Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By babakos
Deleted User 1 έγραψε:Επίσης υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Από τη στιγμή που δεν είμαι 100% αποφασισμένος, μήπως και χρησιμοποιούσα την πρόταση (όταν πλέον την έχω και επισήμως γραπτώς) για πιθανή αύξηση εδώ που είμαι. Αλλά αυτό θέλει πολύ λεπτούς χειρισμούς γιατί είμαι μόλις 8 μήνες εδω και γενικά μου έχουν φερθεί άψογα.

Σαν ανθρωπος που εργάζεται σε HR θα γνωρίζεις οτι αυτή η μορφή "διαπραγμάτευσης" δεν ειναι πολύ αγαπητή στις Ελληνικές εταιρείες εκτός αν εισαι περιζήτητος ή top στέλεχος οπότε παιζεις αλλιως.. Θελει λεπτους χειρισμους όπως λές ...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
EDDIE_147 έγραψε:Ταπεινή γνώμη: στη θέση σου θα έκλεινα 2ετία και μετά θα ψαχνόμουνα για άλλες πολιτείες.
Εκτός αν στο μεταξύ συνέβαινε κάτι κοσμοϊστορικό.

Ιδανικά ασυζητητί θα ήθελα να πάει έτσι το σενάριο. Επειδή όμως είμαι στην πρώτη γραμμή σε ότι αφορά απολύσεις κτλ, τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα. Και μπορεί μεν από θέμα απόδοσης να είμαι τοπ στο τμήμα μου (σύμφωνα με την αξιολόγησή του προϊσταμένου μου, δεν το λέω από έπαρση :rtfm: ) από την άλλη είμαι ο πλέον εύκολος στόχος καθώς οι περισσότεροι είναι με παιδιά, σκυλιά, γατιά και κάτι 15ετίες προϋπηρεσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος πιθανής αποχώρησής τους. :iconcool:

babakos έγραψε:
Σαν ανθρωπος που εργάζεται σε HR θα γνωρίζεις οτι αυτή η μορφή "διαπραγμάτευσης" δεν ειναι πολύ αγαπητή στις Ελληνικές εταιρείες εκτός αν εισαι περιζήτητος ή top στέλεχος οπότε παιζεις αλλιως.. Θελει λεπτους χειρισμους όπως λές ...

Αυτό αν το έκανα, θα το έκανα μόνο και μόνο λόγω της άψογης προσωπικής σχέσης που έχω με άμεσο και έμμεσο προϊστάμενο και με δεδομένο ότι είναι γενικά cool άτομα και οι δύο. Και πάλι όμως δεν το συζητάμε ότι εμπεριέχει αρκετό ρίσκο κάτι τέτοιο και φυσικά με ταμπελοποιεί ως επίσημη περίπτωση retention.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#267239 Εισαι μονο 8 μηνες εκει. Τουλαχιστον 12 μηνο. Εγω αν σου επαιρνα συνεντευξη θα σε ρωτουσα:

- Γιατι μωρη σαυρα (μην ξεχνας οτι σου προσφερω δουλεια, μπορω να μιλαω οπως θελω) εφυγες πανω στο 8μηνο?
-Ξερεις G..
-Κυριε G. Kαι πληθυντικος μωρη Θαλεια. :x
-Ξερετε κυριε G :oops: η εταιρεια δεν ειχε πολλες προοπτικες για μελλοντικη μου εξελιξη....
-Μπλα μπλα μπλα μπλα. ΜΩΡΗ ΦΩΚΙΑ αν δλδ και σε εμας παει ενα εξαμηνο στραβα θα εισαι μενω δεν μενω; Δεν θα συμμεριστεις ΤΟ ΟΡΑΜΑ της εταιρειας; Δεν θα εισαι ενεργος μελος της ομαδας; ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΟΛΑ;;;
-Ξερετε..
-Οχι κουκλιτσα μου, δεν ξερω. Ελα κατσε στα ποδια μου να τα πεις, τοση ωρα ορθιο. :inlove: Ποσο χρονων εισαι ειπαμε μαναρι μου; :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By nass
babakos έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Επίσης υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Από τη στιγμή που δεν είμαι 100% αποφασισμένος, μήπως και χρησιμοποιούσα την πρόταση (όταν πλέον την έχω και επισήμως γραπτώς) για πιθανή αύξηση εδώ που είμαι. Αλλά αυτό θέλει πολύ λεπτούς χειρισμούς γιατί είμαι μόλις 8 μήνες εδω και γενικά μου έχουν φερθεί άψογα.

Πουθενά δεν είναι αγαπητή. ΙΜΗΟ τη στιγμή που το κάνεις αυτό έχεις μπει στη μαύρη λίστα και είσαι 1ος υποψήφιος για σουτ. Οταν πας και πεις "έχω μια καλύτερη προσφορά από άλλη εταιρεία" η μόνη εναλλακτική είναι να φύγεις.

Το να αλλάξεις δουλειά σε 8 μήνες χωρίς η νέα να είναι κάτι καιγαμώ επίσης δεν είναι καλό.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#267249 Ε ναι άπαξ και έχεις κάτι καλύτερο στα χέρια σου, δε πας να αρχίσεις τα παζάρια με τον τωρινό εργοδότη σου, απλά αποχωρείς

Για λόγους "τιμης" ούτε και αυτός θα σου κάνει αντιπρόταση εκτός και αν δε μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα

Αυτο που θα έκανα εγώ αν είχα καλύτερη πρόταση σε λεφτά θα ήταν να πάω χωρίς να αναφέρω ότι έχω βρει κάτι άλλο ότι θέλω αύξηση έτσι στο ασχετο γιατί είμαι καλός γιατί είμαι όμορφος, όχι όμως γιατί έχω κάτι καλύτερο (αυτό το κραταω για μένα)

Αν έπαιρνα αυτό που ήθελα καλώς (ίσως ζητούσα και κάτι σχετικά εξωφρενικό αν ήθελα οπωσδήποτε να μου αρνηθούν) και σε λίγες μέρες απλά θα τραβούσα μία παραίτηση "αφού δε τα βρήκαμε" και όλα ωραία όλα καλά.

Σε μικρή επιχείρηση να σου πω την αλήθεια θα το πετούσα και χύμα μπας και, αλλά στη τελική θα με δικαιολογούσαν (έστω και αν έτρωγα κατάρες μετά) επειδή ήθελα τα περισσότερα λεφτά

Άμα δηλαδή πάω και πω στο αφεντικό μου βρήκα δουλειά με διπλά λεφτά ο ίδιος μάλλον θα μου πει πήγαινε, αλλά σε πιο "απρόσωπο" περιβάλλον δε θα το έλεγα ούτε σε "κολλητό" μου.
Προφανώς και θα καταλαβουν ότι πας κάπου καλύτερα δε παραιτείσαι έτσι, αλλά δε χάνεις και κάτι να ζητήσεις και καμιά αύξηση μπας και σου κάτσει (χωρίς το επιχείρημα ότι με θέλουν αλλού)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#267254 Παιδιά γίνονται άπειρα καθημερινά. Είναι πολύ δύσκολο να ορίσει κανείς τι είναι σωστό, ηθικό και δεοντολογικό. Εδώ έχουν έρθει σε 8 μήνες 2 στελεχάρες του 5χιλιαρου και έκατσαν μια βδομάδα για να ξαναγυρίσουν στην παλιά τους δουλειά. Με προσλήψεις κανονικά, με τις παροχάρες τους, τα εταιρικά αυτοκίνητα τα πάντα όλα...και πάνω στη βδομάδα "άντε και καλή τύχη μάγκες".

Για το βιογραφικό μου δεν θα είναι καλή σε καμία περίπτωση μια τέτοια αλλαγή, στην πράξη όμως μπορεί να προλάβω δυσάρεστες καταστάσεις κι αυτό είναι πιο σημαντικό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:Παιδιά γίνονται άπειρα καθημερινά. Είναι πολύ δύσκολο να ορίσει κανείς τι είναι σωστό, ηθικό και δεοντολογικό. Εδώ έχουν έρθει σε 8 μήνες 2 στελεχάρες του 5χιλιαρου και έκατσαν μια βδομάδα για να ξαναγυρίσουν στην παλιά τους δουλειά.

Για το βιογραφικό μου δεν θα είναι καλή σε καμία περίπτωση μια τέτοια αλλαγή, στην πράξη όμως μπορεί να προλάβω δυσάρεστες καταστάσεις κι αυτό είναι πιο σημαντικό.

Την τωρινή δουλειά σου την περιέγραψες σαν χαλαρή σε ότι αφορά τις συμπεριφορές αλλά επικίνδυνη σε ότι αφορά το μέλλον. Με βάση αυτό πρέπει να φροντίσεις να "σιγουρέψεις" το μέλλον σου.

Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Παιδιά γίνονται άπειρα καθημερινά. Είναι πολύ δύσκολο να ορίσει κανείς τι είναι σωστό, ηθικό και δεοντολογικό. Εδώ έχουν έρθει σε 8 μήνες 2 στελεχάρες του 5χιλιαρου και έκατσαν μια βδομάδα για να ξαναγυρίσουν στην παλιά τους δουλειά. Με προσλήψεις κανονικά, με τις παροχάρες τους, τα εταιρικά αυτοκίνητα τα πάντα όλα...και πάνω στη βδομάδα "άντε και καλή τύχη μάγκες".

Αυτοί που παίρνουν τα 5χιλιαρα προφανώς έχουν άλλη άνεση και μιλούν με άλλους όρους και στα @@ τους στη τελική

Αλλά και για σένα άμα νιώθεις ότι βουλιάζει το καράβι δεν υπάρχει λόγος να κάτσεις να ψάχνεις για σωσίβιο , προφανώς αν ο άλλος σε θέλει το παραβλέπει αυτό και αν δε το κάνεις συστηματικά δε νομίζω να σου πει και κανείς ποτέ τίποτα

Κι εμένα μου λένε πολλοί φίλοι ότι καλό είναι να κάθεσαι κάπου τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά δε συμφωνω απόλυτα γιατί τα χρόνια περνούν και δεν είναι όλοι και μικροί, ειδικά αν είσαι και φτασμενος όπως αυτοί που ανέφερες και δεν έχει να σου προσφέρει και κάτι από άποψη εμπειρίας δεν υπάρχει και καμιά δικαιολογία, για να μαζέψεις εμπειρία πες πάει στο διάολο..
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#267269 Όλα σχετικά είναι Γιώργο. Και τα δύο χρόνια, και το πόσο στα @@ τους είναι οι του 5χιλιαρου και όλα. Στην τελική εγώ και ένα 6μηνο να κάτσω άνεργος ίσα ίσα που θα λιώσω το κορμάκι μου στις διακοπές. Αλλά δεν το θέλω σε καμία περίπτωση γιατί είναι πολύ κρίμα σε τόσο δημιουργική ηλικία να αφήνω τέτοια κενά προϋπηρεσίας.

Τέσπα ίδωμεν. Μπορεί να πάω αύριο και να πετύχω το |λογοκρισία| της χρονιάς ή κάτι να μη μας κάτσει καλά και να μείνει στο φιλολογικό η κουβέντα. Τη φίλη μου τη recruiter που με συστήνει τώρα την πήραν εν τέλει 3 μήνες αφού της είχαν πει ότι "σε θέλουμε". :dizzy: Κακό δείγμα για την εταιρία αλλά τότε δεν είχαν αποχώρηση. Τώρα καίγονται.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#267272 Λιγο νωρις να αποχωρησεις και δεν είμαι και σιγουρος ετσι που περιγραφεις την νεα δουλεια ότι είναι τοσο καλη για να ρισκάρεις. Βεβαια πας αυριο και βλέπεις.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#267276 Προσφορά και ζήτηση, όποιος καίγεται πληρώνει παραπάνω ή είναι έτοιμος να πληρώσει παραπάνω, ζήτα αυτό που σου κάνει σαν νούμερο και αν κάτσει - έκατσε, αλλιώς γύρνα στη δουλειά σου και συνέχισε για όσο πάει με την παρούσα δουλειά αφού υπάρχει κίνδυνος να κλείσει και έχε τα αυτιά και τα μάτια σου ανοιχτά, και κυρίως μην λες σε κανένα τίποτα για όλα αυτά, οι πισώπλατες μαχαιριές είναι εθνικό σπόρ και ποτέ μην παραβλέπεις το προσωπικό συμφέρον των άλλων, ότι κάνεις να μην το ξέρει κανείς, μυστικό που το ξέρουν δύο δεν είναι μυστικό. Φτάσαμε στο σημείο από ανάγκη να είμαστε παρτάκηδες με Π κεφαλαίο, να σκέφτεσαι μόνο εσένα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Deleted User 1 έγραψε:....Για το βιογραφικό μου δεν θα είναι καλή σε καμία περίπτωση μια τέτοια αλλαγή, στην πράξη όμως μπορεί να προλάβω δυσάρεστες καταστάσεις κι αυτό είναι πιο σημαντικό.
Εξαρτάται και πως το παρουσιάζεις. Ποτέ βέβαια δεν θάβεις τον προηγούμενο και πάντα εκθειάζεις τον επόμενο. Έτσι και δεν προκαλείς έχθρες με τους προηγούμενους (και γιατί όλα μαθαίνονται αλλά και γιατί μπορεί να γίνουν οι επόμενοι) και δημιουργείς εντύπωση συνεχούς προόδου και εξέλιξης.Εχθρός της στασιμότητας, φίλος της εργασίας, της προσπάθειας και της ανόδου. Βέβαια κάτι πρέπει να κάνεις για να δείξεις ότι δένεσαι και ενδιαφέρεσαι με την εταιρεία και δεν κοιτάς μόνο την πάρτη σου. Βασικά όμως όλα είναι όπως τα πλασάρεις.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Deleted User 1 έγραψε:Γκάλοπ.

Έστω ότι εργάζεστε σε μια εταιρία η οποία ναι μεν είναι αξιόπιστη αλλά δουλεύει σε χαμηλό επίπεδο και δεν δείχνει να μπορεί να εξελίσσει τα στελέχη της. Επίσης είναι σε στασιμότητα, αν όχι σε κάμψη, έχει δανεισμό στα ύψη, μειώνει διαρκώς το headcount της και τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι κάθε χρόνο και χειρότερα. Απ' την άλλη επικρατεί πολύ καλό κλίμα στον εργασιακό χώρο, τα ωράρια είναι αυστηρά 8ωρο και οι σχέσεις με τους συναδέλφους όλων των επιπέδων είναι από άψογες έως και φιλικές. Τα χρήματα για 2016 θα τα χαρακτήριζα ικανοποιητικά.

Σκάει λοιπόν πρόταση από consulting εταιρία η οποία είναι σε διαρκή ανάπτυξη, σχετικά νέα στο χώρο και με καλή φήμη σε ότι αφορά την εξέλιξη των στελεχών της. Οι εκ των έσω πληροφορίες κάνουν λόγο για φουλ δουλειά, τραβηγμένα ωράρια αλλά καλό γενικά κλίμα. Τα χρήματα/παροχές είναι παρεμφερή όπως και η χιλιομετρική απόσταση (χρονικά όμως καμία σχέση αν έχει κίνηση ο Κηφισός) από τον τόπο κατοικίας. Το αντικείμενο είναι διαφορετικό σε σχέση με την υπάρχουσα θέση αλλά το έχω ξανακάνει στο παρελθόν.

Θα ρισκάρατε μετακίνηση? :hmmm:

Ο στόχος σου επαγγελματικά ποιος είναι; Η καινούργια θέση σε φέρνει κοντύτερα σε αυτόν; Πέρα από τα άμεσα λεφτά (που θα πρέπει να είναι έστω και λίγο περισσότερα ) από προοπτικές τι λέει στο νέο περιβάλλον; Το εργασιακό αντικείμενο σε ενδιαφέρει περισσότερο;
Επίσης το να είσαι consultant είναι άλλο μοντέλο εργασίας , σε ενδιαφέρει, το εχεις σκεφτεί καλά;

Πάντα υπάρχει ένας ενθουσιασμός οταν σου κάθεται πρόταση από το πουθενά αλλά αυτές οι αποφάσεις παίρνονται με βάση μια προσωπική στρατιγικη που πρέπει να εχεις για την καριέρα σου, αν ταιριάζει μη χάνεις καμία ευκαιρία, αν δεν ξέρεις θα πρότεινα να μην κανείς τίποτα αλλά να πάρεις το χρόνο να δουλέψεις αυτή τη στρατιγικη για το μέλλον