Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#258402 Δεν μου αρέσει αυτό που περιγράφει το ποστ του Jim Clark , μου αρέσει όμως το ποστ του g8777 και παρόλα τα οικονομικά προβλήματα φίλε Jim Clark να έχεις στο μυαλό σου ότι έχεις πλούτο στη ζωή σου που δεν μετριέται με χρήματα και που πολλοί "πλούσιοι" ονειρευονται αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν

.
Άβαταρ μέλους
By otso
#258407 και τι να τον κανει οταν δεν μπορει να παρει ενα παιχνιδακι στο παιδι
οταν η οικογενεια παιρνει στο ορθιο απο ενα σουβλακι για τα παιδια αλλα οχι για τους ιδιους , και δουλευουν και οι 2 και να μην φτανουν γιατι φευγουν σε φορους για τα @ τους πολιτικους και το δημοσιο που σου κουνανε και το δαχτυλο.
στην κατοχη ειχες την ελπιδα οτι θα του στριψεις το λαρυγκι του μαυραγοριτη ετσι και αλλαξουν τα πραγματα τωρα τι;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#258409 Άλλοι θα ήθελαν να έχουν μια σύντροφο που να τους αγαπάει και τους σέβεται,αλλά είναι μόνοι ή τρώνε το κέρατο, άλλοι θα ήθελαν να έχουν παιδιά και δεν μπορούν, άλλοι θα ήθελαν να έχουν υγεία και δεν την έχουν, άλλοι θα ήθελαν να έχουν το μυαλό και την ομορφιά ψυχής του Jim Clark, ακόμη και αν δεν το ξέρουν...

.
Άβαταρ μέλους
By koubeast
belgarion έγραψε:Άλλοι θα ήθελαν να έχουν μια σύντροφο που να τους αγαπάει και τους σέβεται,αλλά είναι μόνοι ή τρώνε το κέρατο, άλλοι θα ήθελαν να έχουν παιδιά και δεν μπορούν, άλλοι θα ήθελαν να έχουν υγεία και δεν την έχουν, άλλοι θα ήθελαν να έχουν το μυαλό και την ομορφιά ψυχής του Jim Clark, ακόμη και αν δεν το ξέρουν...

.

Μου αρέσει το παραπάνω καθώς και του g το ποστ, δεν μ αρέσει η φάση του Jimclark, ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες όμως!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε: κι ελπίδα δεν υπάρχει όπως νομίζει ο qsis, όχι όσο υπάρχει νέα γενιά που ελπίζει σε διορισμούς, που κολλάει αφίσες σε πανεπιστήμια και που έχει όνειρο το να γίνει μπάρμαν το καλοκαίρι σε νησί και σκύβουν το κεφάλι όταν αντίθετα πρέπει να τους πάρει όλους ο διαολος.

δεν είπα ότι υπάρχει ελπίδα από τη νεότερη γενιά, ή τουλάχιστον από τη δική μου γενιά και γενικά δεν υπάρχει ελπίδα για αυτό και είμαι απαισιόδοξος

σε αυτή τη γενιά ίσως να υπάρχει μια καλύτερη συνειδητοποίηση των πραγμάτων , αλλά και πάλι πάει στράφι αφού υπάρχουν και αρκετές παθογένειες που κουβαλάμε από τους προηγούμενους μερικές από τις οποίες ανέφερες και μπορώ να σου απαριθμήσω και πολλές ακόμα

το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αβεβαιότητα ή η βεβαιότητα αν θες να το πάρουμε κι αλλιώς ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ

διαβάζω για τον jim clark και στενοχωριέμαι και με βλέπω κι εμένα στο μέλλον αν τολμήσω να κάνω το ίδιο, γιατί θέλω να κάνω οικογένεια και να την κάνω όσο ακόμα με κρατάνε τα πόδια μου, να αντιμετωπίζω την ίδια πραγματικότητα και τότε θα έχω βάλει εγώ το δικό μου (που δεν είναι δικό μου) s3 στο κώλο μου γιατί και ο,τι λεφτά υπάρχουν δεν είναι δικά μου και τα θέλουν αυτοί που τα έβγαλαν για να μη μου γίνονται φόρτωμα στα γεράματά τους

καταλαβαίνω τι σημαίνει να δουλεύεις, όποια δουλειά και αν κάνεις, και να μη βγαίνεις (τουλάχιστον να καθόμουν να τα έξυνα θα είχα και την ηρεμία μου) και ακόμα έχω μαξιλαράκια τα οποία όμως θα εξαφανιστούν αν συνεχίσουμε έτσι

και το να κάνω οικογένεια μου φαίνεται εξωπραγματικό και ειλικρινά φοβάμαι όχι για μένα αλλά για αυτούς που θα εξαρτώνται από μένα

αυτή τη στιγμή ζούμε ένα παραλογισμό στη κοινωνία μας με πολλά πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβαίνουν, όμως συμβαίνουν
εγώ είναι στιγμές που θέλω να τα σπάσω όλα, να πιάσω ανθρώπους να τους διαλύσω, να τους κάνω να υποφέρουν γιατί έτσι τους αξίζει
όμως όπως λες σκύβω το κεφάλι (βέβαια δεν τον κάνω και ιδιαίτερα επιτυχημένα αυτό, αλλά τεσπά..) γιατί σκέφτομαι το αύριο.. όμως ποιο είναι το αύριο; μια κουράδα στα μούτρα μου και ένα αγγούρι στο κώλο μου;

είχα γράψει τις προάλλες ότι είχα πάω να αρπαχτώ μέσα σε φιλικό σπίτι με συνδικαλιστή της πούτσας (που φύλαγε κατουρημένες ποδιές να μπει στο δημόσιο που είναι) που μου έλεγε ότι δεν αντιδρώ και σκύβω το κεφάλι στα αφεντικά και όταν του εξήγησα ότι αντιδρώ μου ανταπάντησε ότι η μεμονωμένη αντίδραση στην όποια αδικία δεν έχει νόημα πρέπει να γίνει οργανωμένα και κάπου εκεί άρχισα το ότι δεν είμαι πρόβατο κανενός και τα δικά μου..

τι να κάνεις ρε ντιμίκ; για πες μου;
να βγεις να τα σπάσεις; και;
να βγεις να δείρεις; και
να τρέχεις στα δικαστήρια; και;
να ψηφίσεις το χ, ψ κόμμα που σου υπόσχεται παπάτζες; και (αν και έχω αναλύσει το γιατί κανένα κόμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιου σαν κι εμένα έστω και σαν ψεύτικες υποσχέσεις)
να κάτσεις να σκιστείς στη δουλειά με την ελπίδα ότι θα σου πούνε μπράβο; (εδώ γελάω κιόλας)
να είσαι σωστός πολίτης;
να είσαι σωστός φορολογούμενος;
να είσαι καλός μαθητής/φοιτητής;
να πηγαίνεις στην εκκλησία;
να κάτσεις σπίτι σου να ζεις από τα έτοιμα και να λες κάτω τα αφεντικά;

πες μου τι μπορεί να κάνει κάποιος να αντιδράσει και να έχει νόημα;
να ξεκινήσουμε επανάσταση, να πάρουμε τα όπλα; :lol: (ποιοι θα μου πεις τώρα :lol: )

αν κάτσεις και το σκεφτείς δεν υπάρχει σωτηρία και κυρίως δεν υπάρχει σωτηρία επειδή βασιλεύει η ηλιθιότητα για όποιο τομέα και να μου μιλήσεις, ό,τι επιχείρημα και να μου βρεις πάντα στο τέλος θα καταλήξουμε στην ηλιθιότητα

και αν κάποιος δοκιμάσει να πάει κόντρα στην ηλιθιότητα, ή έστω και να πει κάτι αρνητικό για αυτή δε θα βρει τοίχο από το "σύστημα" θα βρει αντίδραση από τον διπλανό του που θα τον κοιτάξει τουλάχιστον θυμωμένος και απορημένος που τόλμησε να σκεφτεί διαφορετικά

και μέσω της ηλιθιότητας πάμε στο παραλογισμό και την αδικία, πράγματα που εκμεταλλεύονται τα όχι και τόσο ηλίθια (άσχετα τι μπορεί να νομίζουμε για να νιώθουμε γαμάτοι στις συζητήσεις μας) κοράκια που μας ορίζουν τις ζωές μας από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα και εκτός συνόρων

και μετά καταλήγουμε στο ότι μας αξίζει να υποφέρουμε αφού στο σύνολό μας είμαστε ηλίθιοι και ας μην είμαστε μερικοί, αλλά αυτό είναι τεράστιο λογικό άλμα για να νιώσουμε καλύτερα και να μην τρελαθούμε αφού κι εμείς τελικά είμαστε ηλίθιοι και ας νομίζουμε το αντίθετο

και είμαστε ηλίθιοι όχι γιατί δεν αντιδρούμε έτσι γενικά και αόριστα ή μέσα σε κάποια από τις προκαθορισμένες φόρμες αντίδρασης (βλέπε καταλήψεις, πορείες , μπλόκα ξερωγώ), αλλά γιατί δεν έχουμε μάθει να ξέρουμε τι να ζητάμε και τι είναι πραγματικά καλό για εμάς

είμαστε ηλίθιοι γιατί στο όνομα της υποτιθέμενης δημοκρατίας και της ελευθερίας αφήνουμε τα κοράκια να αλωνίζουν και να μας κάνουν να νομίζουμε ότι κάναμε τις επιλογές μας

αλλά ακόμα και στους ηλίθιους δε τους αξίζει να τους φέρεται κανείς με αυτό το τρόπο, γιατί στην ουσία εκμεταλλεύεται ότι είναι ηλίθιοι, το ότι κάποιος έγινε 18 δε σημαίνει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις ειδικά μάλιστα όταν δε φρόντισε η πολιτεία να τον κάνει σωστό και σκεπτόμενο άνθρωπο .
όπως και ο διανοητικά ανάπηρος έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια έχει και κάθε ηλίθιος, στον οποίο πρέπει να επιβάλεις πράγματα να γίνει άνθρωπος, αλλά τουλάχιστον πρέπει να του εξασφαλίσεις την αξιοπρέπεια

το να τον κοροϊδεύεις και μετά να γυρνάς και να του λες ήθελες και τα έπαθες είναι τουλάχιστον ανέντιμο

άλλωστε στις δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτή που ζούμε είδαμε ότι η δημοκρατία που καυχιόμαστε ότι έχουμε απλά είναι μια ονείρωξη και ότι άσχετα με το τι νομίζει ο όποιος λαός η μοίρα του δεν καθορίζεται από αυτόν

οπότε η μόνη λύση θα ήταν οι πραγματικοί κυβερνώντες αυτού του κόσμου (και δε μιλάω μόνο για πολιτικούς) να ξυπνούσαν μια μέρα και να αποκτούσαν συνείδηση, αλλά και αυτοί άνθρωποι είναι με τα καλά τους και τα κακά τους, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος πεφωτισμένος ηγέτης ή μεσσίας να κατέβει από τους ουρανούς να μας βάλει στη θέση μας να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε διατηρώντας την αξιοπρέπεια μας

οπότε απλά σκύβεις το κεφάλι και προσπαθείς να επιβιώσεις, έχεις ή δεν έχεις επίγνωση της κατάστασης

βέβαια όσο πιο χαζός είσαι τόσο το καλύτερο για σένα, καλύτερα να μη σκέφτεσαι σε βάθος τι σου συμβαίνει και να λες κι ευχαριστώ που έχεις ένα πιάτο φαΐ να φας για να μπορείς να νιώθεις καλύτερα από αυτόν που ζει στο δρόμο
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
QsisVTS έγραψε:οπότε απλά σκύβεις το κεφάλι και προσπαθείς να επιβιώσεις, έχεις ή δεν έχεις επίγνωση της κατάστασης

οταν φτασεις να θεωρεις αναποφευκτη τη μοιρα σου και ολα δεδομενα, τιποτα δεν αλλαζει... game over
απο αυτη τη φυλακη του μυαλου δεν ξεφευγεις με τιποτα
Ubi dubium ibi libertas
Άβαταρ μέλους
By otso
QsisVTS έγραψε:
dimik έγραψε: κι ελπίδα δεν υπάρχει όπως νομίζει ο qsis, όχι όσο υπάρχει νέα γενιά που ελπίζει σε διορισμούς, που κολλάει αφίσες σε πανεπιστήμια και που έχει όνειρο το να γίνει μπάρμαν το καλοκαίρι σε νησί και σκύβουν το κεφάλι όταν αντίθετα πρέπει να τους πάρει όλους ο διαολος.

δεν είπα ότι υπάρχει ελπίδα από τη νεότερη γενιά, ή τουλάχιστον από τη δική μου γενιά και γενικά δεν υπάρχει ελπίδα για αυτό και είμαι απαισιόδοξος

σε αυτή τη γενιά ίσως να υπάρχει μια καλύτερη συνειδητοποίηση των πραγμάτων , αλλά και πάλι πάει στράφι αφού υπάρχουν και αρκετές παθογένειες που κουβαλάμε από τους προηγούμενους μερικές από τις οποίες ανέφερες και μπορώ να σου απαριθμήσω και πολλές ακόμα

το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αβεβαιότητα ή η βεβαιότητα αν θες να το πάρουμε κι αλλιώς ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ

διαβάζω για τον jim clark και στενοχωριέμαι και με βλέπω κι εμένα στο μέλλον αν τολμήσω να κάνω το ίδιο, γιατί θέλω να κάνω οικογένεια και να την κάνω όσο ακόμα με κρατάνε τα πόδια μου, να αντιμετωπίζω την ίδια πραγματικότητα και τότε θα έχω βάλει εγώ το δικό μου (που δεν είναι δικό μου) s3 στο κώλο μου γιατί και ο,τι λεφτά υπάρχουν δεν είναι δικά μου και τα θέλουν αυτοί που τα έβγαλαν για να μη μου γίνονται φόρτωμα στα γεράματά τους

καταλαβαίνω τι σημαίνει να δουλεύεις, όποια δουλειά και αν κάνεις, και να μη βγαίνεις (τουλάχιστον να καθόμουν να τα έξυνα θα είχα και την ηρεμία μου) και ακόμα έχω μαξιλαράκια τα οποία όμως θα εξαφανιστούν αν συνεχίσουμε έτσι

και το να κάνω οικογένεια μου φαίνεται εξωπραγματικό και ειλικρινά φοβάμαι όχι για μένα αλλά για αυτούς που θα εξαρτώνται από μένα

αυτή τη στιγμή ζούμε ένα παραλογισμό στη κοινωνία μας με πολλά πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβαίνουν, όμως συμβαίνουν
εγώ είναι στιγμές που θέλω να τα σπάσω όλα, να πιάσω ανθρώπους να τους διαλύσω, να τους κάνω να υποφέρουν γιατί έτσι τους αξίζει
όμως όπως λες σκύβω το κεφάλι (βέβαια δεν τον κάνω και ιδιαίτερα επιτυχημένα αυτό, αλλά τεσπά..) γιατί σκέφτομαι το αύριο.. όμως ποιο είναι το αύριο; μια κουράδα στα μούτρα μου και ένα αγγούρι στο κώλο μου;

είχα γράψει τις προάλλες ότι είχα πάω να αρπαχτώ μέσα σε φιλικό σπίτι με συνδικαλιστή της πούτσας (που φύλαγε κατουρημένες ποδιές να μπει στο δημόσιο που είναι) που μου έλεγε ότι δεν αντιδρώ και σκύβω το κεφάλι στα αφεντικά και όταν του εξήγησα ότι αντιδρώ μου ανταπάντησε ότι η μεμονωμένη αντίδραση στην όποια αδικία δεν έχει νόημα πρέπει να γίνει οργανωμένα και κάπου εκεί άρχισα το ότι δεν είμαι πρόβατο κανενός και τα δικά μου..

τι να κάνεις ρε ντιμίκ; για πες μου;
να βγεις να τα σπάσεις; και;
να βγεις να δείρεις; και
να τρέχεις στα δικαστήρια; και;
να ψηφίσεις το χ, ψ κόμμα που σου υπόσχεται παπάτζες; και (αν και έχω αναλύσει το γιατί κανένα κόμμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιου σαν κι εμένα έστω και σαν ψεύτικες υποσχέσεις)
να κάτσεις να σκιστείς στη δουλειά με την ελπίδα ότι θα σου πούνε μπράβο; (εδώ γελάω κιόλας)
να είσαι σωστός πολίτης;
να είσαι σωστός φορολογούμενος;
να είσαι καλός μαθητής/φοιτητής;
να πηγαίνεις στην εκκλησία;
να κάτσεις σπίτι σου να ζεις από τα έτοιμα και να λες κάτω τα αφεντικά;

πες μου τι μπορεί να κάνει κάποιος να αντιδράσει και να έχει νόημα;
να ξεκινήσουμε επανάσταση, να πάρουμε τα όπλα; :lol: (ποιοι θα μου πεις τώρα :lol: )

αν κάτσεις και το σκεφτείς δεν υπάρχει σωτηρία και κυρίως δεν υπάρχει σωτηρία επειδή βασιλεύει η ηλιθιότητα για όποιο τομέα και να μου μιλήσεις, ό,τι επιχείρημα και να μου βρεις πάντα στο τέλος θα καταλήξουμε στην ηλιθιότητα

και αν κάποιος δοκιμάσει να πάει κόντρα στην ηλιθιότητα, ή έστω και να πει κάτι αρνητικό για αυτή δε θα βρει τοίχο από το "σύστημα" θα βρει αντίδραση από τον διπλανό του που θα τον κοιτάξει τουλάχιστον θυμωμένος και απορημένος που τόλμησε να σκεφτεί διαφορετικά

και μέσω της ηλιθιότητας πάμε στο παραλογισμό και την αδικία, πράγματα που εκμεταλλεύονται τα όχι και τόσο ηλίθια (άσχετα τι μπορεί να νομίζουμε για να νιώθουμε γαμάτοι στις συζητήσεις μας) κοράκια που μας ορίζουν τις ζωές μας από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα και εκτός συνόρων

και μετά καταλήγουμε στο ότι μας αξίζει να υποφέρουμε αφού στο σύνολό μας είμαστε ηλίθιοι και ας μην είμαστε μερικοί, αλλά αυτό είναι τεράστιο λογικό άλμα για να νιώσουμε καλύτερα και να μην τρελαθούμε αφού κι εμείς τελικά είμαστε ηλίθιοι και ας νομίζουμε το αντίθετο

και είμαστε ηλίθιοι όχι γιατί δεν αντιδρούμε έτσι γενικά και αόριστα ή μέσα σε κάποια από τις προκαθορισμένες φόρμες αντίδρασης (βλέπε καταλήψεις, πορείες , μπλόκα ξερωγώ), αλλά γιατί δεν έχουμε μάθει να ξέρουμε τι να ζητάμε και τι είναι πραγματικά καλό για εμάς

είμαστε ηλίθιοι γιατί στο όνομα της υποτιθέμενης δημοκρατίας και της ελευθερίας αφήνουμε τα κοράκια να αλωνίζουν και να μας κάνουν να νομίζουμε ότι κάναμε τις επιλογές μας

αλλά ακόμα και στους ηλίθιους δε τους αξίζει να τους φέρεται κανείς με αυτό το τρόπο, γιατί στην ουσία εκμεταλλεύεται ότι είναι ηλίθιοι, το ότι κάποιος έγινε 18 δε σημαίνει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις ειδικά μάλιστα όταν δε φρόντισε η πολιτεία να τον κάνει σωστό και σκεπτόμενο άνθρωπο .
όπως και ο διανοητικά ανάπηρος έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια έχει και κάθε ηλίθιος, στον οποίο πρέπει να επιβάλεις πράγματα να γίνει άνθρωπος, αλλά τουλάχιστον πρέπει να του εξασφαλίσεις την αξιοπρέπεια

το να τον κοροϊδεύεις και μετά να γυρνάς και να του λες ήθελες και τα έπαθες είναι τουλάχιστον ανέντιμο

άλλωστε στις δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτή που ζούμε είδαμε ότι η δημοκρατία που καυχιόμαστε ότι έχουμε απλά είναι μια ονείρωξη και ότι άσχετα με το τι νομίζει ο όποιος λαός η μοίρα του δεν καθορίζεται από αυτόν

οπότε η μόνη λύση θα ήταν οι πραγματικοί κυβερνώντες αυτού του κόσμου (και δε μιλάω μόνο για πολιτικούς) να ξυπνούσαν μια μέρα και να αποκτούσαν συνείδηση, αλλά και αυτοί άνθρωποι είναι με τα καλά τους και τα κακά τους, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος πεφωτισμένος ηγέτης ή μεσσίας να κατέβει από τους ουρανούς να μας βάλει στη θέση μας να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε διατηρώντας την αξιοπρέπεια μας

οπότε απλά σκύβεις το κεφάλι και προσπαθείς να επιβιώσεις, έχεις ή δεν έχεις επίγνωση της κατάστασης

βέβαια όσο πιο χαζός είσαι τόσο το καλύτερο για σένα, καλύτερα να μη σκέφτεσαι σε βάθος τι σου συμβαίνει και να λες κι ευχαριστώ που έχεις ένα πιάτο φαΐ να φας για να μπορείς να νιώθεις καλύτερα από αυτόν που ζει στο δρόμο

σου βγαζω το καπελλο

αλλα το πραγματικα απιστευτο ειναι οτι αυτο το κειμενο το εγραψε λογιστης.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#258455 Qsis προσυπογραφω ότι λες.

Τα έχω σκεφτεί κι εγώ όταν ήμουν σε παρόμοια θέση με του Jim Clark 6-7 χρόνια πριν που ακόμα και μόνο με την γυναίκα μου έβλεπα την ηλιθιότητα να κυριαρχεί γύρω μου κάνεις να μην αντιδραει ακόμα και για τα αυτονόητα, τον ωχαδερφισμο δίνει και να παίρνει, την γυναίκα μου να την επιδοτουν οι γονείς της γιατί δεν έβρισκε δουλειά για 2 χρόνια κι εγώ να δουλεύω στην ουσία 2πλη δουλειά για 900€ και να είμαι και τυχερός.

Από τότε αποφάσισα να γίνω εξαιρετικά κυνικος, να ρίξω μουτζα σε ανθρώπους, καταστάσεις αλλά και στην ίδια την χώρα και να κάνω αποκλειστικά και μόνο ότι θα μου δώσει ελπίδα. Όχι ελπίδα ότι θα γίνω πλούσιος αλλά ότι στα 35 μου θα μπορώ να έχω μια φυσιολογική οικογένεια που δεν θα πασχιζει να επιβιώσει και θα έχει με την σειρά της να δώσει προοπτικές στα παιδιά της. Γιατί στο τέλος αυτό μετράει, η παρακαταθηκη που θα αφήσεις στις επόμενες γενιές είναι τα παιδιά σου και οφειλεις να τα κάνεις καλύτερα από σένα με λιγότερα μειονεκτηματα και αδυναμίες.

Θα μου πεις δεν είναι εύκολο... Όχι δεν είναι έχασα πολύ αγαπημένα πρόσωπα και δεν μπορούσα να πάω ούτε στις κηδείες τους γιατί υπολογίζα τα χρήματα, σκουπιζα και σφουγγαριζα κατάστημα με την βοήθεια της γυναίκας για να πάμε σπίτι 10 λεπτά νωρίτερα, εμένα σε μισοεγκατελειμενο σπίτι 30ετιας με τις κατσαρίδες να κάνουν βόλτες αλλά δεν έκανα πίσω ενώ θα μπορούσα άνετα από οικονομικής απόψεις, γιατί ούτε οι γονείς μου ούτε κάνεις δεν μπορούσε να μου δώσει αυτή την γαμημενη την ελπίδα ότι κατι θα καταφέρω μόνος μου όσο κι αν χρειαστεί να παλεψω.

Προς θεού δεν τα λέω για να δείξω κάτι άλλο παρά μόνο το επίπεδό απελπισιας που έφτασα και ξέρω ότι δεν είναι εύκολο η εφικτό για όλους να κάνουν κάτι παρόμοιο αλλά το να διεκδικεις μικρά μικρά πράγματα στην καθημερινότητα είναι η αρχή για να αλλάξει κάτι, δεν λέω να πλακωνεσαι με τον καθένα αλλά με ηρεμία και σοβαρότητα να εξασκεις τα δικαιώματα σου. Τουλάχιστον εδώ που βρίσκομαι, που δεν είναι και καλύτερα από πλευράς νοοτροπίας, το κάνω καθημερινά και πάντα μα πάντα έχει αποτέλεσμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
belgarion έγραψε:Δεν μου αρέσει αυτό που περιγράφει το ποστ του Jim Clark , μου αρέσει όμως το ποστ του g8777 και παρόλα τα οικονομικά προβλήματα φίλε Jim Clark να έχεις στο μυαλό σου ότι έχεις πλούτο στη ζωή σου που δεν μετριέται με χρήματα και που πολλοί "πλούσιοι" ονειρευονται αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν

.

Σωστός και ωραία όλ' αυτά, αλλά αν δεν είναι η κοιλιά χορτάτη, δεν τα κοιτάς... :( Δεν μπορείς να τα κοιτάξεις...

Τον νιώθω τον JimClarck και τον QsisVTS... στα ίδια είμαστε και αν κατάφερα να έχω μία σχετική ανεξαρτησία οικονομική ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό από τύχη. Και αυτή η οικονομική ανεξαρτησία δεν σημαίνει σήμερα αυτό που σήμαινε όταν οι γονείς μας έκαναν τις οικογένειές τους... Το καλό σενάριο του σήμερα σημαίνει να τα φέρνεις βόλτα με τα χίλια ζόρια και στο μισό του μήνα να μετράς τις μέρες για τη μέρα που θα πέσει η μισθοδοσία... Σημαίνει να έχεις να πας διακοπές χρόνια (τελευταία φορά που πήγαμε 3-4 μέρες διακοπές ήταν πριν 5 χρόνια...). Σημαίνει επίσης ότι αν κάτι γίνει και χάσεις αυτό που έχεις αντιμετωπίζεις μία πολύ δύσκολη επιλογή: Είτε μένεις εδώ και σε ζουν (εσένα και την οικογένειά σου) οι γονείς (για όσο μπορούν και αυτοί με τις πετσοκομμένες συντάξεις), περιμένοντας και ψάχνοντας (τι άραγε σε μία ουσιαστικά κατεστραμένη χώρα, χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης), είτε φεύγεις και ότι γίνει... Σήμερα το συζητούσαμε με έναν Κώστα που τον πήρα για χρόνια πολλά.... Με τι μούτρα θα πούμε στα παιδιά μας να διαβάζουν και να πάνε σε πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν;;;; Για να δουλεύουν σαν τα σκυλιά για 400 ευρώ το μήνα (ενώ θέλεις τα διπλάσια για να είσαι στο όριο της φτώχιας;;;;) πακετάδες και αυτό αν είναι τυχεροί;;;; Ας φύγουν έξω και μακάρι να μπορέσουμε να τους στείλουμε... Μαύρη πέτρα. Ας φύγουν μπας και μπορέσουν να πάνε σε κάποια χώρα που θα τους αφήσει να ζήσουν με αξιοπρέπεια... Αν δεν έχουμε φύγει όλοι μαζί πιο πριν...

Να τις χέσω και τις σπουδές και τα πτυχία...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#258480 Δε μου αρέσει η ιστορία του jim... Υπάρχουν βέβαια πολυτιμότερα πράγματα όπως η υγεία, ο ελεύθερος χρόνος κτλ που πολλοί άλλοι δεν έχουν... οπότε μπορεί ουσιαστικά ο jim να είναι πιο τυχερός από άλλους...

προσωπικά δε μου αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα που έχει γίνει χειρότερη από μπ#ρδ€λο... πολιτικοί που εξαπάτησαν τον λαό, συντάξεις της πείνας, φόροι ως το ταβάνι, ανταποδοτικότητα μηδέν...

είμαστε τόοοοσο ξεφτίλες ως κράτος... όσο δεν πάει άλλο...

μιλούσα προχθές με έναν συνάδελφο που κατάγεται από τη Συρία. ο συγκεκριμένος επειδή δεν προέρχεται από χώρα ΕΕ πρέπει να δώσει μετά από 18 μήνες εργασίας εξετάσεις για να πιστοποιήσει το πτυχίο ιατρικής από τη Συρία. οπότε τώρα είναι στο ταμείο ανεργίας. μου έλεγε πως του δίνει 2.300€ + το επίδομα για 2 παιδιά που έχει κ φτάνει κοντά τα 3.000€ όντας στο ταμείο ανεργείας... όπου 2.300€ είναι το 60% του βασικού μισθού του (δλδ χωρίς εφημερίες κ μπόνους)
αν το συγκρίνω με το ταμείο ανεργίας στην Ελλάδα θα μου πέσουν όσες τρίχες έχω στο κεφάλι...

jim clark γιατί δεν κοιτάς κάτι προς το εξωτερικό? θα στερηθείς οικογένεια, γονείς κτλ, όμως ίσως μπορέσεις να εξασφαλίσεις κάτι παραπάνω στα παιδιά σου. ιδίως τώρα που είναι μικρά, θα είναι πιο εύκολο...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#258486 Υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες που με κρατάνε δέσμιο εδώ (άτομο με ειδικές ανάγκες την εποπτεία του οποίου εχω εγώ). γνωρίζω οτι είμαι σε πολύ καλύτερη θέση από αρκετό κόσμο, αλλα δε βλέπω φως κ με παίρνει συχνά το παράπονο. Τώρα απλα τύχαν 3-4 πράματα μαζί :s_blush :s_empathy :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By gianik
#258496 Jim βάστα γερά. Κάθε σπίτι έχει προβλήματα , αλλα πιο σοβαρά , αλλα πιο δευτερεύοντα. Αν υπάρχει υγεία , όλα γίνονται....
Το εξωτερικό (επειδή αναφέρθηκε ως λύση) δεν είναι πανάκεια ..

.
Άβαταρ μέλους
By italakias
JimClark έγραψε:Υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες που με κρατάνε δέσμιο εδώ (άτομο με ειδικές ανάγκες την εποπτεία του οποίου εχω εγώ). γνωρίζω οτι είμαι σε πολύ καλύτερη θέση από αρκετό κόσμο, αλλα δε βλέπω φως κ με παίρνει συχνά το παράπονο. Τώρα απλα τύχαν 3-4 πράματα μαζί :s_blush :s_empathy :s_drinks

Τι δουλεια κανεις;