- 15 Ιουν 2016, 18:57
EDDIE_147 έγραψε: . από τη στιγμή που η BMW (παράδειγμα) αντικατέστησε κοτζάμ V10 με κόφτη στις 8.000 με τουρμπάτα χωρίς να ανοίξει μύτη (ντάξει είπαν οι δημοσιογράφοι/αισθαντές ότι δεν είναι το ίδιο - νόου σιτ δηλαδή), καταλαβαίνεις ότι δεν τρέχει κάτι φοβερό με τον 4κύλινδρο της Boxster που στην τελική δεν είναι και tfsi για να πεις τα ισοπεδώσαμε όλα.
O V10 λες που εμπαινε μονο στην Μ5/Μ6?
Μυτη ψιλοανοιξε στο Αμερικα περισσοτερο, και λιγοτερο Eυρωπη, με την αντικατασταση των 3λιτρων ατμο, "six in line" σε 2λιτρα Turbo "four" (πχ απο 6cyl 325i E90, σε 328i F30 και πλεον 330i στην LCI F30)
Αλλα τουλαχιστον δεν απεκλεσαν εντελως την δυνατοτητα ενος 6κυλινδρου στις F30 πχ. (340i / 320ps) Aπλως προστεθηκε ΚΑΙ turbo, αλλα συνολικα προκειται για εξαιρετικα γραμμικο και με μικρο lag κινητηρα..
Για τα 3cyl φαινεται οτι δεν εγινε και τιποτα, μονο εγω γκρινιαζω και ισως λιγοι ακομα απο τις Μεσογειακες χωρες που θα θελαμε αρκετα σβελτη Bmw κατω απο 2 λιτρα...Κατα τα αλλα προφανως το γενικοτερο Eυρωπαικο target group για τις 3cyl bmw ειναι κυριως για εταιρικα και για πιτσιρικια που προσφατα εβγαλαν διπλωμα...
Eδω αντιθετα εχουμε Boxster/Cayman ΜΟΝΟ με 4cyl boxer (turbo) με ενα ανοιχτο παραθυρακι για περιορισμενες μελλοντικες εκδοσεις 6κυλινδρων GTS και ισως GT4 MKII...
Για τους Tfsi εννοεις απο πλευρας ηχου? ο 2λιτρος παντως ηδη στα πρωτα Golf GTI MKV και ο 1,800αρης μια χαρα ακουγονται για τα δεδομενα της κατηγοριας. Οι μικροτεροι οκ ειναι αδιαφοροι...
EDDIE_147 έγραψε:Εγώ μαζί σου είμαι υπό την έννοια ότι αν είχα 100 καφετιά τη σήμερον θα κοίταζα να αγοράσω τρίαινα
, αλλά μην νομίζεις ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών θα πολυχαμπαριάσει.
Και εννοείται ότι δεν είναι τζιτζιφιόγκοι επειδή ψιλοχέστηκαν για το θέμα του ήχου.
Το καταλαβα, οτι αρκετοι χρηστες στο παρον forum δεν πολυνοιαζονται γι ατον ηχο, ή οτι τους αρεσει αυτος της 718, οχι μονο γενικοτερα, ΑΛΛΑ ΚΑΙ στο συγκεκριμενο μοντελο-μαρκα...
Βεβαια εχω το δικαιωμα να διατηρω επιφυλαξεις, απο το τι μπορει να λεει ο καθενας απο αποσταση ασφαλειας

, σε σχεση με το να ακουμπησει στο γκισε τα 70-80κ μπικικινια για πορσικο με ηχο γαργαλημενου σκαραβαιου των 60-70's...
Tζιτζιφιογκους εννοω αυτους που δεν αντιλαμβανονται ή δεν γνωριζουν βασικες διαφορες και χαρακτηριστικα μεταξυ προιοντων, αλλα κορδωνονται με απολυτο τροπο για ξεκαθαρη υπεροχη αυτου που επελεξαν...
Λιγο πολυ, σιγουρα σε καποια κατηγορια προιοντων ή και περισσοτερες

εχουμε υπαρξει ολοι...
Υπαρχουν ομως και αυτοι που ξεχωριζουν που το κανουν σε ολα σχεδον τα επωνυμα προιοντα που ΕΚΕΙΝΟΙ επιλεγουν και δεν σηκωνουν και κουβεντα...
Καποιοι απο αυτους φυσικα ειναι και κατοχοι Porsche, ή και wannabe μελλοντικοι κατοχοι αλλα με πρωτο μελημα την πρωτη θεση παρκινγκ στα μπουζουκια, το κλειδι "porsche" να ειναι ΠΑΝΤΑ πανω στο τραπεζι, να το βλεπουν ολοι και παει λεγοντας...
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 15 Ιουν 2016, 19:17, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά