Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Same_old_story έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:
Βέβαια, σε οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα δε θα τον προσλάμβαναν καν......

Μπορούν κάλλιστα να τον προσλάβουν για κλόουν σε τσίρκο, όπου στη θέση της λέξης τσίρκο μπαίνει και το ΠΦΑ (ή ΔΦΑ αν προτιμάτε)... :roll:

Βασικα με αυτα που γινονται και ψηφιζονται θα ταιριαζε καλυτερα Πρωτη Φορα Δεξια. Γιατι οι προηγουμενες δεξιες ντεμεκ μα βγηκαν.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#259306 έρχεται μια μέρα μία και μου λέει:

-αυτούς τους αλήτες, μη τολμήσεις και τους ψηφίσεις
-εγώ της λέω; δε τους ψήφισα στα καλά τους τώρα θα τους ψηφίσω;
-επειδή εσείς οι νέοι πάτε και τους ψηφίζετε αυτούς, αυτοί δεν είναι αριστεροί είναι αλήτες, εγώ στα νιάτα μου έφαγα ξύλο για την αριστερά και αυτοί αριστεροί δεν είναι :rant: (και παραλήρημα μετά..)

τι να της πεις; ότι εσείς που τρώγατε το ξύλο στρώσατε το δρόμο για τους διάφορους τσίπρες και ζωούλες; :s_laughat

επίσης άλλη τρέλα

σκάει αφεντικό (που είχε ψηφίσει σύριζα με τα μπούνια ελπίζοντας μάλλον σε κάποια διαγραφή χρεών δε-πληρώνω-φάση) και λέει σε μια υπάλληλο με ύφος: άμα ψηφίσεις ξανά σύριζα θα σε απολύσω :rant: :rant: :rant: αυτοί θα με καταστρέψουν δε θα πάρω ποτέ σύνταξη (συν επιπλέον παράνοια, βγείτε στους δρόμους για τα δικά μου συμφέροντα, απεργεί η επιχείρηση :dizzy: )

τώρα θυμήθηκα τη σοφή φράση ενός εμθ: τρέλα σειρούλα, τρέλα..
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:έρχεται μια μέρα μία και μου λέει:

-αυτούς του αλήτες, μη τολμήσεις και τους ψηφίσεις
-εγώ της λέω; δε τους ψήφισα στα καλά τους τώρα θα τους ψηφίσω;
-επειδή εσείς οι νέοι πάτε και τους ψηφίζετε αυτούς, αυτοί δεν είναι αριστεροί είναι αλήτες, εγώ στα νιάτα μου έφαγα ξύλο για την αριστερά και αυτοί αριστεροί δεν είναι :rant: (και παραλήρημα μετά..)

τι να της πεις; ότι εσείς που τρώγατε το ξύλο στρώσατε το δρόμο για τους διάφορους τσίπρες και ζωούλες; :s_laughat

μλκ μου, λένε αριστερά και γεμίζει το στόμα τους, ούτε Μπαρτσελόνα να ήταν :slap:

είναι και το ηθικό πλεονέκτημα βλέπεις :metalo:

κατά τα άλλα πολύ ωραίο άρθρο

Το ηθικό πλεονέκτημα και η Αριστερά του Νίτσε

Η σύγχυση που μάς διακατέχει δεν προοιωνίζεται αίσια εξέλιξη. Χρειάζεται να καθαρίσουμε το κεφάλι μας και να διαχωρίσουμε το επίπεδο της πρακτικής πολιτικής από εκείνο της πολιτικής και ηθικής θεωρίας. Στην πρακτική πολιτική η εμμονή σε αφηρημένα σχήματα και ιδεαλιστικές αγκυλώσεις συνήθως έχει τραγικά αποτελέσματα. Ο Μακιαβέλι έχει εύστοχα παρατηρήσει: ««Πολλοί έχουν φανταστεί πολιτείες και κράτη που ποτέ δεν υπήρξαν στην πραγματικότητα· γιατί το πώς ζούμε απέχει τόσο από το πώς θα έπρεπε να ζούμε, ώστε αυτός που παραβλέπει αυτό που γίνεται για αυτό που θα έπρεπε να γίνεται, προετοιμάζει την καταστροφή του και όχι τη σωτηρία του».
Άβαταρ μέλους
By g8777
#259341 Μ αρέσει που χαχανιζεις κιόλας. Μερικοί άνθρωποι ξέρεις δεν θυσιασαν μόνο ένα φραπέ για αυτό που πίστευαν. Άφησαν και δύο τρία πόδια χέρια, μητρες και παπαρια πίσω, επειδή μια υπογραφουλα δεν έμπαινε στη δήλωση μετανοιας, επειδή κριθηκαν επικινδυνοι ως προς τα πολιτικά τους φρονηματα (= κάποιος τους είδε να λένε καλημέρα στον σταμπαρισμενο γειτονα τους) , επειδή άκουγαν Θεοδωράκη.
Όσες φλυκταινες και να βγάζεις έχουν το δικαίωμα (την υποχρέωση λέω εγώ) να γεμίζουν το στόμα τους με την λέξη αριστερά και να θλιβονται για το κουρελοπανο που την έχουν καταντήσει τα σημερινά τσολια. :)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#259345 εγώ g τα δέχομαι αυτά που λες, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναλογιστούμε τι μας προσέφερε όλο αυτό και κυρίως πού μας οδήγησε
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
QsisVTS έγραψε:κυρίως πού μας οδήγησε

Εδώ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Μ αρέσει που χαχανιζεις κιόλας. Μερικοί άνθρωποι ξέρεις δεν θυσιασαν μόνο ένα φραπέ για αυτό που πίστευαν. Άφησαν και δύο τρία πόδια χέρια, μητρες και παπαρια πίσω, επειδή μια υπογραφουλα δεν έμπαινε στη δήλωση μετανοιας, επειδή κριθηκαν επικινδυνοι ως προς τα πολιτικά τους φρονηματα (= κάποιος τους είδε να λένε καλημέρα στον σταμπαρισμενο γειτονα τους) , επειδή άκουγαν Θεοδωράκη.
Όσες φλυκταινες και να βγάζεις έχουν το δικαίωμα (την υποχρέωση λέω εγώ) να γεμίζουν το στόμα τους με την λέξη αριστερά και να θλιβονται για το κουρελοπανο που την έχουν καταντήσει τα σημερινά τσολια. :)

Εμπίπτει ακριβώς σε αυτό

Χρειάζεται να καθαρίσουμε το κεφάλι μας και να διαχωρίσουμε το επίπεδο της πρακτικής πολιτικής από εκείνο της πολιτικής και ηθικής θεωρίας. Στην πρακτική πολιτική η εμμονή σε αφηρημένα σχήματα και ιδεαλιστικές αγκυλώσεις συνήθως έχει τραγικά αποτελέσματα

IMHO όσο αξιέπαινη κι αν ήταν η πράξη της μη υπογραφής δήλωσης μετάνοιας στην ουσία δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα για την συγκεκριμένη πολιτική μερίδα, ίσα ίσα προκαλούσε την παράλυση της με το να στέλνονται αξιόλογα/αξιόμαχα μέλη της σε εξορίες κλπ. Από πρακτικής απόψεως ίσως ήταν προτιμότερη η τύποις μετάνοια και ο υπόγειος αγώνας.

Κατά τα άλλα το εγώ είμαι αριστερός ρε ή δεξιός ρε με κούνημα του δακτύλου λες και είναι ο πάπας της Ρώμης είναι τουλάχιστον για γέλια.
Σημασία έχει ποιος θα καταφέρει πρακτικά να κάνει τον οποιονδήποτε πολίτη αυτής της χώρας να είναι σε θέση να επιβιώνει με σχετική άνεση όπως έχει πάρα πολύ σωστά γράψει και ο rx8_drifter.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#259353 Βασικά τα εγκληματικά λάθη που έγιναν πριν (Αριστερά) και μετά (Δεξιά) τον εμφύλιο πρέπει να αποσαφηνιστούν και μετά να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Όσα έγιναν εκείνη την περίοδο (πριν και μετά) πρέπει να εξετάζονται υπό το πρίσμα της εποχής εκείνης.

Δεν ξύπνησε μια μέρα στο άσχετο κάποιος, άφησε μούσι, ζώστηκε τα φισεκλίκια και είπε να καταλύσει το πολίτευμα.
Ομοίως δεν άρχισαν να εξορίζουν, βασανίζουν, σκοτώνουν κόσμο για χαβαλέ οι της άλλης πλευράς.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσουν γεγονότα που έγιναν πριν μισό αιώνα και βάλε να δίνουν άλλοθι σε τσουτσεκοειδή λιμοτάγδαρα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
EDDIE_147 έγραψε:Βασικά τα εγκληματικά λάθη που έγιναν πριν (Αριστερά) και μετά (Δεξιά) τον εμφύλιο πρέπει να αποσαφηνιστούν και μετά να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Όσα έγιναν εκείνη την περίοδο (πριν και μετά) πρέπει να εξετάζονται υπό το πρίσμα της εποχής εκείνης.

Δεν ξύπνησε μια μέρα στο άσχετο κάποιος, άφησε μούσι, ζώστηκε τα φισεκλίκια και είπε να καταλύσει το πολίτευμα.
Ομοίως δεν άρχισαν να εξορίζουν, βασανίζουν, σκοτώνουν κόσμο για χαβαλέ οι της άλλης πλευράς.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσουν γεγονότα που έγιναν πριν μισό αιώνα και βάλε να δίνουν άλλοθι σε τσουτσεκοειδή λιμοτάγδαρα.

Μα γιατί το λες αυτό....σε κάποιους δίνει ταυτότητα και υπόσταση να λένε "ο παππούς μου ήταν αριστερός και πολέμησε στον Γράμμο και στο Βίτσι"

Αστεία πράγματα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:εγώ g τα δέχομαι αυτά που λες, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναλογιστούμε τι μας προσέφερε όλο αυτό και κυρίως πού μας οδήγησε

Γι' αυτό όμως δεν ευθύνεται ο μέσος άνθρωπος που έτρεχε μια ζωή σε φυλακές και εξορίες...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
markvag έγραψε:
QsisVTS έγραψε:εγώ g τα δέχομαι αυτά που λες, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναλογιστούμε τι μας προσέφερε όλο αυτό και κυρίως πού μας οδήγησε

Γι' αυτό όμως δεν ευθύνεται ο μέσος άνθρωπος που έτρεχε μια ζωή σε φυλακές και εξορίες...

κοίτα αυτό είναι σχετικό, τα ήθελε λίγο και αυτών ο κώλος τους και οι εποχές ήταν άλλες που εμείς δε μπορούμε να φανταστούμε

φυσικά δε δικαιολογώ τους δεξιούς/εθνικόφρονες πώς σκατά αυτοπροσδιορίζονται ίσα ίσα τους αντιπαθώ και περισσότερο, όμως παρόλο που στο σόι μου υπήρξαν από όλες τις μεριές και φυσικά και αριστεροί που υπέφεραν και δε μπορούσαν να δουν προκοπή επειδή ήταν χαρακτηρισμένοι άσχετα με το πόσο δούλευαν, δε παίρνω ως δεδομένο ότι οι θυσίες τους είχαν κάποιο βαθύτερο νόημα ή ότι εξυπηρετούσαν έναν ανώτερο/ανιδιοτελή σκοπό
Άβαταρ μέλους
By 224v
#259367 Σιγουρα ο μεσος ανθρωπος φυσικα δεν ευθυνεται, πληρωσε ομως την προδοτικη τακτικη της ηγεσιας τοτε Ζαχαριαδη (Το οπλο παρα ποδα....), αποχης απο τις εκλογες 46 κ.λ.π.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#259368 inb4 Μιτζάκωβος.

Κιούση δεν μπορείς να λες την ιδεολογία κάποιου "τα θελε ο κώλος του".
Όπως είπα ότι έγινε το 40-50-60 πρέπει να κρίνεται με το πρίσμα της εποχής εκείνης.

Απλά το να μπαίνουν στη σημερινή συζήτηση ιστορικά κειμήλια μισού αιώνα+ πριν, είναι εξίσου fail με κάτι χρυσαύγουλα στη Λακωνία που δηλώνουν απόγονοι του Λεωνίδα.
:vava:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:IMHO όσο αξιέπαινη κι αν ήταν η πράξη της μη υπογραφής δήλωσης μετάνοιας στην ουσία δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα για την συγκεκριμένη πολιτική μερίδα, ίσα ίσα προκαλούσε την παράλυση της με το να στέλνονται αξιόλογα/αξιόμαχα μέλη της σε εξορίες κλπ. Από πρακτικής απόψεως ίσως ήταν προτιμότερη η τύποις μετάνοια και ο υπόγειος αγώνας.

Οσον αφορα τον αγωνα αυτον καθ' αυτον δεν ειχε. Ειχε ομως στο οτι αυτοι οι ανθρωποι γιναν συμβολα του και παραδειγμα για αλλους που ακολουθησαν, οπως επισης εδειξαν στον υπολοιπο κοσμο τι συνεβαινε στην χωρα.
Και αυτο δεν ηταν λιγο.

Ακομα δεν πηγαν ολοι στις εξοριες και φυλακες. Καποιοι διεφυγαν στο εξωτερικο, καποιο οντως υπεγραψαν δηλωση μετανοιας και συνεχισαν υπογεια τον αγωνα, οπως και καποιοι συμβιβαστηκαν και συνεχισαν την ζωη τους.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
EDDIE_147 έγραψε:
Κιούση δεν μπορείς να λες την ιδεολογία κάποιου "τα θελε ο κώλος του".

δε το λέω όπως το καταλαβαίνεις ίσως, απλά εννοώ ότι όταν μπλέκεις με κάποια πράγματα ξέρεις πού μπλέκεις, αλλιώς κάθεσαι στα αυγά σου και μιλάώ για τις πιο hardcore φάσεις με τα όπλα και τα βουνά, αν μετά αυτό επηρέασε και τα παιδιά σου (από παππού-πατέρα) χωρίς αυτά να έχουν ιδιαίτερη εμπλοκή προφανώς και είναι εμετικό και κάπου εκεί άρχισε να υπάρχει και το ηθικό πλεονέκτημα που λέει ο dimik

και φτάνουμε στα εγγόνια τα οποία είτε μπορεί να είναι τσίπρες-ράπερ και λοιποί ξεφτίλες είτε μπορεί να δουν τη κατάσταση πιο σφαιρικά χωρίς να έχει πιπιλιθεί το μυαλό τους με βλακώδη τρόπο (ειδικά όσοι έχουν γνωρίσει γόνους αριστερών οικογενειών που μεγάλωσαν στη χλίδα με καταλαβαίνουν και καλύτερα)

εγώ παραδέχομαι τα αρχίδια που είχε ο παππούς μου και τα πλήρωσε στη ζωή του επειδή έτσι επέλεξε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι συμμερίζομαι το σκοπό του

μου έχει εξηγήσει γιατί έκανε ό,τι έκανε και αν και κομμουνιστής υπήρξε πολύ περισσότερο πατριώτης από άλλους "πατριώτες" και τον κατάλαβα και ακόμα τον σέβομαι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εγώ που είμαι ένας τσουτσές με σημαία αυτόν θα γίνομαι καραγκιοζάκος και θα το παίζω εμπαναστάτης εκ του ασφαλούς

αυτό το δικαιολογούσα μέχρι και στους γονείς μας που τελοσπάντων και αυτοί κατάλαβαν κάποια πράγματα κάποια στιγμή παρόλο που η αριστερά είναι κάτι μεγαλειώδες μέσα σε πολλούς από αυτούς ακόμα

αλλά για κάποιον γύρω από την ηλικία μου κάποια πράγματα μου φαίνονται γελοία και είναι γελοία

και εκ του αποτελέσματος αν τα πράγματα είχαν γίνει διαφορετικά η κατάστασή μας θα ήταν χειρότερη και το ότι ίσως γίνει ακόμα χειρότερη τώρα στο δυτικό κόσμο δεν αναιρεί ότι αν δε φάμε τώρα από τα σκουπίδια θα τρώγαμε σίγουρα το '89-'90
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 24 Μάιος 2016, 13:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά