Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#255794 Από πότε το αν εργάζεται κάποιος είναι σοβαρό κριτήριο ικανότητας;
Με την ίδια λογική, από τους ανέργους, τους άεργους και τους εισοδηματίες θα πρέπει να αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου;
Το να βάλεις φίλτρα τέτοια, αμέσως χτυπάς την ίδια την δημοκρατία, γιατί κάποιοι θα φροντίσουν να τα φτιάξουν στα μέτρα τους.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
trident1971 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Δεν θεωρώ την εργασία ως καλό κριτήριο. Δεν εξασφαλίζει τίποτα.

Απο το "με ταϊζει ο πατερας και χορτατος και με λυμενα ολα τα θεματα αναπτυσσω/ασπαζομαι/ψηφιζω θεωριες και αποψεις χωρις να εχω καμμια εμπειρια χρησης τους απο τη ζωη" πολυ καλυτερο ειναι.
Πες μου πχ οτι οι συναδελφοι σου στη σχολη δεν ηταν, ακομα και ώς άσσοι ή δυάρια, μακραν "πιο ξυπνημενοι" εναντι των αντιστοιχων πρωτοετων ή δευτεροετων σε οποιαδηποτε σχολη.

Ξυπνημενοι ως προς τι; Το να είσαι έγκλειστος στην ευελπιδων χωρίς πολλή επαφή με τον εξω κόσμο πώς σε ξυπνάει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
QsisVTS έγραψε:
trident1971 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Δεν θεωρώ την εργασία ως καλό κριτήριο. Δεν εξασφαλίζει τίποτα.

Απο το "με ταϊζει ο πατερας και χορτατος και με λυμενα ολα τα θεματα αναπτυσσω/ασπαζομαι/ψηφιζω θεωριες και αποψεις χωρις να εχω καμμια εμπειρια χρησης τους απο τη ζωη" πολυ καλυτερο ειναι.
Πες μου πχ οτι οι συναδελφοι σου στη σχολη δεν ηταν, ακομα και ώς άσσοι ή δυάρια, μακραν "πιο ξυπνημενοι" εναντι των αντιστοιχων πρωτοετων ή δευτεροετων σε οποιαδηποτε σχολη.

Ξυπνημενοι ως προς τι; Το να είσαι έγκλειστος στην ευελπιδων χωρίς πολλή επαφή με τον εξω κόσμο πώς σε ξυπνάει; :hmmm:

είχαν συνηθίσει να είναι τα πουτ@ν@κια των τελειόφοιτων. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
21 quadra έγραψε:Ε, καλά... αυτό είναι το μόνο σίγουρο και είναι ο μόνος στόχος που είναι βασικός και κοινός για όλες τις κυβερνήσεις... :lol:

Τώρα, για την ψήφο στα 17, δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα της δημοκρατίας μας... :oops:

Mάρκο δεν είπα ότι είναι πρόβλημα δημοκρατίας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να αυξήσει τους ψηφοφόρους του δίνοντας ψήφο στους 17άρηδες σε συνδυασμό με τη μη μείωση των δαπανών στο δημόσιο ( λιγότερη ενόχληση στους Δ.Υ ) αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα για την διατήρηση της εξουσίας.

Συμφωνούμε απόλυτα. Το σχόλιο για το πρόβλημα της δημοκρατίας πήγαινε στην πρόταση του σύριζα... :)

Ναι, οι ευέλπιδες είναι πιο ξύπνιοι από τους έξω... Το είδαμε και στον στρατό που πήγαμε... 9 στους 10 ήταν σπίρτα...

καμμένα... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
markvag έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ θα έκανα και δυο άλλα βήματα: Διαχωρισμός κόμματος από βουλευτή

+ πολλά. Και φυσικά κατάργηση της (αντισυνταγματικότατης) κομματικής πειθαρχίας. :rtfm:

Αν μου επιτρέπεται να εκφραστώ ελεύθερα, αυτό το παραπάνω είναι λαϊκίστικη ανοησία και μάλιστα από τις λίγες. Απολιτίκ φούσκα με μόνο σκοπό ή αποτέλεσμα την επισημοποίηση κάθε είδους ρουσφετιού και κατάργηση κάθε πολιτικής κουβέντας. βλέπε επίσης "αυτοδιοικητικά κριτήρια" :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#256165 Γιατί το λες αυτο; Δεν είναι πολύ πιο υγιές να κατεβαίνει ένα νομοσχέδιο και να ψηφίζεται με π.χ 20 συμπολιτευόμενους βουλευτές να διαφωνουν και αλλους 30 αντιπολιτευόμενους να συμφωνούν;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#256169 Δεν είναι καθόλου υγιές να κατεβαίνουν υποψήφιοι βουλευτές και να μην έχουν καμμία δέσμευση παρά μόνο στην πελατεία του νομού τους, δεν είναι καθόλου υγιές να βγαίνει ένας κομμουνιστής βουλευτής να πεθαίνει και να τον αντικαθιστά χρυσαυγίτης (ή και το ανάποδο - μην κολλάτε), δεν είναι καθόλου υγιές να μην μπορεί να έχει σαφή έκφραση στη βουλή μία σαφής πολιτική τάση της κοινωνίας (όποια και να είναι αυτή), δεν είναι καθόλου υγιές να υποβαθμίζονται οι φορείς της πολιτικής που είναι τα κόμματα, δεν είναι καθόλου υγιές ολόκληρο κράτος να στηρίζεται σε βλαχοπολιτευτές που βγήκαν με ρουσφέτια και ταξίματα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#256184 όλα αυτά που περιγράφεις είναι πιο δημοκρατικά υγιή από τη κομματική γραμμή

το να εξυπηρετεί ο κάθε βουλευτής τη περιφέρειά του αποκλειστικά είναι πιο λογικό από το να γίνεται μέσο να εξυπηρετεί τα μεγάλα κεφάλια που στηρίζει ο αρχηγός του
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#256187 Γι αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση δουλεύει ρολόι και όταν λέμε "αυτοδιοικητικά κριτήρια" εννοούμε υπερκομματικούς διορισμούς μέχρι 10α ξαδέρφια
Άβαταρ μέλους
By markvag
Corto Maltese έγραψε:
markvag έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ θα έκανα και δυο άλλα βήματα: Διαχωρισμός κόμματος από βουλευτή

+ πολλά. Και φυσικά κατάργηση της (αντισυνταγματικότατης) κομματικής πειθαρχίας. :rtfm:

Αν μου επιτρέπεται να εκφραστώ ελεύθερα, αυτό το παραπάνω είναι λαϊκίστικη ανοησία και μάλιστα από τις λίγες. Απολιτίκ φούσκα με μόνο σκοπό ή αποτέλεσμα την επισημοποίηση κάθε είδους ρουσφετιού και κατάργηση κάθε πολιτικής κουβέντας. βλέπε επίσης "αυτοδιοικητικά κριτήρια" :svivhaha:

Κανένα πρόβλημα με αυτό, να το βγάλουν από το σύνταγμα! :rtfm: Τόσες αναθεωρήσεις έκαναν ...

Η βασική μου ένσταση είναι στο ότι ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ το κάθε κόμμα να βιάζει το σύνταγμα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! :rant:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
nass έγραψε:Ενώ με την κομματική γραμμή δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα :rtfm:

Δεν είπα ότι δεν έχουμε. Αλλά εκεί που αποφασίζουν οι "τοπικές κοινωνίες" (δηλαδή σόγια) τα πράματα είναι τρις χειρότερα και οι ΟΤΑ είναι σαφώς πιο διεφθαρμένοι από κάθε κρατική υπηρεσία ΙΜΗΟ
Άβαταρ μέλους
By nass
#256241 Αρα το πρόβλημα είναι η γενικευμένη διαφθορά και λανθασμένη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Κατά τα λοιπά, στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες η επαφή με την τοπική κοινωνία θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ και μάλιστα σε βαθμό ανυπακοής στην κομματική γραμμή.
Βλέπε ως απόδειξη :rtfm:

Εικόνα

:lol:

Σίγουρα προτιμώ έναν βουλευτή υποχείριο της τοπικής κοινωνίας παρά της κομματικής ηγεσίας. Διότι αν μη τι άλλο στη δεύτερη περίπτωση χάνει το νόημά της η εκλογή του, ας διορίζεται (φάση λίστα).