Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
The Ace έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν καλοθελητές μάρτυρες που θα πουν ότι ο Omar Tarif πήγαινε με 50, αλλά για να πήγαινε ο άλλος σίφουνας σημαίνει ότι ο ταρίφας τον καταδίωκε.
Καταδίωξη = υψηλή ταχύτητα + επικίνδυνη οδήγηση = ευθύνη.

Το τεκμήριο του ότι τον τράκαρε κάποιος και πήγαινε να ζητήσει τα ρέστα φαντάζομαι ότι δεν αναγνωρίζεται στο δικαστήριο. :lol:

Επί της ουσίας βέβαια αν δεν τον καταδίωκε ο ταρίφας, ο άλλος δεν θα πήγαινε τόσο γρήγορα.

Το αυτό. Όπως είπα, από την προανακριτική πιθανότατα θα προκύψουν ευθύνες για όλους (ο ταρίφας γιατί έκανε τον Naceri και ο περιπτεράς γιατί ίσως έχει καταπατήσει 2-3 ΚΥΑ και "εμποδίζει"), όπερ μεθερμηνευόμενο απαγγελία κατηγοριών. Όπως όμως έχω αναφέρει και σε άλλο σχετικό νήμα, καλό είναι να μην προδικάζουμε, ούτε να χρησιμοποιούμε εκφράσεις και όρους που μας πάνε συνειρμικά κατευθείαν σε αίθουσες δικαστηρίων (και εγώ πρώτος-πρώτος πρέπει να το εφαρμόσω... :oops: )

Πιο πολύ αναφέρομαι στον eddie με αυτό που θα γράψω.

Ναι, καλό είναι να μην προδικάζουμε, αλλά όχι απλώς κάνουμε υποθέσεις εκ του πρωκτού μα και τις θεωρούμε ως τεκμήριο και με βάση αυτές πλάθουμε και σιγουράκια συμπεράσματα...

Εντάξει, δε λέω, ο βιασμός της λογικής είναι εθνικό σπορ του φόρουμ αλλά το έχουμε παραχέσει κάπου.

Όχι, το ότι πήγαινε ο σμαρτάκιας ως σίφουνας ΔΕΝ σημαίνει ότι ο ταρίφας τον καταδίωκε. Υπάρχουν 1000-2 βάσιμοι λόγοι, με τους επικρατέστερους το ότι είτε είναι απλά Ζώο (με κεφαλαία) για κρέμασμα, έως του ότι όντως είχε πρόβλημα υγείας. Το ενδεχόμενο να τον κυνήγησε ο ταρίφας, δεν μπορώ ακόμα να το αποκλείσω 100%, αλλά το θεωρώ πολύ απίθανο γιατί ο τύπος με το σμαρτ δεν το υποστήριξε καν ως δικαιολογία, το ρεπορτάζ έδειχνε τον ταρίφα να μιλάει στη κάμερα με το αμάξι σταματημένο αρκετά πιο πίσω από εκεί που φαίνεται να έγινε το δυστύχημα (αντί να πάει εξαφανιζόλ για να αποφύγει το πιθανό αυτόφωρο που είναι η standard operating procedure σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει πουστιά), οι αυτόπτες μάρτυρες δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο κλπ.

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις το "Επί της ουσίας βέβαια αν δεν τον καταδίωκε ο ταρίφας, ο άλλος δεν θα πήγαινε τόσο γρήγορα." :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#25786 @kacey, o Scotch πρόλαβε και απέφυγε τον πεζό γιατί 1) δεν έτρεχε και 2) πήγαινε υποψιασμένος.

Αυτό το δεύτερο είναι κάτι που πρεπει να συμβαίνει σε κάθε αστικό δρόμο. Θα έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι μπορεί να σου πεταχτεί πεζός. Το "δεν πρέπει να πεταχτεί" δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την ανθρώπινη φύση, ούτε το ανύπαρκτο/μπλοκαρισμένο Ελληνικό δίκτυο Πεζοδρομίων.
Άβαταρ μέλους
By kefalas
#25787 Δράττομαι της ευκαιρίας, από τα λεγόμενα του Kacey, για να σημειώσω ότι ένα τροχαίο (ειδικά σαν αυτό και της Εγνατίας), είναι αποτέλεσμα πολλών “άτυχων” στιγμών.
Τις περισσότερες φορές δε, οι “ατυχίες” είναι από διαφορετικούς παράγοντες που υπό άλλες συνθήκες και/ή μεμονωμένες, δεν θα κατέληγαν σε ατύχημα. Υπάρχουν αρκετές δικλείδες πριν τελικά καταλήξουν σε τροχαίο και ειδικά ένα “μακελειό”.
Φυσικά τα ποσοστά ευθύνης διαφέρουν σε κάθε εμπλεκόμενο και για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια (σαν θεσμός), ώστε να καθορίζουν τι και πως.
Εάν (ή αφού) η κοπέλα περπάταγε στον δρόμο, ήταν κάτι που το είχε κάνει (όπως και οι περισσότεροι ίσως) πολλές φορές στο παρελθόν, είτε από ανάγκη (περίπτερο/παρκαρισμένα κλπ), είτα από άγνοια. Αλλά ποτέ πριν “δεν έκατσε η μπίλια” να συνδυαστεί με αφινιασμένο smart που τρέχει με 100, σύριζα στο πεζοδρόμιο, με επιληπτικό (μη χέσω) οδηγό, που προσπαθεί να ξεφύγει από ταρίφα κλπκλπκλπ.

P.S.
Φυσικά και πάντα θα υπάρχουν οι καραμπινάτες περιπτώσεις που ένας βλαμμένος προκαλεί ατύχημα επί τούτου.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#25792 zorz δεν έχω μπροστά μου ούτε δικογραφία, ούτε καταθέσεις μαρτύρων, ούτε ανέκρινα τους υπόπτους μαζί με τον αστυνόμο Μπέκα.

Οπότε... (ταρατατζούμ, ταρατατζούμ) ΕΙΚΑΖΩ.

:s_drinks :s_drinks :eviva:

Αυτό που άκουσα από τις ειδήσεις είναι ότι πήγε να ξεφύγει επειδή τράκαρε με κάποιον.
Το πήγε να ξεφύγει σε συνδυασμό με την υψηλότατη ταχύτητα που ανέπτυξε καθιστούν αρκετά πιθανό (όχι βέβαιο Watson) το να πήγαινε γρήγορα αυτός που τον "καταδίωκε".

Την επόμενη φορά που θα ποστάρω κάτι θα κάνω attach και τις σχετικές καταθέσεις μαρτύρων για να τις εξετάσεις.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Zorz
EDDIE_147 έγραψε:Οπότε... (ταρατατζούμ, ταρατατζούμ) ΕΙΚΑΖΩ.

:s_drinks :s_drinks :eviva:

κωλοτούμπα mode: engage!
Εικόνα

Εικασίες του έντυ:
αλλά για να πήγαινε ο άλλος σίφουνας σημαίνει ότι ο ταρίφας τον καταδίωκε. (...)
Επί της ουσίας βέβαια αν δεν τον καταδίωκε ο ταρίφας, ο άλλος δεν θα πήγαινε τόσο γρήγορα.

:roll:
Άβαταρ μέλους
By kacey
mjacob έγραψε:
kacey έγραψε:@Λαππας
Νομιζεις οτι αμα εκεινη τη στιγμη ερχομαι απο πισω και ειμαι στα 3μετρα οχι απλα με νομιμη (50) ταχυτητα αλλα με λογικοτατη για το δρομο (πχ30), ή/και απο απεναντι ερχεται αλλο αυτοκινητο οποτε δεν μπορεσω να κανω μια τιμονια προς τα αριστερα, θα προλαβω να κανω κατι αλλο? Οχι, θα την θερισω. Μια χαρα θα εχει προλαβει να βρεθει μπροστα μου απο το πουθενα και απροειδοποιητα, και μια χαρα ΔΕΝ θα εχω προλαβει εγω να κανω κατι για αυτο, αλλα αν γυρναγε να κοιταξει τοτε αυτη θα προλαβαινε (ΑΝΕΤΑ) να δει οτι δεν πρεπει να κατεβει κατω.

ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι την πατησε και αυτος που σου λεω στο πραγματικο συμβαν που ειδα με τα ματακια μου πριν 1-2 χρονια.

Βέβαια, αν την χτυπήσεις με 30, πιθανότατα δεν θα τη διαμελίσεις και η πιθανότητα να επιβιώσει είναι μάλλον καλή.

συμφωνουμε

Και αν δεν το κάνει ακριβώς τη στιγμή που περνάς, πιθανότατα επίσης θα έχεις τη δυνατότητα να την αποφύγεις ή να σταματήσεις.

συμφωνουμε

Γιατί εντάξει, εκτός από την περίπτωση που η άλλη κατέβηκε επίτηδες στο δρόμο, καμιά άλλη περίπτωση δεν υπάρχει;

Δλδ αν εγώ παραπατήσω, σκοντάψω, ζαλιστώ, whtever και βρεθώ στην άκρη του δρόμου, το ΛΟΓΙΚΟ είναι να με ΔΙΑΜΕΛΙΣΕΙ ένα διερχόμενο όχημα; :dizzy:

Υπαρχει, και για αυτο απο το αρχικο μου ποστ κιολας ειπα (και συνεχιζω να λεω) "ΑΝ περπαταγε στο δρομο (οπως συνηθιζουν τα γιδια σε αυτη τη χωρα) ή ΑΝ κατεβηκε χωρις καν να κοιταξει (οπως επισης κανουν τα γιδια και εχω δει πολλες φορες μπροστα μου, ΚΑΙ σε ατυχημα), τοτε ΑΥΤΟ που ΕΚΕΙΝΗ εκανε, ηταν αυτο που εκανε τη τρομακτικη διαφορα αναμεσα στο "ειμαι σπιτι μου" και στο "ειμαι στο ταφο", και κατα πασα περιπτωση και σε ολα τα υπολοιπα αλυσιδωτα απο εκει και περα. Καποιος εγραψε "την κραζεις με τοσα πολλα "αν"". Μα ρε παιδες, τα "αν" τα βαζω υπερ της: IF εκανε |λογοκρισία|, THEN ας προσεχε τι να κανουμε. Αν σκονταψε και επεσε στις ροδες του προφανως και δεν φταει σε τιποτα. Αλλα δεν δεχομαι "το μικρο ποσοστο ευθυνης της" οταν η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ (αν εγινε ετσι) ηταν ΑΥΤΟ που εκανε τη διαφορα. Αν δεν ηταν εκει που δεν επρεπε τη στιγμη που δεν επρεπε, δεν θα ηταν σε κομματια τωρα. Αυτη ειναι η απλη πραγματικοτητα.

Μπας και τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές έχουν και αυτή τη σημασία; Ότι σε περίπτωση |λογοκρισία|, είτε εκούσιας είτε ακούσιας, να αυξάνεται η πιθανότητα αποφυγής και επιβίωσης (ακόμα και αυτού που έκανε τη |λογοκρισία|);

σαφως

για αλλη μια φορα: αν νομιζετε οτι προσπαθω να δωσω ελαφρυντικα ή δικιο στον |λογοκρισία| που πηγαινε γαμιωντας σε τετοιο δρομο τετοια ωρα, επειδη ετρεχε να φυγει απο τρακαρισμα, τοτε δεν καταλαβαινετε ελληνικα.

Χρήστος Λάππας έγραψε:@kacey, o Scotch πρόλαβε και απέφυγε τον πεζό γιατί 1) δεν έτρεχε και 2) πήγαινε υποψιασμένος.

Αυτό το δεύτερο είναι κάτι που πρεπει να συμβαίνει σε κάθε αστικό δρόμο. Θα έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι μπορεί να σου πεταχτεί πεζός. Το "δεν πρέπει να πεταχτεί" δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την ανθρώπινη φύση, ούτε το ανύπαρκτο/μπλοκαρισμένο Ελληνικό δίκτυο Πεζοδρομίων.

Συμφωνω. Και το εχω. Εσυ πρεπει να καταλαβεις το επισης εξης απλο "αν ο πεζος/ποδηλατης/καροτσακι/μηχανακιας/αυτοκινητακιας/νταλικα (εναντιον τρενου :D ) πεταχτει/βρεθει εκει που δεν πρεπει, τη στιγμη που δεν πρεπει, τι να κανουμε μπορει και να γινει κομματια".

ΥΓ : Και ολη αυτη η συζητηση γινεται για ενα γεγονος που ξερουμε οτι ο πεζος χτυπηθηκε επι ασφαλτου εκτος διαβασης/φαναριου/whatever, σε μια χωρα που ολοι μας ξερουμε οτι 90% των πεζων κυκλοφορουν σαν γιδια, και οτι μια μεγαλη πλειοψηφια των πεζων θεωρει δικαιωμα το παραπανω και οτι η πιο ευαλωτη θεση τους ως πεζοι πρεπει να τους δινει αλλοθι στη |λογοκρισία| τους οταν φανε το κεφαλι τους...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#25824 Εικόνα

:s_music :s_music :s_music
Άβαταρ μέλους
By kacey
kacey έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:@kacey, o Scotch πρόλαβε και απέφυγε τον πεζό γιατί 1) δεν έτρεχε και 2) πήγαινε υποψιασμένος.

Συμφωνω. Και το εχω.

Μια διορθωση στα λεγομενα μου: "συμφωνω" ως προς το να πηγαινω υποψιασμενος και να το εχω στο μυαλο μου οτι μπορει να πεταχτει, αλλα επειδη ειναι ηλιθιος.

Το οτι "το "δεν πρεπει να πεταχτει" δεν λαμβανει υπ'όψιν την ανθρωπινη φυση", οχι φιλε συγνωμη αλλα δεν θεωρω οτι η ανθρωπινη φυση ειναι να πεταγεσαι στο διαβα κινουμενων οχηματων γιατι δεν μπορεις, μετα απο 100 χρονια μηχανοκινησης, οτι στην ασφαλτο κινουνται οχηματα που ανα πασα στιγμη θα σε παρουν μαζι τους. Απο γατες και σκυλους (αντε και παιδακια), το καταλαβαινω, απο ενηλικες ανθρωπους οχι. Να μαθουν να κυκλοφορουν αναμεσα στους υπολοιπους.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kacey έγραψε:
Το οτι "το "δεν πρεπει να πεταχτει" δεν λαμβανει υπ'όψιν την ανθρωπινη φυση", οχι φιλε συγνωμη αλλα δεν θεωρω οτι η ανθρωπινη φυση ειναι να πεταγεσαι στο διαβα κινουμενων οχηματων γιατι δεν μπορεις, μετα απο 100 χρονια μηχανοκινησης, οτι στην ασφαλτο κινουνται οχηματα που ανα πασα στιγμη θα σε παρουν μαζι τους. Απο γατες και σκυλους (αντε και παιδακια), το καταλαβαινω, απο ενηλικες ανθρωπους οχι. Να μαθουν να κυκλοφορουν αναμεσα στους υπολοιπους.

Aν ισχυε αυτο που λες δεν θα ειχαμε καθολου ατυχηματα γενικως !! Αφου ολοι θα μαθαιναν να πράττουν σωστα, εκτος απο τα ζωακια φυσικα.
Ελα ομως που δεν ισχυει..
Ο ανθρωπος κανει λαθη συνεχως και μαθαινει απο αυτα, σε ολη την καθημερινοτητα του, καποια ειναι αναιμακτα καποια αλλα οχι.
Εσυ δεν εχεις κανει ποτε λαθος οταν οδηγεις η περπατας η ποδηλατεις και την γλυτωσες απο την ετοιμοτητα του αλλου ?
Άβαταρ μέλους
By kacey
#25858 εγω δεν ειπα να μη κανουμε λαθος ("ξεχαστηκα και περασα χωρις να κοιταξω", ειχα το μυαλο μου αλλου κλπ κλπ), εγω ειπα για αυτους που δεν το καταλαβαινουν οτι πρεπει να ελεγχουν ΠΑΝΤΑ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ και ΣΩΣΤΑ το δρομο πριν πατησουν στην ασφαλτο (σαν τα σκυλια και τις γατες δηλαδη, και στην Ελλαδα οχι και ολα...). Και υπαρχουν πολλοι.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#25860 Βρεθηκε και αλλο βιντεο τραβηγμενο κανα χιλιομετρο πριν το συμβαν οπου ο λεβεντης προσπαθωντας να προσπερασει το ταξι φαινεται να συγκρουεται με αυτο, εν συνεχεια να περνα με κοκκινο ο δε ταξιτζης να σταματα στο πλαι του δρομου και να βγαινει απο το ταξι...
Αρα ουτε κυνηγητο ουτε τιποτα απλως γκαζονε για να προλαβει να μακελεψει αθωους ανθρωπους....
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#25876 Νέο βίντεο από το θανατηφόρο τροχαίο στη Πέτρου Ράλλη. Η τρελή πορεία του οδηγού του Smart και οι συνεχείς μανούβρες (Vid)

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/neo ... 87768.html
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
panos2171 έγραψε:Νέο βίντεο από το θανατηφόρο τροχαίο στη Πέτρου Ράλλη. Η τρελή πορεία του οδηγού του Smart και οι συνεχείς μανούβρες (Vid)

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/neo ... 87768.html

Άσχετο: ωραίος ο ρεπόρτερ του άλφα, διάλεξε να κάνει το γύρισμα ενώ είναι επάνω στο οδόστρωμα και τα αυτοκίνητα της αριστερής λωρίδας περνάνε στο 1 μέτρο από δίπλα του. Για να φαίνεται πιο γαμάτο. :slap:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#25880 Νταξ, κατά τα άλλα "φταίει ΚΑΙ η γυναίκα που πιθανόν να πάτησε στον δρόμο για το μακελειό που ακολούθησε. Κοιτώντας τον δρόμο θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε προβλέψει το πως ερχόταν το smart." :s_omg

Τι να πει κανείς...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#25890 Απο οτι βλέπω στο Video χαλαρα μπορει να σκότωνε και άλλους ,ακόμα και αν δεν χτύπαγε τη γυναίκα....
Αδικαιολογητος .Προσωπικά θα έλεγα εγκληματικός τρόπος οδήγησης .