nass έγραψε:Θα του απαντήσω (τεκμηριωμένα εννοείται) "ο των 400 σου φέρνει πίσω 800 και εγώ των 1000 σου φέρνω πίσω 5000".
(Αν δεν μπορώ να το κάνω τότε θα έχει δίκιο και δεν θα είναι θέμα κατώτατου μισθού)
Αν δεν συμφωνεί τότε έτσι και αλλιώς σύντομα θα χωρίσουν οι δρόμοι μας.
η αδερφή μου που είναι χαμηλόμισθη (συνάδελφος, γιατί έτσι το έφερε η μοίρα σε αυτό το σόι όσο και να θέλαμε κάτι άλλο
) έχει υπολογίσει ότι φέρνει 15 φορές το μισθό της αν τον έφερνε 7 πόσο άσχημα θα ήταν;
έχω και πιο ακραίο παράδειγμα φίλου που δουλεύει σε διαφημιστική (εντάξει έπεσαν θα μου πεις), που όσο ήταν σε παλιότερη εταιρεία ξεκίνησαν μειώσεις, μειώσεις, μειώσεις κάποια στιγμή τον έφτασαν στο 800αρι
ρε φίλε δε γίνεται μου λέει να φέρνω συμφωνίες 100αδες φορές το μισθό μου και να παίρνω ένα @@!!
οκ ήταν εξειδικευμένος, έμπειρος κτλ και βρήκε αλλού και επέστρεψε στο 2000-3000
όμως οι προηγούμενοι εργοδότες του με αφορμή τη κρίση κάθισαν να τον στύψουν
φυσικά και δε μιλάω να έχει προστασία μισθού κάποιος που παίρνει 2000 αυτό μόνο στην ελβετία ίσως, αλλά λέω ότι με αφορμή τη κρίση τα δεδομένα άλλαξαν και όπου μπόρεσαν πολλοί βρήκαν και πάτησαν (γιατί είναι αρκετά πιθανό έστω και σε αυτό τον εξειδικευμένο χώρο να βρουν κάποιον να τους κάνει τη δουλειά και με 800, προφανώς για να τον πίεσαν τον άλλον προς τα κάτω θα το έψαξαν και θα είδαν ότι υπάρχουν άτομα πρόθυμα)
αυτός που θα του πουν πάρε 800, θα του περηφανευτούν ίσως ότι εμείς δίνουμε σαφώς πιο πολλά από το βασικό και θα έχουν και δίκιο
οπότε επειδή το θέμα πάει σαν κινούμενη άμμος, μπορεί κάποιος να πει αφού ο ντελιβεράς παίρνει 500αρικο εσύ που παίρνεις 1200 για να είσαι manager είσαι προνομιούχος και αντίστοιχα αυτός που ο πιο πάνω δε γίνεται ξαφνικά να παίρνει τα τριπλάσια..
από ένα επίπεδο και μετά ξεφεύγει το θέμα σύμφωνοι, αλλά μιλάμε για μια χούφτα ανθρώπους
όμως επειδή τα πράγματα είναι έτσι και ο 500αρικος ακόμα και αν δουλεύει σε πολύ απλοϊκή θέση φέρνει πολλαπλάσια το μισθό του, ο υψηλόμισθος μπορεί να μη τα φέρνει με τον ανάλογο συντελεστή τελικά οπότε και μπορεί να του ζητηθεί να κουρευτεί
όσο υπάρχει εξαθλίωση και όσο υπάρχουν πρόθυμοι αυτή θα είναι η κατάσταση
και μπορεί να σκάσει και ο έντυς και να πει ναι αλλά αν η οικονομία μας πετούσε δε θα μας ένοιαζε ποιος είναι ο νόμιμος μισθός
και σωστό μεν και λάθος γιατί ο μισθός είναι και ένας από τους λόγους, πολύ πριν γίνει και αποτέλεσμα της κατάστασης
πλέον που είναι και αποτέλεσμα είναι πολύ δύσκολο να πας να πεις στον άλλον που παραπαίει, δώσε 800 τουλάχιστον
έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση, η οποία δε μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη
και ακόμα και αν άλλαζε και έβγαιναν την επομένη και έλεγαν ο μισθός είναι 800, ο φπα 18% και η φορολογία φλατ 20% χωρίς λοιπές βλακείες (προκαταβολές, επιτιδεύματα κτλ...) πράγματα που θα απογείωναν την οικονομία, θα έπεφταν σε τοίχο από το ακριβό δημόσιο
γιατί αυτά τα πελατάκια είναι βασικότερη προτεραιότητα της όποιας κυβέρνησης από ότι ο χαμηλόμισθος του ιτ, αυτόν τον έχει με λίγο σανό ο δυ θέλει περισσότερα στη πράξη αφού είχε καλομάθει από τα προηγούμενα χρόνια
εγώ έχω πει την άποψή μου, αλλά λίγοι συμφωνούν μαζί μου ή αν συμφωνούν θα είναι ακραία φιλελεύθεροι οπότε δε θα τα βρίσκουμε αλλού (βλέπε τζημεριές τύπου δουλεύεις για όσα έχει ευχαρίστηση ο άλλος χωρίς ελάχιστο μισθό
) το να κοπούν μαχαίρι οι συνάξεις σε άτομα που απέχουν αρκετά από τα 66-67 και δεν έχουν και αρκετά ένσημα (και ας ξανακάνουν resume στα 66 ο,τι αναλογεί) και ας πάνε να βγουν στην αγορά εργασίας, μπορεί να θεωρείται ακραίο μπορεί να είναι και αντισυνταγματικό (?) δε ξέρω.
θα ήταν όμως ένα δίκαιο μέτρο
γιατί δε μπορείς να φορτώνεις σε αυτόν που δε φταίει (και δε μπορεί να μιλήσει) τις |λογοκρισία| που έγιναν επί εποχής σου
όπως επίσης δε μπορεί να λέμε ότι ένας συνταξιούχος που δε προσφέρει πλέον (και γενικά στον εργασιακό του βίο δε προσέφερε και όσο έπρεπε) είναι ο στύλος της οικογένειας
να αλλάξουν τα δεδομένα ώστε να μπορεί αυτός που δουλεύει και παράγει να βοηθάει τους γονείς του και όχι το αντίθετο!!
να υπάρχει μία σκέψη και μία προοπτική, αυτό το "βλέποντας και κάνοντας" που γίνεται εδώ και 6 χρόνια μας έχει καταστρέψει και ήδη είναι σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμο
άμα ο νέος δε παράγει χρήμα ( ή το παράγει για λίγους) και βλέπεις εκκαθαριστικά όπου τα γερόντια δηλώνουν περισσότερα από τους νέους εργαζομένους, ε τότε κάτι πάει πολύ στραβά
ναι θα μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις.. και; θα ανέβει κι άλλο ο φπα, η προκαταβολή φόρου του παραχρόνου θα πάει στο 150% μπας και ξοφλήσουμε καμιά δόση με 50% ανεργία και;;;

Αφού οι παλιοί έχουν ευνοϊκότερο καθεστώς και κανένας νόμος δεν σας απαγορεύει να δώσετε περισσότερες παροχές από τις ελάχιστες που προβλέπει ο νόμος και δεν σας αρέσει η αδικία αυτή, γιατί δεν το κάνετε;;;; Μάλλον το ξέχασε όμως μωρέ...