήστο, αυτές οι θεμελιώδεις διαφορές, αλλάζουν την απάντηση του "θεμελιώδους" ερωτήματος;

"Έχουν ή δεν έχουν ουσιαστικώς προτεραιότητα οι πεζοί έναντι των οχημάτων, ακόμη και αν κατά παράβαση του ΚΟΚ, βρίσκονται σε μέρος που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται;"

Εν ολίγοις, οφείλεις να σταματήσεις και να κάνεις το παν ώστε να τον αποφύγεις, είτε είναι γέρος που βρέθηκε στην μέση της Συγγρού, είτε είναι τσογλάνι που μιλάει στην μέση του δρόμου με το κινητό;