Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
drdino έγραψε:D-jet, για τα μοτέρ των 2,5αρηδων cockster τι ξέρουμε; Έχουν κι αυτά θέμα με bore score/IMS;

Λιγότερο αν και θα με απασχολούσε περισσότερο όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Γενικά, στα entry level μοντέλα από τις ακριβές μάρκες υπάρχει μια ηλικία και πέρα που είναι ζόρικα τα πράγματα, επειδή πέφτουν σε χέρια που δεν έχουν ή δεν ξέρουν να τα συντηρήσουν. Η 986 2.5 δεν φημίζεται και για την καλύτερη ποιότητα κατασκευής, οπότε βάλε με το νου σου τώρα εσύ.
Αν υπήρχαν λίγα παραπάνω γρόσσα εγώ θα πήγαινα για 987 2.7 (που νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο από value for money αυτή τη στιγμή σε Porsche). Αλλιώς μάλλον θα κοιτούσα κάτι άλλο (και όχι λόγω του IMS bearing)...
Σε αυτή την κατηγορία μάλλον μια 944S2 cab μου αρέσει καλύτερα, ενώ πιστεύω ότι μετά από μια καλή αρχική συντήρηση έχεις λιγότερα πράγματα να σε αγχώσουν...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#248485 Πωπω τι άρρωστο πράμα είναι αυτό ...

Ε αφού φύγαμε εντελώς offtopic, ας δούμε κι αυτό να στανιάρουμε !

https://www.youtube.com/watch?v=fwDaozSeyfo
Άβαταρ μέλους
By sknipper
D-Jet έγραψε:... εγώ θα πήγαινα για 987 2.7 (που νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο από value for money αυτή τη στιγμή σε Porsche). Αλλιώς μάλλον θα κοιτούσα κάτι άλλο (και όχι λόγω του IMS bearing)...
Σε αυτή την κατηγορία μάλλον μια 944S2 cab μου αρέσει καλύτερα, ενώ πιστεύω ότι μετά από μια καλή αρχική συντήρηση έχεις λιγότερα πράγματα να σε αγχώσουν...
Για την 968 τί άποψη έχεις; Γιατί δηλαδή την πήδηξες και δεν την αναφέρεις καθόλου και πας κατευθείαν στην 944;
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#248831 ...μηπως επειδη η παραγωγη τους δεν διηρκησε αρκετο χρονο, δεν βγηκαν τοσα πολλα κομματια, για αυτο κραταει αρκετα υψηλες τιμες, ενω παραλληλα δεν ειναι τοσο ενδιαφερουσα οδηγικα σε σχεση, ειτε με τις 911, ειτε με πιο προσιτες αλλα και πιο προσφατες, boxster/cayman...Εκτος εαν μιλαμε για την CS την οποια θα πρεπει να ψαχνει κανεις με το κυαλι, και αν τυχει να βρει, να πληρωσει σαν να παιρνει καινουργια συγχρονη Porsche...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
sknipper έγραψε:Για την 968 τί άποψη έχεις; Γιατί δηλαδή την πήδηξες και δεν την αναφέρεις καθόλου και πας κατευθείαν στην 944;

Η 968 είναι η προσωπική μου επιλογή γενικότερα αλλά παίζει αρκετά πιο πάνω από τις boxster, για τις οποίες μιλάμε, ίσως επείδη είναι σπανιότερη, ίσως πάλι γιατί αυτοί που τις έχουν ξέρουν πολύ καλά γιατί δεν πρέπει να τις δώσουν...
To μόνο πρόβλημα που έχει ακουστεί ήταν ο διπλής μάζας σφόνδυλος, που και πάλι έχει βρεθεί εδώ και πολλά χρόνια η λύση του.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#261854 ...τα ελεγα για την νεα 718 boxster/Cayman, οτι με μειον 2 κυλινδρους, -ασχετως turbo, καθοτι στην νεα 911 πχ (982) δεν διαφοροποιηθηκε εντελως ουτε ο ηχος...- δεν ειναι πια για τους φανατικους -και οχι μονο- αυτο που ηταν οι προηγουμενες καταπληκτικες γενιες...Κανει και 3κ λιρες παραπανω απο την προηγουμενη 6κυλινδρη... :metalo:

Δεν θυμαμαι αλλη φορα να εχω δει 3,5/5 αστερια, τουλαχιστον απο το Αγγλικο evo για sportscar απο την Porsche... :whistlink:

http://www.evo.co.uk/porsche/boxster/17 ... lways-turn

P.S ...δεν περιμενα απο τον εαυτο μου να υποστηριζω κατι τετοιο, αλλα ειναι η πρωτη φορα, που σε καινουργιο sportscar, σε πολυ κοντινο budget, θα επελεγα το νεο Audi TTS αντι της Boxster/Cayman 982... :s_no
Άβαταρ μέλους
By morpheus
Κίκιζας . έγραψε:P.S ...δεν περιμενα απο τον εαυτο μου να υποστηριζω κατι τετοιο, αλλα ειναι η πρωτη φορα, που σε καινουργιο sportscar, σε πολυ κοντινο budget, θα επελεγα το νεο Audi TTS αντι της Boxster/Cayman 982... :s_no

Σε καμία περίπτωση...
(και αυτό απο πρώην κάτοχο ΤΤmk2)
Μπορεί να μην είναι όπως παλιά, άλλα χωρίς να τα έχω οδηγήσει θα έβαζα και τα δύο μου χέρια στη φωτιά οτι η Boxster/Cayman ακόμα και σε αυτή τη μορφή εξακολουθεί να είναι πιο σπορ/διασκεδαστική απο το TTS.
Όντας και -στα δικά μου μάτια τουλάχιστον- πολύ πιο όμορφη, δεν βρίσκω κανέναν λόγο να προτιμήσει κάποιος το audi (πλήν της πρακτικότητας).
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
morpheus έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:P.S ...δεν περιμενα απο τον εαυτο μου να υποστηριζω κατι τετοιο, αλλα ειναι η πρωτη φορα, που σε καινουργιο sportscar, σε πολυ κοντινο budget, θα επελεγα το νεο Audi TTS αντι της Boxster/Cayman 982... :s_no

Σε καμία περίπτωση...
(και αυτό απο πρώην κάτοχο ΤΤmk2)
Μπορεί να μην είναι όπως παλιά, άλλα χωρίς να τα έχω οδηγήσει θα έβαζα και τα δύο μου χέρια στη φωτιά οτι η Boxster/Cayman ακόμα και σε αυτή τη μορφή εξακολουθεί να είναι πιο σπορ/διασκεδαστική απο το TTS.
Όντας και -στα δικά μου μάτια τουλάχιστον- πολύ πιο όμορφη, δεν βρίσκω κανέναν λόγο να προτιμήσει κάποιος το audi (πλήν της πρακτικότητας).

Oτι οδηγικα σε επιπεδο αποτελεσματικοτητας ειναι καλυτερη η 718 αυτο συμφωνα και με αρκετα ξενα δημοσιευματα, ειναι γεγονος. Για συνολικη οδηγικη ευχαριστηση oμως, λεγεται πλεον οτι η ψαλιδα εχει κλεισει δραματικα, δηλαδη οτι ναι μεν λογω διαταξης, λιγο πιο κοφτερου τιμονιου εξακολουθει να ειναι εξαιρετικη, χανοντας ομως ωστοσω σε αμεσοτητα-αποκριση κινητηρα, τουλαχιστον στην 2λιτρη "απλη" 718 που δεν διαθετει τουρμπινα με πτερυγια μεταβλητης γεωμετριας.

Ειναι καθοριστικης σημασιας ομως για πολυ κοσμο (τουλαχιστον απ' οσο διαβαζω σε Reviews-fora, αλλα και με κατ' ιδιαν συζητησεις που ειχα με κατοχους Porsche, ειτ εγνωστους, ειτε και απο διαφορα events παρουσιασεις στα οποια ειχα παρεβρεθει...) οτι λειπει πλεον η χαρακτηριστικη χροια του 6κυλινδρου boxer.

Για αρκετους, εντος και εκτος του παροντος Forum, αυτο ακουγεται υπερβολικο, αλλα οσοι ψαχτουν λιγο περισσοτερο με την μαρκα, θα αντιληφθουν οτι ο συγκεκριμενος ηχος ειναι -τοσο ιδιαιτερος αλλα και πορωτικος- ταυτισμενος με αυτην εδω και δυο δεκαετιες -για Boxster και επειτα Cayman- και αλλα τοσα για τις διαφορες γενιες της 911.
Ειναι κομματι της συνολικης οδηγικης εμπειριας, και οταν κατι τετοιο μετα απο τοσα χρονια, αντικαθισταται με κατι εντελως διαφορετικο (κατι αναμεσα σε subaru sti και παλαιο σκαραβαιο πουσαρισμενο...) αλλαζουν εντελως τα συναισθηματα.

Σκεψου μοναχα οτι οι διαφοροι δοκιμαστες, ενοχληθηκαν-δυσαρεστηθηκαν απο την συγκεκριμενη χροια, εχοντας μερικες ωρες, ισως μια-δυο μερες το αυτοκινητο στην κατοχη τους.
Ποσο μαλλον καποιος που προκειται να την αγορασει και μαλιστα -για την αγορα της Αγγλιας τουλαχιστον-
να καταβαλει 3κ λιρες επιπλεον σε σχεση με τον 6κυλινδρο προκατοχο...

Οσο για το ΤΤ, ξερω οτι ησουν κατοχος του MKII, αλλα αν δεν εχεις οδηγησει το ΜΚΙΙΙ, θα σου προτεινα να το κανεις αμεσα! Ειναι σαν να εχει πηδηξει μια γενια το νεο μοντελο, εχει τεραστια διαφορα με το ΜΚΙΙ πραγματικα, στο οδηγικο κομματι ειδικα ειναι πολυ πιο αφιλτραριστη και αμεση η αισθηση.

P.S Η "ενσταση" μου αφορα την entry level 2λιτρη 718, -χωρις την VTG τουρμπινα και χωρις την ενεργητικη 4διευθυνση των 2,5λιτρων εκδοσεων S- η οποια και τιμολογιακα ειναι σε αμεση αντιπαραθεση με το 4κινητο ΤΤS...
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#262052 Δεν διαφωνώ για τον ήχο. Νομίζω όλοι εδω μέσα θα προτιμούσαμε την προηγούμενη σε αυτόν το τομέα.
Παρ'ολα αυτά βρίσκω τον ήχο της 718 να με φτιάχνει με τον δικό του τρόπο και είναι σίγουρα πιο ιδιαίτερος απο οποιοδήποτε σύγχρονο 2lt T.
Προφανώς δεν έχει το ραφινάρισμα και τη χροιά του 6c... άλλα εξακολουθεί να είναι πιο γαμάτος απο του ΤΤ ή αλλων 2.0T.

Όσο για το οδηγικό κομμάτι, όχι δεν έχω οδηγήσει το μκ3 άλλα τα ίδια έλεγαν και όταν βγήκε το μκ2 σε σχέση με το μκ1...
Όπως και να'χει όμως το να απορίπτεις μία απο τις πιο καλοστημένες Porsche επειδή φοράει 2.0T για να επιλέξεις ένα Audi με το αντίστοιχο 2.0Τ μοτέρ (και haldex) στην ίδια τιμή, δεν έχει καμία λογική στα δικά μου μάτια...
Κάτι τέτοιο ή το κάνεις απο αντίδραση ή δεν ήξερες τι ήθελες απο την αρχή...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
morpheus έγραψε:Παρ'ολα αυτά βρίσκω τον ήχο της 718 να με φτιάχνει με τον δικό του τρόπο και είναι σίγουρα πιο ιδιαίτερος απο οποιοδήποτε σύγχρονο 2lt T.

Διαβάζοντας το άρθρο πάντως, το αντίθετο συνάγεται.

Disappointing. Underwhelming. Soul destroying. All words and phrases I never thought I’d write about a Porsche sports car, but the 2-litre Boxster is a poor Porsche and the disappointment focuses on the moment the engine starts.

If you, or a friend, ever owned an air-cooled VW Beetle you’ll immediately recognise the unsophisticated clatter when you hear a 2-litre Boxster for the first time. Unfortunately it’s no better from inside, where the tone switches from that of a Beetle run on a student’s budget to an Impreza turbo with a blown exhaust.

Normally, in these situations things improve when the engine’s under load, but even Porsche hasn’t managed to pull off the impossible here. On the move the engine sounds broken, like it’s dropped a valve or two.

And that engine sound? Sadly it doesn’t get any better, actually it gets worse because at high engine speeds the flat-four just drones on and on and on…

Παίζε να είναι καλύτερο παντού το μοτέρ του TTS. :lipsealed: :omg:

Πάντως καθαρά από άποψη κινητήρα, η ψήφος πάει στην Μ2 σε αυτά τα λεφτά.

ΥΓ: Ο D-jet βλέπω να κηρύττει χρεπο-τζιχάντ για το σχόλιο σχετικά με τον Σκαραβαίο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
morpheus έγραψε:Όπως και να'χει όμως το να απορίπτεις μία απο τις πιο καλοστημένες Porsche επειδή φοράει 2.0T για να επιλέξεις ένα Audi με το αντίστοιχο 2.0Τ μοτέρ (και haldex) στην ίδια τιμή, δεν έχει καμία λογική στα δικά μου μάτια...
Κάτι τέτοιο ή το κάνεις απο αντίδραση ή δεν ήξερες τι ήθελες απο την αρχή...

+1

Κι απο εμφάνιση επίσης το ΤΤ, πάσχει αρκετά σε σχέση με τι ξεκίνησε κάποτε.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
REALZEUS έγραψε:Διαβάζοντας το άρθρο πάντως, το αντίθετο συνάγεται.

Καλά δεν θα είναι ούτε η 1η ούτε η 2η φορά που διαφωνώ με άρθρο...
Χωρίς να σημαίνει κάτι, έχω διαφορετική άποψη σε πάνω απο το 50% όσων γράφονται κατα καιρούς απο τον ειδικό τύπο (ελληνικό & ξένο)...

Δεν τα έχω ακούσει απο κοντά, άλλα αν ο ήχος που φτάνει στα αυτιά μου απο αξιοπρεπές ηχοσύστημα βλέποντας τα βίντεα είναι αντιπροσωπευτικός, τότε επιμένω πως μου αρέσει περισσότερο αυτός της 718, ακόμα και της απλής.
TTS https://www.youtube.com/watch?v=_bbejziUP_M
718 https://www.youtube.com/watch?v=0NA4UW0uY1s

Γούστα είναι αυτά...

ΥΓ: Δεν το συζητάμε, η Μ2 παίρνει και τη δική μου ψήφο σε αυτά τα χρήματα...
Και όχι μόνο στο μοτέρ...
Ειδικά σε σχέση με TTS ούτε για αστείο δεν υπάρχει δίλλημα...