Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:Tο πρόβλημα με το λάδι δεν είναι η δυσκολία εξαγωγής και προώθησης. Είναι τα δεδομένα χαρακτηριστικά του έλληνα ελαιοπαραγωγού-επιχειρηματία. Κλασικά νομίζει ότι επειδή έχει καλό προϊόν έχει πιάσει τον παπά απ' τα @@, είναι φυσικά κοντόφθαλμος και στερείται βασικών γνώσεων πάνω στο επιχειρείν. Δυστυχώς ακούω διαρκώς κι από νέα παιδιά ότι αν δεν πάει καλά η (όποια) δουλειά, θα πάω στο χωριό να βγάζω λάδι λες και είναι στον αυτόματο η κότα με τα χρυσά αυγά.

κοίτα ο μέσος τύπος πάει απλά στο χοντρέμπορο της περιοχής του βγάζει καλό βγάζει κακό παίρνει μία στάνταρ τιμή και στη συνέχεια όλο αυτό το συνονθύλευμα ραφινάρεται και τυποποιείται

οπότε δε πα να χεις καλό προιόν ή όχι και τόσο καλό δεν έχει σημασία, δε το ψάχνει δεν ασχολείται δε τον ενδιαφέρει
εγώ σου λέω ας έβρισκε και μερικά μαγαζιά να τα τροφοδοτεί ο ίδιος έστω και χύμα

αυτά με το "θα πάω στο χωριό" ειδικά όταν το ακούω από στόματα παιδιών πόλης (κι εγώ βέβαια τέτοιος είμαι) , αλλά και από μεγαλύτερους ανθρώπους πολύ απλά δε τους παίρνω στα σοβαρά γιατί κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι πάει να πει αγρότης, αλλιώς δε θα έλεγε αυτές τις πίπες, θα γίνεις αγρότης όταν το τελευταίο πράγμα που φύτεψες ήταν οι φακές στο βαμβάκι που ήταν εργασία στο δημοτικό; :lol:

εγώ πάντως λέω να το συνεχίσω σαν πάρεργο όπως κάνει τόσα χρόνια και ο πατέρας μου, είναι κρίμα να ερημώσει το μέρος και είναι και το μόνο πράγμα που για μένα έχει αξία στο χωριό μου, σου φέρνει κάνα επιπλέον εισοδηματάκι (με λεμονο-πορτοκάλια επίσης) και βγαίνοντας στη σύνταξη έχεις και εξασφαλισμένο χόμπι :rtfm:

να πω ότι θα πάω να γίνω αγρότης είναι αστείο, αυτό βέβαια που θα ήθελα να κάνω γιατί το βρίσκω γαμάτο (συμπληρωματικά βέβαια με κύρια δουλειά) είναι να έπαιρνα μια κλούβα, να γινόμουν παργωγός-πωλητής λαϊκής και να έπαιρνα πάγκο στη λαϊκή κοντά στο σπίτι μου κάθε σάββατο , γουστάρω πολύ λαϊκή :lol:
θα έφευγα παρασκευή απόγευμα από αθήνα να πάω χωριό θα γέμιζα τη κλούβα, θα ερχόμουν το επόμενο πρωί και κατά το μεσημεράκι εκεί στις 3 θα συνέχιζα τη μέρα μου σπίτι μου πλέον.
θα φώναζα και κάνα φιλαράκι να αράζουμε εκεί να να πίνουμε και κάνα καφέ/μπίρα θα του έκανα και πρόσληψη ανιδίκευτου εργάτη 4ωρου μη μας πιάσει το ικα :lol: γαμώ

Dodger έγραψε:Oi περισσότεροι, που έχουν ελιές και βγάζουν λάδι, τους ενδιαφέρει να πουλήσουν 70 ευρώ τον τενεκέ και τέλος. Τι εξαγωγές, τι πιστοποιήσεις..

σωστό, μην ξεχνάμε και ότι ότι πουλήσεις έτσι θα είναι μαύρο, αλλιώς τρέχα γύρευε, θα σου τα φάει όλα το κράτος :shifty:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 11 Μάιος 2016, 16:56, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Tο πρόβλημα με το λάδι δεν είναι η δυσκολία εξαγωγής και προώθησης. Είναι τα δεδομένα χαρακτηριστικά του έλληνα ελαιοπαραγωγού-επιχειρηματία. Κλασικά νομίζει ότι επειδή έχει καλό προϊόν έχει πιάσει τον παπά απ' τα @@, είναι φυσικά κοντόφθαλμος και στερείται βασικών γνώσεων πάνω στο επιχειρείν. Δυστυχώς ακούω διαρκώς κι από νέα παιδιά ότι αν δεν πάει καλά η (όποια) δουλειά, θα πάω στο χωριό να βγάζω λάδι λες και είναι στον αυτόματο η κότα με τα χρυσά αυγά.

κοίτα ο μέσος τύπος πάει απλά στο χοντρέμπορο της περιοχής του βγάζει καλό βγάζει κακό παίρνει μία στάνταρ τιμή και στη συνέχεια όλο αυτό το συνονθύλευμα ραφινάρεται και τυποποιείται

οπότε δε πα να χεις καλό προιόν ή όχι και τόσο καλό δεν έχει σημασία, δε το ψάχνει δεν ασχολείται δε τον ενδιαφέρει
εγώ σου λέω ας έβρισκε και μερικά μαγαζιά να τα τροφοδοτεί ο ίδιος έστω και χύμα

αυτά με το "θα πάω στο χωριό" ειδικά όταν το ακούω από στόματα παιδιών πόλης (κι εγώ βέβαια τέτοιος είμαι) , αλλά και από μεγαλύτερους ανθρώπους πολύ απλά δε τους παίρνω στα σοβαρά γιατί κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι πάει να πει αγρότης, αλλιώς δε θα έλεγε αυτές τις πίπες, θα γίνεις αγρότης όταν το τελευταίο πράγμα που φύτεψες ήταν οι φακές στο βαμβάκι που ήταν εργασία στο δημοτικό; :lol:

Dodger έγραψε:Oi περισσότεροι, που έχουν ελιές και βγάζουν λάδι, τους ενδιαφέρει να πουλήσουν 70 ευρώ τον τενεκέ και τέλος. Τι εξαγωγές, τι πιστοποιήσεις..

σωστό, μην ξεχνάμε και ότι ότι πουλήσεις έτσι θα είναι μαύρο, αλλιώς τρέχα γύρευε, θα σου τα φάει όλα το κράτος :shifty:

Κάτι τέτοιες μλκιες μου έλεγε μια εποχή η σύζυγος, μέχρι που της είπα ότι οι γνώσεις μου σταματούν στό "οι ελιές κάνουν καλά καυσόξυλα" :lol:

Ούτε για πλάκα δεν το έκανα, βλέπω τον πεθερό μου τι τραβάει και δεν πλησιάζω ούτε στα 10 χιλιόμετρα στα χωράφια κι ας έχω κάνει και "αλλαγή" σε ποτιστικούς σωλήνες σε βαμβακοχώραφο πιτσιρικάς.

Βέβαια στην κατανάλωση είναι νοστιμότατο δεν μπορώ να πω :oops:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
QsisVTS έγραψε:κοίτα ο μέσος τύπος πάει απλά στο χοντρέμπορο της περιοχής του βγάζει καλό βγάζει κακό παίρνει μία στάνταρ τιμή και στη συνέχεια όλο αυτό το συνονθύλευμα ραφινάρεται και τυποποιείται

Λίγο πολύ έτσι πάει.

Εμείς με τις όσες ρίζες έχουμε απλά τις μαζεύουμε κάθε χρόνο, κάνουν ο γέρος μου με τη μάνα μου τους αγρότες για 2 βδομάδες, μπεκρουλιάζουν τσικουδιές κάτω απ' τον Κρητικό ήλιο, τις πάνε στο λιοτρίβι, παίρνουμε καμιά 20αρια τενεκέδες για μας και τις θειές μου και τα υπολοιπα είναι το κόστος και βγαίνει και ένα μικρό χαρτζιλίκι ίσα να συντηρεί το σπίτι εκεί.

Απ' την άλλη έχω την οικογένεια της κολλητής που με μεγάλες εκτάσεις + λιοτρίβι δικό τους έχουν κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία. Βέβαια ο πατέρας της έχω οργώσει τη χώρα με το Land Cruiser για να πουλήσει έστω και ένα τενεκέ.
Άβαταρ μέλους
By JBT
GTS έγραψε:
kovathe έγραψε:Σίγουρα αν όλη μέρα λιώνει σε γραφεία και καναπέδες το τελευταιο που θα έπρεπε να τον απασχολεί είναι το πόσα αυγά τρώει.

To κοκκινο είναι χοληστερινη, το λευκο πρωτεινη.

Ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα το έγραφε :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias

Για να κανεις εξαγωγες πρεπει να εχεις τεραστιες εκτασεις και να παραγεις τονους ωστε να μπορεις να εξυπηρετησεις τους πελατες.
Διαφορετικα τα κανεις τενεκεδες και πουλας στους ντοπιους και το υπολοιπο το κρατας για το σπιτι σου.
Ο καθενας κοιταζει τα λεφτα και οχι να το παιξει επιχειρηματιας εξαλλου οι περισσοτεροι εχουν κανονικη εργασια και εκμεταλλευονται και τις ελιες αφου μονο απο το λαδι δεν μπορουν να ζησουν.
Και καλο θα ειναι να κοψετε το τροπαριο να κατηγορητε ασυστολα οποιον θελετε ,οποτε θελετε απο το πληκτρολογιο του υπολογιστη οταν εσεις οι ιδιοι δεν κανετε απολυτως τιποτε για να βγαλετε λεφτα και απλα σπαταλατε αμετρητες ωρες στο διαδικτυο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dstou έγραψε:Eκατοντάδες έχουν αποτύχει προσπαθώντας να πουλήσουν λάδι σε τιμή πολυτελείας, παρόλο που είχαν άριστη πρώτη ύλη στα χέρια τους. Είναι πολύ δύσκολο.
Η οξύτητα στο λάδι των νησιών όπως η Κέρκυρα,Κυκλάδες, Λέσβο, Κρήτη, αλλά και ορισμένων στεριανών περιοχών, έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο συλλογής του και δευτερευτόντως με την ποικιλία. Σε πολλούς όμως αρέσει έτσι.

Α-κρι-βώς. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By otso
Hellenic tifosi έγραψε:Ααααακριβώς αυτο.

Η συσκευασία αυτή καθ' αυτη είναι το μόνο εύκολο (συγκριτικά πάντα).

ας δοκιμασει καποιος να βρει ενα σχεδιο μπουκαλιου και ας το συζητησει για πλακα με μια υαλουργια , εστω για πλακα βρείτε μια υαλουργια , μιληστε για μινιμουμ ποσοτητες , διαθεσιμότητες κτλ και τλπ . υπηρχε μια υαλουργια στο παρελθον στην ελλαδα , τουλαχιστον οταν εκανα εξαγωγες πριν 16 χρονια και βεβαια δεν μπορουσαν να βγαλουν αυτα τα σοφιστικε μπουκαλια που βλεπετε ιδιως τα δικα μας . μονο μια υαλουργια της ιταλιας και ναι μαντεψτε τι εκαναν οι ιταλοι οταν επαιρνες εξτρα παραγγελια βεβαια θα σου παρεδιδαν και 2 μηνες μετα . μαντεψτε τι γινοταν η παραγγελια . στοκ μπουκαλια λοιπον απιστευτα ποσα για μπουκαλια στοκαρισμενα καθε ειδους και ποσοτητας γιατι του ιαπωνα μπορει να του καπνιζε τι μια 100 του λιτρου και 10000 των 100 ml , και την αλλη το αντιθετο .
και ενα τελευταιο μιας και στα τετοια σας για το τι τραβαει ο ελληνας εξαγωγεας (ταλεγε και ο Ηλιας και τον προγκαγατε )
ποσο διαστημα θα βαζατε για ημερομηνια ληξης; και τι γινεται οταν το παραδιδεις φρεσκο και προτου ληξει ο σουπερ μαρκετ κανει χημικη αναλυση και το λαδι διαφερει πολυ απο οταν το πηρε που θα διαφερει.

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οι μονοι που πουλησαν οτι πουλησαν ειναι αυτοι που ειναι στο πρωθυπουργικο αεροσκαφος σε επισκεψη επισημη σε αλλη χωρα και μιας και εισαγουμε τον αγλεωρα πρεπει και εκεινοι να παρουν κατι.
επισης την δικη μου εποχη η μεγαλυτερη εταιρεια της ιταλιας ο ενας των αδελφων ηταν και υπουργος γεωργιας . η καμπανια ηταν απιστευτη καθως και τα λεφτα που επεφταν στους καταλληλους ανθρωπους .
συνεχιστε οτι η καλαματα βγαζει καλο λαδι και μας το παιρνουν τζαμπα οι ιταλοι .
Άβαταρ μέλους
By JBT

https://www.youtube.com/watch?v=tZy1xyFvbws

σήμερα το δοκιμάσαμε και δεν είναι καθόλου άσχημο!!!

την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και το κόλπο που λέει να μείνουν τα μακαρόνια μερικές ώρες μέσα στο νερό και μετά αρκούν λέει 1-2 λεπτά βράσιμο :s_crazy

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#254935 g8777, είμαι μάρκετ, να ψωνισω ?Εικόνα

.