Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By xenos
Pitt έγραψε:Σ΄ αυτού του είδους τα κουφώματα, για λόγους ασφαλείας (για να μην μπορεί να βγάλει κανείς το φύλο εύκολα από την έξωτερική πλευρά) αλλά και για να μην παίζει (όπως σ΄ εσένα) μέσα έξω, συνήθως τοποθετείται ένα πλαστικό εξάρτημα σε σχήμα ανεστραμμένου “Π” που βιδώνει στο επάνω μέρος του θυρόφυλλου και αγκαλιάζει την επάνω ράγα. Η ράγα δηλαδή φωλιάζει μέσα στο κενό που σχηματίζουν τα δύο ανάποδα σκέλη του "Π" και έτσι συγκρατείται το φύλλο σταθερά. Μπαίνουν δύο τέτοια σε κάθε φύλλο, ένα σε κάθε πλευρά. Αυτά υπάρχουν; Τα βλέπεις;

Edit: Μοιάζουν με αυτά που φαίνονται στην αριστερή στήλη, στην δεύτερη σειρά.

[]http://www.content.4ty.gr/merchants/photos/31262-ALOYMINIA-%E2%80%93-KATASKEYES-SYSTIMATA-ALOYMINIOY-OINOFYTA-BOIOTIA---AMICOPLAST-AEBE---ROLA-ALOYMINIOY-GKARAZOPORTES---SITES-PLASTIKA-EXARTIMATA---DOMIKA-PLASTIKA-_MG_3497.jpg[/]

Σχετικά με το παραπάνω. Πήγα σε ένα σχετικό (πολύ μεγάλο) μαγαζί να ζητήσω κάτι σαν το παραπάνω και μου λέει ο τύπος δεν μπορώ να σε εξυπηρετήσω. Να καλέσεις τεχνικό να έρθει να το δει. Ουσιαστικά αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει για να μην χάσει κάποιος ΄δικός τους' το μεροκάματο. Δλδ να δώσω εγώ κανά 50-80-100άρι για να μου βιδώσει 2 βίδες; Μιλάμε γαμώ τη λογική... :dizzy:
Μπορώ να βρω κάτι κάπου on line; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#261426 Θέλω να βρω πως λέγεται ένας συγκεκριμένος τύπος μεντεσέ, που τον είχα δει σε τροφοθήκη κουζίνας μεν αλλά το συζητάμε και για μια άλλη χρήση που ψάχνω να βρω λύση. Λειτουργεί ως εξής: το πορτάκι βγαίνει από τη θέση του προς τα μπροστά και μετά σέρνεται δεξιά (ή αριστερά) παράλληλα με το ντουλάπι, όπως παρακάτω (πρόχειρο σχέδιο στη ζωγραφική :lol: ) αν βοηθήσει το σχέδιο:

Εικόνα

Εναλακτικά, θα με ενδιέφερε και η περίπτωση περιστρεφόμενης πόρτας, κάπως έτσι (δυσκολεύομαι να το περιγράψω, δύσκολη ώρα :lipsealed: :lol: )
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
stavrosg έγραψε:Θέλω να βρω πως λέγεται ένας συγκεκριμένος τύπος μεντεσέ, που τον είχα δει σε τροφοθήκη κουζίνας μεν αλλά το συζητάμε και για μια άλλη χρήση που ψάχνω να βρω λύση. Λειτουργεί ως εξής: το πορτάκι βγαίνει από τη θέση του προς τα μπροστά και μετά σέρνεται δεξιά (ή αριστερά) παράλληλα με το ντουλάπι, όπως παρακάτω (πρόχειρο σχέδιο στη ζωγραφική ) αν βοηθήσει το σχέδιο:

Εικόνα

Εναλακτικά, θα με ενδιέφερε και η περίπτωση περιστρεφόμενης πόρτας, κάπως έτσι (δυσκολεύομαι να το περιγράψω, δύσκολη ώρα :lipsealed: )
Εικόνα

Το πάνω που σχεδιασες μου θυμίζει αυτο που στα κουφώματα λένε άνοιγμα τύπου Volkswagen(απο το transporter προφανώς) ,δεν ξέρω όμως πως λέγεται στα ντουλάπια.

.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#261455 Σχεδόν αμέσως μετά το μήνυμα βρήκα κι έναν μηχανισμό για πόρτα/ντουλάπα όπως τον θέλω αλλά δεν βλέπω να έχει dealers στην Ελλάδα :lol:
http://www.servetto.it/en/products/moti ... ion-v.html

Άλλη εναλακτική εταιρεία αν δεν βρεθεί αυτής;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#261505 Υπάρχουν μαγαζιά με εξαρτήματα και μηχανισμούς για ντουλάπια κουζίνας, εκεί μπορεί κανείς να δεί όλη την γκάμα και να αποφασίσει τι του χρειάζεται

https://www.google.gr/search?q=%CE%B5%C ... 8gfMmaCoDA

επίσης πχ ( το κατάστημα είναι τυχαία επιλογή )

http://www.marmouris.gr/wp-content/uplo ... esedes.pdf

http://www.marmouris.gr/catalog/%CE%B3% ... 2016-2017/
Άβαταρ μέλους
By skous
#262896 Σκέφτομαι να βάλω σε κάτι μπαλκονόπορτες σίτες ώστε το βράδυ να μην μπαίνουν κουνούπια μύγες και τα λοιπά.
Έπειδή όμως το σπίτι το νοικιάζω (δλαδη μένω σε νοίκι) δεν θελω βάλω κάτι μόνιμο η κάτι ακριβό ώστε και να μπορώ να το πάρω μαζί μου φεύγοντας (εαν δεν διαλυθεί), Και να μη δώσω μια περιουσία για κατι το οποιο δεν θα μείνει σε δικό μου σπίτι. Έχετε κάτι υπόψη σας;
Σκεφτόμουνα κάτι είναι σε στυλ έξυπνής σήτας όπως δείχνει τηλεόραση αλλά δεν ξέρω εάν θα κάνουμε δουλειά ή αλλιώς κάτι το οποίο να είναι φορητό ή απλά μία σητά σε ένα τελαρο;

< >
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#262901 Αν πιάνουν τα χέρια σου, πάρε τα κιτ σιτας που έχουν τα praktiker & leroy που τα κοβεις και φέρνεις στα μέτρα των κουφωμάτων σου.
- ακριβότερα από την έξυπνη (aka ηλίθια και άχρηστη σιτα)
- μόνιμη κατασκευή (μιας που θα είναι στα μέτρα των συγκεκριμένων κουφωμάτων

+ σιτες που κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν
+ ευχρηστία σε σχέση με την ηλίθια σιτα ή με απλό τελάρο
+ πολύ φθηνότερα από το να βάλει τις ίδιες ουσιαστικά κατασκευές αλουμινάς.

Έχω βάλει τέτοια (οριζόντιας και κάθετης λειτουργιας), από το praktiker στο πατρικό και δουλεύουν μια χαρά, τις είχα πετύχει και σε έκπτωση και ήταν άψογο το κόστος.
Αν αποφασίσεις να πας σε αυτήν την λύση μην τσιγκουνευτεις τα 2-2.5 ευρώ παραπάνω για να πάρεις τον εξτρα μηχανισμό επαναφορας με φρένο (μέσα στο κιτ έχουν απλή επαναφορά....θα απελευθερωνεις και θα παίρνει δρόμο να κοπαναει στην άλλη άκρη...ενω με το φρένο πάει ομαλά).

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να το διαπραγματευτεις με τον ιδιοκτητη...κάτι σε στυλ μισα-μισα ή ο ιδιοκτήτης το υλικό κόστος (μιας και θα του μείνουν κιόλας και είναι αναβάθμιση του σπιτιού) και εσύ την εγκατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#262991 Απο εδώ ==> viewtopic.php?p=153240#p153240 .....
δεν επανήλθα γιατί η επίσκεψη στο συγκεκριμενο μαγαζί μου άφησε ... κουσούρι:
Ήθελε 10€/τεμ για επισκευή. :dizzy:
Και επειδή μιλάμε για 22 τεμάχια, ... το project εγκαταλείφθηκε! :(

Επειδή όμως τα βλέπω "ψόφια" στο δάπεδο και τρελαίνομαι ... :s_mad , αποφάσισα να κάνω μιά τελευταία προσπάθεια, μπάς και βρώ "πατέντα" για να λύσω΄το θέμα και να ξαναδουλέψουν τα μαμωσποτάκια.
Έλυσα πάλι ένα και είδα ότι το led ήταν αυτός ο τύπος με χαρακτηριστικά SEOUL Z-LED-N
Εικόνα
και με αναζήτηση στο γκούγλη μου έδωσε τιμή 5€ απο κατάστημα στη Γερμανία.

Bάζοντας την εικόνα μπάς και καποιο ελληνικό κατάστημα έχει κάτι αντίστοιχο, .... τα βρήκα (προφανώς ιμιτασιόν-κινεζιές) εδώ: http://lucas-sound.gr/catalog/led-ischu ... p-386.html με 0,80€ !!!

Βρέθηκαν μέσω νετ και στην Αθήνα αλλά σε διπλή τιμή και επειδή θέλω 25 τεμάχια (ας μείνουν και 2-3 ανταλλακτικά, μηπως πάνω στη μόντα έχουμε αετυχήματα ), προτίμησα τα φτηνα και ότι γίνει. :oops: Μέσα σε 24 ώρες απ την παραγγελία , ήταν στην πόρτα μου! :s_thumbsup

Τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους και απόδοσης είναι ίδια οπότε ως πρόβλημα παραμένει η απόλυτη στεγανοποίηση και η όρεξη για 3 ημέρες δουλειά , αφού θέλουν ξήλωμα τα σπότς, μοντάρισμα και κόλλημα ένα-ένα τα led , στεγανοποίηση και επανατοποθέτηση-στεγανοποίηση στο έδαφος. :help:

Wish me goodluck then και θα επανέλθω με νεότερα (ελπίζω εντός Ιουνίου) , αφού προϋπόθεση έναρξης εργασιών είναι η εξασφάλιση 4 ημερών συνεχούς καλοκαιρίας.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimitrisB έγραψε:Wish me goodluck then και θα επανέλθω με νεότερα (ελπίζω εντός Ιουνίου) , αφού προϋπόθεση έναρξης εργασιών είναι η εξασφάλιση 4 ημερών συνεχούς καλοκαιρίας.

Καλή επιτυχία Δημήτρη!
Μια συμβουλή μόνο, πρόσεξε καλά την ψύξη τους που είναι και το αδύνατο σημείο των περισσότερων LED.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#263009 Ευχαριστώ παιδιά. :)
Αν δουλέψουν και αντέξουν στο χρόνο, έχει καλώς. Αλλιώς, θα μου μείνει ο κόπος και -το χειρότερο-θα τα βλέπω σαν διακοσμητικά και θα με "τουρμπίζουν" !!! :rant:

@ Pitt : Υπήρχαν και σκέτα τα λαμπάκια led
Εικόνα αλλά αυτά που παρήγγειλα (τύπος star) είναι ίδια με τα μανίσια : όλη η βάση τους είναι αλουμινίου και αποτελεί "ψύκτρα".
Η ανησυχία μου παραμένει στη αντοχή της στεγανοποίησης, γιατί όντως τρώνε μπόλικο νερό, όχι μόνο απο βροχές αλλά και απ ΄το συχνό πλύσιμο του δαπέδου, ενώ ο ήλιος το καλοκαίρι τα χτυπάει για 5-6 ώρες αλύπητα! Οταν έβλεπα "δροσοσταλίδες" στο εσωτερικό του τζαμιού, ήξερα πως, απο κει και μετά , μέτραγαν λίγες βδομάδες ζωής. :(