- 31 Μάιος 2016, 11:47
morpheus έγραψε:Κίκιζας . έγραψε:P.S ...δεν περιμενα απο τον εαυτο μου να υποστηριζω κατι τετοιο, αλλα ειναι η πρωτη φορα, που σε καινουργιο sportscar, σε πολυ κοντινο budget, θα επελεγα το νεο Audi TTS αντι της Boxster/Cayman 982... 
Σε καμία περίπτωση...
(και αυτό απο πρώην κάτοχο ΤΤmk2)
Μπορεί να μην είναι όπως παλιά, άλλα χωρίς να τα έχω οδηγήσει θα έβαζα και τα δύο μου χέρια στη φωτιά οτι η Boxster/Cayman ακόμα και σε αυτή τη μορφή εξακολουθεί να είναι πιο σπορ/διασκεδαστική απο το TTS.
Όντας και -στα δικά μου μάτια τουλάχιστον- πολύ πιο όμορφη, δεν βρίσκω κανέναν λόγο να προτιμήσει κάποιος το audi (πλήν της πρακτικότητας).
Oτι οδηγικα σε επιπεδο αποτελεσματικοτητας ειναι καλυτερη η 718 αυτο συμφωνα και με αρκετα ξενα δημοσιευματα, ειναι γεγονος. Για συνολικη οδηγικη ευχαριστηση oμως, λεγεται πλεον οτι η ψαλιδα εχει κλεισει δραματικα, δηλαδη οτι ναι μεν λογω διαταξης, λιγο πιο κοφτερου τιμονιου εξακολουθει να ειναι εξαιρετικη, χανοντας ομως ωστοσω σε αμεσοτητα-αποκριση κινητηρα, τουλαχιστον στην 2λιτρη "απλη" 718 που δεν διαθετει τουρμπινα με πτερυγια μεταβλητης γεωμετριας.
Ειναι καθοριστικης σημασιας ομως για πολυ κοσμο (
τουλαχιστον απ' οσο διαβαζω σε Reviews-fora, αλλα και με κατ' ιδιαν συζητησεις που ειχα με κατοχους Porsche, ειτ εγνωστους, ειτε και απο διαφορα events παρουσιασεις στα οποια ειχα παρεβρεθει...) οτι λειπει πλεον η χαρακτηριστικη χροια του 6κυλινδρου boxer.
Για αρκετους, εντος και εκτος του παροντος Forum, αυτο ακουγεται υπερβολικο, αλλα οσοι ψαχτουν λιγο περισσοτερο με την μαρκα, θα αντιληφθουν οτι ο συγκεκριμενος ηχος ειναι -τοσο ιδιαιτερος αλλα και πορωτικος- ταυτισμενος με αυτην εδω και δυο δεκαετιες -για Boxster και επειτα Cayman- και αλλα τοσα για τις διαφορες γενιες της 911.
Ειναι κομματι της συνολικης οδηγικης εμπειριας, και οταν κατι τετοιο μετα απο τοσα χρονια, αντικαθισταται με κατι εντελως διαφορετικο (κατι αναμεσα σε subaru sti και παλαιο σκαραβαιο πουσαρισμενο...) αλλαζουν εντελως τα συναισθηματα.
Σκεψου μοναχα οτι οι διαφοροι δοκιμαστες, ενοχληθηκαν-δυσαρεστηθηκαν απο την συγκεκριμενη χροια, εχοντας μερικες ωρες, ισως μια-δυο μερες το αυτοκινητο στην κατοχη τους.
Ποσο μαλλον καποιος που προκειται να την αγορασει και μαλιστα -για την αγορα της Αγγλιας τουλαχιστον-
να καταβαλει 3κ λιρες επιπλεον σε σχεση με τον 6κυλινδρο προκατοχο...
Οσο για το ΤΤ, ξερω οτι ησουν κατοχος του MKII, αλλα αν δεν εχεις οδηγησει το ΜΚΙΙΙ, θα σου προτεινα να το κανεις αμεσα! Ειναι σαν να εχει πηδηξει μια γενια το νεο μοντελο, εχει τεραστια διαφορα με το ΜΚΙΙ πραγματικα, στο οδηγικο κομματι ειδικα ειναι πολυ πιο αφιλτραριστη και αμεση η αισθηση.
P.S Η "ενσταση" μου αφορα την entry level 2λιτρη 718, -χωρις την VTG τουρμπινα και χωρις την ενεργητικη 4διευθυνση των 2,5λιτρων εκδοσεων S- η οποια και τιμολογιακα ειναι σε αμεση αντιπαραθεση με το 4κινητο ΤΤS...