Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#255955 Η βλάβη p0404 σε κινητήρα ve fsi 1.4 2005 είναι αισθητήρας λ; Κάτι μου είπε ο μηχανικός ότι υπάρχουν 2 αισθητήρες λ (;!), ένας πριν κ ένας μετά την εξάτμιση...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#255958 EGR δείχνει ο κωδικός. Σχετικά με τους λ, ναι, υπάρχουν 2.
Άβαταρ μέλους
By bill33
PeterPan έγραψε:Η βλάβη p0404 σε κινητήρα ve fsi 1.4 2005 είναι αισθητήρας λ; Κάτι μου είπε ο μηχανικός ότι υπάρχουν 2 αισθητήρες λ (;!), ένας πριν κ ένας μετά την εξάτμιση...

Sent from space >

Στους προφυλακτήρες; :hmmm:

Εκτός εξάτμισης δύσκολο να έχει λ!!! :lol: :lol:
Πριν και μετά τον καταλύτη εννοείς! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
bill33 έγραψε:
PeterPan έγραψε:Η βλάβη p0404 σε κινητήρα ve fsi 1.4 2005 είναι αισθητήρας λ; Κάτι μου είπε ο μηχανικός ότι υπάρχουν 2 αισθητήρες λ (;!), ένας πριν κ ένας μετά την εξάτμιση...

Sent from space >

Στους προφυλακτήρες; :hmmm:

Εκτός εξάτμισης δύσκολο να έχει λ!!! :lol: :lol:
Πριν και μετά τον καταλύτη εννοείς! :s_yes
σωστά, καταλύτη εννοούσα...

Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε
Άβαταρ μέλους
By trident1971
PeterPan έγραψε:Η βλάβη p0404 σε κινητήρα ve fsi 1.4 2005 είναι αισθητήρας λ;

Οχι, ουδεμια σχεση. http://www.obd-codes.com/p0404

PeterPan έγραψε:Κάτι μου είπε ο μηχανικός ότι υπάρχουν 2 αισθητήρες λ (;!), ένας πριν κ ένας μετά ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ...

FIFY
Σιγουρα σε οτι εχει OBD2. Ο πρωτος υπαρχει για να πληροφορει την ECU για το μιγμα, ο δευτερος για να ελεγχει αν ο καταλυτης λειτουργει σωστα, σε καποιες σπανιες περιπτωσεις ελεγχει και αυτος το μιγμα.

Dodger έγραψε:Oι αισθητήρες είναι ίδιοι;

Παλιοτερα ναι, υπηρχαν δυο narrowband, τωρα συνηθως ο 1ος ειναι wideband για μεγαλυτερη ακριβεια και ο 2ος narrowband.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
drdino έγραψε:EGR δείχνει ο κωδικός. Σχετικά με τους λ, ναι, υπάρχουν 2.

Για την EGR, θέλει καθάρισμα ή αλλαγή ? Βέβαια δεν την έχουμε δει από κοντά πως είναι, αλλά γενικά θέλει καθάρισμα ή πάει κατευθείαν για αλλαγή?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#256121 Εξαρτάται τι πρόβλημα έχει. Αν έχει πιάσει μάκα ή/και έχει βουλώσει , μπορεί να βοηθήσει το καθάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
drdino έγραψε:Εξαρτάται τι πρόβλημα έχει. Αν έχει πιάσει μάκα ή/και έχει βουλώσει , μπορεί να βοηθήσει το καθάρισμα.

ευχαριστώ Κωνσταντίνε
Άβαταρ μέλους
By nido
PeterPan έγραψε:
PeterPan έγραψε:ξαφνικά στο γκολφ από τη μία μέρα στην άλλη ακούγεται από την πίσω αριστερά πλευρά ένας θόρυβος όταν περνώ πάνω από λακούβα σαν να χοροπηδούν εργαλεία... έλεγξα το πορτ παγκάζ, τίποτα. σαν να ακούγεται από την ανάρτηση ή την εξάτμιση. αλλά με μια γρήγορη ματιά η εξάτμιση μου φάνηκε σταθερή... πολύ περίεργο μου φάνηκε... στην ισιάδα όλα καλά, κ δεν έχω παρατηρώσει να τραβά κάπου το αμάξι ή να γέρνει... που θα μπορούσε να πάει το μυαλό σας?

τελικά ήταν σπασμένο ελατήριο...

Impressive (και το ότι ήταν μόνο αυτές οι παρενέργειες!)...
Πώς τα κατάφερε?!
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#261325 Μπορει κάποιος γνωστης να εξηγησει γιατι αυτος ο αισθητηρας λ της εταιριας FAE κανει ΚΑΤΩ απο 10€ ενω ολοι οι υπολοιποι για το αυτοκινητο μου κανουν απο κανα 60αρι και πανω? :(

https://www.amazon.co.uk/FAE-77288-Lambda-Sensor/dp/B00DQF08U8
και στο γερμανικο amazon τα ιδια πανω κατω κάνει.

Η φαση ειναι "FAE ενα μ@λ@κα που τον αγόρασε?" ή να τον παρω και να πω και ευχαριστω?

ΥΓ Απο οτι θυμαμαι, η hyundai εχει διαφορετικα part numbers για πριν και μετα καταλυτη, (δεν ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σιγουρος ομως) ενω η DENSO, η BOSCH και η NTK εχουν το ίδιο, σε δυο εκδοχες, universal και direct fit, με μονη διαφορα το ετοιμο ή οχι βύσμα.
Τυπικα το παραπανω της FAE κάνει για το δικο μου, (βασει και του επιλογες που βγαζει η amazon.de) αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για το αν παει μπροστα ή πισω, και το cross reference σε αλλα sites δινει διαφορετικα part #ς σε σχεση με denso κλπ

Αμα μπορει κανας Drdino ή αλλος να βοηθήξει στο διλημμα, φχαρισταω προκαταβολικα. :help:
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 29 Μάιος 2016, 20:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#261326 Η εμπειρία από φθηνούς λάμδα λέει δυστυχώς πως τους πληρώνεις ξανά σύντομα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#261329 Ευχαριστω...

βρηκα απο εδω http://infopart.org/fae-77288-part οτι ειναι "ιδιος" με το part 0258986627 που δινει η bosch για direct fit μπροστα ή πισω, που ειχα βρει απο τον καταλογο της για το δικο μου...

Σχετικα με το φτηνο κρεας που το τρωει ο σκυλος, συμφωνοι, αλλα εδω https://www.oscaro.com/sonde-lambda-fae-77288-1867703-3922-p το βρωμοπραμα κανει 93€, που δεν το λες και φτηνο... τσο κανουν πανω κατω και οι αλλοι οι "επωνυμοι".

η FAE λεει τιποτις σαν μαρκα?
Η ιδεα ειναι να αντικατασταθουν οι γερασμενοι δικοι μου, ειδικα ο πισω που εχει 227Κ χλμ στην πλατη του. Ο μπροστα ειναι αλλαγμενος μια φορα με γνησιο, αλλα τωρα προσφατα εβγαλε ενα p0133. Ξερω πολυ καλα οτι το λαθος αυτο δεν ειναι απαραιτητα ο λ, μπορει να ειναι και αλλα, αλλα με τετοια φτηνια...

Τι λες?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#261334 Δεν λέω αποκλειστικά για τον fae, για φτηνους γενικότερα στα ιντερνετς. Παίζει πολλή απομίμηση.

Είδα λίγο το λινκ, πωλητής είναι το Αμαζον οπότε είναι αρκετά ασφαλής επιλογή. Αν έχει πρόβλημα, τον στέλνεις πίσω.

ΕΕΠ, εγώ έτσι πήρα τακακια ΑΤΕ στις 9 λίρες, με το που τα αγόρασα η τιμή ανέβηκε στις 55, αλλά μου τα έστειλαν κανονικα. Αν δεν σου παραδίδει Ελλάδα το αγγλικό, στείλε πμ.